• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten aşırı derecede soğudum

lilalina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2020
157
256
53
36
İyi akşamlar arkadaşlar,
Cok sıkıntılı bir durumun içerisindeyim. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben stres sonucunda sağlık sorunları artan birisiyim. Daha cok mideme vuruyor. Dolayısıyla bazı gunler işe gidemeyecek durumda oluyorum ve izin alıyorum. Ama sadece birgünle sınırlandırmaya çalışıyorum düzelmesem de.

Aynı zamanda bunyem de zayıfladığı için, normal grip vs ağır geçiriyorum. Ateşim çıkıyor. O zaman da izin alıyorum.

Bugun yonetici beni yanına çağırıp çok fazla hastalık izni kullandığımı soyledi. Bu durumdan aşırı rahatsızmış. Yerin dibine geçtm ve motivasyonum düştü. İş zaten çok stresli, saçlarım dokuluyor kendimi kasmaktan. Bir de artık hastalık izinlerim göze batıyorsa işi yavaş yavaş değiştirsem mi diyorum. Ki yakın zamanda yeni bir yer bulup bulamayacağım belirsiz.

Bunun dışında da problem yok yoneticiyle aramızda. Ama genel keyfim çok kaçtı. Bu tip durumlar yaşayan var mı?

Neden bu kadar stres oluyorsunuz eğer bu kadar rahatsızsanız bir iş bulun ondan sonra çıkın ama bu kadar stres yapıp hayatınızı etkilenmesine değmez.
Cok sorumluluk gerektiriyor. Şimdiye kadar kendimi kasarak idare ederim diyordum bir iki yıl ama kısır dongu olmaya başladı. Stres + hastalık + stres + hastalık diye

İyi akşamlar arkadaşlar,

Ben stres sonucunda sağlık sorunları artan birisiyim. Daha cok mideme vuruyor. Dolayısıyla bazı gunler işe gidemeyecek durumda oluyorum ve izin alıyorum. Ama sadece birgünle sınırlandırmaya çalışıyorum düzelmesem de.

Aynı zamanda bunyem de zayıfladığı için, normal grip vs ağır geçiriyorum. Ateşim çıkıyor. O zaman da izin alıyorum.

Bugun yonetici beni yanına çağırıp çok fazla hastalık izni kullandığımı soyledi. Bu durumdan aşırı rahatsızmış. Yerin dibine geçtm ve motivasyonum düştü. İş zaten çok stresli, saçlarım dokuluyor kendimi kasmaktan. Bir de artık hastalık izinlerim göze batıyorsa işi yavaş yavaş değiştirsem mi diyorum. Ki yakın zamanda yeni bir yer bulup bulamayacağım belirsiz.

Bunun dışında da problem yok yoneticiyle aramızda. Ama genel keyfim çok kaçtı. Bu tip durumlar yaşayan var mı?
İş disiplini olması gereken bir şey yöneticinin sizi uyarması gayet normal .size yine izin veriyorlarmış .normal şartlarda git rapor al derler . Ama sizin sürekli olan bir şey ise bu işin işleyişini de bozan bir şey .eğer işten memnun değilseniz bir an önce iş bulup çıkın yoksa sizi çıkarmaları an meselesi. Bende daha önce farklı yerlerde çalıştım en son bi markette çalıştım bir iki haftalık başka şubeden gelen kız vardı sürekli rapor alıyordu olup olmadık yerde kendini yerlere atıyordu bayılmış gibi ama doktorlar bir şeyin yok psikolojik olabilir deyip gönderiyorlardı bu süre zarfında onun iş yükü de bizim omuzlarımıza binerdi .sonra bir şekilde kız başka şubeye sürgün edildi ve işten çıktı .demek istediğim sizin sağlık sorunlarınız olabilir ama bu sorunlar sürekli olursa sizin iş yükünüzü çekmek zorunda olan insanlara da yazık

Bence başka işi düşünmek yerine sağlık sorunlarınızın üstüne yoğunlaşıp komple çözüm bulmalısınız. Gerekiyorsa check-up yaptırmalısınız. Sadece bu işte değil, tüm işlerinizde sıkıntı yaratır görüşündeyim. Ya da psikolojik destek almalısınız vücudunuza çok vuruyorsa böyle şeyler

Bir süre çalışmaya ara verip dinlenme imkanınız var mı? Ben de çok stresli çok yoğun işlerde çalıştım, anlayabiliyorum ama değil izin almak rapor bile alsak burnumuzdan getiriyorlardı. Hiçbir iş yeri sık sık izin alınmasına tolerans göstermez. Yokluğunuzda sizin işleri iş arkadaşlarınıza yükleyebilirler bu da iş arkadaşlarınızın size içten içe sinir olmasına sebep olabilir.

İyi akşamlar arkadaşlar,

Bu kadar takmayin desin bosverin bende isimden memnun değilim ama borcum var onlar çıkarsın

Aynı sorun bende de vardı. Zatürre oluyordum geçmiyordu gribi de çok ağır atlatırım. Hastalık iznini çok kullanmak zorunda kaldım bir ara ki çoğunda hastaneye de gitmiştim. Amirim yenildi beni tanımıyordu ve bu yüzden de bana onyargi geliştirmişti. Bu satırları yazarken de hastayım ama baya düzeldim sayılır eskiye göre daha az hastalaniyorum. Vitamin alın spor yapın check up yaptırın sağlıklı beslenin. Amirinize durumu anlatın bir de hasta olmadığınız zamanlarda odaklanarak iyi çalışın ki işten kaytaran bi tip olmadığınızı cidden hasta olduğunuzu anlasınlar. Çok geçmiş olsun.

İş disiplini olması gereken bir şey yöneticinin sizi uyarması gayet normal .size yine izin veriyorlarmış .normal şartlarda git rapor al derler . Ama sizin sürekli olan bir şey ise bu işin işleyişini de bozan bir şey .eğer işten memnun değilseniz bir an önce iş bulup çıkın yoksa sizi çıkarmaları an meselesi. Bende daha önce farklı yerlerde çalıştım en son bi markette çalıştım bir iki haftalık başka şubeden gelen kız vardı sürekli rapor alıyordu olup olmadık yerde kendini yerlere atıyordu bayılmış gibi ama doktorlar bir şeyin yok psikolojik olabilir deyip gönderiyorlardı bu süre zarfında onun iş yükü de bizim omuzlarımıza binerdi .sonra bir şekilde kız başka şubeye sürgün edildi ve işten çıktı .demek istediğim sizin sağlık sorunlarınız olabilir ama bu sorunlar sürekli olursa sizin iş yükünüzü çekmek zorunda olan insanlara da yazık
Kimseye iş yükü bırakmıyorum asla o kadar uzun aralar vermem. Ama oyle bile goze batıyor demek ki.

Bir süre çalışmaya ara verip dinlenme imkanınız var mı? Ben de çok stresli çok yoğun işlerde çalıştım, anlayabiliyorum ama değil izin almak rapor bile alsak burnumuzdan getiriyorlardı. Hiçbir iş yeri sık sık izin alınmasına tolerans göstermez. Yokluğunuzda sizin işleri iş arkadaşlarınıza yükleyebilirler bu da iş arkadaşlarınızın size içten içe sinir olmasına sebep olabilir.
Aslında ayda bir gibi bir şey olmuş baktığımda. Gunlerce izin durumu yok hiçbir şekilde.

ara vermeyi düşünüyorum ciddi ciddi. Bir yandan da gelirden feragat etmeyi goze alamıyorum.

Aynı sorun bende de vardı. Zatürre oluyordum geçmiyordu gribi de çok ağır atlatırım. Hastalık iznini çok kullanmak zorunda kaldım bir ara ki çoğunda hastaneye de gitmiştim. Amirim yenildi beni tanımıyordu ve bu yüzden de bana onyargi geliştirmişti. Bu satırları yazarken de hastayım ama baya düzeldim sayılır eskiye göre daha az hastalaniyorum. Vitamin alın spor yapın check up yaptırın sağlıklı beslenin. Amirinize durumu anlatın bir de hasta olmadığınız zamanlarda odaklanarak iyi çalışın ki işten kaytaran bi tip olmadığınızı cidden hasta olduğunuzu anlasınlar. Çok geçmiş olsun.
Cok tesekkurler cevap için. Ben ilk başladığmda, ilk işyerimde yani serumluk hastanelik oldum iki kez hem de. Asla bitmiyordu hastalık. Bünye tamamen başka bir sebebi yok.
Zaten bu konu dışında benden memnun oldugunu soyluyor.

Cok tesekkurler cevap için. Ben ilk başladığmda, ilk işyerimde yani serumluk hastanelik oldum iki kez hem de. Asla bitmiyordu hastalık. Bünye tamamen başka bir sebebi yok.
Zaten bu konu dışında benden memnun oldugunu soyluyor.

Evet çok sinir bozucu bir durum yani hastaysam ne yapabilirim durumu oluyor hepimiz aşırı sağlıklı değiliz aynı sağlık durumuna sahip değiliz ama gerçekten kendinizi doldurmayın amirler de sonuçta üretime bakiyor size özel bir durum değil siz çok sinir olmadan kendinizi doldurmadan pozitif yaklaşmaya çalışın. Hiçbir şeyi stres yapmamaya çalışın inanın is stresine değmiyor azıcık gamsız olmaya çalışın.

İyi akşamlar arkadaşlar,

Bende çok memnun deılım çok agır bır işim var sma iş yok .Kenfımı mutlu etmeye calısıorum .

İyi akşamlar arkadaşlar,

Ayrıca 1 yılda 40 gun rapor hakkınız var .Doktor uygun goruyorsa işverenınıze laf dusmez

Rapor alıyor musunuz? Benim iş yerimde rapor zorunluluğu yok mesela , hastayım diyip akrabam oldu diyip gelmezseniz kimse bir şey demez.
Ama suistimal edenler var. Yani biliyorsun o gün en yakın arkadaşı bir şeye çağırmıştı, biliyorsun yani - muhabbeti geçmişti. O günün sabahı mesaj atıyor 'ben çok hastayım,gelemicem' diye.
Eğer rapor almiyorsaniz gerçekten hasta bile olsanız böyle düşünmeleri cok normal. Benim de bir tedavi surecim var, ya gün içinde gidip geliyorum randevu saatini ona göre alıp, bazen de eğer tüm günüm gidecek gibiyse yıllık iznimden kullanıyorum, kafam rahat oluyor.
Ama rapor alıyorsan ne derse desin, umursama. Hastasın ve hakkın var sonucta

Back
X