sevgili buzdevrı zaten2 yıl sure ıle rekabet etme yasagın var yanı sır acıklamyamazsın oradakı müşterileriyenı sırketıne davet edemezs vs..
ama bu dılekce tamamen ısverenını gozeten bır dılekce yanı daha sonra eger bır dava aacak isen oradakı tum hakrdan vazgectıgını belırtıyor ne tazmınat ne kıdem ne bır sey ....
kısaca sana diyorki burdan çıktınmı elimde tapu gibi imzalı evrakın var dava açsan bile hiç bir şey alamazsın herşeyindne feragat ( vazgeçmiş ) sayılıyorsun...
içerde alacagın vs var ıse bence bunu imzalama
cunku boyle bır dıretme hakları bulunmuyor ka kısı calışıyor bu işyerıne eger 30 dan fazla ise iş güvencesınden faydalanabılıyorsun
yenı hayatında basarılar o zaman :)
Bu genellikle kıdem ve ihbar tazminatı talep edilmemesi için imzalatılan bi evraktır.İşten çıktıktan sonra mahkeme yoluyla almak istersen diye kendilerini sağlama almak istemişler.Söylediğin gibi alacak vereceğin yoksa imzalamanda bi mahsur yok.
alacak verecek yoksa imzalanabilir bir sakınca yok.ileride dava hakkını kaldıran bir ibraname sadece
onlar sizi ibra etmiyorlar, yani aklamıyorlar. size karşı sonradan dava açabilirler. onlar (mesela ihbar tazminatı veya başkaca bir alacak) size karşı bir dava açarsa bu belge sizi korumaz. siz de onlardan ibraname almalısınız. tavsiye ederim.
buzdevri özelden atmış olduğun mesajı yeni gördüm... işverenin imzalatmak istediği ibranamenin anlamı şudur; işten kendi rızan ile ayrıldığını işverenin seni işten çıkartmadığı,ve kıdem,ihbar tazminatı,bayram,resmi tatil vs.gibi günleri kullandığın,çalışma süresince fazla mesai yapmadığın yada yaptı isen de ücretini aldığını ve ileride de bu gibi kanunda ve işveren ile işe başlarken imzalamış oldunuz sözleşmeden doğan hak ve alacakların için dava açmayacağının taahhüdünü istiyorlar.Yani işveren bir nevi kendini garanti altına alıyor.Eğer ki sen bu şirketten alacağını tam anlamıyla aldıysan ve ilerde de dava açmayı düşünmüyorsan rahatlıkla bu ibranameyi imzalayabilirsin.Bu sadece,işveren firmanın ilerde başının ağrımaması için aldığı bir nevi tedbir mahiyetindedir.okadar.
canım bende yenı gordum mesajını ama yazmama gerek kalmadı lawyersss acıkca özetlemıs herseyı yenı ısınde basarılar
banda yardımcı olurmusunuz rıca etsem
mrb lar.ilk once bole guzel sıteyı kurdukları ıcın yonetıcı arkadaslara ve yardımcılarına cok tsk ederım.benım bı sorun hatta cok buyuk bı sorunum var.bız eskı esımle aldatma konusu yuzunden ben kendı adıma cekısmelı bı dava acmak ıstedım o aralşar hamıleydım ve pskılojım cok bozuktu.gıtııgımız avukat 5000 tl karsılıgı bana bı sozlesme ımzallattı o psıkolojı ıle okumadım.daha sonra ben 500 tl odeme yaptım avukat sadece 1 durusmaya cıktı ve ben odeme yapamayacagım ıcın davadan cekıldımı soledım..sımdı aradan nerdeyse 7 ay gectı avukat elındekı sozlesme karsılıgı bana 5000 tl odemm gerektıgın soluyor ben esımden 25 ınde anlasmalı olarak bosanıyorum ve kızıma ben bakıyorum cok zor durumdayım...bunu avukata anlattım ama ıcra takıbıne verdıgını soledı sadece aylık gelırım 500 ytl m var ve kzıma bıle nerdeyse zor bakıyorum...avukata nededıysem kar etmedı benı resmen bu zor durumumda parayı zorla almaya calısıyor lutfen bana yardımcı olun ne yapabılırım cok zor durumdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?