işten atılmalı mı ?

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.615
22.512
598
Benim sorumluluğum altında çalışan bir personel var ve çok sorumsuz sürekli geç geliyor, gelmiyor, yalan söylüyor vs ben daha yeni başladım ama bu hep böyleymiş idare edilmiş şimdi müdür değişince göze batmaya başladı bu sabah yine geç geldi ve tutanak tutuldu müdür kararı bana bıraktı ya ben imzalıcam atılcak ya da son bi şans vericem konusucam ama konusursam ben insanların dediklerine hemen ikna olan biriyim yeterince profesyonel değilim yani bu arkadaş da çok lafı dolandırıyor. Dışarıda işsiz o kadar insan varken bu şansı vermek gerekir mi bilemiyorum siz olsanız napardınız

Dediğinizi söylerdim. Dışarda o kadar işsiz insan varken ayağının altına gelen işi tepmek şımarıklık oluyor... Ya sorumluluklarını bilip devam edecek ya da yoluna bakacak. Bence bir şans daha verin. Zaten düzelecek bir kafası yoksa, 2 güne yine patlak verir.

Şu ortamda bu sorumsuzluğa ne kadar şans verilirse o kadar şans verilmeli
Hak etmeyen elenmeli ki adalet yerini bulsun hak edenler hak ettiği yerde olsun

Daha önce konusulmustur idare edilmiş zaten ... ihtiyacı olan o kadar insan var hakeden çalışsın bence .Gönder.

bu güne kadar çok kez konuşulmuş zaten ve kendini haklı görüyor sizin söylediklerinizi çok takmıyor kendisine haksızlık yapıldığını sanıyor

Son bir şans verin bence, eğer dediğiniz gibiyse zaten çok geçmeden yine benzer bir sorumsuzluk yapacaktır. Tek bir yanlışında gönderirsiniz vicdan azabı çekmeden.

Madem siz hiç konusmadiniz , son kez konuşun.

Adama onu cikaracaklarini ama sizin son bir şans vermek istediginizi aynı hatayı yapacağı gün bir daha kendiliğinden işe gelmemesi gerektiğini söyleyin.

Daha önce uyarı aldığı halde devam diyorsa, yapacak bişey yok.
Fazla duygusal olmamak gerekiyor iş hayatında.

Son bir şans verin bence, eğer dediğiniz gibiyse zaten çok geçmeden yine benzer bir sorumsuzluk yapacaktır. Tek bir yanlışında gönderirsiniz vicdan azabı çekmeden.
bu üçüncü tutanak zaten tek yanlış değil yani o yüzden zaten tereddütte kaldım tek yanlış olsa kesinlikle şans veririm

bu güne kadar çok kez konuşulmuş zaten ve kendini haklı görüyor sizin söylediklerinizi çok takmıyor kendisine haksızlık yapıldığını sanıyor
Siz konuşun başkalarının ne dediği önemli değil. Alın karşınıza ve içinizden geldiği gibi konuşun. Müşteri değil ki haklı olsun ... Bir şans daha verin bu şansı da değerlendiremezse işine son vereceğinizi söyleyin. . Dediğim gibi zaten çalışma kafası yoksa iki güne fire verir. Resmen emek vermeden ekmek yiyor bu da bir çok insanın hakkına girmek demek... Bir dâha böyle bişey olursa hiç acimayin

İknci şans bile verilmemeli kimseye çünkü mazereti yok,bahanesi yalanı çok.Kaldı ki bunun çokuncu şansı.
Anında imzayı atardım,giderdi.
İyi olmayan elemanı koruyan şefler,yetkililer o elemandan daha önce işten çıkarılıyor,çok yaşadım.

Yöneticiler hiç bir personelini sevmek zorunda değildir. ama adil olmak zorundadır. bu hareketleri diğer personeli de rahatsız ediyorsa iş yerinde sorun çıkar. işler istenilen hızda yurumezse işletme sahipleri ilk yöneticilere hesap sorar. son bir kez konuşun ikaz ettiğinizi belirtin. kendisinin diğer personelden bir farkının olmadığını adil olmak zorunda olduğunuzu söyleyin.

Ise zamanında gelen işini yapan personelin ne suçu var o zaman. Çalışma Hayatı belli bir disiplin gerektirir. Bugün is yapmak istemiyorum bugün geç gidiyorum erken çıkarım vs. gibi düşünceler kabul gormez.

Yanlış alıntı yapmışım

Onun iş ahlakı yok herkesi keriz sanıyor ,sanırım karekteride düzgün değildir
birde başkalarına kötü örnek oluyor , 1 dakika tutmam o işletmede ,tekmeyi basardım !

Orada işten çıkarma yetkilisi sizin olmamanız lazım ne olursa olsun sorumlu sizde olsanız bu grev size bırakılmamalı çok büyük bir sorumluluk bu çünkü ve kaldı ki müdür ya da patron gayette geç geliyorsun görevlerini yerine getirmiyorsun diye çıkarabilir sizden neden imza isteniyor anlamadım bu son karar size bırakılmamalı işe yeni giren birinin bu kararı vermesi saçma bence karışmayın devam etse sizden çıkarılsa da sizden olur. Ama illa öyle olacaksa tutanak tutulmuş uyarı verilir işin ciddiyetini anlayınca düzelir belki düzelmezse o zaman çıkarılır.

bi insan işe devamlı geç geliyosa nasıl kendisine haksızlık yapılmış oluyor.

valla iki yıldır çalışıyorum toplasan 2 kere belki geç kalmışımdır onda da yarım saat maks.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…