istenmeyen yaramaz cocuklar..

Bir kere hersey annede bitmiyor.su toplumumuz herseyi anneye yuklemekten bir vazgecsin.bu cocugun babasida var.eger ayni ortamda cok sık gorusuluyorsa aile buyukleri babaanne anneanne dede vs. var.siz bazi seyleri istediginiz kadar engelleyin.okuyun arastirin iyi ornek bir cocuk yetistirmeye calisin ama cevrenizdekileri bazem engelleyemiyorsunuz.

Hiç bir anlamı yok bence yaramaz bebeyle misafire gitmeyi...şahsen ben pek düşünmem...eğer laf dinlemezse g
parka giderim bakkala giderim yeter herhalde
hayır yani hem bişey anlamıyorsun misafirlikten hem de boşuna milleti geriyorsun....otur oturdupun yerde :)

Yuh! Kadın bişey demedi mi?

"paşam" yaklaşımı biraz sıkıntı valla.
hani büyük konuşmayayım, bir kız evladım var. şükür beni hiç üzmez o konularda inşallah başka yavrum olursa o da böyle olur ama ben yetiştirilmeden kaynaklandığını düşünüyorum. çocuk hareketli de olsa nerde durması gerektiğini bilmeli. sürekli anlatılmalı ona. merakı giderilmeli. "onu elleme"demek yetmez neden ellememesi gerektiğini bilmeli. ben çoook sıcak tencereye dokundurmuşumdur kızımın elini, sıcağı öğrenmesi için.

Allah sağlık versin, yetiştirilişin etkilediğine inanıyorum.

valla bence yaramaz cocuk yoktur annesi bi halta yaramayan anne vardır yeni gelinim o zamalar evim mis hersye yeni esli akrabalar geldi biz salonda oturduk oturma odasında cocoukları bıraktık cocuk dedigimde 10 yasında yani oooo koltukların yastıkları vagon olmus halılar kalmıs banyoya gitmisler heryer krem jöleleri duvarlara havlulara bulamıslar annesi 1 kere kalkmadı bi dahada esli aile asla kabul etmedim ,,
,
ben bilmem biz baskasının biseyini elleyelim anne gezikcek cocuk pesinde

Anne değilim . .
Anne olsam biraz otoriter olurdum sanırım . .
Düzen , söz dinleme önemli . .
Bugün bitanesi herkesi çileden çıkardı . .
Rabbim hayırlı evlatlar versin . .
Herşeyi yapmamak mesela . .
Anneler çocuğa köle olmamalı . .

Biz anne sözü dinlerdik . .
Şimdiki çocuklar daha zor . .
Anne olmak zor iş . .

Valla çoğunun dediği gibi çocuğunuz hiperaktif olursa, ya ev oturmalarına bellı bı yasa kadar gitmeyeceksınız yada çocugunuzun peşinde dolaşıcaksınız.
Nedir o ya çocuğa paşam bilmem neyim sana ölürüm sana kurban olurum lafları.Çocuğunuza köle değil anne olduğunuzu hissettirin.Pedagoglar bile söylüyor çocuğa aşkım,paşam,sevgilim vs. kelimelerle hitap etmeyin o sizin çocuğunuz diye.

Kesinlikle yetiştirmekten kaynaklandığını düşünmüyorum. Yaramaz ortalığı sürekli karıştıran çocuklara sinir olur anneleri neden ilgilenmiyor derdim. şu an 2 yaşında bir kızım var ve kınadığımı yaşıyorum. :) çok yaramaz sürekli bir yerleri karıştırmak ister . bir yere gittiğimde hiç oturamıyorum dersem yeridir. Bu sefer insanlar bana rahat olmamı kızımı rahat bırakmamı söylüyorlar ama kesinlikle bir yerlere ve kendine zarar vermesini istemediğim için rahat davranamıyorum.

Benim çocuğum yok. Ama yetiştirilme tarzı diye düşnüyorum. Bir de şu var.,
Aynı şartlarda yetişen iki çoçocuk düşünün.
Neden biri yaramaz diğeri değil bunu hiç anlamadım bende...

Çocuğun karakteri ile de ilgili yaramazlık mevzusu ama öğretilebilir başkasının evinde nasıl davranması gerektiği.
Kızım var şu an 4 yaşında ,evde özgürdür,çok müdahale etmemeye çalışırım oyuncakları ile oynarken,ipin ucu kaçınca toplamasını istediğim oluyor yada birlikte topluyoruz ama her halükarda dağılıyor evim ama bunca zamandır asla kimsenin evinde böyle bir dağınıklığa yada birşeyleri kırıp dökmesine müsade etmedim ve yaşamadık böyle bir sorun ki çok meraklı,hareketli bir çocuktur kızım.
Yeni yürürken yada emeklerken peşinde dolandım hep,asla oturup kimsenin evinde 1 bardak sıcak çay içmedim,yanımda oyuncak götürdum,orada onunla oynadim derken,şu an rahatım. Akraba dahi olsa kimsenin evini karıştırmaz.Dağıtmaz ki öyle çok ev gezmesine giden biri değilim,genelde yakın akrabalarimizla sık görüşürüz,anne/kayınvalide vs. Oradada oyuncaklari,boya kalemleri,oyun hamurları var,gidince onları alır yerinden,oturur onlarla oynar.
Ben bıraksaydım çocuğumu,sizin bahsettiğiniz tarzda bir çocuk olmaya müsaitti,çok yaşayabilirdim bu tip durumlar eminim ama bırakmadım,aman ne olacak demedim.
Kendi evimde çocuğum dahi yokken gelen misafir çocuğu ki bu çocuk uslu kategorisinde bir çocuktu,sessiz sakin, koltuklarimı tükenmez kalemle boyamıştı,odadaki yurtdışından getirdiğim biblolarımı,şamdandaki mumlarımı vs kırmıştı ,onlar gittikten sonra farkettim ve çocuğa kızmadım,annesine saglam söylenmiştim ama. Sonuçta biz salondayken diğer odadaki çocuğuna kalkıp bakma zahmetine girseydi ben koltuk silmeyecektim arkalarından. Yada kirılan döküleni toplamayacaktım.Annesinin suçuydu benim için bu durum. Atıyorum birşey içerken dökülseydi ki defalarca yaşadık bu durumu,anlık olaydır sonuçta kimseye sinirlenmem ama koltukları boydan boya boyamak,baya zaman alan bir iş,annesi gidip bakmalıydı. Birde böyle anneler birşey öğretemiyor çocuğuna maalesef.
Siz gittiğiniz yerin kendi eviniz olmadığının,o insanların rahatsız olabileceğinin idrakında olursanız ve ona göre davranırsanız kimsenin arkanızdan kötü konuşacağını sanmıyorum.

paşam derken? ailelerden ne görürse çocuklar oyle davranıyorlar.

ağam paşam ile büyütülen çocukta öyle olduğunu sanacaktır ve öyle davranacaktır

22 aylık kızım var. Misafirliğe gideriz. Önce yanımda biraz oturur. Sonra çevreyi keşfeder. Bir şey istiyorsa beni çekiştirir gösterir ne istiyorsa. Ben de başıboş başka çocuklarla bir odada bırakmam. Büyük varsa ona emanet eder bir aksilik durumunda seslenmesini isterim. Bunun dışında 5 dk da bir kontrol ederim. Geçen gün bir tanıdığımızın eşi-45 yaşında adam-ile oturup 1 saat boyama yaptılar. Hiç rahatsızlık veriyor mu diye yine 10 kere baktım.

Tabi nasıl yetişti? Evde bağırış çağırış yok. Genelde serbest sadece belli kurallar var. Konuşamadığı için sinirleniyor arada. Bakalım bir kaç aya kreşe başlayacak. Konuşmayı da öğrenirse rahatız...

Ben bu kafada bir anneyim ama cocugumun ozgurlugu baskasinin ozgurluk alanini ihlal etmeye basladigi yerde durmasi gerekir. Kimsenin bir baska bireyin ozgurluk alanini ihlal etmeye hakki yok. Cocuga ozgurluk bu cercevede verilmeli.

Bunun yaninda cocuga pasa dememeye calisiyorum :)

Benim 1 oğlum çok yaramaz 1 oğlum da 180 derece tersi çok sakin, ondan küçük olduğu halde. Mizaçla da ilgisi var, ama şimdiye kadar kimse benden için evine gelmesin demedi, zaten öyle diyenin evine de ben gitmem, çocukların huzuru daha önemli

Yetiştirmekten kaynaklanır net.

Çocuğa her daim sizi anlayan bir canlı gibi davranın 1 yaşındayken bile.

Çocuktur yapar, aman küçük daha anlamaz demeyin.

Çocuğunuzla ilgili konularda dışarıyı, çevreyi, şartları suçlamayın her zaman.
Objektif bir şekilde onun hatalarını da hesaba katmayı bilin.

Allah'ın izniyle sorun olmaz.

Benim çocuğum yok. Ama yetiştirilme tarzı diye düşnüyorum. Bir de şu var.,
Aynı şartlarda yetişen iki çoçocuk düşünün.
Neden biri yaramaz diğeri değil bunu hiç anlamadım bende...

Mutlaka aynı şartlarda yetişmemiştir.
Farkında olmadan bir şeyler farklı olmuştur. :)

En basitinden biri tek çocuk olarak yetişti diğeri kardeşle.
Birinde annenin ilk annelik deneyimiydi, diğerinde ikinci..

Bunlar bile farklı şart eder :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…