• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemeye İstemeye Taşınmak.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
8 aylık kadar evliyim. İlk ev tutacağımız zaman aceleye gelmişti. Çünkü nikaha az bir zaman kalmıştı çok geniş sahalarda arayamadık ev. Bize en uygun olan eve yerleştik. Yerleştik ama şuan oturduğumuz ev bütçemizi fazla fazla zorluyor. Şimdide hamileyim. Allah nasip ederse bebek gelince masraflar katlanacak ve kira dahada sıkıştıracak bizi. Taşınmaya karar verdik. Yalnız şuanda oturduğumuz semtte ev bakmaya kalksak şuan ödediğimizin ancak 50-100 lira aşağısına bulabiliriz.

Bizi kurtaracak meblağ ise şuan ödediğimizin 250-300 tl aşağısında bir tutar. Evet bu fiyatlara çok güzel hatta sıfır lüks sayılabilecek daireler var ama hepsi merkezi yerden uzak. Ancak araçla gidilip gelinir. Bizim arabamız yok. Evlerin bir kısmı toplu taşımaya yakın. Hemen evin önünden dolmuş otobüs kalakanlarda var yakınından geçende.

Ama benim asıl dert ettiğim ailemden özellikle annemden uzak bir semtte yaşamak. Eşim çalışıyor vardiyalı bir hafta gece 11 buçuğa doğru geliyor. Diğer vardiyada da mesaiye kalıyor o zamanda aynı vakitte geliyor. Yani ben evde çoğu zaman tek başıma kalacağım. Merkezden bu kadar uzak olması beni rahatsız ediyor. Şuan netten bakıyoruz gidip görmedik. Çoğu ev sapa yerlerde yani eczane sağlık ocağı falan yok. Eşimde güzel ev merakı var. Güzel bir evde oturmak için taaa oralara taşınmak istiyor. Oysa ben daha yakın ama yapı olarak eski evlerde yaşamayı daha mantıklı buluyorum. En azından başka semtte olsa bile merkezi bir yerde olan eve. Sonra diyorum eski püskü evlere bu kirayı vereceğime sıfır daireye veririm. Gerçi eşim eski evlerden yapılardan hiç hoşlanmıyor. Ama sizce hangisi daha mantıklı? Eşimi eski ama daha yakın merkezi bir yere taşınma konusunda ikna etmeli miyim? Bana kalsa hiç taşınmak istemiyorum bu semtten ama mecburuz.

yani ya merkezde ama eskı bı evde oturacaksın..

yada sıfır ama yol parası odeyecegın bı yerde..

ıyıce araştırıp,merkezde ama 4-5 yıllık bına bulamazmısın?

benım ılk evım sıfır ama sehre uzaktı..
ıkıncısı merkezde ama benımle yaşıttı nerdeyse..evın derdı bıtmedı hıc,dublekstı ama heryerı akıyordu..
sımdıkı evımse hem merkezde,hem 4 yasında..kırasıda ıkıncı oturduğum döküntüyle denk..

yani ya merkezde ama eskı bı evde oturacaksın..

yada sıfır ama yol parası odeyecegın bı yerde..

ıyıce araştırıp,merkezde ama 4-5 yıllık bına bulamazmısın?

benım ılk evım sıfır ama sehre uzaktı..
ıkıncısı merkezde ama benımle yaşıttı nerdeyse..evın derdı bıtmedı hıc,dublekstı ama heryerı akıyordu..
sımdıkı evımse hem merkezde,hem 4 yasında..kırasıda ıkıncı oturduğum döküntüyle denk..

Eşimin işyerine servisi var pek benim açımdan düşünmüyor açıkçası. Burası yerleşim olarak epey eski bir semt. Binaların yaşı 18den başlıyor. 4-5 yıllıklar hatta 2-3 yıllıklar bile var ama onlar bizim oturduğumuz evin kirasından kat kat yüksek. 18 yaş binalarda bizi ödediğimizle denk hatta fazlası olan bile var.

Eşimin işyerine servisi var pek benim açımdan düşünmüyor açıkçası. Burası yerleşim olarak epey eski bir semt. Binaların yaşı 18den başlıyor. 4-5 yıllıklar hatta 2-3 yıllıklar bile var ama onlar bizim oturduğumuz evin kirasından kat kat yüksek. 18 yaş binalarda bizi ödediğimizle denk hatta fazlası olan bile var.

ben olsam otururum güzel bı semtte sıfır evde..

eskı bınaların derdı cok olur,baskasının kullandığı seylerı sende kullancaksın..

yenı evlısın ser eşyalarını temız ferah bı eve..

Normal şartlarda bende eşiniz gibi eski,kötü ev sevmeyenlerdenim sırf yeri iyi diye...ancaaaaak bu durumda sizin düşündüğünüz mantıklı çünkü arabanız yok..hem eşiniz geceleri evde yokken annenize gitmeniz sizin için çok iyi olur..hemde sapa yerde oturup heryer bilmemkaç vesaitle gitmek hiç kolay olmaz hele de çocukla..eminim o zaman eşiniz de pişman olur

Normal şartlarda bende eşiniz gibi eski,kötü ev sevmeyenlerdenim sırf yeri iyi diye...ancaaaaak bu durumda sizin düşündüğünüz mantıklı çünkü arabanız yok..hem eşiniz geceleri evde yokken annenize gitmeniz sizin için çok iyi olur..hemde sapa yerde oturup heryer bilmemkaç vesaitle gitmek hiç kolay olmaz hele de çocukla..eminim o zaman eşiniz de pişman olur

Eşim işin o yönünü hiç düşünmüyor ki. Ona kalsa ben hep evde otururum. Hatta uzak bir semtte iş yerinden bir arkadaşı var o oradan ben size ev bakarım demiş. Benim eşimle senin hanımda birbirlerine arkadaşlık eder demiş. Gelmiş bana arkadaşlık edersiniz diyor. Hiç beni düşünmüyor o açıdan.

Ben de yeni evliyim, 7 ay falan oluyor ve benim de kira evin ederinden fazla, bebek falan da düşünmüyorum şuan ama yine de anneme yakın olsun diye kirasına katlanıyorum. Sen üstelik hamilesin ve eşinin çalışma saatleri düzensiz. Evin içinde evet sorunlar çıkabilir o olabilir şu olabilir ama kesinlikle merkezi ve özellikle annene yakın olmalı diye düşünüyorum. İleride inşallah Allah hepimize nasip eder de kendi evimizi alırken bakarız içine =)

Bizde şuan az çok sizin durumunuzdayıZ kısmet olursa ev alacağız ama bende anneme yakın ev bakıyorum orada ev fiyatları yüksek daha uzak ve sapa yerlerde uygun fiyatlı ve anneme yakın diye baktığım yerlerdeki evlerden çok daha güzel ama ben yinede anneme yakın istiyorum benim eşimde işinden dolayı sürekli şehir dışına gitmek durumunda araba yok ve 2 yaşında bir kızım var o yüzden yinede annemin yakınından ev bakıyorum çocuk olmasa uzak yerlere bakardım sorun etmezdim ama çocuk olunca yakınımda annem olsun istiyorum çünkü çocukla dışarı çıkması bile bir mesele bunun hastalığı var düşmesi var gidip gelmesi var yakında hastane market falan varmı ona bile bakıyorum çocuklu olunca herşeye dikkat etmek zorunda kalıyor insan zor bir anda yetişecek birinin olması gerekiyor

Back
X