işten çıkartılıyorum!! yani sanırım

bayan-suslu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2018
421
497
18
Kızlar ben otelde muhasebedeyim. tek başıma çalışıyorum. müdür var bir. ama çoğunlukla ben bakıyorum.
bugün otellerin ilan verdiği bir siteye baktım. iş ilanları için öylesine.bu yazda kalmayı düşünüyorum ben burda. bir sorun da yoktu. bi baktım bizim otel muhasebeden anlayan eleman arıyor.
şok oldum ve bana hiç bişey söylemediler bu konuyla ilgili büyük ihtimalle ihbarsız direk çıkarıcaklar. genelde öyle yapıyorlar.
ya benim kredi kartı borçlarım var. lazere başlamıştım. spor filan napcam ben. ya napayım eleman arıyormuşsunuz keşke benimde haberim olsaydı diye söylesem mi. bi kişi daha alıcaklarını sanmıyorum. küçük otel zaten. yada hiç bişey demeyip, iş mi baksam. gerçi yeni ofis yapıyorlardı 2. kişiyi mi alcaklar acaba. ben tecrubesiz girmiştim yetiştirdiler. daha 1 senem 20 martta dolacak. onun öncesi çıkartıp tazminat vermeyelim mi dediler acaba. ya kafam karıştı. napayım. :(
bir de müdür son zamanlarda garip davranıp duruyordu. dünde gel sana birşey daha göstereyim gittiğin yerlerde kullanırsın dedi. geçen de buna benzer bişey geçmişti. galiba çıkarılcam. :(

Kızlar ben otelde muhasebedeyim. tek başıma çalışıyorum. müdür var bir. ama çoğunlukla ben bakıyorum.
bugün otellerin ilan verdiği bir siteye baktım. iş ilanları için öylesine.bu yazda kalmayı düşünüyorum ben burda. bir sorun da yoktu. bi baktım bizim otel muhasebeden anlayan eleman arıyor.
şok oldum ve bana hiç bişey söylemediler bu konuyla ilgili büyük ihtimalle ihbarsız direk çıkarıcaklar. genelde öyle yapıyorlar.
ya benim kredi kartı borçlarım var. lazere başlamıştım. spor filan napcam ben. ya napayım eleman arıyormuşsunuz keşke benimde haberim olsaydı diye söylesem mi. bi kişi daha alıcaklarını sanmıyorum. küçük otel zaten. yada hiç bişey demeyip, iş mi baksam. gerçi yeni ofis yapıyorlardı 2. kişiyi mi alcaklar acaba. ben tecrubesiz girmiştim yetiştirdiler. daha 1 senem 20 martta dolacak. onun öncesi çıkartıp tazminat vermeyelim mi dediler acaba. ya kafam karıştı. napayım. :KK43:
bir de müdür son zamanlarda garip davranıp duruyordu. dünde gel sana birşey daha göstereyim gittiğin yerlerde kullanırsın dedi. geçen de buna benzer bişey geçmişti. galiba çıkarılcam. :KK43:
bu kadar evhamlı olmayın 2. bir yer var diyorsunuz oraya bakıyorlardır

Sor, zaten çıkarmak istediklerinde 6 Aydan çok çalışan olduğun için 4 haftalık ihbar tazminatı ödemek zorundalar (sözleşme varsa)

Bana kalırsa hiç ses etmeyin, derdi olan çağırır sizi konuşur. Tabi ihbar süresi diye bişey var size bunu bildirmeleri lazım, iş arama hakkınız var işyerinden günlük saat bazında, bir de çıkarıldığınız takdirde kıdem tazminatınız var. Yani kanunlar işçiden yana. Sıkıntıya gerek yok..

bu kadar evhamlı olmayın 2. bir yer var diyorsunuz oraya bakıyorlardır
o ofise biz geçicez bizim ofiste eskisi kapanacak. yani inş büyük yapıyorlardırda 1 kişi daha alalım diyorlardır ama sanmıyorum.1 kişi daha almazlar patron biraz cimridir.

Ben olsam dayanamam sorarım.
Sonuçta sizde ona göre davranırsınız. Gidin sorun bence hiç bir şey olmaz.
ee ne dicem sonuçta iş ilanlarına bakmışım. sanki ben çıkacakmışım gibi. belkide 2. eleman arıyorlardır. sonrada bu kız bizi bırakacak galiba ilanlara bakmış demesinler

İhbarsız işten çıkarmak suç değil mi? Eğer böyle bir şey yaşarsanız hemen hakkınızı arayın. Ayrıca umarım sadeve evham yapıyorsunuzdur.
inş ya.

Sor, zaten çıkarmak istediklerinde 6 Aydan çok çalışan olduğun için 4 haftalık ihbar tazminatı ödemek zorundalar (sözleşme varsa)
sözleşme var.belirsiz süreli iş sözleşmesi diye. ama daha bir yıl dolmadı ki. sadece ihbar alabilirim.

Bana kalırsa hiç ses etmeyin, derdi olan çağırır sizi konuşur. Tabi ihbar süresi diye bişey var size bunu bildirmeleri lazım, iş arama hakkınız var işyerinden günlük saat bazında, bir de çıkarıldığınız takdirde kıdem tazminatınız var. Yani kanunlar işçiden yana. Sıkıntıya gerek yok..
işte var da. ihbar süresi diye bir şey uygulamadan direk sepetliyorlar. bu kış çok mahkeme olayları oldu zaten. kıdem alamam 1 yıl dolmadı ki doldurmadan beni göndermeyi düşünüyorlar bence.

Yaniniza ikinci birisini ariyor da olabilirler ya da sizi cikarip baska birini almayi.siz de bence el altindan is aramaya baslayin.kimseye bir sey soylemeyin bence.

o ofise biz geçicez bizim ofiste eskisi kapanacak. yani inş büyük yapıyorlardırda 1 kişi daha alalım diyorlardır ama sanmıyorum.1 kişi daha almazlar patron biraz cimridir.

ee ne dicem sonuçta iş ilanlarına bakmışım. sanki ben çıkacakmışım gibi. belkide 2. eleman arıyorlardır. sonrada bu kız bizi bırakacak galiba ilanlara bakmış demesinler

inş ya.

sözleşme var.belirsiz süreli iş sözleşmesi diye. ama daha bir yıl dolmadı ki. sadece ihbar alabilirim.

işte var da. ihbar süresi diye bir şey uygulamadan direk sepetliyorlar. bu kış çok mahkeme olayları oldu zaten. kıdem alamam 1 yıl dolmadı ki doldurmadan beni göndermeyi düşünüyorlar bence.
madem durum böyle o zaman kendinizi garantiye almak için gidip konuşmanız lazım. iyilikle konuşun sorun

Bir tanıdığım iş ararken görmüş bana bilgi almak için sordu falan diyin öyle bir çekinceniz varsa.

Bir arkadaşınız iş basvurusu yapıyormuş gibi arasın bilgi alsin. Nerede, benden başkası olacak mı gibi sorular sorsun.

Bir tanıdığım iş ararken görmüş bana bilgi almak için sordu falan diyin öyle bir çekinceniz varsa.
öyle yapıcam artık. bir anda işsiz kalmaktansa iş bulur çıkarım. her şey üst üste geldi zaten çok kötü bir dönemden geçiyorum bir de bu çıktı. aklım almıyor anlamadım bi hata yapmadım. hiçbir sorun yoktu. yol paramı kestiler kış diye tamam dedim. her dediklerini yaptım. hakkımda hayırlısı olsun diyorum artık :(

Bir arkadaşınız iş basvurusu yapıyormuş gibi arasın bilgi alsin. Nerede, benden başkası olacak mı gibi sorular sorsun.
aklıma geldi ama tek mail adresi vermiş. müdürün maili de elimin altında baktım. bir sürü başvuru gelmiş. içinde benden daha iyiler var. kötü oldum gördükçe daha benim tecrübem 1 yıl bile olmadı. :(

ya benim kredi kartı borçlarım var. lazere başlamıştım. spor filan napcam ben. ya napayım eleman arıyormuşsunuz keşke benimde haberim olsaydı diye söylesem mi. bi kişi daha alıcaklarını sanmıyorum. küçük otel zaten. yada hiç bişey demeyip, iş mi baksam. gerçi yeni ofis yapıyorlardı 2. kişiyi mi alcaklar acaba. ben tecrubesiz girmiştim yetiştirdiler. daha 1 senem 20 martta dolacak. onun öncesi çıkartıp tazminat vermeyelim mi dediler acaba. ya kafam karıştı. napayım. :KK43:
bir de müdür son zamanlarda garip davranıp duruyordu. dünde gel sana birşey daha göstereyim gittiğin yerlerde kullanırsın dedi. geçen de buna benzer bişey geçmişti. galiba çıkarılcam. :KK43:
Birincisi bir senen dolmasa bile tazminat hakkın var . İhbarsız çıkartmak diye bir şey yok
İkincisi gidin sorun ne var bunda ?

öyle yapıcam artık. bir anda işsiz kalmaktansa iş bulur çıkarım. her şey üst üste geldi zaten çok kötü bir dönemden geçiyorum bir de bu çıktı. aklım almıyor anlamadım bi hata yapmadım. hiçbir sorun yoktu. yol paramı kestiler kış diye tamam dedim. her dediklerini yaptım. hakkımda hayırlısı olsun diyorum artık :KK43:

aklıma geldi ama tek mail adresi vermiş. müdürün maili de elimin altında baktım. bir sürü başvuru gelmiş. içinde benden daha iyiler var. kötü oldum gördükçe daha benim tecrübem 1 yıl bile olmadı. :KK43:

Mudurun mailine basvurular geliyorsa ve sen goruyorsan gidip soyleyin. Mudurum boyle mailler geliyor bir sorun mu var deyin. Kaldi ki sizden gizli personel aramis olsa mailinde goreceginizi bile bile size vermez. İnsallah korktugunuz basiniza gelmez 2. Personeli ariyorlardir.

Mutlaka öğrenin ona göre iş bakarsınız. Şu anda iş bulmak o kadar zor ki doları bahane edip almıyorlar. Onlar işçi alıp seni ortada koymadan öğrenin, ona göre sizde başınızın çaresine bakın.

İkinci personel alacaklarını sanmıyorum öyle olsa bunu ilk seninle paylaşırlardı. Muhtemelen seni çıkaracaklar.

Back
X