İşten ayrılış ibranamesi

buzdevri

Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
5.629
20
158
Diğer
Merhaba;

İşten ayrılacağım. Bana doldurmam istenen bir ibraname var. Avukat arakaşlardan burada yazanları anlayamadığım için açıklama rica ediyorum...

"........'ndeki görevimden ....... tarih itibariyle herhangi bir baskı olmaksızın kendi isteğimle şahsi sebeplerle ayrılmış bulunmaktayım.

Görev yapmış bulunduğum şirketten masraf, harcama veya her ne ad altında olursa olsun başkaca hak ve alacağım kalmamış olduğunu belirtir, çalıştığım süre zarfında tüm ücretlerimi alıp, hafta tatilleri, senelik izin, ulusal ve dini bayramlardaki izin haklarım dahil olmak üzere her türlü izinlerimi kullandığımı bildiririm. Mevzuattan ve akitten doğan tüm haklarımı aldığımdan ve başkaca hak ve alacağım kalmadığından ötürü, işvereni ve vekillerini gayri kabilli rücu olmak üzere ibra eder, her türlü talep ve dava haklarımı iskat ile serbest irademle bildiririm."

Kırmızıyla yazdığım kısımda ne demek isteniyor açıklarsanız çok sevinirim ....a.s.

Ben el yazımla dilekçeyi yazacağım. BU ibraname de ilerde sorun çıkaracak yasal bir boşluk var mı bilmek istedim.

İlave bir sorum daha var...

İstifa mektubunun altına, tek maddelik bir şart yazabilirmiyim iş yeriyle ilgili...

Mesela şu şu bilgileri 2 yıl boyunca hiç bir firma ile paylaşmayacağıma söz veriyorum gibi...

İş sözlemem yok belirteyim...

sevgili buzdevrı zaten2 yıl sure ıle rekabet etme yasagın var yanı sır acıklamyamazsın oradakı müşterileriyenı sırketıne davet edemezs vs..

ama bu dılekce tamamen ısverenını gozeten bır dılekce yanı daha sonra eger bır dava aacak isen oradakı tum hakrdan vazgectıgını belırtıyor ne tazmınat ne kıdem ne bır sey ....

kısaca sana diyorki burdan çıktınmı elimde tapu gibi imzalı evrakın var dava açsan bile hiç bir şey alamazsın herşeyindne feragat ( vazgeçmiş ) sayılıyorsun...

Çok teşekkür ederim...Yani ekstra bir madde imzalamama gerek yok. Zaten 2 yıl saklamam gerekiyor...
Dava açmayı düşnümüyorum. Onlar bana bulaşmasınlar herhangi bir şekilde o yeter.

içerde alacagın vs var ıse bence bunu imzalama
cunku boyle bır dıretme hakları bulunmuyor ka kısı calışıyor bu işyerıne eger 30 dan fazla ise iş güvencesınden faydalanabılıyorsun

kısaca sana diyorki burdan çıktınmı elimde tapu gibi imzalı evrakın var dava açsan bile hiç bir şey alamazsın herşeyindne feragat ( vazgeçmiş ) sayılıyorsun...

dava açmayı düşnümüyorum zaten..alacak verecek yok...onların alehime kullanabileceği bir durum olmasın bana yeter... teşekkürler :))

içerde alacagın vs var ıse bence bunu imzalama
cunku boyle bır dıretme hakları bulunmuyor ka kısı calışıyor bu işyerıne eger 30 dan fazla ise iş güvencesınden faydalanabılıyorsun

30 kişiden az maalesef sevgili Dİccer....İçerde kalmış hiç bir hakkım yok...o konu da sıkıntım yok...
bana karşı kullanacakları bir durum olmamalı ki içim rahat ayrılayım..​

Bu genellikle kıdem ve ihbar tazminatı talep edilmemesi için imzalatılan bi evraktır.ışten çıktıktan sonra mahkeme yoluyla almak istersen diye kendilerini sağlama almak istemişler.Söylediğin gibi alacak vereceğin yoksa imzalamanda bi mahsur yok.

ÇOk teşekkür ederim Sevgili EzelCAN; tam olarak özetlemişsin..:1rolleyes:.

alacak verecek yoksa imzalanabilir bir sakınca yok.ileride dava hakkını kaldıran bir ibraname sadece

alacak verecek yoksa imzalanabilir bir sakınca yok.ileride dava hakkını kaldıran bir ibraname sadece

çok teşekkür ederim...Sizin de dediğiniz gibi sorunlu bir ayrılık olmadığı için problem olmayacaktır diye ümid ediyorum.. Yine de danışmak istedim sizlere..​

onlar sizi ibra etmiyorlar, yani aklamıyorlar. size karşı sonradan dava açabilirler. onlar (mesela ihbar tazminatı veya başkaca bir alacak) size karşı bir dava açarsa bu belge sizi korumaz. siz de onlardan ibraname almalısınız. tavsiye ederim.

buzdevri özelden atmış olduğun mesajı yeni gördüm... işverenin imzalatmak istediği ibranamenin anlamı şudur; işten kendi rızan ile ayrıldığını işverenin seni işten çıkartmadığı,ve kıdem,ihbar tazminatı,bayram,resmi tatil vs.gibi günleri kullandığın,çalışma süresince fazla mesai yapmadığın yada yaptı isen de ücretini aldığını ve ileride de bu gibi kanunda ve işveren ile işe başlarken imzalamış oldunuz sözleşmeden doğan hak ve alacakların için dava açmayacağının taahhüdünü istiyorlar.Yani işveren bir nevi kendini garanti altına alıyor.Eğer ki sen bu şirketten alacağını tam anlamıyla aldıysan ve ilerde de dava açmayı düşünmüyorsan rahatlıkla bu ibranameyi imzalayabilirsin.Bu sadece,işveren firmanın ilerde başının ağrımaması için aldığı bir nevi tedbir mahiyetindedir.okadar.

canım bende yenı gordum mesajını ama yazmama gerek kalmadı lawyersss acıkca özetlemıs herseyı yenı ısınde basarılar

Bu konuyu da bugün konuşayım o zaman ben. Zannetmiyorum alehime kullancaklarını ama endişemi dile getirmem de fayda var...Çok sağolun iyi ki paylaşmışım sizlerle..

Tamamdır lawyersss, sayenizde çok iyi anladım.çok teşekkür ederim...vereliniortak

canım bende yenı gordum mesajını ama yazmama gerek kalmadı lawyersss acıkca özetlemıs herseyı yenı ısınde basarılar

Teşekkür ederim, çok naziksin a.s. Senin de gönlünce olsun inşallah..

banda yardımcı olurmusunuz rıca etsem

Sevgili Ecrinminel yeni bir konu açmanı tavsiye ederim ki avukat arkadaşlar konunu görsünler. .Burada fark edilmeyebilir.. Çok üzüldüm inşallahh yarıdmcı olabilirler.. Geçmiş olsun..:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…