İster açık ister kapalı onlara ne yani ?????????????????

islamda tesettür yoktur insanları kandırmayın oruçla bunu nasıl yan yana getirirsiniz. ne demek kayınvalide hesap sorabilir o zaman bu kızın da hesap sorması gerekir islamda olmayan bir şeyi nasıl dikte ediyorsunuz diye. terbiyenizi takının.

Eltinde 21 yasinda ama koskoca kadina (annene) demedigini birakmiyor.
Dinimizle birlikte büyüklere karsi saygili olmayida ögretseydi keske kayinvaliden.
Cocukluk arkadasi var sanki karsisinda Tövbe Yarabbim!!!

Annem dediğim gibi çok mülayim bir bayandır aslında söylenenleri kafasına takmaz zaten bana yansıtanda o olmadı babama anlatmış sadece babam anlattı bugün.Kaynanam aynı şeyleri dün bana hararetle başka biriyle ilgili sylediği için söylediğine kesinlikle inanıyroum.Eltimin ne söylediğini tam olarak bilemiyorum ancak konuşmlara onun da katıldığı ve kaynanamı onaylayan şeyler söylediği belli. Ona düşen orada sadece sessiz kalmak olurdu ancak konuyu toparlarsak kaynanamın bu tavrıda zaten eltimden kaynaklı.Ondan cesaret alarak yada onun doldurmasına geldiğini düşünüyorum çünkü 6 yılda ne bana nede anneme byle bir NASİHAT verme gereği duymamıştı.Kaldı ki eltimin ailesinin tarzını da az çok biliyorum.Açıklık kapalılık konusuna da gelince.Belki biraz uslubum değişiecek okuyacak olan arkadaşların affına sığınıyorum çünkü gerçekten çok sinirliyim.Eltimin de meme hatları ortada benimde eltiminde popo hatları bel hatları ve sırt hatları ortada.Benimde.Benden tek farkkı başı kapalı benim açık.Benden daha genç ve güzel ve bana nazaran daha ilgi çekici.Eğer maksat günah almamaksa ki bu erkeklerin sana bakmasından kaynaklı senin hanene yazılan günahsa biri bana açıklarmı lütfen bu iş sadece saçlamı sınırlı ?

Nihat Hatipoğlu: ''İslam, Kur'an ve sünnet tesettür'ün farz olduğunu söylüyor. Bu konuda tartışmanın hiçbir değeri yok, hiçbir kıymeti yok. Zıttını söyleyenler yalan söylüyor, çok açık ve net söylüyorum zıttını söyleyenler yalan söylüyor! Bu emir var! Namaz gibi, Oruç gibi var bu emir''

kusura bakmayın ama 21 yaşındaki eltinin annene akıl vermesi ona mı kaldı

İnsanı dinden soğuturlar derlerdi de inanmazdım.İşte böyleleri yüzünden bir kesim iyice dar görüşlü oldu bir kesimde sapıttı.Bize herşey müstahak zaten.Bu günah sadece saçlamı sınırlı yaa ?

Belki biraz uslubum değişiecek okuyacak olan arkadaşların affına sığınıyorum çünkü gerçekten çok sinirliyim.Eltimin de meme hatları ortada benimde eltiminde popo hatları bel hatları ve sırt hatları ortada.Benimde.Benden tek farkkı başı kapalı benim açık.Benden daha genç ve güzel ve bana nazaran daha ilgi çekici.Eğer maksat günah almamaksa ki bu erkeklerin sana bakmasından kaynaklı senin hanene yazılan günahsa biri bana açıklarmı lütfen bu iş sadece saçlamı sınırlı ?

"Babanem,annem hatta bazen babam anneme çok baskı kurdular.Çok kavgalar yaşandı.Annemde bir süre sonra açılmak zorunda kaldı." O halde öz ailesinin baskısından anneniz ve siz çoktan dinden soğumuş olmalısınız. El yapınca zorunuza giden şeyler, aile yapınca da sorun olmalıydı.

Kayınvalide eltiye nasıl laf düşmezse, kaç yaşına gelmiş, evlat gelin etmiş annenize kocasının da annesinin de karışmaya, baskı yapmaya hakkı yoktu. Babanız önce kendi hatasını telafi etsin. Elin söyledikleri kapı dışında kalır ama ya ailenin yaptığı baskıyı nasıl telafi edeceksiniz?

Bir de örtünme emri yoktur diyenler bilmeden yazıyorlarsa kötü, bilerek inkar ediyorlarsa Allah affetsin. Lütfen iyice araştırıp okuyalım sağlam kaynaklardan.

Ben de kapalıyım ve bu dediğinize gerçekten katılıyorum ve başımı örtmenin yanında böyle şeylere de dikkat etmeye çalışıyorum.
Çünkü kapanmanın sadece saçları örtmekten ibaret olmadığını biliyorum.
Ayrıca tamamen kapalı olmak bile yetmez.O kapalı insan öyle bir edayla işveyle yürür ki kapalı olması sadece kapalı olması demektir.
Bunların yanında edepli,iffetli,vakur olmalıdır.Yani herşeyiyle tesettüre bürünmüş olmalıdır.

Herkes nefsinin yettiğini yapar.Kimse kimseye neden böylesin diye yargılayamaz.
Ama bir laf var ya insanların ağzı torba değilki büzesin.
Bu zamanda da artık herkes herşeyi biliyor.İslam dinini de herkes biliyor.Ne yapması gerektiğini de herkes biliyor.
Ama dediğim gibi herkes neye gücü yeterse onu yapıyor.

ben bu konuda erkek değil kadın ilahiyatçıları baz alırım birçok kapalı olmayan ve tesettürün olmadığını açıklayan KADIN ilahiyatçı var bu konuda erkekler neden ahkam kesiyorlar ki saçma..

kv ile eltinizin annenize yaptığı konuşmalar elbette çok yakışıksız böyle insanlar bilinçsiz örtünen insanlar işte, Allahu teala sen sadece nasihat et hidayeti ben veririm diyor.. kimsenin kimseye hesap sorma hakkı yoktur, herkesin dini kendine .. yalnız burda konu başka yerlere kaymış islamda örtü yok gibi onlar annenize böyle konuştu diye bu gerçeği değiştiremeyiz islamda örtünmek var , örtülü örtüsüze, örtüsüz örtülüye karışamaz gerçeğide var..

İşte sizin gibi konuları saptıranardan asıl Allah korusun bizi.Ben annemi bu konuda zorladım şeklinde bişey yazmamışken siz beni suçluyorusunuz günahım boynunuza.Ananem yada babamda doğru yaptı demedim yine o günahımda boynunuza annemim dinden soğuduğu kanısına vardığınız için ve bizlerin dinimizi yaşamdığımız imasında bulunduğunuz içinde yine günahlarımız boynunuza ........ Allah bizi sizin gibilerden korusun işte.......

alıntı sizden. size laf edilmesine kızıyorsunuz ama konuyu gayet güzel dedikodu ve karalama kıvamına getirmekten çekinmediniz.

alıntı sizden. size laf edilmesine kızıyorsunuz ama konuyu gayet güzel dedikodu ve karalama kıvamına getirmekten çekinmediniz.

Herkes türkçe konuştuğunu ookuduğunu ve yazdığını düşünüyor ancak yazıların yorumu nedense yapamıyor.Dinden soğuttular demek farklı bişey dinden soğudum demek farklı bişey.Ben orda ben dili kullanmadım.Genel bir açıklama yaptım.Nasıl oldu da bunu bana yorumladınız hayret? Ama dediğim gibi okuma ve algılama yorumlama farkı bu işte.Bunları aslında hoş görüyorum.Herkesin bir seviyesei vardır eğer buranın dedikodu halini aldığını da düşünüyorsanız buradan çıkarsınız ve yorum yazmaz sizde günah işlememiş olursunuz zira dedikodu da günahların büyüklerindendir......

ben bu konuda erkek değil kadın ilahiyatçıları baz alırım birçok kapalı olmayan ve tesettürün olmadığını açıklayan KADIN ilahiyatçı var bu konuda erkekler neden ahkam kesiyorlar ki saçma..

Valla yazmadan duramayacağım.Ahkam kesen erkekler veya kadınlar değil.
ALLAH EMREDİYOR anlatabiliyor muyum?
Ayrıca diyosunki erkekleri baz alırım az önce linkini paylaştığın şeyde Ahmet Dursun diye bir isim okudum.
Şimdi bu kişi erkek mi kadın mı?
Ayrıca da insan kendisiyle bu kadar çelişir mi?

konuyu kişiselden genele kaydırmadan yazmayı başarırsak kimse kırılmaz, alınmaz.

baskı kuranlar önce kendi aileniz, sonra eşinizin ailesi. yaptıkları onları bağlar. konuyu kişilerin hatalarından İslam'a ve ayetlere bağlayıp inkara, oradan müslümanların anlayışsızlığına bağlamak cehaletin en alasıdır bana göre.

konuyu nerenle okuyorsun sen ben erkekleri baz ALMAM dedim 1, link paylaşmadım 2.

önce okumayı öğren.

Kesinlikle affedilmeyecek 2 günah vardır. Allah'a şirk koşmak, kul hakkı yemek. Yani kişinin orasını mı örtmüş, burasını mı açmış, % kaçını örtmüş, hatlarını mı belli etmiş, başını kapamış ama k.çını mı açmış bunları yargılayacak tek Allah'tır. Kimseye düşmez hesabı. Kendine vazife görenler de en büyük günahı işlerler. Mesela bir ayette der ki '' vay o namaz kılanların haline''. Şimdi senin kayınvaliden namazını kılıyor, ama kalkıp senin annene Allah'ın adıyla hüküm veriyor. Allah'ta bu tip kişiler için ayet yollamış '' VAY O NAMAZ KILANLARIN HALİNE''...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…