Işten Kovulmanın Kolay Yolu Var mı? :)

LimonReceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
2.620
5.789
88
38
Arkadaşlar Merhaba,
Bakmayın başlığa gülücük koyduğuma, inanılmaz bunalmış durumdayım.
5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. 1 yıl öncesine kadar herşey iyiydi, sonra bir yönetici değişikliği oldu ve sabahları işe ağlamaklı gidiyorum. (Ki çalışmayı çok seviyorum, günler su gibi akıyor yoğunluktan.)
Adam hasta, psikopat hatta aşşağılık. Ben günde 3-4 kez bu adamla muhattap olmak zorundayım. Adam insan kıyma makinesi gibi. 15 senelik çalışanlar bile tek tek istifa ediyor. Iş yükümüz zaten çok ağır, sürekli daha fazlasını istiyor. Yetiştiremezsek başkalarının yanında bağırıp çağırıyor. Mesai diye bir kavram kalmadı, ozel hayatimizi da bitirdi. Bugun tatil ama işe gitmek zorunda kaldım. Hangi odaya gittiysem insanlar masasında gelmiş deli gibi çalışıyor. Ve malesef çok güçlü bir şirket olduğu için kimse dava açma cesaretinde bulunamıyor. Bana henüz bağırmadı ama başkalarını gördükçe iyice korkuyorum. Ki güçlü bir insanım, ama adam hepimizi sindirdi. Insanlar mutsuz oldukça sirketin performansı da düştü ve bu hepten delirdi.

Kaç yıllık emeğim var ve vazgeçmem gereken para hatrı sayılır bir para. Istıfa edersem bu paradan vazgeçmiş olacağım. Yeni bir is bulana kadar da parasiz kalacagim. İş yavaşlatsam mobbinge uğrayacağım, kendimi işten attırıp haklarımı almamın bir yolu var mı?
(Evlilik durumundan haberdarım ama şuan malesef imkansız.)
Kk'nın güçlü kadınları benim derdime bi el atıverin. Şimdiden cevaplar için tesekkurler..

yapamiyormuş gibi yap verilen işleri,yavastan al diyecem de.gene bagıracak adam
Evet malesef :( Üstelik aşağılayarak bağıracak. Hatta bağırmadan önce başka birimlerden birilerini daha çağıracak ve özellikle onların yanında bağıracak.

ıs yavadlat demıyrum ama yapabıldıgın kadarınu yap snra o sana bagırursa sende bagır ve hıc bısey olmamıs gıbu gec masana devam et snra yanına gelıp senı kvat kvukduktan snra ıcınde kalan herseyı say cık gıt oh kafa rahat

Allah kurtarsın ya. Ekmeğindeki insanların böyle eziyet görmelerine cok üzülüyorum.

Insallah bu durum daha üst birimlere gider de gereğini yaparlar
Amiiin, en üsttekiler değişince getirdiler malesef bunu. Üstelik insanları istifa ettirdiginde az kişiye çok iş yaptirabildigi için takdir edilmeye başladı. Aklımı kaçıracağım, uykularım bölünüyor artik

Son düzenleme:
Konuyla alakalı değil belki ama
Aklıma Kibar Feyzo filmi geldi
Kendini kovdurmak için köyden

Her türlü yöntemi denemişti

Yine kovulmamış üstüne bir ton dayak yemişti :KK45:

Dünde böyle bir konu vardı sanırım
İşe geç gidebilir, durmadan sağlık raporu alıp işe gitmeyip çileden çıkarabilirsiniz belki patronunuzu :KK59:

Amirin, en üsttekiler değişince getirdiler malesef bunu. Üstelik insanları istifa ettirdiginde az kişiye çok iş yaptirabildigi için takdir edilmeye başladı. Aklımı kaçıracağım, uykularım bölünüyor artik

Yazık ya. Modern zaman işkencesi gibi adam.

Haklarınızı arastırsanız? Hatta bir avukatla görüşseniz, belki de istifa edince tazminatınızı alabilirsiniz

Buyuk bir sirketse insan kaynaklari da vardir mobbing sebebiyle anlasarak ayrilabilirsiniz fakat bunun icin delil toplamaniz gerek. Onun disinda kolay kovulma diye bir sey yok maalesef is aksatma soz konusu olursa aksine hicbir sey almadan gonderilirsiniz.
Evet Ik var, ama onlar da aynı durumda. Kimse gık diyemiyor. Herkes hakkını kurtarıp kaçmanın yollarını arıyor.
Mobbingi belgeleyemem malesef, 1-2 mail var sadece. Genelde sözlü yapıyor. Kimse şahitlik yapmak istemiyor korkudan

Konuyla alakalı değil belki ama
Aklıma Kibar Feyzo filmi geldi
Kendini kovdurmak için köyden

Her türlü yöntemi denemişti

Yine kovulmamış üstüne bir ton dayak yemişti :KK45:

Dünde böyle bir konu vardı sanırım
İşe geç gidebilir, durmadan sağlık raporu alıp işe gitmeyip çileden çıkarabilirsiniz belki patronunuzu :KK59:
Evet hatırladım:)
İşe geç gidersem kan kusturur. Ama rapor olabilir sanki. Ama o kadar çok rapor alabilmem için geçerli bir sebebim olması gerekir. Bu konuda bi fikriniz varsa çok sevinirim

Yazık ya. Modern zaman işkencesi gibi adam.

Haklarınızı arastırsanız? Hatta bir avukatla görüşseniz, belki de istifa edince tazminatınızı alabilirsiniz
Amirin yazmışım, amiiin yazacaktim bu arada. Evet sagolun, belki burada tavsiyede bulunabilecek bir arkadaş vardır. Kapalı ceza evi gibi, sabah 8 akşam 8-9 çalışıyorum. Bi avukatla görüşmem şuan imkansız. Telefonla denedim şansımı ama pek ilgilenmedi yüz yüze olmayinca

Evet Ik var, ama onlar da aynı durumda. Kimse gık diyemiyor. Herkes hakkını kurtarıp kaçmanın yollarını arıyor.
Mobbingi belgeleyemem malesef, 1-2 mail var sadece. Genelde sözlü yapıyor. Kimse şahitlik yapmak istemiyor korkudan
Buyuk sirketlerin hicbirisi ve hatta yoneticilerin hicbirisi mobbing davasinin icinde olmak istemez anlasirlar tecrubeyle sabittir.
Birakin size bagirsin daha iyi. :) cok guclu delile gerek yok psikiyatriste gidip bunu belgeleseniz dahi delildir. Yalniz Surecte gec kalma iste bariz hata vs olmamali aman dikkat.

ıs yavadlat demıyrum ama yapabıldıgın kadarınu yap snra o sana bagırursa sende bagır ve hıc bısey olmamıs gıbu gec masana devam et snra yanına gelıp senı kvat kvukduktan snra ıcınde kalan herseyı say cık gıt oh kafa rahat
Muhtemelen insan gibi bağırmayacak, höykürecek, üzerime yürüyecek. Off inanın çok korkuyorum

Evet hatırladım:)
İşe geç gidersem kan kusturur. Ama rapor olabilir sanki. Ama o kadar çok rapor alabilmem için geçerli bir sebebim olması gerekir. Bu konuda bi fikriniz varsa çok sevinirim
Kadın hastalıkları ile ilgili rapor
Anlamaz çünkü sormaz bile detayını diye düşünüyorum :KK49:

sızı cok ıyı anlıyorum
o patrondan benden de vardı off off :olamaz:

ama malesef kendınızı kovduramazsınız ben enı sonu dayanamayıp arkadasları da tesvık edıp toplu ıstıfa ya gıtmıstık
ne hali varsa gorsun dıye

Buyuk sirketlerin hicbirisi ve hatta yoneticilerin hicbirisi mobbing davasinin icinde olmak istemez anlasirlar tecrubeyle sabittir.
Birakin size bagirsin daha iyi. :) cok guclu delile gerek yok psikiyatriste gidip bunu belgeleseniz dahi delildir. Yalniz Surecte gec kalma iste bariz hata vs olmamali aman dikkat.
Teşekkürler, maddi zarar vs gibi bir hatayı mı kastediyorsunuz? Iş yüküm gittikçe ağırlaştığı için yetistiremedigim işler oluyor bunları bana karşı kullanabilirler mi?
Bir de bu sebeplerden dolayı çok ciddi personel sirkülasyonu var, bu bana kanıt olur mu?
Kusura bakmayın çok soru sordum

Back
X