istenmeyen yaramaz cocuklar..

Ben çocuk sevmem Yaramaz çocuk hiç sevmem. Bu huyumu bilenler ona göre davranır.Gitmem gelmezlerse. Eksikliklerini hissediyor muyum? Hayırrrrr tabii ki:dondurma:

Çocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.

Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..

Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.
bence bu kadarida fazla..
ya telf aciyor nasil sessiz kaliyor ..
yatsk odasini batiriyor ben olsam özur dilerim..
benim cicukda cok hareketli bir çocuk..
gecenlerde bir yaşli teyzeye seni doverim senin saçini basini yolarim demis..
ben yokken cok uzuldum ..
napayim ben simdi bu çocugu sokaga mi atayim..
anlattim o yasli teyze oyle soylemd uzulur faln dedim..
annem her seferinde cocugumun yaninda surekli bu cocukla napacan nolacak bu çocuk diyor??
yani benim işim cidden cok zor insan içine cikamiyorum fazla..
ama yaptigi birsey olursa hemn mudahale ederim ..
kimsenin evinde esyalarina zarar vermesine musade etmem..
gecenlerde ablamlara gittim..
seker ariyormus ablamin k.v sinin cantasini acmis seker aramiş cok kizdim..
odada oynuyirlardi yegrnimle bende içerdeydim cok bakamadim..

Bence çocuğu yaramaz olan laftan anlamayan sözde cok zekilikten boyle davranan anne ve çocuklar gitmesin öyle ev misafirliklerine.
Anne çocuğa baksa bile gitmesin bence.
Artık ben bu konuda doldum taştim bile bıktım çünkü otur evinde senim cocugunun zır zır ağlamasıni kosmasini yiyecekleri mutfaktan alip dokmesini bem beyaz halilara meyve suları bosaltmasini televizyonu asaga indirmesini cekmek zorunda degil kimse.
Emerjisini attirmak isteyen çocuğunu parka gotursun.
Bende ilerde anne olursam elimden geldigimce egitmeye caliscam ama yine olmazsa gitmem ev oturmalarina cocuk kendini bilene kadar. Ne var yani bir tarafım eksilmez. Arkamdan küfür yemekten iyidir.
ben gitmiyorum mesela oyle herywre nadiren..

sanırım çocuk olmasada (çocuklardan uzak tutunuz) uyarısı olan herşey uzakta olmalı eve çocuklu aile geleceksede girilmesini istemediğimiz yerler kilitlenmeli çocuğun eline istediğini almasına izin verilmemeli ve uyarılmalı belki analarda alınırda müdahale ederler

Çocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.

Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..

Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.

Böyle acı gerçeklerden bahsetme lütfen..

Tiksinç bir yaratıktan bahseder gibi bahsetmişsin derler sonra.
O daha bir çocuk.

Millet canavar yetiştirip yetiştirip salıyor doğaya.
Başkasının özelini karıştıran, daha kötüsü kaşını, gözünü, kafasını patlatan bu küçük canlıya da çocuk ama diyor ve denmesini bekliyorlar.

Benim oğlum 4 yaşında. 1 yaşına geldiginde durduramiyorduk çok hareketliydi. Şimdi çok uslu. o meraktan kaynaklı.Ben oglum kendisone zarar vetmesin diye evde ona zarar veicek esyalari satmistim. Benim alt kat komsum hamileydi oglumu öyle görünce ben eşyalarımı hep tam alicam ki milletin evini karıştırmasın dedi çok zoruma girmişti. Simdi kendi oğlu bin kat yaramaz. benim oglumu yadirgadigi için başına geldi. bütün bina yaka salliyo valla ☺

Mesela bu kadın şiddet görsün ben acımam. Yatak örtün kadar konuş diyor bir de. :sinirli:

Mesela bu kadın şiddet görsün ben acımam. Yatak örtün kadar konuş diyor bir de. :sinirli:
Ya ben evi barkı geçtim, amcamın kızı büyüyene kadar her bize geldiğinde saçıma yapışırdı, yolmadan rahat edemezdi. Ve sevgili yengem sanki komik gibi gülerdi buna. Bir gün kolundan tutup, savurdum çünkü fena canım yanmıştı, bir yumak saçımı koparmıştı çocuk görünümlü canavar. Büyüdü şimdi duruldu biraz ama, çocuğu gördükçe bile irkiliyorum, ne sevimsiz bir çocuk diye aklımdan geçiyor yani.
Anne baba cahil olunca, doğal olarak yetiştiremiyorlar, sadece büyütüyorlar. Öyle herkes anne baba olmamalı işte, ehliyet sadece biyolojik olarak yatkın olmaya bakmamalı.

Ya ben evi barkı geçtim, amcamın kızı büyüyene kadar her bize geldiğinde saçıma yapışırdı, yolmadan rahat edemezdi. Ve sevgili yengem sanki komik gibi gülerdi buna. Bir gün kolundan tutup, savurdum çünkü fena canım yanmıştı, bir yumak saçımı koparmıştı çocuk görünümlü canavar. Büyüdü şimdi duruldu biraz ama, çocuğu gördükçe bile irkiliyorum, ne sevimsiz bir çocuk diye aklımdan geçiyor yani.
Anne baba cahil olunca, doğal olarak yetiştiremiyorlar, sadece büyütüyorlar. Öyle herkes anne baba olmamalı işte, ehliyet sadece biyolojik olarak yatkın olmaya bakmamalı.

Bu düpedüz bencillik sanmiyorum kendi evlerinde çocukları öyle davransın. O kadar serbest olduklarını hic sanmam.

Bu düpedüz bencillik sanmiyorum kendi evlerinde çocukları öyle davransın. O kadar serbest olduklarını hic sanmam.
Her şeyleri sallapati ya. Bimden beslenmek olsun, küçücük çocuğa mantı yedirmek olsun, hata yaptığında cezasının tokat olması derken bir sürü hataları var.
Ya annem sadece bakışları ile beni olduğum yerde dondururdu. Misafirlikte annemin yanına otururdum, git çocuklarla oyna demediği sürece kalkmazdım bile, sofra serilmediyse yalnız başıma tabak alıp yemek yemezdim. Çünkü misafirlikte yaptığım her hata evde sorulacaktı :D Evde sorarım ben sana adlı bakışı yeterliydi benim için. Valla gayet de iyi yetiştim, ezik falan olmadım, gayet özgür ruhluyum, ama kurallara riayet eden, sınırları olan bir birey oldum. Hiç de fena olmadı.

4 çocuk büyütüyoruz (2 benim + 2 kardeşimin) bir yere gideceğimiz zaman arkadaşlar "sizin bebişler gelecekse bende çocukları getireyim" dediklerinde "aman ha sakın" diyoruz.. çünkü bizimkilerin gittiği yerlerde ayakları yere değmez.. yanımızda ya boyama kitabı, ya hikaye kitabı, ya bebek, ya minik arabalardan koyarız.. akşama kadar kalacaklarsa bile oturdukları yerde oynarlar.. kalkınca "sıkıldın mı" diye sorarız, mutlaka ya parka gideriz ya da farklı bir etkinlikle sıkıntısını gideririz.. ama arkadaşlarımızın çocukları tam bir kabus.. bir gün bende toplandık koltuk minderilerini tuvalette görünce çığlık attım ve çok kızdım.. arkadaşım alındı, bende tutamıyorsan getirme, tek sen büyütmüyorsun bu çocuktan dedim.. çocuk şimdi kocaman oldu hala anormal.. ben çocuklu misafire tahammül edemiyorum, eğitemiyorsanız evden çıkmayın..

Çocuğun çok kısıtlanmasından yana değilim, yaramazlık değil keşfetme olarak görüyorum. Ilk defa girdiği ortamda bön bön durmasından iyidir merak etmesi...

Ama Türk insanının kafa yapısını bildiğimden, misafirliğe pek gitmeyiz. Gitsem peşinde dolaşmaktan rahat edemiyorum madem, gitmemek daha iyi.

En son oğlumun kreşten arkadaşına gittik, çok rahattım. Kendi evim gibi etrafta kırılacak süs eşyası yok, konsolun bütün çekmeceleri oyuncak dolu... Eşyaya değil çocuğa ve insana yönelik döşenmiş ev en güzeli...

Ne varsa eskilerde var..Bizlerin çocukluğu oldukça terbiyeli ve usluydu. Bunu bir eğitimci,bir öğretmen olarak söylüyorum. Yeni nesil bazı anneler çocuk yetiştirme konusunda oldukça başarısız. Çocuklarda şımarıklık,saygısızlık,nerede nasıl davranacağını bilememe,karşısındaki kişiye duyarsızlık had safhada..

Çocuğun çok kısıtlanmasından yana değilim, yaramazlık değil keşfetme olarak görüyorum. Ilk defa girdiği ortamda bön bön durmasından iyidir merak etmesi...

Ama Türk insanının kafa yapısını bildiğimden, misafirliğe pek gitmeyiz. Gitsem peşinde dolaşmaktan rahat edemiyorum madem, gitmemek daha iyi.

En son oğlumun kreşten arkadaşına gittik, çok rahattım. Kendi evim gibi etrafta kırılacak süs eşyası yok, konsolun bütün çekmeceleri oyuncak dolu... Eşyaya değil çocuğa ve insana yönelik döşenmiş ev en güzeli...

İnsanlar evlerini gelecek çocuklu misafire göre dizayn etmek zorunda mı?

Türk insanın kafa yapısı derken? Siz türk değil misiniz?

Ben de çocuk kısıtlamaktan yana değilim.Ama çocuk kısıtlamayla,çocuğun nerede nasıl davranacağını öğretmek arasında çok ince bir çizgi var. Bu çizgiyi bilenler oldukça iyi çocuk yetistirir,bilmeyenler de bön bön etrafına bakmasın der ve bunun da adı keşif olur.

Çocuk bir yere gittiğinde tabiki de birşey dikkatini çeker ve merak eder ama o evin bir misafiri olduğunu ve o evin bir düzeni olduğunu bu yüzden de istediği herşeyi yapamayacağı öğretilmeli çocuğa.Ha anlayan çocuk vardır,anlamayan çocuk vardir o ayrı. Ama çocuk anlamıyor diye çocuğu özgür bırakıp evine gidilen kişiyi huzursuz etme ya da yargılama hakkı da yoktur kimsenin.

Hickimse kimsenin haylaz çocuğuna pardon keşif yapmak isteyen(!) çocuğuna katlanmak zorunda değil.. O yüzden en iyisini yapıyorsunuz misafirliğe gitmeyerek..

Önceki sayfalarda yazmıştım çocuklu misafirimi ve başıma gelenleri. Çocuk birçok şey yapmıştı ve en son ojelerimi bulup yatağıma dökmüştü.. Ama annesi ağzını açıp çocuğunu uyarmadı ve aynı sizin dediginiz gibi çocuğum keşfediyor oldu..

Yani diyeceğim o ki; çocuk yetiştirmek bir sanat ve bu sanatta bazıları sınıfta kalıyor..

İnsanlar evlerini gelecek çocuklu misafire göre dizayn etmek zorunda mı?

Türk insanın kafa yapısı derken? Siz türk değil misiniz?

Ben de çocuk kısıtlamaktan yana değilim.Ama çocuk kısıtlamayla,çocuğun nerede nasıl davranacağını öğretmek arasında çok ince bir çizgi var. Bu çizgiyi bilenler oldukça iyi çocuk yetistirir,bilmeyenler de bön bön etrafına bakmasın der ve bunun da adı keşif olur.

Çocuk bir yere gittiğinde tabiki de birşey dikkatini çeker ve merak eder ama o evin bir misafiri olduğunu ve o evin bir düzeni olduğunu bu yüzden de istediği herşeyi yapamayacağı öğretilmeli çocuğa.Ha anlayan çocuk vardır,anlamayan çocuk vardir o ayrı. Ama çocuk anlamıyor diye çocuğu özgür bırakıp evine gidilen kişiyi huzursuz etme ya da yargılama hakkı da yoktur kimsenin.

Hickimse kimsenin haylaz çocuğuna pardon keşif yapmak isteyen(!) çocuğuna katlanmak zorunda değil.. O yüzden en iyisini yapıyorsunuz misafirliğe gitmeyerek..

Önceki sayfalarda yazmıştım çocuklu misafirimi ve başıma gelenleri. Çocuk birçok şey yapmıştı ve en son ojelerimi bulup yatağıma dökmüştü.. Ama annesi ağzını açıp çocuğunu uyarmadı ve aynı sizin dediginiz gibi çocuğum keşfediyor oldu..

Yani diyeceğim o ki; çocuk yetiştirmek bir sanat ve bu sanatta bazıları sınıfta kalıyor..

Çocuğum misafirliğe gidip istediğini yapsın kafasında değilim, bunu belirttim zaten. Çocuğa göre evin dizayn edilmesi derken de çocuklu aile evlerini kastettim.

Konu sahibine misafirlik durumunu şimdiden dert edip çocuğunu kısıtlayarak yetiştirmesi yerine, kendi evide bi düzen oluşturmasını ve daha çok çocuklu ailelerle görüşmesini tavsiye etmek istedim.

Sizin alıntı yapmanızı/bana cevap vermenizi gerektirecek bir durum göremiyorum ortada.

Tabi sizin bu konuda yaranız olduğu için, yerli yersiz herkese laf yetiştiriyorsunuz. Anlıyorum ama hoş göremiyorum maalesef...

Arkadaşınızın çocuğu yatağınızı ojeye buladıysa suç çocukta değil kesinlikle. Küçük çocuğun düzenini önemsemeden alıp misafirliğe götüren ve orada da mabadını yayıp oturan annesinde ve çocukla annenin durumunu gördüğü halde bir çözüm bulamayan ev sahibinde...

Birde şunu demek istiyorum herkes cocuk sevmiyor herkes cocuklari sevimli bulmuyor.
Mesela ben çocukları sevmiyorum. Hele baskasinin çocuğunun sacina dahi dokunmadim. Milelt yolda görse milletin cocuguna ölüp bitiyor sevmeler felan.
Benim icimde yok sevgi. Cocuk kutsal bir şey gibi görülüyor sevmeyen de sanki canavar gibi.
Sevmiyorum diye gidip zarar asla vermiyorum tabi yardım ediyorum konuşuyorum onlarla sorular soruyorum.
Ama nedense sevgi yok.
Halamin bebegi oldu al azcık kucağına sev diyor yok diyorum simdi almiyim. Icimden hic sevmek gelmiyor kucucuk birde.
Demem o ki benim gibi coluk cocuk sevmeyen insana 2× daha fazla eziyet geliyor.

Her şeyleri sallapati ya. Bimden beslenmek olsun, küçücük çocuğa mantı yedirmek olsun, hata yaptığında cezasının tokat olması derken bir sürü hataları var.
Ya annem sadece bakışları ile beni olduğum yerde dondururdu. Misafirlikte annemin yanına otururdum, git çocuklarla oyna demediği sürece kalkmazdım bile, sofra serilmediyse yalnız başıma tabak alıp yemek yemezdim. Çünkü misafirlikte yaptığım her hata evde sorulacaktı :KK70: Evde sorarım ben sana adlı bakışı yeterliydi benim için. Valla gayet de iyi yetiştim, ezik falan olmadım, gayet özgür ruhluyum, ama kurallara riayet eden, sınırları olan bir birey oldum. Hiç de fena olmadı.
canim o eskidendi simdiki cocuklar laftan anlamiyor..
bem bir kere bir yere gittim once toplanti olacakti sonra cay salatalik. v.s ..
benim cocuk tutturdu salatalik istiyorum diye ..
simdi bu cocuk salatalik istiyorsa benim sucum ne???
ben ona evde veriyorum ..
ama cocuk iste ya..

canim o eskidendi simdiki cocuklar laftan anlamiyor..
bem bir kere bir yere gittim once toplanti olacakti sonra cay salatalik. v.s ..
benim cocuk tutturdu salatalik istiyorum diye ..
simdi bu cocuk salatalik istiyorsa benim sucum ne???
ben ona evde veriyorum ..
ama cocuk iste ya..
ayriyeten anlatiyorum kimsenin ebinde bisey isteme diye..
yani cocugu olduruyumu ??
boyle yapiyor diye...

Back
X