istenmeyen yaramaz cocuklar..

Çocuk da çok hareketli olabilir. Bknz. Hiperaktivite (gercek anlamda tabi laf olsun diye degil) ama siz saldim cayira mevlam kayıra ebeveynlerden olmayın.

4 senedir aynı yerde oturuyorum. 2.5 yaşında ve 9 aylık iki oğlum var. Komşularım sürekli davet eder ama daha iki kere gittim. Hareketli ve meraklıdır benim oğlum ve sürekli peşinden koşup bir muhabbet bile edemiyorum o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum. Evimde çocuklara zarar verecek bütün objeleri kaldırdım o yüzden genelde ben misafir ağırlamayi tercih ediyorum. Hic rahat bir anne olamadım kendi ailemin evinde bile sürekli peslerindeyim. Çocuktur yapara asla inanmıyorum ve kimsenin eşyasina zarar gelsin istemem. Genelde park ve geniş alanları tercih ediyorum. Çok şükür artık hiç sıkıntı yaşamadan dışarıda saatlerce gezebiliyoruz. Mesela kardeşini itelediginde hemen odana git ve düşün diyorum ve kendi gidiyor odasına kapıyı kapatıyor hemen geri açıyor ve gelip beni öpüyor. Aferin diyorum demekki vurmamak gerekiyormuş demi diyorum. Bir şeye inat edip ağladığında asla ellemiyorum ve ağlaman bittiğinde gel diyorum valla 5 dakika sürmüyor normale dönüyor. Ona kızdığımda mutlaka sonrasında neden kızdığımı anlatıyorum ve özür diliyorum. Bol bol teşekkür ediyorum ve bol bol öpüyorum...asla yemek konusunda ısrar etmiyorum tabağına koyuyorum iştahı varsa zaten yiyor. Masanın üzerininde sürekli oyuncaklari var yemek saati hadi oğlum yardım et topla masayı diyorum ve hemen topluyor. Sofrayı kuruyoruz birlikte. Benim yöntemlerim bunlar ve başarılı oldum. Kendisine ve başkasına zarar verecek şeyler harici pek hayır kelimesini kullanmıyorum. Ama buzdolabı malesef hala bağlıyorum

yetiştirmekten ziyade gamsız annelere kızıyorum cocuktur yaramaz olabilir.Ama biryere gittiginde cocuguna bakmayan kırsın doksun umrunda olmayan annelere kızıyorum kısa ve net.
Benimkide hareketli hemde nasıl çoğu zamanımız evde yılda 1 misafirliğe gitsekte arkasından bende babasıda ayrılmıyoruz nereyi dağıtmaya çalışsa izin vermiyoruz oyuncak dağıtsa hemen topluyoruz bu nedenle çok zor oluyor benim için evimde otururum kimse gitmem..millet nasıl rahat ediyor çocuğunu bırakıyor hiç umur olmuyorlar..hayrer ediyorumm gerçekten..

Benim kızım bahsettiğiniz çocuklardan iki yaşında ve ben sürekli takipteyim burnumdan geliyor herşey rahat olamıyorum misafirlikte ama evde çok rahat özgür istediğini yapıyor kisitlamiyorum dışarıda asla izin vermem tabiki ben misafirliğe gideceğim zamanı eşime göre ayarlıyorum o evdeyse kızımı bırakıp oğlumu alıp gidiyorum

Nasıl bağlıyorsunuz benimkinde uygulamam lazım galiba bunu bütün domatesler isirilip birakiliyor eli yetişsin yeterki birde içine oturma huyumuz var ve üstüne kapısını örtmeye çalışıyor

biri beni cocugumdan dolayı istemiycekse hiç istemesin hiç sevmesin kimse kusura bakmasın tabiki cocugum kişiliğinin oturması için elimden geleni yaparım ama bazı çocukların yapısı öyledir ne yapcam yani el gün için çocuğumu mu harciycam. ..

Nasıl bağlıyorsunuz benimkinde uygulamam lazım galiba bunu bütün domatesler isirilip birakiliyor eli yetişsin yeterki birde içine oturma huyumuz var ve üstüne kapısını örtmeye çalışıyor
Çöp poşetleri battal boy olanlari varya onlari birbirine bağladım ve dolabin arkasından dolandirip açma yerinden birleştirip bağlıyorum. Kurdelede olabilir bizimkide zeytinleri çalıyor heryerde çekirdek buluyorum. Başka şansım kalmadı bende bağladım sonunda

Biz çocuğumuzu harcamiyoruz kendimizi harcıyoruz pesinde dolanmaktan

Ay çok tatlı yerim:))
Not:zeytinleri çalması:))))

Ama haketten şu rahat annelerden gına geldi. Arkadaşımın 2 çocuğunun benim evimde halılarımı batırması arkadaşımında sessiz kalması en son çıldırtmıştı.Anneleri müdahale etmiyorsa Ben kızıyorum artık utanmadan başka türlü olmuyor

Paşam diyorsanız bu iş bitmiştir. Geçmiş olsun

O zaman çocuğunuz bir misafirliğe gittiğinde her yeri karıştırabilir,ev sahibinin eşyalarına zarar verebilir ya da bağıra bağıra oradan oraya koşuşturabilir ve evine gittiğiniz kişiyi rahatsız edebilir. Böylece özgür davranmasına izin vererek harcamamış olursunuz yani..ama misafirliğe gittiğiniz kişinin evini ve huzurunu harcarsınız..

Çocuğunuza temel görgü kurallarını ve toplumda nasıl davranılması gerektiğini öğreterek çocuğunuzu harcamış olmazsınız aksine öğretmeyerek harcarsınız,çocugun yapısı öyle diyerek görmezden gelinirse zamanla sevilmeyen ve istenmeyen biri haline gelir.

Bana kalırsa bazıları yetiştirmekten bazıları ise tamamen huydan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.. Sonuçta her insan huylarıyla doğar bazılarını aileden görür bazıları kemdi karakter özellikleridir.

Aile birnyere kadar evladını yetiştirir birnyerden sonra evlat kendi kendini egitir.

İnşallah yavrucağınız aklı başında mahallede bak komşunun çocuğu diye örnek gösterilen bi yetişkin birey olur.

( Mahallede parmakla "aa pamukkizin çocuğu geçiyor" diye gösteriyorlarmış )

Valla başıma geldiği için biliyorum, bebekler karakteriyle doğuyor.
Oğlum 4 aylık ve doğduğu günden beri yaramaz, inat ve huysuz bir çocuk.
Nasıl olur o daha bebek diye kimse sormasın, gerçekten yaşıyorum dibine kadar.
Bir işlemi en az 8-9 kerede yapabiliyorum, çünkü daha minnacık haliyle bozuyor, çıkarıyor, fırlatıyor.
Şımartma olayından nefret ederim ama bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz.
Ve dediğiniz gibi o ardından konuşulan kadınlardan biri olacağım ben.
Ama buradaki en büyük farklılık ben engellemek adına sınırlamalar koyacağım, öyle bacak bacak üzerine atıp milletin cinlerin tepesine çıkana kadar yayılıp oturmayacağım.
Kendi evinde her özgürlüğe sahip olsa da, başkasına geldiğinde durmasını öğretmekten bıkmayacağım.

Valla bizde bir çocuk var evlerden ırak. Annesi çok serbest bıraktı bebekliğinde çocukluğunda. Eşyalara vururdu kırardı 'aman senden önemli mi' derdi. Oyuncakların ilk günden haşatını çıkarırdı ikinci gün çöp ederdi. Evdeki perdeleri yaktı ki 10 yaşındaydı. Çocuğun yapısı da yaramazdı ama annesi de yapma etme demedi.

Şimdi derslerinde zehir gibi çalışkan fakat çevreye uyumsuz oldu. Çünkü annesi uyarmadıkça etraf uyardı sanki herkes çocuğa cephe aldı gibi oldu. Herkesi illallah ettirdi zamanında.

Bence yetiştirmekle alakalı.Kuzenimin iki çocuğu var ikisi de evlerden ırak hadi birinin karakteri öyle diğeri de mi öyle... Bir başka kuzenimin ise bir kızı var o kadar akıllı ki 3 yaşında :) Saçımı düzleştiriyorum yere saçlarım dökülmüş al bunları çöpe at diyor,bir şey isterken paramız var mı diye soruyor, bir şey yese elini hemen ıslak mendille siliyor eve ya da annesine hiçbir zararı yok:) Ablamın da minnoş bir oğlu var o da her istediğini ağlayarak yaptırıyordu ama baktık böyle olmayacak ağlayınca hiç tepki vermiyoruz bir süre sonra neye ağladığını unutuyor oyun oynamaya devam ediyor

Kesinlikle yetiştirilme mesele s benim 2 oğlum var hiçte öyle ortalık karman çorman edemezler benden ve eşimden çekinirler

İyiki açmışsınız konuyu valla yorumları okudum hep. Hamile yada anne değilim deneyim paylaşamıyorum ama genel fikire katılıyorum. Başkalarının evinde döken kıran dağıtan çocuklar genelde ailesi tarafından tam anlamıyla ilgilenilmeyen, annesiyle bir bağ kuramayan çocuklar.
Çocuğun hareketli ya da hiperaktif olması kendinden ama şımarık ve söz dinlemez olması tamamen yetiştirme tarzı.

Büyük konuşmayın lütfen.
Daha bebeğim var ve bu saydıklarınızın hepsinin mislini gelecekte yapabilme potansiyelinde.
Doğduğu günden bu yana koyduğum yerde bulamıyorum, üzerini bir şekilde çıkarıyor, elindekini almaya kalktığımda çok büyük bir kuvvetle sağa sola fırlatıyor.
Mama yememiz, alt değiştirmemiz, kıyafet giymemiz zaten bir eziyet
İstediğini yapmadığımda (örneğin kucak, sallama, mama yerken kaşığı vermeme vs) kendini tırmalıyor, saçlarını yoluyor, bir boksör edasıyla yumruk sallıyor.
2 aylıkken koltuktan düşmeyi başardı.
Ve benim bebeğim daha 4 aylık birkaç metre de olsa emekliyor, biliyor musunuz?
Acaba yaramaz çocuk yok mu sizce?

Bize bebek görmeye eşimin arkadaşları gelmişti eşleriyle kırkımız yeni çıkmıştı. Birinin 1buçuk yaşında oğlu vardı. Bebeğimi uyutup yatırdım. Ortalıkta dolanıyorum çaydı servisti falan derken tam salona girdim oturdum bizimkinden bir cıyaklama sesi geldi oğlanın annesi hemen fırladı eyvah bizimki bebeğe bişi yaptı diye hemen koştuk yatak odasına sen git benim bebeğe bir tokat at surat kıpkırmızı kulağını da tırmıklamış kanıyo ay o kadar sinirlendim ki. Sonra da çocuğa kızıyorlar kızmayın boşuna çocuğun suçu yok dedim gerisini söylemedim. Ay bunun böyle yapacağı belliydi şurda da şuna öyle yapmıştı bunu tırmalamıştı falan diyo bi de kadın. Hayır madem çocuğunun huyunu biliyosun ortadan kaybolduğunu da farketmişsin bi de neden peşinden gitmiyosun bu ne rahatlık ! Allah korusun daha kötü şeyler de olabilirdi. O zamandan beri asla çağırmam da gitmem de evlerine.
Tamam çocuktur yaramazlık yapar ama anne olarak dikkatli olmamız gerekir diye düşünüyorum. Öyle oturduğun yerden dur oğlum yapma kızımla olmaz bu işler. Çocuğunun peşinde dolaşacaksın zaptedemiyosan.
Benim oğlum da on aylık hiç söz dinlemiyo ve çok çok inatçı. Şimdilik pek bir yere gitmiyoruz gitsekte peşinden ayrılmıyorum hiç. İnşallah büyüdükçe sakinleşir biraz. Elimden geleni yapıyorum öğretmeye çalışıyorum ama küçük olduğu için anlamıyor mu yoksa tınlamıyor mu bilemiyorum.
Çocuğu yaramaz olanlardan ziyade yaramaz olupta ilgilenmeyen saldım çayıra mevlam kayıra yapan anneler itici geliyo bana.
Mesela yengem kendi evinde o kadar disiplinlidir ki bir çöpün yerini değiştiremez çocuklar ama annemlere gelince evi başlarına yıkarlar annem ses etmez yengemin hiç umrunda olmaz ayıp olmasın diye yalandan oğluumm yapma ama öylee der bi kere tamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…