İşten izin almak için yalan söylemek zorundayım

powerpuff_girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
1.359
2.599
133
Gerçekten bunaldım ! Binbir yalanla hsonu olan tatilim h içine alındı daha sözleşmem de bitmeden üstelik şimdi bunca yalanını bildiğim kurumuna bir yalanda ben söyleyerek izin almak ve kafa tatili yapmak istiyorum 1 gün sadece.. iç dökmek istedim

Doktor ne diye rapor verecek? Usülsüzlük tavsiye ediyorsun burada.
Hanımefendi ben İşletme mezunuyum ve de mali işler sorumlusuyum. Usulsüzlükleri de gayet iyi bilirim. Eğer kendini gerçekten iyi hıssetmıyorsa alabilir. Ya da izin zamanı kullanır.

Hanımefendi ben İşletme mezunuyum ve de mali işler sorumlusuyum. Usulsüzlükleri de gayet iyi bilirim. Eğer kendini gerçekten iyi hıssetmıyorsa alabilir. Ya da izin zamanı kullanır.
Aynen kafa izni gayette alabilir illa bir hastalıgının olması gerekmez ne alaka usulsüzlük belli ki bunalmış 1 günden iş yeri batmaz :KK66: gidip 1 hafta 10 gün rapor alanlar var

Kendimi iyi hissetmiyorum diye doktordan değil idareciden/patrondan kafa izni istenir, doktordan değil. Başkalarının 1 hafta 10 gün rapor alması doğru olduğu anlamı katmaz

Kendimi iyi hissetmiyorum diye doktordan değil idareciden/patrondan kafa izni istenir, doktordan değil. Başkalarının 1 hafta 10 gün rapor alması doğru olduğu anlamı katmaz
İş yerlerinde her şey usulüne uygun, işçi hakları gözetiliyor, yalnız rapor almak sıkıntı evet haklısınız.

Doktor vermezse alamaz. Kendimi iyi hissetmiyorum diye rapor mu istenir?
İş yeri sahibi misiniz? İnsanların bazen ruhları daralıyor, kafaları dağılıyor ve verimli olamayacaklarını anladıklarından işe gitmek istemeyebiliyorlar. Hasta mı olmak lazım illa ki ?

İsyerinizin yapısını ve is yoğunluğunuzu bilmiyorum ama evet ozel hayatinizda zor bir dönemden geçtiğinizi ve o hafta icin fazladan bir gun izin kullanmanizin uygun olup olmayacagini belirtebilirsiniz.İllaki yalan yada bahane uydurmaniza gerek yok.He vermezler en kotu o ayri ama.en azindan siz izin istemek.icin bir adim.atmis olmanin rahatlığını da yasamis olacaksiniz.Ote yandan bir gün bile izin istemeye cesaret edemedim demek de rahatsiz edebilir belki.

Gerçekten bunaldım ! Binbir yalanla hsonu olan tatilim h içine alındı daha sözleşmem de bitmeden üstelik şimdi bunca yalanını bildiğim kurumuna bir yalanda ben söyleyerek izin almak ve kafa tatili yapmak istiyorum 1 gün sadece.. iç dökmek istedim
Yalan söylemeyin. Bu ara çok düğün var. Bakın kimin düğünü var, gidin izin isteyin. Düğün var deyin, gideceğim demeyin. Sonuçta düğün mutlaka var.:KK48:

Yine gelmiş "bu dogru degil"ciler.
Ne yani, keyfine göre tatilini degistiren patronun is yerine birkac gun gitmemek mi etik disi??
Ayrica 3 gunden az olan raporda parani devlet odemiyor. Is yeri de odemiyor (genelde)
Yani devleti dolandırmis falan da olmuyorsun.
Benden sana en etkili bahaneler:
1) adet sancisi cek- igne olmak iste (igneyi yazip gönderiyor nasilsa
2) haftasonu trekkinge gittim. Hic isinmadan mal gibi 4 km yurudum. O gunden sonra eklem yerlerim agriyor de. Hemen ilac yazar, dinlenmeni tavsiye eder (son raporumu boyle aldim. Ben hastaydim ama bakmadi etmedi. Sen numara yapabilirsin)
3) gece 5 ker kustum diyebilirsin...
Yeter ki sen inan hasta olduguna. Doktorun da yazar bir guncuk rapor. Ne olacak?

Saglikocaginda ki doktora cok bunaldim kendimi iyi hissetmiyorum istende izin vermiyorlar dedim. Rica etsem bi kac gun rapor yazar misiniz dedim. Yazdi yani 3 gunden fazla olmaz dedi. Boyle bi kac kez daha rapor verdi ama ben bittik haldeydim acimis olabilir

Insan bunyesi haftanin 6-7 gunu full zamanli çalismaya zaten musait degil. Ben haftanin 6 gunu calistigim isyerinde arada bir hiç bir şey söylemeden ise gitmiyordum. Ararlarsa da ya da ertesi gunu sorarlarsa uyuya kalmisim,yoldan geldim, yorgundum deyip geçistiriyordum. Boyle olunca tabi maasindan kesiliyor ama benim icin problem olmuyordu. Kafanin dinlenmesi olan en muhimi. Bu yuzden çok kasma dr dan rapor bile almasan bu sekilde yapabilirsin

İş yerinde haksızlığa uğradıysanız hakkınızı arayın.
Yalanla bir yere varamazsınız.
Rapor olayına hiç girmeyeceğim. Kafadan rapor alanlara ifrit oluyorum. Herkes yoruluyor ama bu numaradan rapor almayı gerektirmez.
Şimdi infaz timi doluşur buraya ama benim doğrum budur. Haksızlığa yalanla değil hak aramakla karşılık verilir.

İş yerinde haksızlığa uğradıysanız hakkınızı arayın.
Yalanla bir yere varamazsınız.
Rapor olayına hiç girmeyeceğim. Kafadan rapor alanlara ifrit oluyorum. Herkes yoruluyor ama bu numaradan rapor almayı gerektirmez.
Şimdi infaz timi doluşur buraya ama benim doğrum budur. Haksızlığa yalanla değil hak aramakla karşılık verilir.
Hak aramak işsiz evde oturmakla sonuçlanıyor maalesef. İşveren her zaman doğruyu mu söylüyor sanki. Yanlış yanlışla düzelmez tabi ama düzen çok kötü. Eğer işsiz kalmak dert değilse aranır hak. Ama çocuğu ayakkabım yırtıldı diyen ana, baba hak arayamaz.

Bizim.kurumda doktora gidilince o gün gelmeyebiliyorsun doktora gittigin icin sevkli gösteriliyor programda

Back
X