istemediğim bir yaşantı...

hıhı.bu soruları bende yöneltiyorum kendisine.o sözleri verdin şimdi ne oldu diyorum.o da şu verdi;"öyle yaptım dedim çünkü yoksa benimle evlenmeyecektin."

Bu durumda sizin çalışmak için ondan izin istemeniz gerekmiyor.

Sizde deyin ''ben seni beni bırakma diye kandırdım,iş buldum artık çalışıcam.'''

akdeniz zaten şu anda mutsuzsun dimi? tabi ki mutluluklarında vardır ama şu anki hayatını sevmiyorsun. o zaman idare etmene de gerek yok canım. iyilikle çözülmüyor srunlar.
bende kayınvalidemle yaşıorum. sadece kayınvalide. başka çocuk yok kocası yok. bizimle yaşıyor o yüzden. az çok seni anlıyorum. bende ilk baş sorunlar yaşadım. sustukça daha tuhaf oluyor insan. konuşuncada çok bişi değişmior ama daha rahat oluyorsun bence.

ben odama kesinlikle sokmuyorum mesela. yeni eve taşınınca evi gezerken odama bakmak istedi o zaman bile baktırmadım. şu ana kadar 3 kere falan girmiştir odama heralde. ilk başta sorun yaşayınca susmamayı öğrendim.

bence sen işe girmelisin. tepkilere inat gir. zaten iyi oluncada sorun oluyor dimi. ha öle sorun olmuş ha böyle. çalışırsın bi süre sonra ayrı ev tutarsın. eşinde senin yanına gelir mecbur. onların keyfini beklersen çok beklersin bence.

Biz bu canları emaneten taşıyoruz biliyorsun değil mi?
Onlara ruhen ve bedenen bile bile zarar vermekte günah biliyorsun değil mi?
Ve sen bile istiye bu duruma katlanıyorsun k.bakmada sana vah vah tüh tüh diyemem...
Kendisini bile bile 'hizmetçi' konumuna sokan hem cinsimi anlayamam hak veremem.
Şöyle hak veririm oda 'hak etmiş' derim malesef...

Valla yaşadıkların kabus gibi
Okurken gözümün önünde tek tek canlandı
Sakın bu kargaşada çocuk falan dikkat et
Bence acilen taşınman lazım kendine yeni bir yuva kur ama sanki eşin de aldırmazları oynuyor gibi

Valla yaşadıkların kabus gibi
Okurken gözümün önünde tek tek canlandı
Sakın bu kargaşada çocuk falan dikkat et
Bence acilen taşınman lazım kendine yeni bir yuva kur ama sanki eşin de aldırmazları oynuyor gibi

ayrı eve çıkma şansın var mı bilmiyorum ama eğer çıkamıyorsan işe girmeni ve hemen çocuk yapmamanı tavsiye ediyorum.

yasam demissin ama yasanti yokki bu okuduklarimda neden bukadar odun veriyorsun neden izin veriyorsun bunasil bi zihniyet ...terliklerine kadar onunemi goduruyorsun, acaba egitim durumun ne senin? cok ilgimi cekti senin once kendine saygin yokki baskalari gostersin , insani insan yapan ilk basta kendisine saygisi dir durusudur kisiligi ozgurlugudur , sen olmusun agliyanin yok, git is bul calis biraz dik bas ol ,sanirim hayat standard larida bu konusuyor,

lise mezunuyum ben.elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama olmuyor.olmadı bugüne kadar.mesela bugün işimi gücümü bitirdim..neten başına geçtim biraz.normalde annemden gördüğüm şudur,akşam yemeğini erken saatte yapmak.k.validem ise her akşam saat 5-6 gibi yaparmış yemeğini.yani bu evde öyle geldiğimden beri.beni netin başında gördü ,bulunduğum odaya girip girip çıkıyor suratında bir ifade.karnıyarık yapılcaktı bugün.baktım öğlenden başladı yemeği yapmaya..sırf oturuyorum diye.bana dese ki kalkıp neden yapmıyorsun.benim cevabım hazır.sonra edemedi "ben pazara gitcem kalk şu patlıcanları kızart"dedi.anormalin anormalininde anormali...bu ufak gibi görünen şeyler benim 24 saatimi dolduruyor işte.yapmayım etmeyim diyorum,zaten üzerime düşüni yapıyorum,fazlasına gerek yok diyorum bu sefer kendisi üzerime geliyor.kaçış yok.gıcık ötesi yaratık

valla çok iyi anlıyorum seni canım benim...
ikna et kocanı çalış sende yaaa...
kafayı yersin böyle böyle...

Kapını kilitlesen de sürgü de taksan, sanki kayınvaliden sana laf söylemeyecek. Hemen bu akşam eşinizi karşınıza alın, evinizi ayırmayı istediğinizi aksinin kesinlikle mümkün olmadığını söyleyin. Büyük ihtimalle dikkate almayacak, sonra ise annenizin yanına dönün çalışmaya başlayın. Barışmak isterse kesinlikle evi ayırmadıkça barışmayacağınızı belirtin. Barışmak için yanınıza gelmezse zaten yanlış evlilik yapmışsınız demektir.

Bu saatten sonra size verilebilecek tek tavsiye bu. Evin içinde nasıl rahatça dinlenebilirim, nasıl beni hizmetçi gibi görmemelerini sağlarım gibi tavsiyeler işinizi görmez, siz ne yaparsanız yapın bu insanların size olan davranışları değişmez.

Ben olsam böyle yapardım herhalde..

bu dediğinizi daha önce yapmıştım ben.elime birşey geçmedi.en son eşim "eylül ekim gibi mutlaka taşınacağız"sözü verdi.maddi durumum yok şun dedi.ben canım istediği gibi davranmayı seçtim dünden beri.sonuç belki kavga olacak,yine üzerime yürüyüp tokat atacak,hakaret edecek ama bende aynı karşılığı vereceğim tabi.ne pahasına olursa olsun.çünkü o bundan anlıyor.oğulları buna habire gaz geriyor "ana erkek gibisin valla haaa"diyerek.hiç bir erkek gibiye rast gelmemiş.gaza gele gele kendini yenilmez ilan etmiş.havasından geçilmiyor .allah sonumuzu hayır etsin...

boşanınca kayınvalidem kendi heykelini yaptırıp diker bakın haklı çıktım diye.bir kaç kez eşimle ciddi problemler yaşadık.daha çok anasıyla...eşim işe gidyor ben onunla evde yalnı kalıyorum.kalmamak için annemlere gitmiştim..o yüzden bile işte bana o muameleyi yapıyor.o yüzden çok ama çok suçlandım.neden annemin evine gitmişi.be kadın ne şrfslğmi koydun ne bişe...tokadı da attın daha dizinin dibine mi kıvrılayım...allahım bildiği gibi yapsın...

ne kadar iyi olursan o kadar çok canını yakar , kullanırlar seni (tecrübeyle sabittir) ne eşini üzmekten ne de ailesini üzmekten korkma derim ben.onları üzmeyeceğim diye olan hep sna oluyor ve çok gençsin çook pişman olacaksın ilerde.sen değişirsen bir süre sonra yeni haline alışırlar merak etme ne kadar laf gelemsin diye uraşırsan hep daha çok isterler sonu yok bunun.kendini düşün her zaman önce. hemen bi iş bulup kafanı dağıt ve kocanla ayrı bir eve çıkın derim ben.

neden katlanıyorsun hala

evet emek olmadan birşey kazanılamaz diye düşünüyorum aslında birden kestirip atmak istemiyorum.eşimden ayrılıp gittiğimde,onsuz yaşamım buna değsin istiyorum.ilk evliliğim ilk tecrübem...onsuz kafamı yastığıma koyduğumda vicdanım rahat olsun istiyorum.her şansı denemek istiyorum,üzerime düşenleri tamamen yapmış olmak istiyorum.bundan sonra zaten kendime laf söyletmeyeceğim,hakaretse hakaret,tokatsa tokat olacak karşılığım...zaten içimde söyledikleri sözlerin ateşi hala yanıyor.kalbimi o kadar kırdılar,o kadar küçük düştüm ki...şu mübarek günde allah havale ediyorum,allah bildiği gibi yapsın diyorum...hiç gerek yok kapınıza gelmiş bir kız çocuğuna bu muameleyi yapmanın.her fırsatta laf sokmak,benim gibi birine,genç bir kıza şrfsz demek,beddua etmek,tokat atmak,hizmetçi gibi muamele yapmak...hangi vicdan oğlunun karısına bunları reva görür,hemde benim gibi iyi niyetli birine.k.validem 10uncu lafı sayarken ben daha 1kelime edemiyorum düşünün...aptallığımdan değil...susmuş olmak için elbette..ama yok artık.belki onların isteğide beni çileden çıkarmak...çünkü kendisine vurmam ya da hakaret etmem için çok yürüdü üzerime,resmen karşımda vur diye durdu...hayırlısı...

Merhaba aynisi benim basimdada var, ama allaha sukur ben calisiyorum,
bu kayinvaldeler emmme kopek oluyorlar.

kocam bide kizimiz olursa ilerde annemin ismini koymak istiyorum
dusunsenize ben onun ismini vercem cocuguma
ayy dusunemiyorum bile.
nefret ediyorum o kadindqan nefrettt!

İlk önce kendini düşün! Sen mutlu olmadıktan sonra başkalarını mutlu edemezsin ki zaten...Herşey olması gerektiği kadar olsun,herşey kararında... Saygıda kusur etmemek her türlü işini yapmak bir dediğini iki etmemek değildir bence. Hizmetçilik hiç değildir... Yeri geldiği zaman kırmadan geri çevirmekte kabullenmemekte saygıdır bence... En baştan bu şekilde alıştırmış olmasaydın şuan bunları hiç yaşamamış olacaktın diye düşünüyorum... Tabiki kayınvaliden senden memnun olduğu zaman eşin daha çok mutlu olacaktır ama senin yönteminle yani herşeyi koşulsuz yapmakla kabullenmekle olmaz ki... Şimdi olduğu gibi yoğun ve sık patlamalar yaşarsın.
Silkelen kendine gel,afedersin ama hizmetçi değil hanım ol artık... Etrafındaki insanlara yardım et ama olması gerektiği kadar yardım et... daha fazla değil...
Veeeeeee yatak odana en kısa zamanda bir kilit yaptır... Tabi kilidi yoksa

kayinvalideler böööö valla yaaaa pfff bende hic sevmiom yüzünü görmeyi birak tlfnda sesini duymaya bile tahammülüm yok bide ben onu senede bir görüyorum ama yinede katlanamiyorumm... Ben evlenelli 5 sene oldu 5 senede birebir sadece iki kere gördüm... ilk sene kizim dogdu izine gittik türkiyeye esimle bi sorunum oluo büyütülcek bisi deil ama hemen lafa dalio be kadin sanane icimden neler sayiyorum ama ona caktirmiyorum :)) ilk sene izine gittigime pisman oldum sonra esim tutturdu temelli tr gidicez deneme yapalim dedik gidelim uzun bi süre bakalim durumlara bi gittik 3 ay bosanma derecesine geldik... kayinvalide ben sessizim nasilsa karsilik vermiom diye öyle bi üstüme geldiki anlatamiom bana bagirdi saygisiz terbiyesiz ahlaksiz annasi babasi hicmi ögretmemis dün gibi kulagimda cinlio sesi anneme babama laf etmesine sessiz kalamadim malesef agzima geleni söyledim ogluda anasiyla bir oldu ne bu ya dedim hepsi sabah cikio aksam gelio eve ben hizmetci gitmisim sanki oglum hastalandi hastanelere düstük eve geldim gece uykum yok habire buhar tutuom oglana 3 saatde bi sonra evi topla aksama gelcekler yemek yap cocukla ugras ve evden disari cikma 3 ay boyunca bide üstüne laf ye... Artik susmamaktan yanayim anlicaniz cünkü sustukca bi laf vardir ya sustukca insanin kafasina siciolar aynen öyle... bizde insaniz dünyayi onlarmi yaratti ben onlarin yüzünden gözyasi döktüm onlar dilerim o döktügüm gözyaslarimda boyulurlar.... haketmedigim hakaretleri isittim... artik benim icin agizlariyla kus tutsalar nafile...

kendini ezdirme derim dünyaya bidaha gelmiceksin niye kaderle gecsin hergünün....????

mecbur degilsin kimse kimseye mecbur degil...

ya is bul calis evden uzaklas ama ki onu bile yapsan isten geldiginde aman yorgun diyip sana dokunmicaklarmi saniosun dicem kesin ozamanda laf olcak sunu yap bunu yap falan.. bilemiom....

yada ne yap ne et esini ikna et ayri bi ev bunu mutlaka yap!!! bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…