• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen gebelik

cetty

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
206
Puanlar
23
İyi günler. 7 buçuk aylık bebeğim var. Doğum kontrol hapı ile korunuyordum ilacı da doktorum yazmıştı halbuki . Ama işte %1 ihtimal beni
Buldu ve hamile kaldım. Çocuk düşünmüyordum o yüzden saatini bile ayarlayıp atardım hapı. Bebeğim çok küçük çok zor bir doğum geçirdim çok ağır lohusa depresyonu geçirdim daha yeni düzeliyorum derken başa saracağımı öğrendim dünden beri ağlıyorum. Doktorum istersem kürtaj olabileceğimi söyledi 7 haftalık hamileymişim. Günümün gecikmesini hep gecikir ona bağlamıştım. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Desteğim yok. Arada aksatmış korunmamış olsam neyse ama çok düzenli kullanmıştım. Ne yapacağımı bilmiyorum

Allah yardımcın olsun canım üzülme ben sana aldır yada aldırma demem senin ve eşinin vereceği karar sonuçta Allahım yüzünüze baksın

Hangi hapı kullanıyordunuz benim de başıma aynısı geldi hap ve prezervatifle korunmama rağman hamilelik geçirdim. 6. haftada aldırdım

İyi günler. 7 buçuk aylık bebeğim var. Doğum kontrol hapı ile korunuyordum ilacı da doktorum yazmıştı halbuki . Ama işte %1 ihtimal beni
Buldu ve hamile kaldım. Çocuk düşünmüyordum o yüzden saatini bile ayarlayıp atardım hapı. Bebeğim çok küçük çok zor bir doğum geçirdim çok ağır lohusa depresyonu geçirdim daha yeni düzeliyorum derken başa saracağımı öğrendim dünden beri ağlıyorum. Doktorum istersem kürtaj olabileceğimi söyledi 7 haftalık hamileymişim. Günümün gecikmesini hep gecikir ona bağlamıştım. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Desteğim yok. Arada aksatmış korunmamış olsam neyse ama çok düzenli kullanmıştım. Ne yapacağımı bilmiyorum
Kimsenin fikrini önemsemeyin. En doğru kararı siz vereceksiniz.

Bende kizim 3 aylikken hamile kalmıştım bir oglum oldu suan. Biri 8 digeri 7 yasinda birbirlerine arkadas oldular anne babaya bagimlilik azaldi kendi islerini kendileri hallediyor tabiki bu günlere gelene kadar zorluklar cektik ama iyikide böyle olmus diyorum...aldirmanizi istemzdim acikcasi

Kesinlikle aldirmayin o kadar büyük pişmanlık duyuyorum ki ben mahvoldum. Keşke sizin gibi ne yapsam diye düşündüğüm zamanlara geri dönebilsem de yapmasaydım.

Son düzenleme:
Boş bir kağıda neden istemediğinizi ve olsa pozitif yanlarını yazın sonra karsr verin eşiniz ile önlem almışsınız yine de olmuş nasip dir belki de

burda biri yazmisti eşi demişki ben asla imza vermem diye ve kadın yaptıramadı. Ben de o zamana gebelik depresyonuna girmişim meger kabullenemiyorum bebeği. Eşim de annem de beni engelleyemedi. Halbuki ben çok yardım dilendim. daha çok yanımda durabilirlerdi. O kadar üzülüyorum ki. Hayatim perisan oldu bittim. Bence yaptırmayın.

Benim annem benden önce istenmeyen gebeliği aldırmış. Sonra bana hamile kalmış spiral varken. belki kendi düşer aldırmayayım tekrar günaha girmeyeyim demiş. Sonra ben olmuşum şimdi iyi ki olmuşsun diyo

Bir tane bebeğe desteksiz bakmak çok zor, hoş destek alarakta bakmak zor, her bebeğin ayrı zorluğu var. Anne olmakta zor, hamilelik+doğum yapmak+lohusa olmak.

Kimsenin size bebeği aldır/ bebeği aldırma deme hakkının olduğunu düşünmüyorum. Bizler sizin ve eşinizin hayatını, düzenini, maddi durumunu ev halinizi bilemeyiz. En doğru kararı siz vereceksinizdir. Kürtaj olma hakkınız var.

Şuan 7 aylık bebek, 6-7 ay sonra 14-15 aylık olacak. Yine o da bebek olacak, sürekli annesini isteyecek. Onun bakımı siz hamileyken, doğum yapınca ve bebek doğduğunda nasıl yapılacak, ne kadar yetersiniz siz daha iyi bilirsiniz.

Aklı başında hiçbir kadın keyfinden, bebek bakmayıp aman bir kahve keyfim olsun diyerek kürtaj olmuyor, gerekli ve önemli gerekçelerini düşünüp kürtaj kararını alıyorlar.

Bir tane bebeğe desteksiz bakmak çok zor, hoş destek alarakta bakmak zor, her bebeğin ayrı zorluğu var. Anne olmakta zor, hamilelik+doğum yapmak+lohusa olmak.

Kimsenin size bebeği aldır/ bebeği aldırma deme hakkının olduğunu düşünmüyorum. Bizler sizin ve eşinizin hayatını, düzenini, maddi durumunu ev halinizi bilemeyiz. En doğru kararı siz vereceksinizdir. Kürtaj olma hakkınız var.

Şuan 7 aylık bebek, 6-7 ay sonra 14-15 aylık olacak. Yine o da bebek olacak, sürekli annesini isteyecek. Onun bakımı siz hamileyken, doğum yapınca ve bebek doğduğunda nasıl yapılacak, ne kadar yetersiniz siz daha iyi bilirsiniz.

Aklı başında hiçbir kadın keyfinden, bebek bakmayıp aman bir kahve keyfim olsun diyerek kürtaj olmuyor, gerekli ve önemli gerekçelerini düşünüp kürtaj kararını alıyorlar.
Dediğiniz gibi cidden bu bebeğimde bile aylarca lohusa depresyonundan çıkamadım yeri geldi duşa 2 dakikalığına sadece girebildim ve birgün dayanamayıp patladım eşime nerdeyse boşanacak duruma geldik. Annem en büyük desteğimdi ama oda çalışıyor akşam çıkıp sabah çok erken işe gidiyor dinlenmeye vakti yok ve rahatsız ona rağmen sadece annem oldu yanımda izinli gününde bile geldi yardımcı olmaya çalıştı o kadına da şimdi hadi başa sarıyoruz diyemem yarın işlemim var psikolojik olarak evet kötüyüm ama ileriki süreçte yetemeyeceğimi çokda iyi biliyorum

Çok haklısınız kimse gidip keyfinden ben kürtaj oluyum demiyor.
Zaten kürtaj olmak isteyenler öncesinde bu durum olmasın diye gerekli önlemleri almış oluyor.
İnsanın hazır olmadığı, istemediği bir hamileliği geçirmesi çok zor.
Sadece 2 hafta bu durumu yaşamama rağmen ne yemek yiyordum ne yerimden kalkabiliyordum 3 kilo vermiştim. Böyle bir psikolojide nasıl hayatıma devam edebilirdim?
Kürtaj karşıtıyım gibi sert söylemler yapan kadınların birazcık empati yapmasını diliyorum.
Her kadın anne olmaya hatta hamileliği yaşamaya hazır değil.

Dediğiniz gibi cidden bu bebeğimde bile aylarca lohusa depresyonundan çıkamadım yeri geldi duşa 2 dakikalığına sadece girebildim ve birgün dayanamayıp patladım eşime nerdeyse boşanacak duruma geldik. Annem en büyük desteğimdi ama oda çalışıyor akşam çıkıp sabah çok erken işe gidiyor dinlenmeye vakti yok ve rahatsız ona rağmen sadece annem oldu yanımda izinli gününde bile geldi yardımcı olmaya çalıştı o kadına da şimdi hadi başa sarıyoruz diyemem yarın işlemim var psikolojik olarak evet kötüyüm ama ileriki süreçte yetemeyeceğimi çokda iyi biliyorum

Benim annem üçüncü hamileliğini doğurmayıp, kürtaj oldu, ben o zaman 3-4 yaşındaydım hatırlamıyorum.

Kardeşim doğduğunda 3-4 yaşındaydım, annemle babam hastanedeyken 2-3 gece anneannemde kaldım, bana düzgün bakmamışlardı, hasta olmuştum, gündüz bana bakmamak için hastaneye annemlerin yanına götürüyorlardı, bana yemek diye sütlü mısır gevreği yedirmişlerdi. Üstelik evde bekar çalışmayan teyzem ve 55 yaşında dinç eli tutan anneannem vardı. Resmen anneme hiç destek olmadılar doğum+çocuk bakımında, öyle yoklukta yaşamayan normal iyi halde insanlardı.

Zavallı kadın, eve dönünce memesinde yeni doğan bebek+paçasında ben 🥲+evde ev işine yardımcı olmayan öküz bir koca. Çok kısa süre sonra tekrar hamile kalınca ben üçüncüyü doğurursam bu sefer iki çocuk perişan olur diye düşünüp kürtaj kararı almış. Çocuklara bakması dışında psikolojik olarak kim bilir ne kadar zorlanmıştır.

Çok sıradan hayatları olan ailelerde bile kürtaj olmak keyfi değil, maalesef gereklilik olabiliyor zaten küçük çocuğu olan anneler için.

Çok haklısınız kimse gidip keyfinden ben kürtaj oluyum demiyor.
Zaten kürtaj olmak isteyenler öncesinde bu durum olmasın diye gerekli önlemleri almış oluyor.
İnsanın hazır olmadığı, istemediği bir hamileliği geçirmesi çok zor.
Sadece 2 hafta bu durumu yaşamama rağmen ne yemek yiyordum ne yerimden kalkabiliyordum 3 kilo vermiştim. Böyle bir psikolojide nasıl hayatıma devam edebilirdim?
Kürtaj karşıtıyım gibi sert söylemler yapan kadınların birazcık empati yapmasını diliyorum.
Her kadın anne olmaya hatta hamileliği yaşamaya hazır değil.
Siz nasıl oldunuz peki işleminiz ne kadar sürdü hemen çıkarttılar mı hastaneden

Ben özel klinikte oldum.
Bence anestezi tercih edin çok rahat geçiyor benim doktorum o şekilde tavsiye etti.
İşlem 10dk sürmüş öyle dediler. Zaten çok kısa sürüyor.
Uyandığım ilk an regl olmuş gibi bir ağrı oldu.
Anestezi etkisi geçene kadar 10 dakika dinlenme odasında yattım sonra çıktık.
Sonrasında hiç ağrım olmadı 1 hafta önce oldum.

İşlem basit ama sonrası zor. Psikolojik olarak eğer Allah inancınız da kuvvetliyse çok daha fazla etkilenirsiniz. O an ondan kurtulayım gözüyle bakıyor ama öyle olmuyor sonrasında pişmanlık çok kötü vuruyor. Burda yazılanları da sadece işinize yarayan bölümünü alıyor beyin. Mesela benim söylediklerim etki etmeyecektir muhtemelen. Bence yapmayın. Bir şekilde doğup buyuyecek.

Back
X