- 17 Temmuz 2008
- 3.378
- 1.597
- 123
- 42
- Konu Sahibi anaksunamoon
-
Kayın valide nasihat edebilir. Çünkü ;
Mümin Müminin Sigortasıdır
Fakat üslubu yanlış olmuş. Daha yumuşak ve nazik olabilirdi. Küçük bir kıssayla nazikçe nasihat edebilirdi :)) Ne yazık ki hiç birimiz her konuda nazik ve hassas değiliz. Kayın valideninde genel karkaterini bilmediğmden bir şey diyemiyorum. eski insanların çoğu öyle görüp yetiştiği için bu tür şeylerde ince olamıyorlar çünkü bilmiyorlar nasıl uyarılması gerektiğni.. çünkü zamnında onlarada öğretmediler.. bilselerdi yapmazlardı :)
Annene gelince; İnsanlar neden açılıp kapandığını elbet merak edicektir. Nedenini sormalrı doğal.ama burda işte yine üslup hatası var :)) bunun nedenini yukarıda anlattım zaten. Burda annenin tamamen susmasını çok yanlış buldum. nazikçe cevap vermeliydi... çünkü karşıdaki insan eğer gercekten ıyı nıyetlıyse siz ona nazikçe cevap verdiğniz zaman ve üslubundan rahatsız oldugunu dile getirdiginiz vakit otomatık olarak karsıdaki üslubunu değiştirir. :) ve ortam yumuşar. Insanlar bırıbırlerıne kırılmamış olur. eğer hala karsıdaki asabiyse o zaman susarsın ve oratmı bırakırsın olgunsanız.
Eltinin yaşı 21 daha çok cahil. :) Oda bence gençlik heyacanıyla kayınvalıdenden güven kazanmış. Bir kaç cümle söylemek istemiş olabilir. ama cehennemde sen yanıcaksın diye direk birden böyle bişey söylemeleri garibime gitti. anneniz o ortamın ve konuşamamanın hararetiyle cümleleri kısaltmış olmasın?:) bence uyarmışlarsa bile direk böyle uyarmamışlardır.
eger gercekten öyleyse eltiniz yasının vermıs oldugu heyecanla cevap vermiş. akıllı bir kadın asla karışmaz o ortamda. eger dedıgınız gıbı kayınvalıdenız dırek sen yanıcaksın dıye bır tabir kullanmışsa.. cunku ortam direk gerilir cok müsbet olmaz. böyle bir durumda konusmak akıllılık değil saflıktır:))
Evet son olarakta; asla karışılmaması gerektiği düşüncesine karşıyım. Eğer karşıda o kapasite varsa bir şekilde iletişim kurar nazikçe anlatırsın. :) Kuranı kerimde her şey çok net ve açıktır zaten. namaz kılmyan bir insan günahkardır. Oruç tutmayan bir insan günahkardır. Tesettüründen taviz veren bir mümin günahkardır. hadiste şöyle der ateşe dayanabilceğiniz kadar günah işleyin. tesettürden kasıt sadece başörtü değildir. Benm sana sen yanıcaksın başın açık demem asla doğru olmaz. bunu ancak Allah c.c bilir o senin Allah la aranda olan bir şeydir Rabbimin merhameti çok geniş Rabbimden sen afdiler ve tövbe edersen Rabbim afeder ve tüm günahların silinebilir. kul hakkı hariç.
ben sadece kuran-ı kerimin bana tuttugu ışıkla bilirimki orucumu tutmazsam bunun ahirette elbet karşılığını alacağım. günahkar olacağım. cehennemde günahkar Allaha başkaldırmış insanlar için yaratılmıştır. bunu bilirim. ona göre hareket ederim.
islamda tesettür yoktur insanları kandırmayın oruçla bunu nasıl yan yana getirirsiniz. ne demek kayınvalide hesap sorabilir o zaman bu kızın da hesap sorması gerekir islamda olmayan bir şeyi nasıl dikte ediyorsunuz diye. terbiyenizi takının.
Kızlar bu aralar iyice bağımlılık yaptınız yazmadan ve bu siteye girmeden duramıyorum.Olum veya olumsuz yorumlarınızla iyi ki varsınız.Bu aralar herşey üst üstte oluyor hayatımda ve ben kendimi artık çok yorgun hissediyorum.Burada size yazmak içimi dökmek bir damlada olsa beni rahatlatıyor.
Benim kayınvaldem ve kayınvaldemin tarafı (kardeşleri,kardeşlerinin kızları)bayanlar kapalı. Ben açığım.Eşimle 6 sene önce tanıştık ve eşim ben seni çok sevdim açık kapalı olman önemli değil dedi ve biz 3 ayın içinde evlenmeye kara verdik.Kayınvaldem beni tam 3 kere istemey geldi.Naişanlı iken beni bütün sülalesine götürür ve gururla gelinim der gezdirirdi.Biz nikahı kıydık ve doğuya gittik.4 Sene doğu grevinden sonra tekrar batıya döndük ve 2 yıldırda batıdayız.Kendi annem de bir ara kapandı.Özellik le benim nişan ve evlilik döneminde annem kaplıydı ancak hiç bir zaman kayınvaldemler kadar ibadet yapamadı.5 Vakit namaz kılardı ancak 1 ay oruç tutamazdı.Babanem ve ananem açık insanlar ve bizim ailemizde bir tek annem kapandı.Babanem,annem hatta bazen babam anneme çok baskı kurdular.Çok kavgalar yaşandı.Annemde bir süre sonra açılmak zorunda kaldı.Ancak yanlış anlaşılmasın açıldı derken sıfır kol yada şort falan değil sadece başını açtı yine üsttüne ve altına giydiklerine çok dikkat eder. Kayınvaldem geçen yıl ortanca kaynımı ablasının kızıyla evlendirdi.Bu yılda beraber oturuyorlar.Ben 6 yıldır kaynanamdan açıklığımla ilgili hiç birşey duymadım ancak kaynanam 1 hafta önce evime geldi.Ben iş icabı evde değildim ve evde yemekde yapamadım.Annem evime geldi onlara yemek yapmak için kayınvaldemle eltimde annem evdeyken eve gelmişler.Annemi çok rahatsız etmişler.Neden açıldın.Öbür dünyada yanacaksın.Seni şyle yapacaklar byle yapacaklar.Annem hiç cevap vermiyor.Kaynanamı geçtik 21 yaşındaki eltimde anneme ağzına geleni söylüyor.Dün akşamda konu başka yerden açıklara geldi ve kaynanam bana da bu kitabımızda var.Açıklar yanacak.Günah.Gibi şeyler söyledi.Cevap vermedim.Bugün babamla konuştuk.Babam anneme yaptıklarını söyledi.Annem bana bişey demedi ama babam çok bozulmuş ve bana bişey derlerse çok bozacam.Dedi.Sizce hakları varmı yani.Ne kadar ayıp bişey.Bende eşimi aradım ona patladım.Şu annenle konuş benim sinirimi bozmayın ne zararımız varmış size dedim.Eşim hak veriyor özellikle eltime çok sinir oldum.Ben onlara karışmazken onlara ne oluyor. ????????????
islamda tesettür yoktur insanları kandırmayın oruçla bunu nasıl yan yana getirirsiniz. ne demek kayınvalide hesap sorabilir o zaman bu kızın da hesap sorması gerekir islamda olmayan bir şeyi nasıl dikte ediyorsunuz diye. terbiyenizi takının.
Annem dediğim gibi çok mülayim bir bayandır aslında söylenenleri kafasına takmaz zaten bana yansıtanda o olmadı babama anlatmış sadece babam anlattı bugün.Kaynanam aynı şeyleri dün bana hararetle başka biriyle ilgili sylediği için söylediğine kesinlikle inanıyroum.Eltimin ne söylediğini tam olarak bilemiyorum ancak konuşmlara onun da katıldığı ve kaynanamı onaylayan şeyler söylediği belli. Ona düşen orada sadece sessiz kalmak olurdu ancak konuyu toparlarsak kaynanamın bu tavrıda zaten eltimden kaynaklı.Ondan cesaret alarak yada onun doldurmasına geldiğini düşünüyorum çünkü 6 yılda ne bana nede anneme byle bir NASİHAT verme gereği duymamıştı.Kaldı ki eltimin ailesinin tarzını da az çok biliyorum.Açıklık kapalılık konusuna da gelince.Belki biraz uslubum değişiecek okuyacak olan arkadaşların affına sığınıyorum çünkü gerçekten çok sinirliyim.Eltimin de meme hatları ortada benimde eltiminde popo hatları bel hatları ve sırt hatları ortada.Benimde.Benden tek farkkı başı kapalı benim açık.Benden daha genç ve güzel ve bana nazaran daha ilgi çekici.Eğer maksat günah almamaksa ki bu erkeklerin sana bakmasından kaynaklı senin hanene yazılan günahsa biri bana açıklarmı lütfen bu iş sadece saçlamı sınırlı ?
"Babanem,annem hatta bazen babam anneme çok baskı kurdular.Çok kavgalar yaşandı.Annemde bir süre sonra açılmak zorunda kaldı." O halde öz ailesinin baskısından anneniz ve siz çoktan dinden soğumuş olmalısınız. El yapınca zorunuza giden şeyler, aile yapınca da sorun olmalıydı.
Kayınvalide eltiye nasıl laf düşmezse, kaç yaşına gelmiş, evlat gelin etmiş annenize kocasının da annesinin de karışmaya, baskı yapmaya hakkı yoktu. Babanız önce kendi hatasını telafi etsin. Elin söyledikleri kapı dışında kalır ama ya ailenin yaptığı baskıyı nasıl telafi edeceksiniz?
Bir de örtünme emri yoktur diyenler bilmeden yazıyorlarsa kötü, bilerek inkar ediyorlarsa Allah affetsin. Lütfen iyice araştırıp okuyalım sağlam kaynaklardan.
İnsanı dinden soğuturlar derlerdi de inanmazdım.İşte böyleleri yüzünden bir kesim iyice dar görüşlü oldu bir kesimde sapıttı.Bize herşey müstahak zaten.Bu günah sadece saçlamı sınırlı yaa ?
Belki biraz uslubum değişiecek okuyacak olan arkadaşların affına sığınıyorum çünkü gerçekten çok sinirliyim.Eltimin de meme hatları ortada benimde eltiminde popo hatları bel hatları ve sırt hatları ortada.Benimde.Benden tek farkkı başı kapalı benim açık.Benden daha genç ve güzel ve bana nazaran daha ilgi çekici.Eğer maksat günah almamaksa ki bu erkeklerin sana bakmasından kaynaklı senin hanene yazılan günahsa biri bana açıklarmı lütfen bu iş sadece saçlamı sınırlı ?
alıntı sizden. size laf edilmesine kızıyorsunuz ama konuyu gayet güzel dedikodu ve karalama kıvamına getirmekten çekinmediniz.
ben bu konuda erkek değil kadın ilahiyatçıları baz alırım birçok kapalı olmayan ve tesettürün olmadığını açıklayan KADIN ilahiyatçı var bu konuda erkekler neden ahkam kesiyorlar ki saçma..
konuyu nerenle okuyorsun sen ben erkekleri baz ALMAM dedim 1, link paylaşmadım 2.
önce okumayı öğren.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?