• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isten kovuldum.

orucun 5. günündeyiz ve siz 15 gün önce sürülmüşsünüz başka şubeye. nasl yani anlamadım. geleceği mi gördüler.

sebep belliki bambaşka siz kendinizi bununla avutmadığınıza emin misiniz. hepi topu güde 1 kere 15 dk yemek yiyeceksiniz. onuda iş yerinde değil dışarda yapardınız koskoca insanlar bunu düşünemediler mi? bence akıllaına gelen ilk bahane ile sizi işten çıkarttılar.

Oruç tutmuyor diye bir insanın işten çıkarıldığına ilk kez şahit oluyorum koskoca yerde hiç kimse mi oruç tutmuyor işe alırken kimin oruç tutup tutmadığını nereden biliyorlarmış soruyorlar mıymış da herkesi oruç tutmayan takımından seçmişler anlayamadım acaba oruç tutuyorsun işini düzgün yapamıyorsun dikkatini veremiyorsun bahanesiyle mi çıkardılar sonuç olarak yaptığın kendine kimseye bir zararı yok ve oruç tutmuyorsun diye çıkarmış olsalar dahi bunu yüzüne söylemeleri enteresan başka bahane bulabilirlerdi yani. Dav açabilirsiniz, şahit gösterebilirsiniz ama ben garipsedim doğrusu.

Yasal yollardan hakkınızı arayın burası türkiye laiklik falan da aramayın hepsi hak getire :ssz:

bunun altında başka sebep olabilir mi ya
şunun şursaınsa daha 4 gün oldu hemen dört gündemi kovmayı düşündüler
bana göre bir kurum eğer elemanından mennun ise sırf oruç tutmuyor diye kovmaz
tam terisni yıllarca gördük ama
bana bir alengılli geldi açıkçası
hemde 15 gün öncesinde başka bir yere sürülmüşsünğz demekki sebep sizin oruç tutmamanız değil
siz kendinizi böyle avutuyor olabilri misiniz

Son düzenleme:
Anlaşılan herhangi bir iş akdi fesh kağıdı falan imzalamamışsınız. Bu iyi. Zaten o kağıda ne gibi bir mazeret yazacaklar ki? Başka bir neden gösterilir anca.

Kesinlikle her şekilde yasal hakkını ara. Çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi yaz ve iş mahkemesine başvur.

Özel sektör de olsa böyle bir şey yapamazlar. Çalıştığım şirkette her sene oruç tutmayacakların isimleri yazılır ona göre yemek şirketine bildirilir.

Ayrıca siz başka konunuzda da nasıl işyerinde yemek yiyeceğim diye bir konu açmışsınız ve Eskişehir'de yaşadığınızı söylemişsiniz ve bulunduğunuz yerde yemek yerlerinin kapalı olduğunu söylemişsiniz bende Eskişehirdeyim ve hiçbir yerin Ramazan ayında kapalı olduğuna şahit olmadım oruç tutmayan çoktur burada çok muhafazakar bir yer değildir özellikle iki üniversite olup öğrenci şehri olunca yaz okuluna kalan öğenciler oruç tutmayan da ciddi bir kesim var. Ben midemden dolayı iki sene tutamadım ama yemek yenecek yer konusunda sıkıntı yaşamadım. Daha 4 gün bitti Ramazan başlayalı yani hemen ne acele anlayamadım çıkarmak için tam olarak neresinde çalışıyordunuz Eskişehir'in.

Bana açıkçası garip geldi bu konu şimdi :))

İlk defa oruç tutmuyor diye işten çıkarılan birini gördüm hem de 4 günde.

sürüldügünüzü diyorsunuz sebeb neydi ?

Onlar gibi olmamam derken siz zaten kafanızda kendi sebebinizi üretip inanmış olmayasınız sakın çünkü sizi başka bir şubeye sürmüşler yine sizin tabirinize göre..

Hani önümüz ramazan bu kız kesin oruç tutumaz bunu çıkaralım dememişlerdir..

eskişehir valla bu tip olayların dönecegi son yerlerden biridir

bana açıkçası inandırıcı gelmedi üzgünüm.

Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.

Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.

Delirecegim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hiç inanmıyorum

Yanlarinda mi yemek yedin? neden oyle bisey yaptilar ki cok sacma
Osmanli da gayrimuslim halk muslumanlar oruc tutuyo diye saygidan disarda yemek yemezdi simdi musluman bile muslumana saygi gostermiyo oyle rahat ki gayet milletin gozu onunde yiyo ne bilim donerciden doner kokulari yayiliyo
.konu sahibi yanlis anlamayin lafim size degil

Son düzenleme:
Konu fake mi değil mi bilemem ama imkansız değil yani anlatılanlar bu ülkede oruç tutmadigi için kampüste öldürülen çocuklar oldu 21 sene önce tamda bugün alevi diye insanlar yakıldı

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

banada hiç inandirici gelmedi, ee nerden biliyorlarki adetli olmadiginizi? belki ondan tutmuyordur diye duşunebilirlerdi....

bence provokasyon amaçlı açılmış bir konu, nerde duyulmuş aa oruç tutmuyorsunuz kovuldunuz dendigi, hani arabistanda falan olsanız tum ulke tutuyor diye kovarlardı fakat Turkiye'nin neredeyse yarısı tutmuyorken neden sizi kovsunlar???!?

konu sahibi açıklama yaptı ya ...işe alırken biz mutaassıp yeriz falan demişler ,o da ben açık biriyim giyimim kuşamım bu dinim de farklı demiş..onlar d asorun değil biz 5-10 sene bizimle çalıaşcak uzun vadeli birini arıyoruz demişler ve işe almışlar..bir süre sonra da şu kılığın burya uygun mu falan diye taciz edip başka şubeye gndermişler...sonra da işten çıkarmışlar işte..

axelia, ben küçük br şehirde yaşıyorum (gerçi büyükşehir olduk :)ama sanayi çok gelişmiş,çokça büyük fabrika var..hem de Türkiyenin sayılı fabrikalarından..
bu fabrikalar binlece işçi çalıştırıyorlar ve %70 gibi çoğunluğu ramazanda yemek çıakrtmıyor...üstelik işletmlerde sıcaklık 50-55 derece civarı oluyor....el insaf değil mi??? oruç tutmayanlar gizli saklı evden getirdikleri ekmekleri suları yiyip içiyor köşe bucak saklanarak...
müslüman olmayanı bırak,hastası var tutamayanı var,kadın işçisi var...ama yok bu şekilde tastamam müslüman oluyorlar patronlar..

Valla ben olsam ses kaydi alirdim o esnada. Alti ayi gectiyse calismaniz is mahkemesine ise iade davasi acabilirsiniz ki buyuk ihtimalle de kazanirsiniz. Ayrica ihbar tazminati vermeleri gerekirdi size. Iki haftalik ucretiniz tutarinda. Tazminatinizi mutlakacarayin isteyin. Bi muhasebeci bunu nasil es gecer inanamiyorum size.

benimde abim büyük kurumsal adını hepimizin bildiği bir firmada işe girmişti.oruç tutmak şarttı orada.. abim de çıkmıştı işten..yani tutmadı diye kovarlarmıydı kalsaydı bilmem ama çok kötü gözle bakıyorlarmış.

Bana da hic inandirici gelmedi bu konu... Oruç tuttuğu için isten atilanlar oldu bu ülkede yalan değil yani oruç tutan personelin esnek calisma saati istemesi veya iftar saatinde yemek molasi verilmesini istemesi gibi nedenlerle isine son verilenleri duydum.. Sakin başka bir şeye kizipta siz bunu oruca baglamis olmayasiniz bana öyle geldi

Niye inandirici gelmedi ki bu konu insanlara anlayamıyorum. . Bende gdoguda öğretmenlik yaparken adetli olduğum günler bile orucluyum derdim.. Çünkü oruç tutmamak kabul edilmeyen birseydi orada.. ve arkadaslarinda dedigi gibi bütün restoranlar kapali olurdu iftar saatine kadar.. eskaza bir markettem su istesen adam sana kufreder gibi bakardı. .

orucun 5. günündeyiz ve siz 15 gün önce sürülmüşsünüz başka şubeye. nasl yani anlamadım. geleceği mi gördüler.

sebep belliki bambaşka siz kendinizi bununla avutmadığınıza emin misiniz. hepi topu güde 1 kere 15 dk yemek yiyeceksiniz. onuda iş yerinde değil dışarda yapardınız koskoca insanlar bunu düşünemediler mi? bence akıllaına gelen ilk bahane ile sizi işten çıkarttılar.

iyi yakalamışsınız..bu aralar reyting yapsın diye sitete bu tür konular çok açılır oldu :)))))

Yorumları okudum eski konuyu da hatırladım 14 gün önce sürgün, Müslüman olmayan birinden oruç beklemek falan bana da hiç inandırıcı gelmedi.. Eskişehir gibi yerde insanlar rahat rahat dışarıda yerken üstelik. oruç tutuyorum diye kovuldum daha inandırıcı olurdu..

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Niye inandirici gelmedi ki bu konu insanlara anlayamıyorum. . Bende gdoguda öğretmenlik yaparken adetli olduğum günler bile orucluyum derdim.. Çünkü oruç tutmamak kabul edilmeyen birseydi orada.. ve arkadaslarinda dedigi gibi bütün restoranlar kapali olurdu iftar saatine kadar.. eskaza bir markettem su istesen adam sana kufreder gibi bakardı. .

bence iş olmuyor diye açılmıyordur..ben bir çok insana göre yobazların yaşadığı fatih de yaşıyorum bütün lokantalar serviste bu saate :))))ne ilginç demi komik hatta:52::52::52::52::52::52::52:

gidişata göre bu konu çok ban yaptırır

Back
X