Yuh! Kadın bişey demedi mi?Çocukların yetiştirilmesinden kaynaklanıyor bence , tanıdık bir yere gidince bazı anneler serbest bırakıyor " ne olacak halasının evi ,teyzesini evi " vs. diye çocuklarının evi kucalamasina yaramazliklarina göz yumuyorlar , bazı anneler böyle rahat .
Geçen yaz eşimin yakın akrabaları gelmişti ,kadın gelince oturdu taaaa ki gidene kadar kalkmadı yerinden ,ben de mutfakta servis hazırlıyorum , sonra bi ara küçük odadan ses geldi ,bi baktım çocuk bütün haliya silikon tabancasını boşaltmis , koca halıyı silikona bulamış , çocuğun annesi kalkıp da çocuğum ne yapmış acaba diye bakma zahmetinde bile bulunmadı , onlar ikram yerken ben halımı sildim , silikon kuruyup iyice yapısmasın diye
Yuh! Kadın bişey demedi mi?
Pes....kadın kendi daha yetişmemiş ki çocuğu nerden yetiştirsinKadın yerinden kalkıp da bakmadı bile , benim çocuğum ne yapmış diye , bi şey olmazmış yabancı yer miymiş
Ben bu kafada bir anneyim ama cocugumun ozgurlugu baskasinin ozgurluk alanini ihlal etmeye basladigi yerde durmasi gerekir. Kimsenin bir baska bireyin ozgurluk alanini ihlal etmeye hakki yok. Cocuga ozgurluk bu cercevede verilmeli.şu anda yeni bir akım var,anneler özgür çocuklar yetiştiriyor güya.
hiçbir şeye hayır demeyen çocuğu ne yaparsa yapsın bunu onun kişilik gelişimine ket vurmak olarak gören çok değişik bir düşünce tarzları var.
Benim 1 oğlum çok yaramaz 1 oğlum da 180 derece tersi çok sakin, ondan küçük olduğu halde. Mizaçla da ilgisi var, ama şimdiye kadar kimse benden için evine gelmesin demedi, zaten öyle diyenin evine de ben gitmem, çocukların huzuru daha önemliEvt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
Benim çocuğum yok. Ama yetiştirilme tarzı diye düşnüyorum. Bir de şu var.,
Aynı şartlarda yetişen iki çoçocuk düşünün.
Neden biri yaramaz diğeri değil bunu hiç anlamadım bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?