• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten çıkarıldım

hayırlısı olsun
evlısımısın bekarmısın?
bende 4 senedır calısıyorum suanda zam zamanı her sene zam zamanı 1-2 kısı cıkartılıyor
en eskılerden 2 kısı kaldık bu sene pıyango bana vururmu dıye her sene oldugu gıbı gergınım .
umarım haklarını vererek cıkartıyorlardır canım

Sen 14 senedir aynı şirkette çalışıyorsun. Muhtemelen maaşın ona göredir. Yeni eleman aldıklarında maaş senin maaşından düşük olacaktır bu sebeple bazı şirketler ekonomik olarak bu şekilde bir yol izleyebiliyorlar. Tabii ki izlenen yol yanlış. Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda eskisinden daha iyi bir işe sahip olursun.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
İşsizlik sigortasından yararlanabilirsiniz iş bulana kadar sanırım. İnşallah gönlünüze göre bulursunuz tekrar işinizi.
Kolaylıklar dilerim.

işverenler uyanıklık yapıp sadece kıdem tazminatı veriyorlar ihbar tazminatını da almayı unutma.
maas bordrosu işten cıkısını lütfen dikkatli imzala işten cıkış bildirgesini imzalatırken işten cıkış neden kodun 04 olacak tazminat vermemek için 03 ile cıkartmasınlar seni lütfen dikkat et bunlara.
işsizlik maaşı alırsın gerekli yerlere basvur lütfen.

merhaba bu 3-4 kodunu biraz açıklar mısınız.işyeri iflas kodu nedir ?

Güzel dilekleriniz için hepinize çok tşk ederim arkadaşlar . Kıdem ve ihbar tazminatını alıyorum evet çok uğraştı yılıp gitmem için
Ama o kadar yılın emeğini niye bırakayım .
İş hayatı ve patronlar acımasız o kadar ozveriyle çalış sonra gondersinler
En üzulduğum şey de benim istifa etmem için yapılan baskılardı . O kadar senelik çalışanıyım sonuçta
Neyse bundan sonra hayırlısı deyip kaldığımızdan yerden devam edicez Allahın izniyle

merhaba bu 3-4 kodunu biraz açıklar mısınız.işyeri iflas kodu nedir ?
merhaba. işten cıkıs yapılırken neden cıktıgını belırtıyor. 03 kodu işçi kendısı çıktı 04 kodu işveren cıkarttı.
bazı işyerlerı 03 yanı işçi kendı ıstegı ıle cıktıgını beyan edıyorlar ve bızde cıkısını boyle verıyoruz ne tazmınat alabılıyor ne işsizlik maası. 04 kodu ile cıkartılırsa her turlu hakka sahip oluyor işçi.

bu kodlar işten cıkıs bıldırgesınde işten cıkış nedeninin yanında yazıyor cogu işçide kodları bılmedıgınden imzalıyor.

merhaba. işten cıkıs yapılırken neden cıktıgını belırtıyor. 03 kodu işçi kendısı çıktı 04 kodu işveren cıkarttı.
bazı işyerlerı 03 yanı işçi kendı ıstegı ıle cıktıgını beyan edıyorlar ve bızde cıkısını boyle verıyoruz ne tazmınat alabılıyor ne işsizlik maası. 04 kodu ile cıkartılırsa her turlu hakka sahip oluyor işçi.

bu kodlar işten cıkıs bıldırgesınde işten cıkış nedeninin yanında yazıyor cogu işçide kodları bılmedıgınden imzalıyor.

Çok sağol uyarın için baktım kod 04 neyse ki bi uyanıklık yapmamışlar

Arkadaşlar peki işyeri çalışanın maaşını hep asgari ücretten gösteriyorsa.
İşten çıkarttığında buna göre ihbar ve kıdem ödeyecek. Buda bir haksızlık

merhaba arkadaşlar ..
hemen konuya girmek istiyorum 14 yıldır özel sektör firmasında çalışıyorum .. tekstil yani
bugün işten çıkarıldım ..
yaklaşık 2 aydır hissediyordum birşeyler .. çünkü hiç vazifem olmayan işler veriliyordu .. ama hiç alakası olmayan işler yani .. hatta bunlar için çokta azar işitiyordum son zamanlarda ..
şirketimizde benim gibi uzun süredir çalışan eski iş arkadaşlarımda ayrılmışlardı benden önce ..
o anlamda yalnızdım zaten .. sanırım eski elemanları tasfiye gibi bir yola girdi şirket ..
tek üzüldüğüm nokta o kadar yıl emek ver çalış didin , seni ilk fırsatta kapının önüne koysunlar :KK43:
tabii bunda şirkete yeni başlayan iş güzarlarında parmağının olduğunu biliyorum ...
patrondan çok patroncuklarla dolu bu özel sektör ..
bugün patron çağırdı ve söyledi bende hayırlısı olsun dedim çıktım odadan ..

uzun zaman bir şirkette çalıştığım için açıkcası bundan sonrası için henüz bir şey diyemiyorum ..
umarım hayırlısı olur .. Allah bir kapı kapatırsa başka bir kapı açar ..
sizinle paylaşmak istedim .. çünkü şirkette adam gibi konuşabileceğim kimse yok ne yazık ki ...
ben ve benim durumumda olan arkadaşlarıma da Allah kolaylıklar versin diliyorum .. :KK15:
Size işten çıkarılacağınız kaç ay önceden tebliğ edildi ? Çünkü 14 yıldır çalışıyorsanız 6 ay önceden size işten çıkacağınıza dair tebligat gelir aksi halde İş Mahkemesine müracaat edip göreve geri alınabilirsiniz :KK76:

kurum ıflas ettı dıye çıkarılıyorsa peki ?

14 senelik iş tecrübesi sizin için iyi bir referans olur gibi daha güzel işler bulabilirsiniz bence.

Back
X