- 9 Haziran 2009
- 476
- 52
- 318
- 39
- Konu Sahibi burcudalli
Daha önce konu açmıştım iş yerim ile ilgili rehabilitasyon merkezinde önce hasta bakıcı sonra idari kısmı ve tekrar sonra hasta bakıcı olarak çalıştırdılar vs.diye. Bütün olanlardan sonra ve oğlumun bakıcıya alışamaması sonucu işi bırakmaya karar verdim ve cuma günü işe gitmedim. Asıl olayda bundan sonra başladı benim sgk ya işe girişim bildirilmemiş. 5 ağustosta iş başı yaptım ama bildirim 17 ağustos. İşe girişiniz yapılmıştır diye sgk dan mesaj geldi okuyorum okuyorum anlam veremiyorum. Sonra 170 sgk danışma hattını aradım evet doğru yeni yapılmış işe girişiniz dedi ve şikayet dilekçesi oluşturduk. Bu arada müdür arıyor durmadan. En son tl kapatıp aradım kimsiniz falan diye kendini tanıttı işe neden gelmediniz dedi bende ilk önce siz neden benim işe girişimi bugün bildirdiniz bunun hesabını verin sonra bana sorun neden gelemdiniz diye dedim ve içimde ne varsa kustum resmen
Sonra bu durumu hemen düzeltiyorsunuz ben işimin başındayım çocuğum hasta ondan gelemedim falan dedim ayrıca şikayet ettiğimi de söyledim. Bende ne olur ne olmaz diye gidip 10 günlük rapor aldım kendime. Sonra bana yine sgk dan mesajlar gelmeye başladı sırasıyla işe giriş iptal sonra 5 ağustos işe giriş ve ardından 16 ağustos işten çıkış diye. Bu arada akşam teyzemden öğrendim ki 900₺ ceza ödenecekmiş geç bildirmekten dolayı kurucu müdüre yansımış olay cezayı müdüre demiş ödeyeceksin hemen düzelt demiş baya Bi bağırıp çağırmış nasıl unutursunuz her gün yanınızda gözünüzün önünde diye. Şikayet etti deyince de çıkışını verin demiş. İşten çıkmış olmak sorun değilde ben baya Bi kinlendim açıkçası hangi maddeden çıkış yaptılar bilmiyorum ama olayın aslı astarı bu. Şimdi benim bu işyerine açabileceğim alabileceğim bi hakkım varmı?aramızda bilenler vardır önce bi size sorayım dedim. Çalışma sürem kısa ya bide rapor almıştım. Yapabileceğim bişeyler var mı?