İster açık ister kapalı onlara ne yani ?????????????????

Kenan Evren gibi "Namaza yaklaşmayın" diye de yazar mısınız? :)) Bu da ayet ama yarısı, başı ve sonu var.

Ayetin başını sonunu almadan, neden indirildiğini okumadan yazmak yeni moda mı?

İşte canım benimde anlayamadığım bu ama bunda aslında yine anlamayacak bişey yok cehaletin tam ortasındayız. Bunlar islamı tek bir pencereden bakan insanlar bir takmışlar sadece açık kapalı,namaz,oruç tamam iş bitti.Yaptığı dedikodular,aldığı günahlar,ahlar.Ölünün arkasından konuşmalar.Ya çocuğuna yaptığı fiziki işkenceler.Bunların hiçmi hesabı sorulmayacak? Sen müslüman olarak bu alemde insanlık için ne yaptın? Kime bir faydan dokundu.O açık bu kapalı diyerek insanları hor gördün,onları beğenmedin belki aklınca ama o insanın diğer yanlarını acaba hiç gördünmü? Biz neden bu denli dar grüşlü bir milletiz ? Bir arkadaşın dediği gibi aileleri öyle öğrettiği için aslında ailesinde ne gördüyse sorgulamadan aynısını yapan insanlar. Çok şey var söylenecekde işte.....

Arkadaşlar lütfen dinin hükümleri hakkında bu kadar basitçe yorumlar yapmayalım.
Bakın az önce ben bir arkadaşı yanlış anlayıp onun hakkına girdim.Ki bundan dolayı da özür diledim kendisinden.
Din hakkında basit hükümler vererek kaç kişinin hakkına gireriz lütfen bunu düşünerek birşeyler İslam'da var ya da yok diyelim.

Kenan Evren gibi "Namaza yaklaşmayın" diye de yazar mısınız? :)) Bu da ayet ama yarısı, başı ve sonu var.

Benim yazdığımı böyle mi anladın sen? Bu yazdığından sonra anlamanı beklemiyorum zaten :). Anlayanlar anladı bile Kenan Evren ne alaka? Onun söylediği ne alaka?

bu sözleriniz sadece eşinizin ailesini değil sizin ailenizi de kapsıyor. aileniz inançlı ve modern görünüşlü oldukları halde baskı yapmışlarsa onlar da yukarıda yazdıklarınız içine dahil.

Benim yazdığımı böyle mi anladın sen? Bu yazdığından sonra anlamanı beklemiyorum zaten :). Anlayanlar anladı bile Kenan Evren ne alaka? Onun söylediği ne alaka?

Kenan Evren de sizin gibi işine gelen ayetleri alıp millete delil diye sunarmış ama yarısını alırmış :))
umarım bu kez anlaşıldı.

MENFAATTİR İNSANLARI GETİREN VECDE CENNET MÜJDELEMESEYDİ RAHMAN KİMSE ETMEZDİ SECDE

Ben önce insanlık için insan için bişeyler yapmalıyım.İnsan olmanın gerekliliği neyse onları yerine getirmeliyim. İnsan olarak bana verilenlerin farkına varmalı,Beni diğer mahlukattan ayıran farkları görmeli ve kendimi insanlığa yararlı hale getirmeli yine bana ihtiyacı olanlara fayda göstermeliyim sonrasında da ibadetlerimi yerime getiririm o benle Allah arasında kimseyi ilgilendirmez ama ben ibadeti de menfaat için yapıyorsam işte o zaman insan değilim......

Canım bu tip insanlar Allah'ın verdiği aklı kullanamayan ve Allah'ın demek istediğini, neye daha çok önem verdiğini kavrayamamış insanlar. Baksana ben ne yazdım arkadaş neyle bağdaştırdı. Allah bile sen istediğin kadar namaz kıl, insanlara zarar verdikçe, kul hakkı yedikçe bir işe yaramaz diyor vay o namaz kılanların haline diyor, ama insanlar ne anlıyor işte boşver

Kenan Evren de sizin gibi işine gelen ayetleri alıp millete delil diye sunarmış ama yarısını alırmış :))
umarım bu kez anlaşıldı.

İşime gelen mi? Çok bildiğini sanıyorsun ama yazdıkların verdiğin cevaplar saptırmacadan başka bir şey değil. Sen yorma o güzel kafanı Kenan Evren'le onla bunla boşver

"Örtü şuurla takılmadığında bir değere sahip olsaydı cennetin baş köşesinde rahibeler olurdu." Necip Fazıl Kısakürek
Bu sözü hatırlatın zira insanların inançlarını yargılamak Allah'a kalmıştır.. Allah'ın soracağı hesabı sormak kimin ne haddine ?

Konunun özeti: modern görünümlü makyajlı insanların baskısıyla açılan bir anne ve başı örtülü diğer ailenin yaptığı dedikodu.

yani yok birbirimizden farkımız.

o yüzden sen yandın, ben yandım demek boşa. hep beraber yanalım.

alıntı yaptığın yazıya bayıldım konuyu nasıl güzel özetlemiş
ayrıca kimsenin kimseye açıl kapan namaz kıl demeye hakkı yok
kayınvaliden sana söyleyebilir sende artık onun kızısın
uyarmak vazifesidir kendince doğruyu güzeli anlatır ama
annene karışması çok saçma
bence de konu açılırsa annenizi savunun kesinlikle böyle bişeye hakları olmamalı!!!

Ayrıca ''vay o namaz kılanların haline'' bununla ilgili bir çok ayet var. Ben genel olarak yazdım anlayanlar anladı, mantığını kullanamayanlar da Kenan Evren'le bağdaştırdı ( ne alakaysa komik ). Örnek vermek gerekirse Nisa 142

hangi niyetle söylemişler üslupları sertmiymiş bilmiyorum ama bazen kadınlar arasında böyle dini sohbetler olur geçen beni de bir arkadaş namaz kılmam için teşvik etti günahı büyük falan dedi hiç de bozulmadım.annen de kafasına takmasın sende kimseyle bozuşma canım belki tamamen iyi niyetle söylemişlerdir kendilerince anneni uyarmak istemiş olabilirler ama ters konuşmuşlarsa bilemiyorum tabii

şahsım adına konuşayım, kapalıyım ve açık bir çok bayanla muhattap oldum bugüne kadar. ben tesettürlü oldğm için daha ağzımı açmadan insanlar görüp birşeyler soruyorlar. görüntüm bile iyiliğe davet oluyor. çok gerekirse, samimiyetim varsa da düzgün şekilde kalp kırmadan anlatmaya çalışırım yaparsa yapar, yapmazsa keyfi bilir.

bu aileler arası mesafeyi bir hayli korumak gerekiyor sanırım..

İslamda ''Emri bil maruf, Nehyi anil münker" vardır. Yani herkesin günahı kendine diye birşey yok. Her koyun kendi bacağından asılır ama kokuşunca herkes rahatsız olur. Kısaca şöyle diyeyim. Ben birine bu günah yapma derim, uyarırım ve artık o onun kararıdır. Benden günah gider yani. Müslüman din kardeşini günahtan alıkoymak zorundadır. Ama bazı akıllılar cehenneme sokuyorlar insanı, olacağı varsa da dinden soğutuyorlar. İşte asıl günah onların yaptığı. Herşeyin bir adabı var. Ben seni uyardım, artık ne yaparsan yap kendi kararın. İslamda baskı yoktur.
Ha, şu var, dinin gerektirdiği şeyleri yapmak zorundasın, çünkü o inanca mensupsun. Ama kimsenin zorla açıl, ya da kapan cayır cayır yanacan demesiyle olmaz bu iş. Önemli olan kişinin kendi kararı...
Ya ALLAHIN huzuruna çıkınca O, "sen benim yerime kulumu cehenneme mi koydun" diye sorarsa, nasıl cevap veririz? Herkes haddini bilsin, kimse ALLAH değil :)

umarım bu kez anlaşıldı.

Ne kadar tahrik edici yorumlarınız var...

Arkadaş maun suresinden bir ayeti paylaşmış...
Bu ülke maun suresinin işaret ettiği insanlarla dolu...

O insanların da Kenan evrenle ya da orduyla alakası yok...

sor bakalim onlara cehennemde kac kere yanmislar

belli ki ileri derecede cahil insanlar o nedenle ben olsam gülerim gecerim
haaa anneme laf ettirmem o ayri
herkes kendi cehenneminden sorumlu derim

Asla anlamadığım bir şey var ; yeri gelmişken sorayım belki aydınlanır şu cahil kafam .

Şimdi X kişisi eleştiriliyor , kendince bildiğini yanlış bir uslupla karşı tarafa dikte ettiği için ...Hakkı var mı yok mu buna ? Varsa nasıl söylemeliydi ? Yoksa zaten sussun.

Derken bir de devreye zaten onun bahsettiği şey doğru değil ki... mevzusu çıkıyor.

Bu seferde bunu savunanlar ile diğerini savunanlar yine bildiklerini , inandıklarını / inanmadıklarını dikte için uslubunu bozuyor . Hani şu kayınvalideden beklenen tatlı dildende eser kalmıyor , hiç karışmaması gerekirdiden de .

Herkes herkese karışıyor işte. Herkes herkesin her söylediğine sen yanlışsın diyerek , kendi doğrusunu diretiyor . Bu daha burada böyleyken ,sonra kalkmış insanların aynı havayı ,aynı sohbeti paylaştığı insanlara karışması (bu konuda eşine karışan baba , anneye karışan kayınvalide ve elti ) garip karşılanıyor.

Cidden anlam veremiyorum.

Herkes ne istiyor ?

'' Tamam sensin doğru ,senin dediğin ,senin bildiğin ,senin yaşadığın doğru '' denildiğinde mi rahat edilecek sadece ?

Bu konularda yapılan yorumların çoğu kendiyle çelişiyor forumda . İyisi mi o sebeble konuşulması yasak zaten .

kimin cehennem de yanacağına kimin cennete gideceğine insanlar mı karar verir olmuş artık ? komik :)

eşimin tarafı da kapalıdır,hatta ben açığım diye k.validem istememişti beni.sanki mayoyla dolaşıyorum dışarda,sadece başım açık o kadar..

neyse baskı yapmaya çalıştı,laf vurdu... uzun giyin,bilmem ne yap falan...ama baskıyla olmaz bu işler..baskı yaptıkça ters teper zaten.

ah o insanlar bi bilse en büyük günah gıybet ve kul hakkıdır..

ayrıca annene de laf söyletme..sakın..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…