İSTEMEYE GELİCEKLER BABAMA NASIL SOYLUYECEM

Sadece bunu istemediklerine emin misin
Belki yaşın küçük diye kimi desen kabul etmeyeceklerdir
Bende babanlarla hemfikirim, birisiyle tanıştın diye de 4 e tamamlamaktan vazgeçme
Okulunu tamamla hala fikrin aynıysa zaten evlenirsin, kimse bi yere kaçmıyor ama bugünlerin geri gelmez iyi değerlendir

Elime ekmegimi alıyorum zaten bu yaz calismaya başlıyorum disardanda 4 seneye tamamlıyorum evlensemde evlenmesemde bu böyle olcakti
Hangi yaz tatlım ? Yaz bitti. 19 yaş çok erken. Okusan,işin garanti olsa,öyle düşünsen daha iyi olmaz mı ? Hem böylece ''Ben kararımı verdim ve arkasındayım.Olur mu olmaz mı diye sormuyorum.Sadece baba olarak rızanı almak istedim'' deme hakkınada sahip olursun.

Orası öyle canım ama bu yaz değil bidahaki yaz başlıyorum okul bitince bende evlenmeye bayilmiyorum ama insan sevdigiyle her dakika beraber olmak istiyo aileside ilerde laf olmasın hic yoktan benim ailemin bi bilgisi olsun istiyolar isticekler diye hemen evlenmicem ya sozu var nişanı var evi kurması hazırlaması derken bu zaten 1 bucuk 2 seneyi alicak

Bayılmıyorsan bu acele ne ? Bende seviyorum bende istiyorum ama kendimi garantiye almadan bir adım bile atmam.Seviyorsa beklesin.4 yıla tamamlama düşünceni bile onun için bırakmışsın.Bi heves ugruna atılıyorsun ama dilerim pişman olmazsın.Ayrıca ailesine ne oluyor ? Söz-nişan olmasa ne oluyormuş ailecek adlarımı çıkıyormuş ? Okulum bitmeden söyleyemem desen ayıracak halleri yok ya. 1 yıl çok çok erken.İyi düşün.

ee tamam git söyle madem kendinden bu kadar eminsen :) babani tanimiyoruz. babanla iliskin ne derecededir onuda bilmiyoruz ki sana su sekilde söyle diyelim?? ha olurda baban ters tepki verirse gel yardimci olmaya calisalim dimi ama.

Kusura bakma konu sahibi ama bende yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.
Tabii herkes sevdiğiyle beraber olmak istiyor her dakika.
Ama evlilik büyük sorumluluk öyle toz pembe ay koçişim gelsin ona yemekler yapiyim den ibaret değil (ben bekarım buarada)
Sadece öngörüyorum bunları ..
Önce kendini tanı,önce hayatı bi gör.
Daha reşit olalı bile 1 sene olmuş..
İnan bu sevgililik dönemi daha tatlıdır.
Hani özlemek,yanında olmak istemek
Biraz bunları yaşa iyice

Hata yapıyorsunuz hataaaa...Okulunuzu bitirmeden,iyi bir yere işe girmeden asla evlenmeyin,sırf erkek arkadaşımı tanıyınca fikrim değişti diyip hata yapmayın.Sonra gerçekten çok pişman olursunuz.
İlla ki evleneceğim bir an önce istemeye gelsinler derseniz babanızla bence bu konuyu bizzat siz paylaşın,bir başkasından duyacağına sizden duysun.Böyle durumlarda korkunun ecele faydası yok,en azından birinci ağızdan duymuş olur.

20yaşında evlendim bende .sana dur aman yapma etme demeye hakkım yok ama ben evlendiğimde memurdum 3bin Maaş alıyordum . Eşimle 2yıkdır beraberdik açıkcası bekleyecek birşeyim yoktu . Bana kalırsa okulunu bitir iyi bir işe gir ve daha sonra ailene aç bu konuyu . Su an seninengellemek için cok sebepleri var . Önce onlara diyecek söz bırakmamak için okulunu bitir . Sevgilin bekleyebilir ailesini bekletebilir . Ben mutsuz muyum hayır Değilim ama evlilik gercekten cok büyük bi sorumluluk . Sevgiliyken 2nizi ilgilendiren durum evlendiğinde tüm hayatınızı çevrenizi etkiliyor . En ufak Şeyler büyüyor maddi Sıkıntılar oluyor . Herşey hayal ettiğin gibi olmuyor yani . O hergün görmek istediğin adama fazla gördükçe sinir olursun sonra . Bence okulunu bitir nişanlanmak için .

Kiiiiz gullusah 55
ben de samsunnn ve ben de aynı durumdayım inanır misin dusun dusun kendimi yemistim en sonunda annem soyledi benim babam da cok sinirli hic birsey demedi yani cunku bu isler boyle annen onu uygun bir dille anlatır sen merak etme cunku bunlar hayatin kanunu uzulmeeee

Cok sevindim senin adina canim benim inşallah valla darısı basima su gunler sorunsuz geçerse devami gelir

Valla açık konuşayım.
ÇOK küçüksün. Yani 25 yaşındayım 18-19 yaşındaki halimi hatırladıkça gülerim ama ozamanlar kendimi büyük sanardım.
Senin yaşındakiler hangi fakülteye geçiş yapabilirim, nerden ne öğrenebilirim derdinde sen ise kaynana, kız isteme, çeyiz derdindesin.

Bana şimdi "insan sevdiğiyle hep yanyana olmak istiyo" diyeceksin ama tahmin edersin ki bu duyguyu seninle birlikte üniversitesini bitirip, işini eline almış kendi ayakları üzerinde durabilen her kadın yaşadı / yaşıyor.

Dost acı söyler deyip şunu ekleyeceğim umuyorum baban aklı başında çıkar da kızına önceliğinin evlilik değil bir kadın olarak ayakları üzerinde durması gerektiğini aşılar.

İki yıllıkta ne okuyorsun bilmiyorum ama iş bulmak, o işte tutunmak para kazanmak sandığın kadar kolay değil. Ayrıca daha 1 yıldır sevgilisiniz sen bi'2 seneyi geçir ozaman görürsün eksi özellikleri. Ne bu acele.

aöf okuycvaksin demi? evlennice dişardan okurum diyorsun
yapabilecekmisin??
erkek arkadaşin evlennice seni okutcakmi bi daha düşün derim bu konuda..
ders de çalışılmıyor evde oturcaksa çalış....
bakın ben çalışıyorum evliyim bide aöf okuyorum bidee hamileyim.. hangi birini yapıcam...
agir olucak bu işler hele ki hiç vaktim olmuycakk.
bekarlık sultandir.. 19 yaşindasin.. erkenden düşünmeyin.. ilerde düşünün....
istemeye sora gelsinler bence.

Çocuk istememekte haklıyım bence. Gelecek kızim ya da oğlum 18-19 yasında ben evleneceğim diyecek.. Ne mesleği elinde, ne kariyeri var, ne kendini geliştirme amacında, ne hayatını kendince oturtmuş ve yaşam amacini 'sevdicegimle aynı evde yaşama keyfi' olarak belirlemis canımın bir parçası.. Ben isterim ki anne ben yüksek lisans yapacagim sınava hazırlanacağım kursa gönder beni, anne ben bilmem hangi dili öğreneceğim yurt dışına gönder beni diyen cocugum olsun. Yine risk almayı göze alamadığından çocuksuz şekilde vefat edeceğim.

Bu sitede herkes herşeyi yanlış anlayıp da birilerine laf sokmak kötü niyet aramak için mi uğraşıyor Arkadaşa demek istediğim seviyorsan eninde sonunda o senin baban Anlayış gösterecek kanul edecektir rahat ol diyorum

Acelen ne? Okul planlarını şimdiden ertelemişsin daha adamı tanımıyorsun bi dur ailen istememiş istememişse vardır bir sebep. Sen okulu bırakıp adama koşuyosun. 19 yaşındasın daha seneye evlenmeyi göze alıyormusun? 2 sene 3 sene nişanlı beklenilmez

Her sevdiğiyle birlikte olmak isteyen gidip nikahı bastığı için erken ve acele alınan kararlar yüzünden boşanmalar yaşanıyor.

Bil istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…