- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Tamam Çok teşekkür ederim. Aslında eşimin böyle bi yanlışını yakalamadım ama niyeyse adama karşı güvensizlik vardı içimde ki çok haklıymışım. Akla mantığa sığmıyor kiBak canım maaşın ek hesabı kredisi kredi kartı için içeri para verilmez.
Ayrıca madem tazminat hakediyor, Gitmediği günler tazminatından kesilir.
Her türlüsü yanlış yani.
Tamam Çok teşekkür ederim. Aslında eşimin böyle bi yanlışını yakalamadım ama niyeyse adama karşı güvensizlik vardı içimde ki çok haklıymışım. Akla mantığa sığmıyor kibakalım ne çıkacak altından...
Eşim fabrikada çalışıyor kızlar. Aynen yorumların görüntüsünu attım dedi ki ' yıllık izini bitmiş -24 gün borçlanmış gitmediği günler ve maaşında kredi + maaş kartının ek hesabında da borc oldugu icin ve bazen avans vs de cekmiştik. aynen böyle yaz dedi.cogunluk olarak maaşın ek hesabında eksi 1000 tlye düşüyodu alışveriş yapıyoduk. 1500 küsürde kredi. asgari ücret alıyordu. Buarada 3 adet kamera goruntusu varmış ayrıca çalışan söylemiş konuştuğunu. Konustugu kişilerde arabayı satmaya calıstıgı için araba ile ilgiliydi
Telefon ile konusmasi yasakmida? Öyle is yeri kurali varmi da telefonda konusan tazminat öder diye?
Esin ev ekonomisini döndürmemesi, is yeri ile alakali degil. Esin is yerine borçlu degil ki. Hangi fabrika olmayan izin günü veriyormus isçisine? Hele 24 gün! Türkiye sartlarinda? Milletin haftada 6 gün çalistigi sistemde.
Esin basbaya yalan atiyor.
Katiliyorum size. İş yerinde yasaktı evet. Hani peşpeşe 24 gün değilde mesela iki hafta gidip 1 gün izin aldığı zamanlar oluyodu filan o şekilde birikmiş toplamı olmuş. Ben hamileyken beraber gidiyoduk filan. Ama haklısınız cok saçma... zaten işyeri topluca cıkardı çok kişiyi. Bakalım bu işin altından ne çıkacak.Telefon ile konusmasi yasakmida? Öyle is yeri kurali varmi da telefonda konusan tazminat öder diye?
Esin ev ekonomisini döndürmemesi, is yeri ile alakali degil. Esin is yerine borçlu degil ki. Hangi fabrika olmayan izin günü veriyormus isçisine? Hele 24 gün! Türkiye sartlarinda? Milletin haftada 6 gün çalistigi sistemde.
Esin basbaya yalan atiyor.
Kesinlikle doğru. İyiki yazmışım buraya . aslında benim ona inanmamdaki sebep, kredi kartı kullanıyoruz onda da borc var ve ben hic bakmam ne cekmiş ne yatırmış bilmem hani alıp karta yatırayım dese daha mantıklı bi yalan olurdu diye düşündüm. Başka biyerden de alacağı var borç onu alirdi kapatırdı tekrar o çözerdi bi şekilde. Bilmiyorum ya ama gerçekten haddini bildirmem lazım. Kendisi çok uyanıktır zaten kimsenin onu kandırms ihtimali yok hele böyle bi konuda . Altında birşey var eminim ama bu kadar mantıksız yalan çok saçma yaaaŞöyle karşısındakini aptal yerine koyan insanlara haddini bi güzel bildirmek lazım. Ben bile sinir oldum burda ya.
yıllık izin bitmiş bide 24 gün borçlanmış vay be..
Katiliyorum size. İş yerinde yasaktı evet. Hani peşpeşe 24 gün değilde mesela iki hafta gidip 1 gün izin aldığı zamanlar oluyodu filan o şekilde birikmiş toplamı olmuş. Ben hamileyken beraber gidiyoduk filan. Ama haklısınız cok saçma... zaten işyeri topluca cıkardı çok kişiyi. Bakalım bu işin altından ne çıkacak.
Kesinlikle doğru. İyiki yazmışım buraya . aslında benim ona inanmamdaki sebep, kredi kartı kullanıyoruz onda da borc var ve ben hic bakmam ne cekmiş ne yatırmış bilmem hani alıp karta yatırayım dese daha mantıklı bi yalan olurdu diye düşündüm. Başka biyerden de alacağı var borç onu alirdi kapatırdı tekrar o çözerdi bi şekilde. Bilmiyorum ya ama gerçekten haddini bildirmem lazım. Kendisi çok uyanıktır zaten kimsenin onu kandırms ihtimali yok hele böyle bi konuda . Altında birşey var eminim ama bu kadar mantıksız yalan çok saçma yaaa
Akşam geldiği zaman müdürü hatta muhasebeciyi arayip inandıracakmış beni. Ne kuruyor kafasında bilmiyorum ama müdür diye başkasını arasa zaten anlarım adamların whatsapi vs herşeyi var. Önce kendi borcunu kapatip öyle tazminat vs alabilmem gerekti vs diyo . Ben hastaneden eşim adına çalışabilir raporu alıyordum ki hani hastaneye gittiğimizi patron bilsin diye. onlari filan ödemişmiş. ne geveliyosa bişeyde anlaşılmıyor cümleden. Çok güvenim sarsıldıOzaman girip internet bankacılıgından nereye ne harcamış ne borcu var hepsini gör.
Eşin 14 yada 20 günlük yıllık izinini kullanıp bitirdi üstüne 24 gün daha kullandıysa bunları az çok bilirsin kaç gün gitmedi.
Maaşını biliyosun bi hesapla bakalım 24 günün karşılıgı kaç para eder.
Birde eşine sor neden tazminattan kesmemişlerde para istemişler.
He bunları yazıyorum bi firmada muhasebe de çalışıyorum ve işçi maaşlarını izinlerini hepsini hesaplıyorum.
Söyledikleri yalan....
Neden tazminattan kesmemişler?Kızlar eşim müdürü aradi yanımda .doğruymuş gerçekten vermesi gerekiyormuş tazminatı alabilmek için. Borçlanmış çünkü. Yoksa alamazdın dedi adam da
Boyle bisey asla olamaz yaaa nssil bi isyeri buyumu kucuk bi dukkan mi tanis isyeri mi nedirKızlar eşimi işten çıkardılar yaklaşık 4 senedir calısıyodu. çok kişi çıkardılar. Tazminat vermemek içinde tutanak tutmuşlar iş saatlerinde telefonla konusurken . Avukat filan girdi işin içine işte. Neyse
Şimdi saçmalığa gelirsek eşim dun benden evdeki birikmiş paramızdan 1.950 tl istedi avukat için dedi verdim. Neyse geldi ee ne yaptın dediğimde hallettim tazminat verilecek gibi dedi. Parayi naptın dediğimde (eşim gerek benim hamileliğim gerekse oğlumuzun hastane işleri için baya gitmediği günler oldu işe) o gitmediği günlerin toplamı olarak iş yerine vermiş. Kızlar kan beynime sıçradı. Hayatımda ilk kez duydum böyle bişey. Çalışan arkadaşlar böyle bişey var mı yoksa eşim bu parayi başka bişeye mi verdi? Ki asla asla inanmıyorum . Böyle bişey olabilir mi ya? Salak yerine konulmaktan bıktım.
Raporluysa raporu is goremezlik odenegini sgk oder yahut isyeri maasi kesmez sgk dan isci parasini alinca isyerine verir ... esinizin maasini kesmedilermi guya ozamanlar da borcu vardi. Borc olmaz ki ay icinde isci gelmediyse kesinti olur biter gider borc dedgn aylarca da birikmez bakkal defterimi buAkşam geldiği zaman müdürü hatta muhasebeciyi arayip inandıracakmış beni. Ne kuruyor kafasında bilmiyorum ama müdür diye başkasını arasa zaten anlarım adamların whatsapi vs herşeyi var. Önce kendi borcunu kapatip öyle tazminat vs alabilmem gerekti vs diyo . Ben hastaneden eşim adına çalışabilir raporu alıyordum ki hani hastaneye gittiğimizi patron bilsin diye. onlari filan ödemişmiş. ne geveliyosa bişeyde anlaşılmıyor cümleden. Çok güvenim sarsıldı
O an ki sinirle öyle yazmışım ama salak yerine konulmuyomuşum anlamış oldum. Bu yoruma muhteşem diyenlerde ayri bi dünya.Sürekli salak yerine konulduğunuz bir evlilikte bir de hamile mi kaldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?