Işten Kovulmanın Kolay Yolu Var mı? :)

Buyuk sirket ne kadar buyuk bilmiyorum.

Ben eski isyerimi sikayet ettim davalik olduk. Tum avmlerde kendisine bagli en az 2 bazilarinda 7 8 magaza olan, bunyesinde 16 uluslararasi markayi bulunduran bir sirket.

Ugrasmak istemiyorlar
Duyulmasini da istemiyorlar

Istedigimin kat kat fazlasini aldim
Is mahkemesi cogunlukla isvereni suclu bulur.

Ancak yapamiyormus gibi davranmak cozum olmayabilir. Buyuk sirketse is sozlesmenizde is taniminiz vardir. Yapamiyorsaniz tazminatsiz cikarilma sebebidir. Rapor isini abartirsaniz da sebepsiz ucretsize cikartma gibi bi durum oluyor yani kesinlikle kendilerini garantiye almislardir.

Kamera yok mu sirkette? Buyuk sirketse kesinlikle vardir.
Siz kayit goturseniz delil sayilmaz ama uzerime yurudu diye sikayet etseniz delil sayilir.

Surekli bagriyor geceleri irkiliyorum uykuya dalamiyorum korkuyla uyaniyorum diye doktora da gidebilirsiniz. Devami otomatik geliyor.

Suan baska bir markada yonetici pozisyonundayim.
Gecen ay beni sikayet etmisti bir calisan. Baya ugrastim. Bu sureclerle baya icli disliyim :)
Yardimci olabilecegim bi sey varsa yardimci olmaya calisirim

Buyuk sirket ne kadar buyuk bilmiyorum.

Ben eski isyerimi sikayet ettim davalik olduk. Tum avmlerde kendisine bagli en az 2 bazilarinda 7 8 magaza olan, bunyesinde 16 uluslararasi markayi bulunduran bir sirket.

Ugrasmak istemiyorlar
Duyulmasini da istemiyorlar

Istedigimin kat kat fazlasini aldim
Is mahkemesi cogunlukla isvereni suclu bulur.

Ancak yapamiyormus gibi davranmak cozum olmayabilir. Buyuk sirketse is sozlesmenizde is taniminiz vardir. Yapamiyorsaniz tazminatsiz cikarilma sebebidir. Rapor isini abartirsaniz da sebepsiz ucretsize cikartma gibi bi durum oluyor yani kesinlikle kendilerini garantiye almislardir.

Kamera yok mu sirkette? Buyuk sirketse kesinlikle vardir.
Siz kayit goturseniz delil sayilmaz ama uzerime yurudu diye sikayet etseniz delil sayilir.

Surekli bagriyor geceleri irkiliyorum uykuya dalamiyorum korkuyla uyaniyorum diye doktora da gidebilirsiniz. Devami otomatik geliyor.

Suan baska bir markada yonetici pozisyonundayim.
Gecen ay beni sikayet etmisti bir calisan. Baya ugrastim. Bu sureclerle baya icli disliyim :)
Yardimci olabilecegim bi sey varsa yardimci olmaya calisirim
Damdan düşeni damdan düşen anlarmış demek geldi içinden, öncelikle teşekkür ederim :)
Evet kamera var ama heryerde değil.
Siz halen çalışıyor muydunuz şikayet ettiğinizde? Oradayken şikayet edersem kan kusturur. Mobbing diye noterden mi istifa etsem?
Bi de sürekli fazla mesai yapıyoruz ama ücretini almıyoruz. Bu bana yardımcı olur mu?
Psikologa gitmeyi düşünüyorum zaten, gerçekten yaşıyorum yazdıklarınızı. Rapor mu vermesi lazım psikoloğun yoksa kayıtlara geçmesi yeterli mi?
Duyulmasını istemezler ama duyulmasın diye güçlerini kullanabilirler. Bir de öyle güçlüler ki il sınırları dışında bile iş bulamayabilirim. Gerçi akademik birşeyler yaparım en kötü diyorum.

Adam yine abuk subuk davrandığında diklen panpacım, kavga çıkarır kendini kovdurursun :)
Mesajınız ne kadar rahatlatıcı geldi tesekkurler :)
Ama bu adamın stratejisi mobbingle istifa ettirmek sanki. Tazminatı az olanları pat diye kovuyor, yüksek olanlara kan kusturuyor

Damdan düşeni damdan düşen anlarmış demek geldi içinden, öncelikle teşekkür ederim :)
Evet kamera var ama heryerde değil.
Siz halen çalışıyor muydunuz şikayet ettiğinizde? Oradayken şikayet edersem kan kusturur. Mobbing diye noterden mi istifa etsem?
Bi de sürekli fazla mesai yapıyoruz ama ücretini almıyoruz. Bu bana yardımcı olur mu?
Psikologa gitmeyi düşünüyorum zaten, gerçekten yaşıyorum yazdıklarınızı. Rapor mu vermesi lazım psikoloğun yoksa kayıtlara geçmesi yeterli mi?
Duyulmasını istemezler ama duyulmasın diye güçlerini kullanabilirler. Bir de öyle güçlüler ki il sınırları dışında bile iş bulamayabilirim. Gerçi akademik birşeyler yaparım en kötü diyorum.

Peki sen surekli fazla mesai yaptirip ucreti odemediklerini duyurursan ne olur? Birak onlar dusunsun.

En kolay yolu... at kendini yere basim donuyor gozum karariyor de sozlesmede calisma saati olmayan bir saat veya gun :)
Ozellikle biraz da ac kal oncesinde olculunce seker tansiyon dusuk ciksin.
Hastaneye git. Isyerinde oldu de. Vardiyani saatini soracaklar zaten. Mesaim bitti ama cikamadik cok yoruldum heralde bitkin dustum bunyem kaldirmiyor de.

Is burda catallaniyor. Ucretli mesai mi ucretsiz mesai mi diyecek doktor. Onun dalginligina gelirse de "ucretsiz mesaiye kaliyoruz sinirlerim bozuluyor ondan da etkilenmis olabilirim" dedigin an is bambaska boyutlara burunuyor :)

Ben cok fazla kurumsal yerde calistim. Tamam onlar cok cakal ama ben daha cakalim :)

Gecen biri beni sikayet etmis performans puanini dusuk verdim diye. (Ocak zammini belirliyor bu puan)
Vardiyada yasak olmasina ragmen adamin elinde surekli telefon var. Adam vardiyadan canli yayin aciyor dusun :)
Sozlu ve yazili uyarisina ragmen adam telefonu birakmiyor.
Buna ragmen o kadar ugrastim ki o verdigim notu aciklamak icin...
Yazili uyari, kamera kaydi neler izlettim ya gorsen... onlar bu konu icin ne kadar ugrasir hayal bile edemezsin.

Ben calisirken sikayet ettim.
Sikayet ederken belirtebilirsin. Mobbinge ugruyorum bana yine mobbing yapacak hatta daha siddetli diye.

Ama yasadigin yer cok mu kucuk?
Doktoru savcisi hepsi onlara oynayabilir mi?
Yasadigin yeri sirketi tam bilemiyorum.
Ben istanbuldayim hic bu durum yok.

Son düzenleme:
Peki sen surekli fazla mesai yaptirip ucreti odemediklerini duyurursan ne olur? Birak onlar dusunsun.

En kolay yolu... at kendini yere basim donuyor gozum karariyor de sozlesmede calisma saati olmayan bir saat veya gun :)
Ozellikle biraz da ac kal oncesinde olculunce seker tansiyon dusuk ciksin.
Hastaneye git. Isyerinde oldu de. Vardiyani saatini soracaklar zaten. Mesaim bitti ama cikamadik cok yoruldum heralde bitkin dustum bunyem kaldirmiyor de.

Is burda catallaniyor. Ucretli mesai mi ucretsiz mesai mi diyecek doktor. Onun dalginligina gelirse de "ucretsiz mesaiye kaliyoruz sinirlerim bozuluyor ondan da etkilenmis olabilirim" dedigin an is bambaska boyutlara burunuyor :)

Ben cok fazla kurumsal yerde calistim. Tamam onlar cok cakal ama ben daha cakalim :)

Gecen biri beni sikayet etmis performans puanini dusuk verdim diye. (Ocak zammini belirliyor bu puan)
Vardiyada yasak olmasina ragmen adamin elinde surekli telefon var. Adam vardiyadan canli yayin aciyor dusun :)
Sozlu ve yazili uyarisina ragmen adam telefonu birakmiyor.
Buna ragmen o kadar ugrastim ki o verdigim notu aciklamak icin...
Yazili uyari, kamera kaydi neler izlettim ya gorsen... onlar bu konu icin ne kadar ugrasir hayal bile edemezsin.

Ben calisirken sikayet ettim.
Sikayet ederken belirtebilirsin. Mobbinge ugruyorum bana yine mobbing yapacak hatta daha siddetli diye.

Ama yasadigin yer cok mu kucuk?
Doktoru savcisi hepsi onlara oynayabilir mi?
Yasadigin yeri sirketi tam bilemiyorum.
Ben istanbuldayim hic bu durum yok.
Ayy çok teşekkür ederim, gerçekten bayılma fikri çok iyi. Haftasonu mesaim yok ama ben çalışıyorum. Yarın bile deneyebilirim bunu. Çok küçük biryer değil, ama şirket buranın en büyüğü. Teşhir olmamak için il söylemedim, isterseniz özelden yazabilirim :)
Hatta abartıp hastane polisine filan kayıt tutturmayı başarsam süper olur. Ama adli bir durum olmayınca tutmazlar sanırım.
Siz ßikayetinizi nereye yapmıştınız? Direkt dava mı açtınız?
Bu saatte cevap veriyorsunuz çok tesekkurler

İyi de anlattığınız bazı meseleler artık sert patron, kötü patron durumunu geçmiş, şiddete girmiş. Ne demek birinin üzerine yürüyüp onu sıkıştırmak? Ne demek bağırıp rencide etmek? Artık polis çağıracak, şikayette bulunacak duruma gelmişsiniz. O zor aldılar elinden dediğiniz yerde keşke polis çağırsaydınız mesela. Bu artık iş yeri değil, insanlık bazında suç işlemek oluyor. Neden bu kadar korktuğunuzu da anlamadım çalışanlar olarak. Olacak en kötü şey ne olabilir? İşten çıkar veya çıkarılırsınız. Öldürecek değil ya adam hepinizi. Hem siz işten çıkarılmak istemiyor musunuz, buyrun size fırsat. Adamın sizi ezmesine izin vermeyin, iş şiddete kadar giderse savcılığa verin. Yani ucunda ölüm yok ya bunun. Ben anlamıyorum psikolojisini bozacak kadar birini çeken ve sinen insanları, kusura bakmayın. Çok büyük şirketse, bir o kadar da çalışansınız. Birlik olun.

Sürekli rapor almak tazminatsız işten atılmaya neden olur lütfen o yönteme basvurmayin.
Fazla mesailerinizi kanıtlayabiliyorsanız çalışma bak. Şikayet edin hele birde resmi tatillerde bayram gibi çalıştıysanız ve şirketinizin bunun için izni yoksa ceza ödeyecektir.
Bunun yanında bu şekilde çalışmak zorunda değilsiniz. Amirinizin amiri yok mu sikayet edebileceginiz..

Ayrica size fazla mesai izni imzalatmaları gerekir böyle bir imzaniz yoksa fazla mesaileriniz için işten kendiniz çıksanız dahi hatta çalışırken bile dava acabilirsiniz.
Lutfen iş kanunu internetten bulun. Haklarınızı öğrenin. Is kanunu işçiden yanadır her zaman.
Özellikle mesai saatleri ile ilgili bölümü okuyun

Arkadaşlar Merhaba,
Bakmayın başlığa gülücük koyduğuma, inanılmaz bunalmış durumdayım.
5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. 1 yıl öncesine kadar herşey iyiydi, sonra bir yönetici değişikliği oldu ve sabahları işe ağlamaklı gidiyorum. (Ki çalışmayı çok seviyorum, günler su gibi akıyor yoğunluktan.)
Adam hasta, psikopat hatta aşşağılık. Ben günde 3-4 kez bu adamla muhattap olmak zorundayım. Adam insan kıyma makinesi gibi. 15 senelik çalışanlar bile tek tek istifa ediyor. Iş yükümüz zaten çok ağır, sürekli daha fazlasını istiyor. Yetiştiremezsek başkalarının yanında bağırıp çağırıyor. Mesai diye bir kavram kalmadı, ozel hayatimizi da bitirdi. Bugun tatil ama işe gitmek zorunda kaldım. Hangi odaya gittiysem insanlar masasında gelmiş deli gibi çalışıyor. Ve malesef çok güçlü bir şirket olduğu için kimse dava açma cesaretinde bulunamıyor. Bana henüz bağırmadı ama başkalarını gördükçe iyice korkuyorum. Ki güçlü bir insanım, ama adam hepimizi sindirdi. Insanlar mutsuz oldukça sirketin performansı da düştü ve bu hepten delirdi.

Kaç yıllık emeğim var ve vazgeçmem gereken para hatrı sayılır bir para. Istıfa edersem bu paradan vazgeçmiş olacağım. Yeni bir is bulana kadar da parasiz kalacagim. İş yavaşlatsam mobbinge uğrayacağım, kendimi işten attırıp haklarımı almamın bir yolu var mı?
(Evlilik durumundan haberdarım ama şuan malesef imkansız.)
Kk'nın güçlü kadınları benim derdime bi el atıverin. Şimdiden cevaplar için tesekkurler..

Mobbing hakli fesih sebebi. Güçlü bir sirket dava acmaya cesaretimiz yok ne demek. İsci davalarinin özü zaten o gucsuz her zaman gucluye acar. Ayrica mesai ucretlerinizi filan aliyor musunuz?

15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödemiş olan kişiler sgk 'dan aldıkları hakedis yazısı ile kendi istekleriyle ayrılıp kidem tazminati alabilirler bilginiz olsun eğer şartlarınız uyuyorsa basın istifayi

İyi de anlattığınız bazı meseleler artık sert patron, kötü patron durumunu geçmiş, şiddete girmiş. Ne demek birinin üzerine yürüyüp onu sıkıştırmak? Ne demek bağırıp rencide etmek? Artık polis çağıracak, şikayette bulunacak duruma gelmişsiniz. O zor aldılar elinden dediğiniz yerde keşke polis çağırsaydınız mesela. Bu artık iş yeri değil, insanlık bazında suç işlemek oluyor. Neden bu kadar korktuğunuzu da anlamadım çalışanlar olarak. Olacak en kötü şey ne olabilir? İşten çıkar veya çıkarılırsınız. Öldürecek değil ya adam hepinizi. Hem siz işten çıkarılmak istemiyor musunuz, buyrun size fırsat. Adamın sizi ezmesine izin vermeyin, iş şiddete kadar giderse savcılığa verin. Yani ucunda ölüm yok ya bunun. Ben anlamıyorum psikolojisini bozacak kadar birini çeken ve sinen insanları, kusura bakmayın. Çok büyük şirketse, bir o kadar da çalışansınız. Birlik olun.
Teşekkürler, haklısınız dünyanın sonu değil ama bu adam ve buna yalakalik yapanlar etik sınırlarını çoktan aştığı için işten çıksanız bile sizinle uğraşabilirler diye endişeli herkes. Tabi bir de uzun zaman çalışanlar tazminatını yakmak istemiyor

Mobbing hakli fesih sebebi. Güçlü bir sirket dava acmaya cesaretimiz yok ne demek. İsci davalarinin özü zaten o gucsuz her zaman gucluye acar. Ayrica mesai ucretlerinizi filan aliyor musunuz?
Hayır almıyoruz malesef. Hem mobbing hem de fazla mesai için kanıt isterler, şahit isterler

15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödemiş olan kişiler sgk 'dan aldıkları hakedis yazısı ile kendi istekleriyle ayrılıp kidem tazminati alabilirler bilginiz olsun eğer şartlarınız uyuyorsa basın istifayi
Teşekkürler, malesef 3000 gün oldu. Sigorta girişim de 2001. Sadece 1999 olanlar faydalanabiliyormus

Arkadaşlar konu güncel,
50 binin üzerinde tazminatım ve kullandirilmayan yıllık izinlerim var. Hak kaybina ugramadan nasil kurtulabilirim bu zebaniden. Yok mu yol gösterecek başka arkadaşlar :KK43:

Bir sosyal güvenlik uzmanına danışsanız, onlar bügün kanunları biliyorlar bu konuyla ilgili, daha profosyonel bir yardım almış olursunuz..

IK'nin bir yaptirimi yok mu? Bircok kisinin bu yonetici yuzunden isten ciktigini soyluyorsunuz, sirket bir yonetici icin birden fazla calisanini nasil feda edebiliyor anlamiyorum.
Siz IK'daki ust duzey kisilerle bu konuyu gorusun derim ben. Belki farkinda degillerdir, eger bir uyari giderse belki kendine ceki duzen verir diye dusunuyorum.

Back
X