Konu sahıbı degılım ama boyle konudmaya hakkınız yok üslübünüza dıkkat edın hemcınsınız ve hamıle bır kadın.Sürekli salak yerine konulduğunuz bir evlilikte bir de hamile mi kaldınız?
İçeri borçluysa yapacak bir şey yokKızlar eşimi işten çıkardılar yaklaşık 4 senedir calısıyodu . Tazminat vermemek içinde tutanak tutmuşlar iş saatlerinde telefonla konusurken . Avukat filan girdi işin içine işte. Neyse
Şimdi saçmalığa gelirsek eşim dun benden evdeki birikmiş paramızdan 1.950 tl istedi avukat için dedi verdim. Neyse geldi ee ne yaptın dediğimde hallettim tazminat verilecek gibi dedi. Parayi naptın dediğimde (eşim gerek benim hamileliğim gerekse oğlumuzun hastane işleri için baya gitmediği günler oldu işe) o gitmediği günlerin toplamı olarak iş yerine vermiş. Kızlar kan beynime sıçradı. Hayatımda ilk kez duydum böyle bişey. Çalışan arkadaşlar böyle bişey var mı yoksa eşim bu parayi başka bişeye mi verdi? Ki asla asla inanmıyorum . Böyle bişey olabilir mi ya? Salak yerine konulmaktan bıktım.
Bir mazereti olarak işe gitmeyen işçinin ya maaşından kesip o günkü sigortasını düşerler ya da yıllık izni varsa maaşı kesilmesin diye yıllık izninden düşerler yani bunun bedelini sonradan işçi ben o gün gelmedim diye işverene para olarak ödemez bu bana çok saçma geldi zaten eşiniz gitmediğinde işyeri kesmiştir ya izninden ya da maaşından bu ne saçma iş eşiniz neden böyle bir şey yapmış ? Hadi hakkını savunmak için avukata verse parayı tamam da kalkıp işverene vermek bana çok saçma geldi
Merhaba, tutanak tuttularsa ellerinde illaki iş saatinde telefonla konuştuguna dair bir kamera görüntüsü vardır. Görüntü yoksa bile işverenlerin haricinde çalışanların- amirinin şahitliği vardır. Şahidin en az iki kişi olması gerekmektedir. Tutanak sadece tek sefer tutulup işten ayırma işlemi yapıldı ise yine yanlış. İki tutanak onunda iş verenin işten çıkarma hakkı doğar. İş yeri işçiden gelmediği günlerin parasını talep edemez,öyle bir durum söz konusu kesinlikle değil. İş veren geç gelme izinli ya da izinsiz gelmeme durumlarında izin ya da gec tutanagı imzalatarak kişinin maasından keser.... işin içinde başka bir durum var. üzgünüm
İşe gitmediyse aysonunda ki maaşından keserler , işten ayrıldığında gelmediğin günlerin parasını getir bizde tazminatını verelim demezler
Hiç duymadım böyle birşeyi, olamaz da zaten. Bence o para başka bir yere gitmiş olabilir.
eşin bir iş çevirmiş gibi
Bu sorunun yanıtını sadece eşinizden veya eşinizin bir iş arkadaşından ogrenebilirsiniz gibi geldi bana.."salak yerine konulmaktan bıktım" derken daha önce eşiniz sizin bu şekilde hissetmenize yol açan davranışlarda mi bulundu?
Yanlis anlamayin ama esiniz bana pek tekin gelmedi.Isten cikis sebebi surekli telefonla ugrasmasi/gorusmesiymis.is basinda ne gorusuyor bu adam bu kadar isten atilacak kadar.esin ve çocukların hastaligi, hastaneye gitmesi icin isveren anlayis gosteriyordur muhakkak,abartiya kacmadiysa eger.Bunun icin sonradan para isteyen isveren hic gormedim.Esiniz sizden birseyler gizliyor gibi?
Konu sahıbı degılım ama boyle konudmaya hakkınız yok üslübünüza dıkkat edın hemcınsınız ve hamıle bır kadın.
Ben de özel kurumda çalıştım..ama böyle bir şey hiç duymadım.
eşiniz ya enayi ( en yumuşatılmış hali bu) ya da sizi enayi yerine koymaya çalışıyor.
Valla eşiniz başka şeyler çevirmiş belli ki. İşe gitmeyen işçinin kesintisi maaştan yapılır. Gelmediğin günlerin parasını bize getir denmez. Tazminat hakediyorsa tazminatından kesilir. İlk defa böyle saçma bişey duydum.
İşverenin elinde mutlaka delil vardır. Kamera kaydı veya şahit vs.. Durduk yere tlfla konuştu deyip çıkarmazlar ama bu işte bi iş var.
İçeri borçluysa yapacak bir şey yok
Eşim fabrikada çalışıyor kızlar. Aynen yorumların görüntüsünu attım dedi ki ' yıllık izini bitmiş -24 gün borçlanmış gitmediği günler ve maaşında kredi + maaş kartının ek hesabında da borc oldugu icin ve bazen avans vs de cekmiştik. aynen böyle yaz dedi.Eşiniz ne iş yapıyordu. Isı parayla ilgili falansa acaba yolsuzluk mu yaptı da işveren çıkarttı. Şimdi de belki parayı geri ver dava etmeyeyim demiştir.
Eşim fabrikada çalışıyor kızlar. Aynen yorumların görüntüsünu attım dedi ki ' yıllık izini bitmiş -24 gün borçlanmış gitmediği günler ve maaşında kredi + maaş kartının ek hesabında da borc oldugu icin ve bazen avans vs de cekmiştik. aynen böyle yaz dedi.cogunluk olarak maaşın ek hesabında eksi 1000 tlye düşüyodu alışveriş yapıyoduk. 1500 küsürde kredi. asgari ücret alıyordu
telefonla konustugu ıspatlanmıs bu durumda. iş yerinde araba satmak da neyin nesi? iş veren haklı dava acılsa da sonuc elde edemezsınız uzgunum. para işine gelince yıllardır bu işin içindeyim ama anlayamadım.Eşim fabrikada çalışıyor kızlar. Aynen yorumların görüntüsünu attım dedi ki ' yıllık izini bitmiş -24 gün borçlanmış gitmediği günler ve maaşında kredi + maaş kartının ek hesabında da borc oldugu icin ve bazen avans vs de cekmiştik. aynen böyle yaz dedi.cogunluk olarak maaşın ek hesabında eksi 1000 tlye düşüyodu alışveriş yapıyoduk. 1500 küsürde kredi. asgari ücret alıyordu. Buarada 3 adet kamera goruntusu varmış ayrıca çalışan söylemiş konuştuğunu. Konustugu kişilerde arabayı satmaya calıstıgı için araba ile ilgiliydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?