İşten Çıkarılma

İyi günler arkadaşlar çok sıkındayım çok ağlıyorum bana yardım edin anlatacak hiç kimsem yok.
Ben 2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Uzun bir süre iş bulamadım mülakatlar güzel geçtiği halde sonra biz sizi arayacağız geri döneceğiz diyip beni savsaklıyorladı. İşsizlikten çok bunalmıştım her gün bir işyerine mülakata gidiyordum ama sonuç alamıyordum. İnsan belli biryerden sonra annesine babasına 'Bu da olmadı işe alınmadım' demeye utanıyor.
Mayısın ilk haftasında özel bir şirkette call center (Çağrı merkezi elemanı) olarak işe başladım. Satış odaklı bir işti. Çalışma şartları falan da çok iyiydi. Ben çalıştığım işi küçük görmem işin küçüğü büyüğü olmaz bence. Neyse işe başladım ilk 4 gün eğitim verdiler. Sonraki günlerde çağrıya oturttular. Çağrıya oturalı 3-4 gün falan olmuştu şefimiz beni çağırdı. Satışımın iyi olmadığını beni işten çıkarmak zorunda olduğunu anlattı. Yani daha 1 haftam yeni bitmişti ben kendimi kapının önünde buldum.
Bu durum beni çok üzdü ve sinirlendirdi. Benim eğitimim daha yeni bitmiş çağrıya oturalı daha bir hafta bile olmamış. Sen benden nasıl bir performans bekliyosun? Zaten bir iş yerinde işe alışman 2-3 hafta sürüyor. Satışım ilk günlerde iyi olmayabilir, telefonda konuşmam bile iyi olmayabilir. (heyecanlanabilirim falan) 3-4 günlük insan orada uzun zamandır duran kadar iyi olamaz ki. Ben bu durumu hiç anlamadım. Bir haftadır ordaydım ama bunu bir kaç günü eğitimle geçti.
Aileme bir haftada işten çıkartıldığımı söyleyemedim. Yine mi olmadı, niye bir haftada işten çıktın kavga mı ettin diyecekler. İşe gidiyormuş gibi her gün evden çıkıyorum iş mülakatlarına gidiyorum. Annemleri kandırmayı sevmiyorum ama onları hayal kırıklığına da uğratamam. Bana akıl verin lütfen sıkışıp kalmış gibi hissediyorum kendimi.
İş sözleşmelerinde 2 aylık deneme süresi olduğu için yasal olarak seni o 2 ay içinde hiç bir sebep göstermeden çıkarabilir. Maalesef durum böyle. Bence aileni kandıraacağım diye kendini yıpratma. Gerçeği olduğu gibi söyle. İşsizlik senin suçun değil.

İyi günler arkadaşlar çok sıkındayım çok ağlıyorum bana yardım edin anlatacak hiç kimsem yok.
Ben 2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Uzun bir süre iş bulamadım mülakatlar güzel geçtiği halde sonra biz sizi arayacağız geri döneceğiz diyip beni savsaklıyorladı. İşsizlikten çok bunalmıştım her gün bir işyerine mülakata gidiyordum ama sonuç alamıyordum. İnsan belli biryerden sonra annesine babasına 'Bu da olmadı işe alınmadım' demeye utanıyor.
Mayısın ilk haftasında özel bir şirkette call center (Çağrı merkezi elemanı) olarak işe başladım. Satış odaklı bir işti. Çalışma şartları falan da çok iyiydi. Ben çalıştığım işi küçük görmem işin küçüğü büyüğü olmaz bence. Neyse işe başladım ilk 4 gün eğitim verdiler. Sonraki günlerde çağrıya oturttular. Çağrıya oturalı 3-4 gün falan olmuştu şefimiz beni çağırdı. Satışımın iyi olmadığını beni işten çıkarmak zorunda olduğunu anlattı. Yani daha 1 haftam yeni bitmişti ben kendimi kapının önünde buldum.
Bu durum beni çok üzdü ve sinirlendirdi. Benim eğitimim daha yeni bitmiş çağrıya oturalı daha bir hafta bile olmamış. Sen benden nasıl bir performans bekliyosun? Zaten bir iş yerinde işe alışman 2-3 hafta sürüyor. Satışım ilk günlerde iyi olmayabilir, telefonda konuşmam bile iyi olmayabilir. (heyecanlanabilirim falan) 3-4 günlük insan orada uzun zamandır duran kadar iyi olamaz ki. Ben bu durumu hiç anlamadım. Bir haftadır ordaydım ama bunu bir kaç günü eğitimle geçti.
Aileme bir haftada işten çıkartıldığımı söyleyemedim. Yine mi olmadı, niye bir haftada işten çıktın kavga mı ettin diyecekler. İşe gidiyormuş gibi her gün evden çıkıyorum iş mülakatlarına gidiyorum. Annemleri kandırmayı sevmiyorum ama onları hayal kırıklığına da uğratamam. Bana akıl verin lütfen sıkışıp kalmış gibi hissediyorum kendimi.
Bence sen oraya fazla zeki gelmiş olabilirsin:-) bu tür satış odaklı merkezlerin dolandırıcı olduklarını dusunuyorum.
Daha çok is başvurusu yap. Elbet biri biri olumlu olacaktır. Ailene de gerçeği şöyle, işsiz olan ve şansı az olan tek sen değilsin.
Yıllar önce 4 yıl sonra is başvurusu yaptığım bir yer geri dönmüştü :-):-):-) çok dalga geçmiştik...

Çağrı merkezi calisan sirkulasyonunun en fazla oldugu yer. Hedef odakli calisildigi icin dusuk performans ile calisana fazla tahammul gosterilmiyor.

Fakat 4 gun cagri almak isten cikartilmak icin cok kisa bir sure, ekibe ve ise uyumun beklenmemis. Basina gelen olumsuzluk ya çalıştığın sirketin ya da yoneticinin amatörlugunden kaynaklanmis.

Eger çağrıda musteriyle polemige girmediysen, verilmemesi gereken bilgiyi vermediysen bir ay uyum surecin desteklenmeli hatta takım liderin sana satis koçluğu yapmaliydi.

Böyle olumsuzluklar seni yildirmasin. Kendi alaninda is bulmaya çalış, hangi ilde yasiyorsun bilmiyorum ama iskur is basi eğitimleri var. Cagri merkezi sektorunde ve pek cok sektorde. Bir sure iskur maasini oduyor, isin egitimini aliyorsun buna basvur.

Kendini uzme ve ailene hizlica gercegi soyle. Yalan yalani doğuruyor. Uzarsa zor durumda kalirsin. Söyleyemem diyorsan iskur a basvur hizlica is egitimlerine basla. Ailene iskura geçtim dersin cikarildim yerine.

Is gorusmelerinde kendinden emin ve tutarli bir profil sergilemeye calis. Yaptiklarini, yalabileceklerini kendini iyi anlat.

Uzulme, yipratma kendini. Issizlik buyuk sorun sadece senin icin degil herkes icin.

Allah yardimcin olsun.

Bende telefonda satış işinde çalışmıştım .. Sirkülasyon çok fazla ve evet deli gibi satış yapmanı bekliyorlar. Bir gün olmayınca nasıl olsa dışarda iş bekleyen arayan çok diye bu olmadı diğerlerine bakalım mantığıyla işten çıkartıyorlar..

Ailenize gerçeği söyleyin.. Yoksa daha zor durumda kalırsın.. İnşaallah iş görüşmelerin iyi geçer de birine başalrsın. şansın bol olsun...

1 hafta bile olmadan nasıl iyi olmadığını (!) anlamışlar ki hele ki çağrı merkezinde.
telefonda iletişim kurmak daha zordur. en az 1-2 ay alışma süreci vardır.
ailene de bence doğruyu söyle. çalıştığın yere gelmek isterler bişi olur vs.yalan girmesin işin içine.
umarım dilediğin gibi bir iş bulursun hemencik

Canım cok uzuldum seni cok iyi anliyorum bende benzerni yasadim bende bankadan deneme suresinin bitiminde cikarildim 3 hafta egitim verildi tum sinavlardan 70 almam gerekiyordu uygulama sinavinda biraz heycanlandim diye dusun puan verdi 1 ay subede calistim tam alistim islemleri sorunsuz yapiyorum her seyi ogreniyorum yavas yavas derken sinava cagirdildim 5 puan eksik aldim diye isten cikarildim o kadar zoruma gitti ki gunlercr agladim cok gurur kirici biliyorm o yuzden ama ben gelip aileme soyledim onlarda benim kadar uzuldu ama beni suclamadi keske biraz derse calissaydin dedi ama calismayla alakali degildi . Bence ailenle paylas kendine eziyet etme sabah gidip aksam gelmek cok zordur. Ben bankadan cikinca 1 sene issiz kaldim suan bi tanidik araciligiyla hic sevmedigim bi yere girdim asgari ucretle sekreterlik yapiyorum . Issiz kalmak ise yaramaz hissetmek cok kotu ne yasadigini anliyorum ama dedigim gibi kendine eziyet etme insallah kisa surede sevecegin guzep bir is bulursun

Canim uzuldum sana ya insallah bu kadar bekledigine degecek bir ise girersin yakin zamanda. Bence call centerda birinin isten cikmasi gerekiyordu ve son gelen ilk gider mantigiyla ihale sana kaldi. Uzme kendini kismet degilmis. 3 4 gunluk calismayla performans gosteremezsin zaten cikarilmak buyuk ihtimal seninle ilgili degildir. Sen mulakatlara gitmeye devam et. Hayirlisi olur insallah.

Ozel sektore guven yok malesef kps hazirlansan belki atanirsin.
Ailenede musteriler sapik cikti cok rahatsiz oldum de:KK53:

Back
X