Işten Kovulmanın Kolay Yolu Var mı? :)

Fazla mesai ücretlerini ödüyorlar mı?
Herşey yazılı belgeye dayalı mı haklarınızla ilgili?
Dava açmaya çekiniyoruz demeyin. Artık şirketlerde direk belirli bir yöneticiye yönelik mobbüng davası açılabiliyor. Hakkınızı hukuk yoluyla arayın. Emin olun ki kanunlar işçiyi koruyor. Geç olur belki ama muhakkak hakkınızı alırsınız. Çalışma arkadaşlarınızı örgütlemeye çalışın. Tek yek istifa edeceğinize birlikte iş davalarına hakim bir avukatla görüşün, toplu dava açarsınız.
Allah yardımcınız olsun

Mahkemece, iş sözleşmesinin feshinden önceki son üç ay içinde meydana geldiği ileri sürülen eylemler psikolojik baskı ( mobbing ) olarak değerlendirilmiş ise de mobbingin meydana gelebilmesi için;

1- Bir işçinin hedef alınarak,

2- Uzun bir süre ve belli aralıklarla sistematik biçimde tekrarlanan,

3- Mağdurun karşı koymasına rağmen yapılan aşağılayıcı, küçük düşürücü ve psikolojik olarak acı veren,

4- İşteki performansı engelleyen veyahut olumsuz bir çalışma ortamına sebep olan

tehdit, şiddet, aşağılama, hakaret, ayrımcılık, ağır eleştiri, taciz ve çalışma şartlarını ağırlaştırma gibi eylem, tutum ve davranışların uygulanması gerekir.

Bir Yargıtay dairesinin ilamı bu yukarıda yazdığım. Şartlarınız uyuyorsa korkmadan dava açabilirsiniz

İşe gitme.
Bir git bir gitme.
Zaten sinirin bozukmuş sürekli ağla :)
Doktordan rapor al falan.
Zaten göndereceklerdir.
Bir de sakın korkma.
Bunlar kim? Allah, ilah falan mı?
O çok güçlü dediğin firmalar tir tir titrer böyle davalardan.
Haklıysan muhakkak kazanırsın.
Sosyal medya diye de bişey var.
Artık bunların yanına kar kalmıyor.
Haklarını almaktan çekinme.

Tutamıyorum kendimi okudukca.
Ya diyorsunuz ki bir kadın arkadaşımızı sıkıştırdı, elinden zor aldılar..
Pardon?
Orası neresi?
Bir insan evladı da çıkıp ne yapıyorsun demedi mi?
Kim korkutuyor sizi bu kadar bu insanlar kim?
Dava açarsanız söke söke söke alırsınız paranızı.
Büyük şirketlere dava açıp para alan o kadar insan var ki.
İşten ayrılan insanları arayın ve toplu dava açmayı teklif edin.
O da olmazsa şahitlik yapmalarını isteyin.

Arkadaşlar Merhaba,
Bakmayın başlığa gülücük koyduğuma, inanılmaz bunalmış durumdayım.
5 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. 1 yıl öncesine kadar herşey iyiydi, sonra bir yönetici değişikliği oldu ve sabahları işe ağlamaklı gidiyorum. (Ki çalışmayı çok seviyorum, günler su gibi akıyor yoğunluktan.)
Adam hasta, psikopat hatta aşşağılık. Ben günde 3-4 kez bu adamla muhattap olmak zorundayım. Adam insan kıyma makinesi gibi. 15 senelik çalışanlar bile tek tek istifa ediyor. Iş yükümüz zaten çok ağır, sürekli daha fazlasını istiyor. Yetiştiremezsek başkalarının yanında bağırıp çağırıyor. Mesai diye bir kavram kalmadı, ozel hayatimizi da bitirdi. Bugun tatil ama işe gitmek zorunda kaldım. Hangi odaya gittiysem insanlar masasında gelmiş deli gibi çalışıyor. Ve malesef çok güçlü bir şirket olduğu için kimse dava açma cesaretinde bulunamıyor. Bana henüz bağırmadı ama başkalarını gördükçe iyice korkuyorum. Ki güçlü bir insanım, ama adam hepimizi sindirdi. Insanlar mutsuz oldukça sirketin performansı da düştü ve bu hepten delirdi.

Kaç yıllık emeğim var ve vazgeçmem gereken para hatrı sayılır bir para. Istıfa edersem bu paradan vazgeçmiş olacağım. Yeni bir is bulana kadar da parasiz kalacagim. İş yavaşlatsam mobbinge uğrayacağım, kendimi işten attırıp haklarımı almamın bir yolu var mı?
(Evlilik durumundan haberdarım ama şuan malesef imkansız.)
Kk'nın güçlü kadınları benim derdime bi el atıverin. Şimdiden cevaplar için tesekkurler..
off biliyorum o duyguyu bende aynı durumu yeni evlendiğimde yaşamıştım psikopat o..u c...u neyse benim evliki durumundan hakketim tazminatı kavgga ettim ben ve istifama nedenlerini açık açık yazdım böyle olmaz felan dedi insan kaynakları müdürü valla benim istifam bu nedenide bu işim seviyorum ama bu yönetici diye başımıza koyduğunuz psikopat yüzünden ayrılyorum dedim ve başka bölümlerden benm olayıma benzer şeylerle patrona kadar ulaşmış adinin yaptıkları benim istifamdan sonra kovulmuş oda en ufak hakaret ve aşağılamada sesiz kalma ama adabınıda bozmadan cevabını ver ve istifna mobing uğradığından dolayı verilmeyen mesain varsa haftalık belrlebeb satlerin üzerindeyse çalışma saatleriniz onuda belirt özelikle uzar ama alırsın fazlasıyla faiziyle işçi mahkemesinden çekilmez inşşlah kurtulursun bunları yaşamadan

Tutamıyorum kendimi okudukca.
Ya diyorsunuz ki bir kadın arkadaşımızı sıkıştırdı, elinden zor aldılar..
Pardon?
Orası neresi?
Bir insan evladı da çıkıp ne yapıyorsun demedi mi?
Kim korkutuyor sizi bu kadar bu insanlar kim?
Dava açarsanız söke söke söke alırsınız paranızı.
Büyük şirketlere dava açıp para alan o kadar insan var ki.
İşten ayrılan insanları arayın ve toplu dava açmayı teklif edin.
O da olmazsa şahitlik yapmalarını isteyin.
ve üç kere bu şekilde işçi mahkemesi yoluyla tazminat alan işçisi olursa firmanın tüm evrakları sgk felan incelemey gidiyo işyerine denetime geliyorlar

o yüzden sindiriyorlar insanları.
Bu insanlar ilah değil allah değil. herkes ayağını denk alacak.
malasef ekmeğimden olacağım korkusu ağır basıyor araştırılırsa işçi için çok güzel haklar var benim üzerime yürüme korkusu bile olsa bir dakika kimse tutamaz beni orada

İki hafta önce işten çıkarıldı mı
Zaten bende çıkmak istiyordum ama
5ay sonra olanların biraz yarıda kaldı
İşten çıkarılma sebebim gebeyim
Hamile olduğumu söyledim ikinci haftası başka bahanelerle sunup çalışmak istemediler
Ben bütün haklarını biliyorum dedim
Hakikaten de öyle herşeyi araştırmıştır
Dava açarım üç maaş tazminat falan alırım dedim gebe çalışan işten çıkartılan az
Neyse bunlarla anlaştık anlaşmalı ayrıldım tüm haklarını verdiler
Kadın patron vardı beni sinir hastası etti
Bir daha kadınla çalışmak mı tobeeeee
Ruh hastası
Sizi çok yıldırır sürekli dur dur sürekli aynı şeyi söylüyor
Neyse orda şirket müdürü gibi biri vardı
Başka bir çalışanı benim yerindeki tokat atmış
Bunu bana duyuruyorlar
Valla dedim diyen kişiye öyle bişey yapsın
Ben ona yumruk atarım kendini ne zannediyor o dedim
Tekme tokat dualarım elimden zor alırlar güdük makarnayı dedim
Yapardın da ben biraz deliyim:KK53:
Neyse diyeceğim suki
Çalıştığın yerde küfür sıkıştırma üstüne yürüme gibi bişey olsun o işyerini birbirine kat hiç durma
Ben her zaman böyleyim iş hayatimda

Kimse kimseyi incitemez
Kırıcı aşağılayıcı bişey diyemez
Sadece sinir anında kuffur etme
Aklına geleni de
Haksız duruma düşme
Sende ne sabır varmış ben çoktan kendimi kovdurmustum
Cesaretli ol sakin ve güçlü ol
Ben şu tazminatımı alayında bak sen o kadın patronuna bir email yazacagim
Dayayıp doseyecegm

Back
X