Evet canim baya kullandi ve biz çalışabilir raporu alıyoduk ben hamileyken götürdüğünde hani hastanede oldugumuzu bilsin sıkıntı olmasın diye ve onlarda hep borca girmiş.Değişik bir uygulama
Tazminat hesaplanır diyelim 30 bin
Sonra düşünecek bi şey varsa düşülür
Ki.dusulecek ne var orasını da anlamadim
Yıllık 15 gün izin var. Bir yıl içerisinde izin hakkını kullandıysa bu 15 günden düşer. Bunun üzerine çıkarsa bir sonraki yıldan alınır vs vs
Eşin rahat 15 günden fazla mi izin kullandı
Evet canim baya kullandi ve biz çalışabilir raporu alıyoduk ben hamileyken götürdüğünde hani hastanede oldugumuzu bilsin sıkıntı olmasın diye ve onlarda hep borca girmiş.
Hanımefendi, adam bakkalda değil fabrikada çalışıyomuş. Bu anlattıkları malesef olamaz.
Bizi dinlemesin gidip bir mali müşavire durumu anlatıp sorsun bakalım doğrumuymuş değilmiymiş.
Bu kanunlar boşuna mı var. Ozaman biz yıllardır işimizi yanlış yapmışız sizin deyiminizle.
Yoo illa erkekler birşey karıştırmıyo. Her erkekten bahsetmiyoruz burda konu sahibinin eşinin söylediklerinden bahsediyoruz. Öyle anlatıldığı gibi olmuyo bu işler malesef. Herşeyin bi kuralı kanunu var.halen ısrar ediyorsunuz illa erkek bişey karıştıracak diye bakıyorsunuz.
o zaman niye evleniyor buradaki kadınlar halen anlamadım.
Yoo illa erkekler birşey karıştırmıyo. Her erkekten bahsetmiyoruz burda konu sahibinin eşinin söylediklerinden bahsediyoruz. Öyle anlatıldığı gibi olmuyo bu işler malesef. Herşeyin bi kuralı kanunu var.
ülkede hangi iş kanuna kitaba göre işliyor?
isveç değil burası sanki her şey çok düzgünmüş de bir sorun burada varmış gibi bakmayın.
Ozaman aklıma şöyle birşey geldi.
Eşinizin tlfla konuşmasından ötürü işten çıkarmışlar ya. Kamera kayıtları ve şahitlerde varmış.
Eşiniz kusurlu olduğu için işyeri tazminat ödemeyecek ve içeri olan borcunu da kurtarabilmek için borcu ödersen tazminat alabilirsin demiş olabilir mi? Aslında şuan eşiniz borcunu kapadı ve tazminat vermicekler belki de.
Ay bilemedim valla hertürlüsü saçma. İnşallah yanılırızda tazminatta işsizlik maaşıda alır.
7 sayfalık yorumlarda bi sizsiniz bunu savunan farkındamısınız. Siz doğrusunuz biz yanlış.
Tamam.
Evet canim baya kullandi ve biz çalışabilir raporu alıyoduk ben hamileyken götürdüğünde hani hastanede oldugumuzu bilsin sıkıntı olmasın diye ve onlarda hep borca girmiş.
TerbiyesizSürekli salak yerine konulduğunuz bir evlilikte bir de hamile mi kaldınız?
çoğunluğun her zaman doğru olmadığını biraz tarih okursanız anlarsınız.
iş hayatını tam idrak edememişsiniz demek ki her zaman kanuna kurala göre uygulama bekliyorsunuz. olmuyor işte.
Ay o iş başı raporuydu çokkk pardon. Yanlış hatırladım. Doktordan rica ediyordum eşimin burada oldugunu patron bilmesi için. O şekilde veriyordu bu saatlerde bu gebe kontrole geldi diye . Uzak oldugu içinde eşimle gidiyodukkime çalışabilir raporu alıyordunuz ? eşiniz sizi hastaneye götürdü diye ona rapor mu aldınız ? bence sizin konunuzda bize anlatmadığınız kısımlar var.. yada eşiniz size birşeyleri anlatmamış.
yıllık iznini bitirdiyse bir sonraki senenin hakkından kullanılır. diyelim onu tüketti, gitmediği günler maaşından zaten kesilir. yani ben gitmedim diyip çalışan borçlanıp elden para vermez.
bence eşiniz işi aksatarak haklı sebeple işten çıkarıldı, şirketten borç almıştı. bakın izin sebebiyle değil, avans kullandı diyorum. haklı çıkarıldığı için de tazminat alamayacak ve şirketten aldığı borcu ödemesi gerekti.
keza sürekli telefon kullanması vs işi sekteye uğrattığı ispatlı ise tazminat alamaması da normal.
Ay o iş başı raporuydu çokkk pardon. Yanlış hatırladım. Doktordan rica ediyordum eşimin burada oldugunu patron bilmesi için. O şekilde veriyordu bu saatlerde bu gebe kontrole geldi diye . Uzak oldugu içinde eşimle gidiyoduk
Eşimle adamin konusmalarini telefonundaki kayittan tekrar dinledik kızlar. eşim dediki ben hazir elimdeki parayi verdim hani tazminattan düşme gibi seçenek olsaydı sıkışmazdım maddi olarak gibisinden bişeyler dedi. Konuyu açmak için. Adamda "yok onu bi şekilde alacaktık yani o zamanda tazminattan vermiş olacaktın, acıkcası bende kafadan salliyorum şuan öyle bi seçenek varmiydi bilmiyorum oturup öyle konuştuk bi şekilde verecektin zaten öyle almış olduk"diyor. Bence de tazminat vermiycek bunlar. Valla hiç anlamadığım işler iyice kafam karıştı. Whatsapptan da baktığımda müdür yani o kişi. Sesinide duydum daha önce.. bilemedim kiBak bu çok mantıklı geldi bana
Eşimle adamin konusmalarini telefonundaki kayittan tekrar dinledik kızlar. eşim dediki ben hazir elimdeki parayi verdim hani tazminattan düşme gibi seçenek olsaydı sıkışmazdım maddi olarak gibisinden bişeyler dedi. Konuyu açmak için. Adamda "yok onu bi şekilde alacaktık yani o zamanda tazminattan vermiş olacaktın, acıkcası bende kafadan salliyorum şuan öyle bi seçenek varmiydi bilmiyorum oturup öyle konuştuk bi şekilde verecektin zaten öyle almış olduk"diyor. Bence de tazminat vermiycek bunlar. Valla hiç anlamadığım işler iyice kafam karıştı. Whatsapptan da baktığımda müdür yani o kişi. Sesinide duydum daha önce.. bilemedim ki
Merry87
saksidegilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?