İşten çıkarılma ve eşimin 1900 tl alip işyerine verme saçmalığı

Ay inanır mısın müdürü aradı yanımda ve adam aynen doğruladı. Vermesen tazminatı alamazdn dedi Borçlanmış çünkü nasi bi iş anlamadim . Eşimde dedi ki hani elimde hazır duran parayi verdim zaten durumlar sıkışık bana arkadaslar dedi tazminattan düşülür o öyle bişey yok vs diye konuyu açtı yani. Yoksa alamazdın ki ama dedi adam da.

10 yillik muhasebeciyim cok sacma geldii . Sana da sacma gelmiyor mu 10000 tazminat odeyecekler diyelim esinin 2000 borcu varsa 8000 odenir budur yaniii .

Kaldiki aylik calisilmayan gunler borc olarak takip edilmez direk ucretsiz izin seklinde ayda kac gun gelmedyse maas kesntisi yapilir

Sasirdim degisik bi durum

Ayrica soyle bibdurum da var telefonla konusuyo diye cikarmislar dedin yani iscinin kusuru sebebiyle cikis demektir bu . Tazminat hakki ve de issizlik maasi alma hakki yoktur .

Ha isveren icimdenn geldi odeyeyim der oder tazminat o ayri ama isten cikarmaya sebep arayan kisi tazminatini da odeyeym demez gibime geliyo karisik sizin isler

Merry87 de muhasebeciymis o da baksin yazdiklarima da bilemedim

Gerci sen inandiysan sorun bitmis demektir 1 1mirac
Müdürü taniyorum yani daha doğrusu sesini biliyorum daha öncede konuşmuştu yanimda. inanmak icin whatsaptanda baktım hani acaba baskasini tembihledi mi oda geldi aklima ilk , bide tazminat için işyerinde hatri sayilir kişiler araya girmiş 2 cocugu var vs diye, o şekilde olmuş canım

Iyi ozaman hayirlisi olsun ...

Bu tip şeylere bir sınırlama bişey getirilmeli yani ortada bişey yok herkes üşüşmüş vay bi haltlar karıştıyor, vay yalan söylüyor diye. Bakın bişey çıkmadı yok yere milletin kafasını karıştırdınız.
burada aldatan, kötü davranan tipleri okuya okuya her erkek kesin bi işler karıştırıyor zannediyorsunuz.
insanların da evliliğini kötü etkileyeceksiniz.
forum üyeliği kontörlü olmalı mesela 1 ay kullanıp 1 hafta girememeli gibi paranoyak oluyo çoğu.

Konu sahibi böyle kıdem davalarında avukatlar genelde para almıyorlar. Bir komisyon ücreti belirleniyor , sizin aldığınız para üzerinden hem o komisyon ücretini alıyor hem de arabuluculuk sürecinde falan bittiyse karşı tarafın ödeyeceği vekaletname parasını aliyor. Benim iş yerimin de bu tarz dosyalara baktiği oluyor, süreç bu yani.
Genelde zorunlu arabuluculuk oluyor. İşin ciddiye bindiğini gören Patron uzlasiyor, hem çalışana hakkıni,hem avukata vekalet ücretini hem de arabuluculuya hakkını veriyor. (Ki içimizin yağlarının eridiği anlar bunlar)
Siz bir avukata vermişsiniz ama okuyanların hafızalarında yer etmiş olsun diye yazayım ben. Biraz araştırırsanız sizden peşin para almadan - komisyon alarak çalışan hukuk şirketleri bulabilirsiniz.
Konumuza gelince coooook saçma. Ama emin oldum olayın böyle olduğuna diyorsunuz. Ne diyeyim, vicdan merhamet versin Allah o patron olacak herife! İnşallah avukat hakkınızı alır tez vakitte

Boşuna yormayın kendinizi bende çok yazdım ama konu sahibi kocasına inanmak istiyor.
Zaten yanında müdürü aramasıda saçma.
Yıllık izin haricinde 24 gün daha izin kullanması, avukata para vericem diye evden çıkıp işyerine verdim demesi, ek hesaba kredi kartına borçlandım ondan verdim demesi, hiçbirinin mantıklı açıklaması yok.
Büyük ihtimal buraya konu açmasaydı kapanıp gidecekti. Konu sahibi inanmayınca eşide müdür diye bi başkasını aradı yanında kanımca.
Neyse umarım biz yanılıyoruzdur..

Hanımefendi, adam bakkalda değil fabrikada çalışıyomuş. Bu anlattıkları malesef olamaz.
Bizi dinlemesin gidip bir mali müşavire durumu anlatıp sorsun bakalım doğrumuymuş değilmiymiş.
Bu kanunlar boşuna mı var. Ozaman biz yıllardır işimizi yanlış yapmışız sizin deyiminizle.

Müdür diye başkasını arama olayını açıkladım zaten ilk aklıma gelen oydu. Koskoca adami arayip tembihleyecek de değildir herhalde . Farklı bi prosödür uyguladilar dmekki cünkü tanıyorum adamin sesini, whatsapp fabrika gruplari var ordanda baktim.. bu durumun inanmak istemekle alakası yok bence

N
Tazminattan niye düşmüyor orasını anlamadim

Eh hayırlısı olsun o zaman

Tazminatın yatmasi için önce onu vermen gerekliydi dedi

Değişik bir uygulama

Tazminat hesaplanır diyelim 30 bin

Sonra düşünecek bi şey varsa düşülür

Ki.dusulecek ne var orasını da anlamadim

Yıllık 15 gün izin var. Bir yıl içerisinde izin hakkını kullandıysa bu 15 günden düşer. Bunun üzerine çıkarsa bir sonraki yıldan alınır vs vs

Eşin rahat 15 günden fazla mi izin kullandı

Teşekkür ederim yorumlarınız için bilmiyorum belki fabrikadan fabrikaya degisen birşey olabilir mi. Bide kucuk köylük biyer bizim burasi

Bilemiyorum ben kafanızı kurcalamayayım dediğim gibi hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…