• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme Ve söz günü için ikram önerisi ?

safiyesercan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2013
1.745
73
113
35
kızlar yakında inşallah sözüm olacak ve neler ikram edebiliriz sizce ?
başından geçenler yaşayanlar vardır neler ikram ettiniz ?

kek
börek
tatlı kurabiye
tuzlu kurabiye
sütlü bi tatlı
salata kısır.vs bişey düşündüm

değişik fikirleriniz varsa bekliyorum :)

kızlar yakında inşallah sözüm olacak ve neler ikram edebiliriz sizce ?
başından geçenler yaşayanlar vardır neler ikram ettiniz ?

kek
börek
tatlı kurabiye
tuzlu kurabiye
sütlü bi tatlı
salata kısır.vs bişey düşündüm

değişik fikirleriniz varsa bekliyorum :)
Sütlü tatlıya gerek yok aslında,biz de sütlü tatlı yerine isteme ve nişanda baklava ikram edilir,ek olarak poğaça,yaş pasta,zeytinyağlı yaprak sarması olabilir.

Benim isteme günümde ;
Yaprak sarmasi
Rulo pasta
Un kurabiyesi
Peynirli gül böreği yapmistik canim
Çok abartiya gerek yok bunlar fazlasıyla yetmişti

Merhaba
Hayırlı olsun:KK68:
Her şehrin her yörenin farklı adetleri vardır.
Bizim yörede sadece baklava ve tuzlu kurabiye,simit,minik poğaçalar veya milföy ikram edilir.:KK66:
Bu kadar hazırlık yapacağınıza göre çok kalabalık olmayacak aile yakınları arasında olacako_O
Şerbetli bir tatlı yapmanızı öneririm:KK39:Yanına tuzlu kurabiye,simit olabilir.
Börek ve yaprak sarma güzel olabilir.Kolay gelsin.:KK68:

Tanışma-isteme menüm;

Patatesli çıtır börek
Yalancı su böreği
Patatesli renkli toplar
Arap kurabiyesi
Kedidili ile tiramisu

Söz-Nişan menümüz evde olacak nasipse;

Yaprak sarması
Baklava yufkasından tatlı
Prenses lokum
Bisküvili toplar
Peynirli domatesli pizza poğaça
Kıymalı ıspanaklı gül böreği
Çikolata sosuna batırılmış marshmallowlar
Tuzlu kurabiye
Süslü krepler

Bunların karışımından bir şeyler olabilir sizin için bence de tarif isterseniz seve seve yardımcı olurum:KK52:

Sütlü tatlıya gerek yok aslında,biz de sütlü tatlı yerine isteme ve nişanda baklava ikram edilir,ek olarak poğaça,yaş pasta,zeytinyağlı yaprak sarması olabilir.

yaprak sarmasını da ekledim :) tatlı olarak bi daha düşünüyüm baklava olabilir

Merhaba
Hayırlı olsun:KK68:
Her şehrin her yörenin farklı adetleri vardır.
Bizim yörede sadece baklava ve tuzlu kurabiye,simit,minik poğaçalar veya milföy ikram edilir.:KK66:
Bu kadar hazırlık yapacağınıza göre çok kalabalık olmayacak aile yakınları arasında olacako_O
Şerbetli bir tatlı yapmanızı öneririm:KK39:Yanına tuzlu kurabiye,simit olabilir.
Börek ve yaprak sarma güzel olabilir.Kolay gelsin.:KK68:

biizm yörede de baklava tatlı yeniyor ağız tadı deniyo bi gün sonra oluyor orda erkek tarafı getiriyo baklava da söz gününde gerek var mı diye düşünüyorum bilemiyorum işte şerbetli başka bi tatlı düşünebilirim
evet çok kalabalık olmayacak o yüzden menüyü abartmak sade tutmak istiyorum :) önerileriniz için tşkler. değrlendirecem hepsini :)

biizm yörede de baklava tatlı yeniyor ağız tadı deniyo bi gün sonra oluyor orda erkek tarafı getiriyo baklava da söz gününde gerek var mı diye düşünüyorum bilemiyorum işte şerbetli başka bi tatlı düşünebilirim
evet çok kalabalık olmayacak o yüzden menüyü abartmak sade tutmak istiyorum :) önerileriniz için tşkler. değrlendirecem hepsini :)
Söz ve nişan ayrımı olacak,yoksa nişan olmayacak sadece söz mü olacak.

Tanışma-isteme menüm;

Patatesli çıtır börek
Yalancı su böreği
Patatesli renkli toplar
Arap kurabiyesi
Kedidili ile tiramisu

Söz-Nişan menümüz evde olacak nasipse;

Yaprak sarması
Baklava yufkasından tatlı
Prenses lokum
Bisküvili toplar
Peynirli domatesli pizza poğaça
Kıymalı ıspanaklı gül böreği
Çikolata sosuna batırılmış marshmallowlar
Tuzlu kurabiye
Süslü krepler

Bunların karışımından bir şeyler olabilir sizin için bence de tarif isterseniz seve seve yardımcı olurum:KK52:

menüyü çok beğendim bana da fikir oldu güzelmiş :)
bunların tarifini alabilirim denerim en azından zahmet olmazsa :)
Prenses lokum
baklava yufkasından tatlı
Arap kurabiyesi
Kedidili ile tiramisu

Benim sözümde menümde nişanlımın ailesi tarafından çok beğenildi :D
Rulo patates salatası
peynirli gül pogaça
kıymalı,patatesli midye böreği
Kedidili çikolata soslu muzlu pasta
elmalı kurabiye
kaşarlı kıtır kurabiye
yaprak sarması
Etimekli patlıcan salatası yaptık
Ayrıca evde köstebek pasta yapmışdık ondan kalma ufalanmış az kek vardı truffle yaptık az ikramlik menüyü nişanlımın ailesi çok begendi:D:D

menüyü çok beğendim bana da fikir oldu güzelmiş :)
bunların tarifini alabilirim denerim en azından zahmet olmazsa :)
Prenses lokum
baklava yufkasından tatlı
Arap kurabiyesi
Kedidili ile tiramisu

Rica ederim ne demek:oops:

ARAP KURABİYESİ
malzemeler:
hamuru:3 haşlanmış yumurta sarısı

• 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
üzerine:yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı nesquik
  • yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)
not: kabartma tozu eklemiyorsunuz.

hazırlanması:haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. margarini katın. iyice bulamaç haline getirin. vanilyayı ekleyin.

1. aldığı kadar un eklenir yoğurun. unu yavaş yavaş ekleyin. ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın. kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.
  2. fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. (ben ısıyı 150C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)
  3. pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın. soğuyunca servis yapın.

Kurabiye sevmeyenler bile bayılıyorlar bu lezzete:cool:

KEDİDİLİ İLE TİRAMİSU

Malzemeler
Kedidili 36 adet

Muhallebi için;
4 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya

Kedidillerini ıslatmak için;
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker

Üzeri için;Kakao
İsteğe göre rendelenmiş çikolata,dilerseniz meyve dilimleri..

Yapılışı;
Öncelikle tenceremize malzemede belirtilen miktarlarda sırasıyla Süt,Un,Yumurta sarısı ve Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra labnemizi ve en son vanilyamızı ilave ediyor tekrar çırpıyoruz.
Hazır olan muhallebimizden ince bir tabaka şeklinde olmak üzere tepsimize döküyor ve üzerine kedidillerimizi diziyoruz.
Diğer bir kısımda cezveye kedidillerini ıslatmak üzere ılık olan suya nescafe ve şekeri ekleyerek erimesini sağlıyoruz.
Hazır olan nescafeli ılık suyu kedidillerinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırarak ıslanmasını sağlıyoruz dikkatetmemiz gereken çok fazla ıslatmadan eşit bir şekilde dağıtmaktır. Islanan kedidillerinin üzerine muhallebinin yarısını paylaştırıyoruz.
İlk yapılan işlemi tekrarlayarak önce kedidillerinin dizimi daha sonra nescafeli suyla ıslatılması ve muhallebinin en son kalan kısmını üzerine paylaştırarak dolaba hazır vaziyete getirmektir
Dolapta en az 6 saat olmak üzere soğumasını bekliyoruz. 1 gün bekletilirse daha güzel oluyor ama bizim gibi dayanamadıysanız 6 saatte kurtarıyor test edildi onaylandı :KK60:
Dolapta soğuyan tiramisu üzerine kakao serpilerek nefis bir şekilde ikram edilir.

BAKLAVA YUFKASINDAN TATLI

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Baklava için;
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 su bardağı dövülmüş ceviz (ben robottan geçirdim)
  • 500 gram tereyağı
Önce şerbet hazırlanır: şeker ve su yarım saat kısık ateşte kaynatılır ve bir kaşık limon suyu ilave edilir. Tamamen soğutulur.
Baklavayı hazırlamak için ben bir paket baklava yufkası kullandım, ölçülerini detaylı olarak yazmak istedim çünkü her markanın veya ülkenin malzemesi farklıdır. Bir paket yufka kutusundan iki ayrı poşet var, ben iki poşeti de kullandım. Her poşette 21 yaprak yufka var, ve ölçüleri 22cmX35cm büyüklüğünde. Toplam olarak 42 yaprak yufka kullandım.
Baklavayı hazırlamak için: büyük tatlı tepsisi veya fırın tepsisi yağlanır (ben borcam tercih etmedim). Önce tereyağı eritilir. Ayrı bir kaba da ezilmiş ceviz alınır.
Her rulo için üçer yufka kullanılır. Bu üç yufkanın her katına fırçayla eritilmiş tereyağı sürülür ve iki yemek kaşığı kadar ceviz serpilir. Uzun kenarından sıkıca sararak rulo yapılır ve üç parmak kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufka bitene kadar aynı işlem yapılır. Eğer yufkanız burada verilen ölçülerden daha büyükse her rulo için iki kat yufka kullanın. 180 derece fırında baklava iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca soğutmadan üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekince servis yapılır. (Not: tatlı sıcak şerbet soğuk olacak). Afiyet olsun.
Not: Baklavaları rulo yaptıktan sonra, fırına vermeden üzerlerine de fırçayla eritilmiş tereyağı sürülür. Ve ceviz her üç kat yufkanın arasına serpilmiyor, üç kat yufka yağlanıp üst üste konur sonra ceviz serpilir, rulo yapılır.

ARAP KURABİYESİ
malzemeler:

• 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

hazırlanması:haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. margarini katın. iyice bulamaç haline getirin. vanilyayı ekleyin.

1. aldığı kadar un eklenir yoğurun. unu yavaş yavaş ekleyin. ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın. kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.
  2. fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. (ben ısıyı 150C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)
  3. pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın. soğuyunca servis yapın.

KEDİDİLİ İLE TİRAMİSU

Malzemeler
Kedidili 36 adet

Muhallebi için;
4 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya

2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker

Üzeri için;Kakao

Yapılışı;
Öncelikle tenceremize malzemede belirtilen miktarlarda sırasıyla Süt,Un,Yumurta sarısı ve Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra labnemizi ve en son vanilyamızı ilave ediyor tekrar çırpıyoruz.
Hazır olan muhallebimizden ince bir tabaka şeklinde olmak üzere tepsimize döküyor ve üzerine kedidillerimizi diziyoruz.
Diğer bir kısımda cezveye kedidillerini ıslatmak üzere ılık olan suya nescafe ve şekeri ekleyerek erimesini sağlıyoruz.
Hazır olan nescafeli ılık suyu kedidillerinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırarak ıslanmasını sağlıyoruz dikkatetmemiz gereken çok fazla ıslatmadan eşit bir şekilde dağıtmaktır. Islanan kedidillerinin üzerine muhallebinin yarısını paylaştırıyoruz.
İlk yapılan işlemi tekrarlayarak önce kedidillerinin dizimi daha sonra nescafeli suyla ıslatılması ve muhallebinin en son kalan kısmını üzerine paylaştırarak dolaba hazır vaziyete getirmektir
Dolapta en az 6 saat olmak üzere soğumasını bekliyoruz. 1 gün bekletilirse daha güzel oluyor ama bizim gibi dayanamadıysanız 6 saatte kurtarıyor test edildi onaylandı :KK60:
Dolapta soğuyan tiramisu üzerine kakao serpilerek nefis bir şekilde ikram edilir.

Şerbeti için:

• 3 su bardağı şeker

• 5 su bardağı su
Baklava için;

• 500 gram tereyağı
Önce şerbet hazırlanır: şeker ve su yarım saat kısık ateşte kaynatılır ve bir kaşık limon suyu ilave edilir. Tamamen soğutulur.
Baklavayı hazırlamak için ben bir paket baklava yufkası kullandım, ölçülerini detaylı olarak yazmak istedim çünkü her markanın veya ülkenin malzemesi farklıdır. Bir paket yufka kutusundan iki ayrı poşet var, ben iki poşeti de kullandım. Her poşette 21 yaprak yufka var, ve ölçüleri 22cmX35cm büyüklüğünde. Toplam olarak 42 yaprak yufka kullandım.
Baklavayı hazırlamak için: büyük tatlı tepsisi veya fırın tepsisi yağlanır (ben borcam tercih etmedim). Önce tereyağı eritilir. Ayrı bir kaba da ezilmiş ceviz alınır.
Her rulo için üçer yufka kullanılır. Bu üç yufkanın her katına fırçayla eritilmiş tereyağı sürülür ve iki yemek kaşığı kadar ceviz serpilir. Uzun kenarından sıkıca sararak rulo yapılır ve üç parmak kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufka bitene kadar aynı işlem yapılır. Eğer yufkanız burada verilen ölçülerden daha büyükse her rulo için iki kat yufka kullanın. 180 derece fırında baklava iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca soğutmadan üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekince servis yapılır. (Not: tatlı sıcak şerbet soğuk olacak). Afiyet olsun.
Not: Baklavaları rulo yaptıktan sonra, fırına vermeden üzerlerine de fırçayla eritilmiş tereyağı sürülür. Ve ceviz her üç kat yufkanın arasına serpilmiyor, üç kat yufka yağlanıp üst üste konur sonra ceviz serpilir, rulo yapılır.

nehircimm nerelerdesinnno_O

ARAP KURABİYESİ
malzemeler:

• 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

KEDİDİLİ İLE TİRAMİSU

Malzemeler
Kedidili 36 adet

Muhallebi için;
4 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya

2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker

Üzeri için;Kakao

Yapılışı;

Şerbeti için:

• 3 su bardağı şeker

• 5 su bardağı su
Baklava için;

• 500 gram tereyağı

çok tşkler nehirnilcim :) arap kurabiyesinin içinde yumurta sarısı çok ilginç geldi bana :) hepsini deneyecem mutlka :)

nehircimm nerelerdesinnno_O
Buradayım canım benim 1 haftalık izne ayrıldım nişan olayını hallettim yarından itibaren topiğimizdeyim :KK19:
çok tşkler nehirnilcim :) arap kurabiyesinin içinde yumurta sarısı çok ilginç geldi bana :) hepsini deneyecem mutlka :)

Evet farklı geliyor ama ne yumurta kokusundan ne ağırlığından eser yok emin olabilirsin canım bayılacaksın:oops:

Back
X