istenmeyen yaramaz cocuklar..

Kesinlikle haklısınız katılıyorum..

Çocuk bulunduğu kabın şeklini alıyor yetiştirmekle ve eğitmekle alakalı.

Canım şöyle soylıyım o hareketli olanlardan bi tanede bnde var çok hareketli hıc durmuo oğlum 20 aylık ama bıyere gttıgımuzde bıan olsun yanından Ayrılmam kimin evi olursa olsun bı zarar gelsın ıstemem ve neretı dagıttıysa anında toplam yanı bnce anne dikkat etmeli şuanda tam keşfetme zamanı illaki dağıtıyor ama dediğim gbi Zarar vermeden surwklu pesındeym hatta gttıgım yerde hiç bişey yiyemem eymenin peşinde koşmaktan :) biraz zor oluyor ama olsun....

Ben agam ,pasam laflarina cok takilmadim ya bende oglumu oyle seviyorum ama evimizde bile kati kurallarimiz var.
Mesela uzerini degistikten sonra kirlilige kendisi atmasini sagliyorum
Oyuncaklariyla oynadiktan sonra ortada birakmasina izin vermiyorum. Toplamak istemezse birlikte topluyoruz.
Yemek yerken ozellikle biryere gittigimizde mutlaka yanimda oturtup onune bez seriyorum kalkmak isterse elindeki yemegi aliyorum.
Yanimda mutlaka oyuncak oluyor yada gittimiz evde kirilmayacak ogluma ve ev sahibine zarar vermeyecek bir obje varsa izin iseyip onunla oynamasi gerektigini soyluyorum vs.
Simdilik iyi gidiyoruz 18 ayligiz. Merak cagina ragmen cogu zaman soz dinliyor dinlemedigi zamanlarda mecbur pesinden kosuyorum ama bende agam,pasam , bitanem kafasindayim

Bence anne çok da etkili değil... İki kızım var biri acaip uslu biri çok cadı... ama şu var ben gittiğim yerde hep arkalarındayım hiç boş bırakmam,karıştırmalarına izin vermem... evimizde ise sınırsız özgürlük var.

İki oğlum var.
1 ) herkesin evine gitmiyorum.
2) bi ortamda çok çocuk varsa oraya da gitmiyorum.
3) genelde benim gibi çocukları olan arkadaşlarla ikili görüşmeyi tercih ediyorum.
4) rahat edemeyeceğim durumlarda babaya bırakıyorum.
5) Mümkünse çocuklarımla ev ziyareti yerine açık yerlerde ailece gezmeyi tercih ediyorum.

Yorumlardan anladigim kadariyla yaramazlik birazda cocugun mizaciyla alakali yalniz anne bunu kontrollu hale getirip biseyleri ogretebilir

Bence anne baba bunu kontrol edebilir. Ama bazi cocuklar varki anneleri babalari okadar dikkat ediyor simariklik etdirmiyor cocuk genede cok yaramazlik yapabilir ve yapiyorsa eger o cocukla anne baba hic bir yere gitmemeli musafirlige. Yani anneane babaanne degilde. Rahatsiz olabilecek insanlarin evine gidilmemeli. Benim ccugum masallah soz dinliyor. Ama baska bir eve gidince cok sIk gitmedigi bir eve yabancilik cekiyor rahatsiz oluyor. Ikimizde rahat edemiyoruz bende gitmiyorum nerdeyse hic bir yere

Tam da bunu yazacaktım, sen olayı çözmüşsün zaten :)
Misafirliğe giderken çocuğun oyalanacağı oyuncak götürülür, önce çocuk tembihlenir. Çocuğu gözönünden ayırmamak, en azından sık sık kontrol etmek gerekir. Bu hem yanlış bir şey yapmaması hem de kendi güvenliği açısından önemli. En basitinden evsahibi balkon kapısını açık bırakmış olabilir.
Çocuğun uyku ve beslenme saatleri düzenli olursa, anneye her açıdan kolaylık olur. Misafirlik saatleri de buna göre düzenlenebilir.
Bir de ne olursa olsun onlar çocuk ve tabii sıkılacaklar. Çocuk çığrından çıkana kadar saatlerce oturmanın manası yok. Uzun oturunca ben bile sıkılıyorum.

Çocuğun yapısında yaramazlık varsa, disipline edilmesi konusunda anne-baba tam uyum içinde olmalı ve ağız birliği etmeli.

çocuk bunlar çok sevimliler saf ve temizler ama heralde yaşlanıyorum çocuk gürültüsünü kaldıramıyorum çok bunaltıcı geliyor anneler alışmış olyor bu duruma ama alışık olmayan için işkence gibi

Kusura bakma çocuk yaramaz diyen misafire ,kusura bakarim çocuğuna sahip çık heryeri börek yaptı azıcık ilgilenen, çocuğunla dedim.Bir daha gelmedi gelmesin zaten

kendi cocugum olup elalemin cocugunu cekmek zorunda kalana kadar evimde cocuklu misafir kabul etmek istemeyen ve cocuklara karsi fazla mesafeli birisi olarak benim dusuncelerim:
misafirlige gidince surekli cocugunuzun pesinden kosmalisiniz eger yaramazsa(en gicik oldugum anne sekli,cocuk evi tozu dumana katar,her yeri eller zarar verir,annesi koltuga yapisir)
ona her isteginin gerceklesmeyecegi fikrini empoze etmelisiniz
ucak yolculugu yapacaksaniz kalkistan once ne yaparsaniz aglamayacaklarini ogrenip ona gore davranabilirsiniz(tabi hala agliyorsa yapacak bir sey yok)
cocugunuzu yetistirip,ona ozgurlukler sunarken sadece sizin cocugunuz ve degerliniz oldugunun,baska insanlarin cocugunuzun simarikliklarini,yaramazliklarini cekmek zorunda olmadiginin iyice farkina varmalisiniz
bilincli,cocuguna zaman ayiran bir ebeveynseniz bence cocugun yaramazligi torpulenebilir.

Yetistirmekle, ilgilenmekle alakali.. Yani sadece laf anlatmak olmaz. İcraat gerekiyor. Cocugun enerjisi varsa o enerjiyi atmasini saglicaksin.. Park, spor vs..
Sen cocugu evde oturt, patlamaya hazir bomba gibi dolastir sonra da yapma cocugum etme cocugum.. Dinleyemez ki dogasi izin vermez..
Gecen ark geldi, 2.5 yasinda kizlari var, ama kiz cidden hareketli bi cocuk.. Cikti yatagima zipliyor.. Arkadasimda biraz ziplasin olur mu dedi mudahele etmek yerine Olur dedim kaldim.. Bi daha cagirir miyim, cagiririm ama yatak odami kilitlerim
Ben bir de cocuklarin gun gezmelerinde annelerle oturup cay icip pasta borek yemesini cok gereksiz ve sikici buluyorum cocuk icin.. Yani orda cocuktan beklenti nedir ki.. Buyuk insan gibi nasil otursun..

Yetistirmeyle alakalı bir durum. Çocuk ortada bir esya var ise merak ediyorsa bakmalı etmeli,zarar vermediği sürece ,,,hani mum gibi otur durumuda olmamali. Durucağı yeri öğrettiniz sürece çokta sıkı çocuk yada rahat çocuk yetistirmeyin lütfen . bazen anneler terbiyeli olsun diye öyle bir sıkıyor ki çocuğu içe kapanık utangaç oluyorlar.

Sorun hareketli cocuklarda degil iki lokma fazladan tikinmak icin cocugunun pesinden kosmayan ebeveynlerde.

Kardesim duz duvara tirmanan cinsten bir cocuktu. Daha emeklerken eskiden buyuk vitrinler vardi onlara tirmanirdi. Cocuk asla yurumez kosardi. Surekli bir hareket surekli bir merak. Annem de cok sosyaldi oturmalari hic kacirmazdi. Bir yere gittiginde kardesimi surekli gozunun onunde tutar insanlarin evlerine zarar gelmesini onlerdi. Onunla pazarlik yapardi evde ne yaparsan yap, filan yerde uslu duracaksin diye. Bu cocuk daha bir defa birinin bardagini kirmadi, mobilyasina zarar vermedi, halisina icecek dokmedi.

Demek ki bazi seyler mumkun.

Oncelikle cocugunuz pasa degil, tamam seviyorsunuz ediyorsunuz da, bu pasalar istenmiyor iste. Benim pasam eglensin kafasindakiler o simarik cocuk ebeveynleri. Tabii ki nasil bir ebeveynsiniz bilmedigim icin lafimi ustunuze alinmayin, sadece pasa kelimesi alarm gibi bir sey oldu bu tur konularda. Cocugunuzu nasil yetistirebileceginizi bilmiyorsaniz, bu konuda kitaplar var.
Ikinci olarak, cocuklarin simarikligi dogustan degil, egitimsizlikten ve simarikliktan oluyor diye dusunuyorum. Zaten egitilemeyen ve karakter olarak cekilmez olan cocuk normal degildir, pedegoga goturulmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…