artık çağırsada gitmem evet ihbar tazminat hakkım var ama ben bu agilerimi ve fazla mesaimide almak istiyorumBu konularda çok detaylı bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim. Tazminat hakkınızın olduğunu düşünüyorum onu alın mutlaka. Bir de işsizlik maaşı başvurusunda bulunun. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce işten ayrıldığınızda da geri çağırmıştı. Yine çağırırsa zam miktarından da çok para isteyin :)
Açıkça isteyin gerekirse şikayetçi olacağınızı söyleyebilirsiniz. Umarım fazla mesai yaptığınızı ispat etme imkanınız vardır.artık çağırsada gitmem evet ihbar tazminat hakkım var ama ben bu agilerimi ve fazla mesaimide almak istiyorum
Agilerinizi nasıl almadiniz? Agi devletin calisana odedigi vergidir isverenle bir ilgisi yok kiartık çağırsada gitmem evet ihbar tazminat hakkım var ama ben bu agilerimi ve fazla mesaimide almak istiyorum
valla beni okadar bunalttıki sevindim ama haklarımıda bırakmak istemiyorumcadiii83 işten çıkartıldım diyorsun bir de gülücük koymuşsun,mutluluktan havalara uçtuğunu sandım.
Anlamam mevzuattan sadece umarım çok daha hayırlı bir iş çıkar karşına demek için yorum yazdım,işsizlikten canı acımış bir insan olarak.
devletin ödediğini bende billiyorumda bunu bana vermiyorsa bu işverenin suçu değil mi??Agilerinizi nasıl almadiniz? Agi devletin calisana odedigi vergidir isverenle bir ilgisi yok ki
maaşım asgari ücrete zamn gelmeden önce 1300 tl idi ama ssk 1000 tl üzerinden gösterilliyordu hiç bir bordroya imza atmadım bugün mali müşavire gittim ve bunları talep ettğimi vermeyeceği takdirde şikayet edeceğimi söyledim bakalım ne olucakIşverenin vermemesi durumunda 2 hakkın var. İdari açıdan işten ayrılan işçi şikayetlerini işkur Memurları inceliyor. Ancak idari yaptırım yetkileri yok. O yüzden Sonuç almama ihtimalin yüksek.
Ikinci olarak ise iş mahkemesine dava açman lazım. Tüm haklarını talep edebilirsin. Ihbar, kıdem, ücret, fazla çalışma. Bunlardan yalnızca fazla çalışma yaptığının ıspatı işçiye ait. Kalanların hepsini hakim Işverene Sorar.
Bu arada agi eskisi gibi ücretin dışında,ayrıca ödenen fiş parası değil artık. Ücretle beraber ödenir. O yüzden çok insan agi ödenmiyor der ama bi bakarız ödenmiş ücretle beraber. Ücretin asgari ücretmiydi? Öyleyse ücretini söylersen ödenip, ödenmediğini söyleyebilirim.
şuanda hiç bir şeye imza atmadım atmayacağımıda söledim bakalım talep ettim beni uğraştrımaz inşiş mahkemesinde dava açmalısın.Yazılı fesih bildirimi imzaladın mı? İşe iade açmalısın bence.Kazandığın zaman 4 net maaş boşta geçen süre ücreti ve eğer işe başlatmazsa da ayrıca 4 brüt maaş daha verir.Ondan sonra hafta ttatili, genel tatil,ihbar, kıdem,fazla mesai ve hatta eşit işlem yükümlülüğüne uymama ve manevi tazminat da isteyin.Herkres mesai alıyorsa size de çalıştığınız halde ödeme yapılmaması v.s. eşit işleme girebilir.Avukata danışın.Fazla mesainin ispatı size ait.Eğer şahitle ispat ederseniz, mesai ücretinizden %40 takdiri indirim yapar hakim.İşyeri iç yazışmaları, mailler, whatsap v.s. ne varsa her şeyi saklayın
elden maaş alıyorsanız, sigortanız düşük yatırıldıysa onları da talep edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?