işten çıkarıldım 😢

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
Daha önce konu açmıştım iş yerim ile ilgili rehabilitasyon merkezinde önce hasta bakıcı sonra idari kısmı ve tekrar sonra hasta bakıcı olarak çalıştırdılar vs.diye. Bütün olanlardan sonra ve oğlumun bakıcıya alışamaması sonucu işi bırakmaya karar verdim ve cuma günü işe gitmedim. Asıl olayda bundan sonra başladı benim sgk ya işe girişim bildirilmemiş. 5 ağustosta iş başı yaptım ama bildirim 17 ağustos. İşe girişiniz yapılmıştır diye sgk dan mesaj geldi okuyorum okuyorum anlam veremiyorum. Sonra 170 sgk danışma hattını aradım evet doğru yeni yapılmış işe girişiniz dedi ve şikayet dilekçesi oluşturduk. Bu arada müdür arıyor durmadan. En son tl kapatıp aradım kimsiniz falan diye kendini tanıttı işe neden gelmediniz dedi bende ilk önce siz neden benim işe girişimi bugün bildirdiniz bunun hesabını verin sonra bana sorun neden gelemdiniz diye dedim ve içimde ne varsa kustum resmen 😁 Sonra bu durumu hemen düzeltiyorsunuz ben işimin başındayım çocuğum hasta ondan gelemedim falan dedim ayrıca şikayet ettiğimi de söyledim. Bende ne olur ne olmaz diye gidip 10 günlük rapor aldım kendime. Sonra bana yine sgk dan mesajlar gelmeye başladı sırasıyla işe giriş iptal sonra 5 ağustos işe giriş ve ardından 16 ağustos işten çıkış diye. Bu arada akşam teyzemden öğrendim ki 900₺ ceza ödenecekmiş geç bildirmekten dolayı kurucu müdüre yansımış olay cezayı müdüre demiş ödeyeceksin hemen düzelt demiş baya Bi bağırıp çağırmış nasıl unutursunuz her gün yanınızda gözünüzün önünde diye. Şikayet etti deyince de çıkışını verin demiş. İşten çıkmış olmak sorun değilde ben baya Bi kinlendim açıkçası hangi maddeden çıkış yaptılar bilmiyorum ama olayın aslı astarı bu. Şimdi benim bu işyerine açabileceğim alabileceğim bi hakkım varmı?aramızda bilenler vardır önce bi size sorayım dedim. Çalışma sürem kısa ya bide rapor almıştım. Yapabileceğim bişeyler var mı?

Ilk olarak işe girdiğiniz dönemde bunu konuşmanız gerekirdi. Kaldı ki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp öğrenebiliyorsunuz. Sizin işinize gelmiş. Benimde buna benzer bir durumum olmuştu ama ben en başında konuşmuştum buna göre devam etmiştim.
Ikıncı bir hususta işe gitmediğiniz gün gidemeyeceğinizin bilgisini verdiniz mi ? Müdür arayıp neden gelmediniz diye soruyor ise muhtemelen vermediniz.
Türkiye şartları belli.. işsizlik oranı çok yüksek. Ama siz sahip olduğunuz işe sahip çıkmıyor kafaniza göre gitmiyorsunuz. Belli ki işe pek ihtiyacınız yok.

Aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim ama oda söylememiş iş yerinin yada başka birinin numarası yoktu müdür beni arayınca onunla konuşabildim.

gitmeme durumunda iş arkadaşına değil amire haber verilir. çalıştığınız yerin numarasını bilmemek de ayrı bir konu. muhtemelen çalışma şeklinizi beğenmediler, bir bahane buldular. çünkü tavrınızdan anladığım kadarıyla işim var çalışıyorum sorumluluğunuz olmamış.

Ilk olarak işe girdiğiniz dönemde bunu konuşmanız gerekirdi. Kaldı ki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp öğrenebiliyorsunuz. Sizin işinize gelmiş. Benimde buna benzer bir durumum olmuştu ama ben en başında konuşmuştum buna göre devam etmiştim.
Ikıncı bir hususta işe gitmediğiniz gün gidemeyeceğinizin bilgisini verdiniz mi ? Müdür arayıp neden gelmediniz diye ise muhtemelen vermediniz.
Türkiye şartları belli.. işsizlik oranı çok yüksek. Ama siz sahip olduğunuz işe sahip çıkmıyor kafaniza göre gitmiyorsunuz. Belli ki işe pek ihtiyacınız yok.
Pazar günü aradılar işe başlayabilirsiniz diye pazartesi işe başladım işe girmeden önce sözleşme falan imzalamıştık işe girişi bildirmişlerdir diye sorma ihtiyacı hissetmedi. İşe gelemeyeceğimi de aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim diğerlerinin tl numarası yoktu çünkü.İşe de ihtiyacım vardı ama oğlum huzursuz ve mutsuz olunca ondan kıymetli değil deyip bırakma kararı aldım yoksa muhasebe mesleğim olmasına rağmen iş bulamadığım için hasta bakıcılığı yapıyordum gerçi hasta bakıcılığı değil temizlikçi bulaşıkçıda diyebilirsiniz. Çünkü her işi yapıyorduk. Ama işi bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum

12 günlük kariyer hayatınız da hiç bir alacağınız bulunmaz..
Zaten yapacağınızı yapmışsınız bence gelecekte de çalışmayın hiç
Çok kırıcı bi yorum olmuş 12 günlük bi deneyimim oldu evet ama daha önceki.iş yerimde 6 yıllık çalışmışlığım ve işi kendim bırakmama rağmen tazminatımı aldığım bi kariyerimde var.
Bırakında ileride çalış çalışmayacağıma kendim karar vereyim

12 günlük kariyer hayatınız da hiç bir alacağınız bulunmaz..
Zaten yapacağınızı yapmışsınız bence gelecekte de çalışmayın hiç
Çok kırıcı bi yorum olmuş 12 günlük bi deneyimim oldu evet ama daha önceki.iş yerimde 6 yıllık çalışmışlığım ve işi kendim bırakmama rağmen tazminatımı aldığım bi kariyerimde var.
Bırakında ileride çalış çalışmayacağıma kendim karar vereyim

İşten çıkarılmamışsınız. Sizi işten çıkarsınlar diye elinizden geleni yapmışsınız. Muhtemelen onlar çıkarsın ki tazminat alayım filan diye düşündünüz. Sgk'ya geç bildirimde bulunmak onların hatası ancak sizin yaptığınız da iş etiğine uygun değil.
Onlar çıkarsa da nasıl tazminat alacak?

Onlar çıkarsa da nasıl tazminat alacak?
"kendi istediğiyle işten ayrılan bir çalışan ihbar tazminatı alamaz. İşverenler işten zamansız çıkardıkları tüm çalışanlarına ihbar süresi kadar ödeme yapmak durumundadır. 4857 İş Kanunu'nun 25. maddesine göre işveren haklı sebeplerle işten çıkarma yapıyorsa ihbar tazminatı ödemez." alıntıdır

Biraz araştırırsanız sorunuzun cevabını kendiniz de bulursunuz.

İşten çıkarılmamışsınız. Sizi işten çıkarsınlar diye elinizden geleni yapmışsınız. Muhtemelen onlar çıkarsın ki tazminat alayım filan diye düşündünüz. Sgk'ya geç bildirimde bulunmak onların hatası ancak sizin yaptığınız da iş etiğine uygun değil.
Bence onlar ben bırakayım diye ellerinden geleni yaptılar çünkü idare ye alınınca müdür bu durumdan rahatsız oldu ertesi gün kurucu müdürle konuşup sen yanlış anladın sanırım devamlı durmayacaksın gerekli olduğu durumlarda seni.çağıracağız deyip tekrar hasta bakıcılığına alıp hasta bakıcılığı dışında her işi yaptırdılar bulaşık yıkadım çamaşır serdim temizlik yaptım gocunmadım ama oğlum boynumu büktü ayrıca 12 günde ne tazminatı alabilirim ki. İş etiğine aykırı diye hakkımızı aramayalım o zaman

Bence onlar ben bırakayım diye ellerinden geleni yaptılar çünkü idare ye alınınca müdür bu durumdan rahatsız oldu ertesi gün kurucu müdürle konuşup sen yanlış anladın sanırım devamlı durmayacaksın gerekli olduğu durumlarda seni.çağıracağız deyip tekrar hasta bakıcılığına alıp hasta bakıcılığı dışında her işi yaptırdılar bulaşık yıkadım çamaşır serdim temizlik yaptım gocunmadım ama oğlum boynumu büktü ayrıca 12 günde ne tazminatı alabilirim ki. İş etiğine aykırı diye hakkımızı aramayalım o zaman
Hakkınızı aramayın demedim. Onların hatasına karşılık sizde uygunsuz davranmışsınız dedim ki hala aynı görüşteyim. Tazminatla ilgili kurduğum cümlenin başında muhtemelen var dikkatinizi çekerim.

Daha önce altı yıllık tecrübesi olan birine göre çok acemice davranmışsınız. Peşine düşmeyin bence. Çünkü teyzeniz orada çalılıyormuş. Onu zora sokmayın.

Back
X