• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen arkadaşlık nasıl bitirilir?

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Biraz uzun olmuş ama çok doluyum :)
Yaklaşık 3-4 senedir arkadaşım olan bir kız var. Aslında benim açımdan arkadaş olarak gördüğüm biri değil, bana hiç bir katkısı olmayan enerjimi emen bir insan. Daha bugüne kadar onu bir kez arayıp buluşalım demişliğim yoktur. Dershanede beraber ders alıyorduk orada tanışmıştık maalesef.

Neyse tanıştığımız zamanlar bir kaç kez görüştüm. Daha sonra sevmedim görüşmek istemedim. Ama bu kız her an sürekli binbir ısrar kıyametle beni çağırıyor. Ya da arayıp dertlerini anlatıyor. Buluşmak istediğinde yüzde doksan geçiştirip bahane buluyorum. Ama öyle ısrar ediyor öyle çabalıyor ki en son yılıyorum tamam diyorum. Bir de temiz kalpli bir insan olduğu için kıramıyorum. Ya bahane buluyorum ya buluşuyorum. Görüşmek istememe sebebim sürekli onun konuşup dertlerini anlatması beni asla konuşturmaması ve her konuda çok bilgiliymiş gibi atlaması vs. Ayrıca neredeyse her gece clublara giden ( ben de gidiyorum konu o değil ) orada kavgalara karışan farklı farklı olaylara giren bela gibi bir kız.

Neyse şu koronadan beri atlatıyorum şimdi yine başladı görüşelim demeye eve çağırmaya, zaten çıkmıyormuşuz bişey olmazmış falan. Abi korona olmasa da ben görüşmek istemiyorum. İlla bunu yüzüne söylemem mi gerekiyor ? Onun anlaması gerekmiyor mu . Sürekli aramasından enerjimi emmesinden bıktım. Kabusum gibi oldu. Mesela beni bir kaç kez evine çağırmıştı . Sonuçta yedik içtik kötü bir şey söylemek istemiyorum. Kalp kırmak istemiyorum ama bıktım artık. Nerdeyse nefret derecesine geldi. Ne yapayım Allah aşkına. Bir kere bir şeyleri bahane edip konuşmayalım daha fazla gerek yok vs dedim. Bir kaç farklı kişiye beni arattırdı. İşte Ayşe çok üzgün neden aranız bozuldu gibi şeyler. Kabus gibi asla kurtulamıyorum

O halde karşınıza alıp açık açık konuşun. Çunkü kaçarak kurtulacağınız birine benzemiyor. Birine bu şekilde takıntılı kalması da enteresan. Arkadaşlarını aratması falan..

Aramalari açmamak ve mesajlara dönmemek en iyi çalışan yöntemdir.

Mesajlarına cevap verdiğiniz zaman davranışını pekiştirmiş olursunuz.

Cevapsız kalmaniz halinde bir süre daha sıkça rahatsiz edecektir.

Rahatsiz etme oranı arttıkça , arayıp sormaktan vazgeçmesi o kadar yakın demektir.

Bir süre sonra artık size ulaşmaya çalışmayacaktır. Buna eğitimde sönme denir.

Onun ricasiyla arayan arkadaslarimi da kesinve net bir dille uyarırım. Olmazsa onlara da aynı yöntemi uygularim. Onları da bi güzel söndürürüm.

Bu yöntem hiç şaşmaz çalışır.

Sevgili eğitimci arkadaşlara da bu vesileyle selam edelim ❤

İşte bu tiplerde empati yok hep car car konuşur sen birşey anlatınca dinler gibi yapar sonra yine kendi konusuna getirir
Valla daralırım böyle insandan
Vardı böyle bir arkadasım
Sabah akşam işteyken eve yorgun döndüğümde sürekli arıyordu bazen açmıyordum trip atıyordu sanki sevgiliyiz
Ben kaç yaşına gelmiş insanların böyle nerde duracağını bilmemesine tahammül edemiyorum
Bana çok bencilce geliyor
Samimiyet bu demek değil
Ya benim kendi hayatım başka arkadaşlarım işlerim var !her dakika sana piskologluk yapamam ki
Benim kopma şöyle oldu hoşuna gitmeyen birşey söyledim kesti konuşmayı
Enayi gibi aylarca onu dinledim kendimi yordum

Bu konuda uzmanım:)) ararsa önce hiç açmam cevap vermem işim var diye mesaj atarım ısrarla ararsa baktım pes etmiyor açarım onu konusturmadan iki dk durumu izah ederim çok yorgunum duşa giricem annem çağriyo felan filan :)) bu şekilde devam ederim bu şekilde manyak bendede vardı zor bela kurtuldum

Bende eskiden açmama vs yöntemler kullanıyordum. Ama iş o kadar uzuyor ki. En son bi sitem mesajı sonrası arkadaşlığımız bana artık keyif vermiyor. Anısı kalsın burada bitirelim diye mesaj attım. Karşıdakinin yazdığına da cevap vermedim bitti gitti.

Ben direkt insanların yüzüne görüşmek istemediğimi söylerim. Bilemedim belki temiz kalpli olmadığımdan belki de ne istediğimi ifade edebileceğim bir ağzım olduğundan.

Back
X