- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
- Konu Sahibi anaksunamoon
-
Ne kadar tahrik edici yorumlarınız var...
Arkadaş maun suresinden bir ayeti paylaşmış...
Bu ülke maun suresinin işaret ettiği insanlarla dolu...
O insanların da Kenan evrenle ya da orduyla alakası yok...
"Örtü şuurla takılmadığında bir değere sahip olsaydı cennetin baş köşesinde rahibeler olurdu." Necip Fazıl Kısakürek
Bu sözü hatırlatın zira insanların inançlarını yargılamak Allah'a kalmıştır.. Allah'ın soracağı hesabı sormak kimin ne haddine ?
islamda tesettür yoktur insanları kandırmayın oruçla bunu nasıl yan yana getirirsiniz. ne demek kayınvalide hesap sorabilir o zaman bu kızın da hesap sorması gerekir islamda olmayan bir şeyi nasıl dikte ediyorsunuz diye. terbiyenizi takının.
Annem dediğim gibi çok mülayim bir bayandır aslında söylenenleri kafasına takmaz zaten bana yansıtanda o olmadı babama anlatmış sadece babam anlattı bugün.Kaynanam aynı şeyleri dün bana hararetle başka biriyle ilgili sylediği için söylediğine kesinlikle inanıyroum.Eltimin ne söylediğini tam olarak bilemiyorum ancak konuşmlara onun da katıldığı ve kaynanamı onaylayan şeyler söylediği belli. Ona düşen orada sadece sessiz kalmak olurdu ancak konuyu toparlarsak kaynanamın bu tavrıda zaten eltimden kaynaklı.Ondan cesaret alarak yada onun doldurmasına geldiğini düşünüyorum çünkü 6 yılda ne bana nede anneme byle bir NASİHAT verme gereği duymamıştı.Kaldı ki eltimin ailesinin tarzını da az çok biliyorum.Açıklık kapalılık konusuna da gelince.Belki biraz uslubum değişiecek okuyacak olan arkadaşların affına sığınıyorum çünkü gerçekten çok sinirliyim.Eltimin de meme hatları ortada benimde eltiminde popo hatları bel hatları ve sırt hatları ortada.Benimde.Benden tek farkkı başı kapalı benim açık.Benden daha genç ve güzel ve bana nazaran daha ilgi çekici.Eğer maksat günah almamaksa ki bu erkeklerin sana bakmasından kaynaklı senin hanene yazılan günahsa biri bana açıklarmı lütfen bu iş sadece saçlamı sınırlı ?
Kayın valide nasihat edebilir. Çünkü ;
Mümin Müminin Sigortasıdır
Fakat üslubu yanlış olmuş. Daha yumuşak ve nazik olabilirdi. Küçük bir kıssayla nazikçe nasihat edebilirdi :)) Ne yazık ki hiç birimiz her konuda nazik ve hassas değiliz. Kayın valideninde genel karkaterini bilmediğmden bir şey diyemiyorum. eski insanların çoğu öyle görüp yetiştiği için bu tür şeylerde ince olamıyorlar çünkü bilmiyorlar nasıl uyarılması gerektiğni.. çünkü zamnında onlarada öğretmediler.. bilselerdi yapmazlardı :)
Annene gelince; İnsanlar neden açılıp kapandığını elbet merak edicektir. Nedenini sormalrı doğal.ama burda işte yine üslup hatası var :)) bunun nedenini yukarıda anlattım zaten. Burda annenin tamamen susmasını çok yanlış buldum. nazikçe cevap vermeliydi... çünkü karşıdaki insan eğer gercekten ıyı nıyetlıyse siz ona nazikçe cevap verdiğniz zaman ve üslubundan rahatsız oldugunu dile getirdiginiz vakit otomatık olarak karsıdaki üslubunu değiştirir. :) ve ortam yumuşar. Insanlar bırıbırlerıne kırılmamış olur. eğer hala karsıdaki asabiyse o zaman susarsın ve oratmı bırakırsın olgunsanız.
Eltinin yaşı 21 daha çok cahil. :) Oda bence gençlik heyacanıyla kayınvalıdenden güven kazanmış. Bir kaç cümle söylemek istemiş olabilir. ama cehennemde sen yanıcaksın diye direk birden böyle bişey söylemeleri garibime gitti. anneniz o ortamın ve konuşamamanın hararetiyle cümleleri kısaltmış olmasın?:) bence uyarmışlarsa bile direk böyle uyarmamışlardır.
eger gercekten öyleyse eltiniz yasının vermıs oldugu heyecanla cevap vermiş. akıllı bir kadın asla karışmaz o ortamda. eger dedıgınız gıbı kayınvalıdenız dırek sen yanıcaksın dıye bır tabir kullanmışsa.. cunku ortam direk gerilir cok müsbet olmaz. böyle bir durumda konusmak akıllılık değil saflıktır:))
Evet son olarakta; asla karışılmaması gerektiği düşüncesine karşıyım. Eğer karşıda o kapasite varsa bir şekilde iletişim kurar nazikçe anlatırsın. :) Kuranı kerimde her şey çok net ve açıktır zaten. namaz kılmyan bir insan günahkardır. Oruç tutmayan bir insan günahkardır. Tesettüründen taviz veren bir mümin günahkardır. hadiste şöyle der ateşe dayanabilceğiniz kadar günah işleyin. tesettürden kasıt sadece başörtü değildir . Benm sana sen yanıcaksın başın açık demem asla doğru olmaz. bunu ancak Allah c.c bilir o senin Allah la aranda olan bir şeydir Rabbimin merhameti çok geniş Rabbimden sen afdiler ve tövbe edersen Rabbim afeder ve tüm günahların silinebilir. kul hakkı hariç.
ben sadece kuran-ı kerimin bana tuttugu ışıkla bilirimki orucumu tutmazsam bunun ahirette elbet karşılığını alacağım. günahkar olacağım. cehennemde günahkar Allaha başkaldırmış insanlar için yaratılmıştır. bunu bilirim. ona göre hareket ederim.
Mavera bu nasıl guzel bır anlatım Allah askına.Sen konus ben sabaha kadar dinleyeyim.Senin yazını okumak bana nasıl huzur verdi anlatamam.
Allah razı olsun:)
Allah razı olsun :) Canım haşa ben konuşmuyorum. Ben kimimkii.. Rabbim nasip etmese ben nasıl iki kelimeyi bir araya getirip cümle kurayım. Konu yüce kuran-ı kerim olunca Benlik davası ortadan cıkıyor Aslında ben mavera49 olarak konuşmadım Kuran-ı kerimde dogru olanı anlatmaya çalıştım. yanlış olan hassas bir durumu nazikçe düzletmeye vesile etti Allah :)) yinede teşekkür ederim yorumun için utandım.
Mavere49 yazdıklarınıza gönülden katılıyorum.. birkaç sayfa önce bende belirttim Rabbim; siz nasihat edin, hidayeti yalnız ben veririm diyor.. bunu anlamak neden bu kadar zor bilmiyor
Ben konu sahibi içinde üzüldüm şuan burda bu konuya saptıranlara izin verdi vebal alacak diye korkuyorum..
Kayınvalideniz kitabın ,mesajların ruhunu , kat kat anlamını az kısmetlenmekten ya da kötü/yetersiz karmadan dolayı bir türlü anlayamayınca ona daha basit gelene, şekle takmış, obsesyon haline getirmiş.Obsesyon olan yerde melek frekansı yoktur öbürü vardır.Nefret diliyle ve kesin olduğuna inandığı yüzeysel yorumlarla muhtemelen işaret parmağını 'o budur, bu da şudur,işte o kadar' diye sallayarak kırıp geçirmiş ortalığı.Obsesyon girdap misali güçlü ve kirli bir enerjidir,onun tartşma şehvetine yetşemezsiniz.Serinkanlı olup polemiğe bulaşmamak ,asla ona laf yetiştiştirip aynı frekansa girmemek gerek.Bu kadar yaralayıcı ve sert yargılanirken çok zor ama imkansız da değil.Bu arada eşinizi çok takdir ettim.Onun sağduyusu en büyük şansınız,tadınızı bozmayın boşuna .Kayınvalidenize de nefret duymamaya çalışın yoksa sizin ondan ne farkınız kalır?İçinize öfke geldiğinde İyi özelliklerini hatırlatın kendinize.Ben olsam (tabii sempatiniz varsa ,o da müsait biriyse ,dokunmatik biriyse)bunu her dediğinde ona sarılıp öperdim.Düşük frekanslar barıştan,sevgiden,hoşgörüden,serinkanlılıktan hoşlanmazlar.Belki ona sarılarak, öperek azar azar kovardım ona yapışan o şeyleri
Canım ya cok tatlısın.Senı utandırmak ıstemedım aslında yuzune karsı ovmemem gerekırdı ama okadar guzel,akıcı ve tatlı bır üslupla yazmıssın ki sonunda hemen duygularımı belırttım.
Birşey sorsam konu dışına çıkmış olur muyum.Özel mesaj atamadıgım ıcın burada sormak zorunda kaldım.
Bu bilgilere kitap okuyarak mı yoksa bizzat meslek olarak bu yönde olduğun için mi vakıfsın.
Cevap vermek istemezsen anlarım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?