• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istifa etmelimiyim korkuyorum fikrinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tigris_

Guru
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
45
11
288
arkadaşlar, fikirlerinize ihtiyacım var 1 yıllık evli ve 6 yıllık bankacıyım. banka çalışma şartlarına katlanamıyorum ve istifa etmek istiyorum ama sonrasından çok korkuyorum. hergün saat 9-10 da çıkmaktan, ezilip rencide edilmekten birde müşteri kaprisinden bıktım usandım. defalarca istifa etmek istedim fakat ailemin düzelir alışırsın geçer demeleriyle 6 seneyi devirdim.çok psikolojim bozuldu ara ara bunalımlara girdim çok ağladım. artık bu işe katlanamıyorum ailem evde sıkılırsın biz ayrılda demeyiz ayrılmada demeyiz diyip sıyrılıyorlar eşim ise senin kararın diyor hem sana bakarım diyor biryandanda 2 maaş ile daha rahat oluruz bu yaşına geldin sen bileceksin diyor. maddi dururumuz orta halli. aslında istifaya karar verdim ama sonrasında iş bulmam çok zor küçük yazlık bir ilçede yaşıyorum yeni bir iş bulmam çok zor. bugune kadar kendi ayaklarım uzerinde durdum hem işten istifa etmek istiyorum hemde eşimin eline bakmak zorunda kalmak fikri zoruma gidiyor ya maddi sıkıntılarımız olursa ya olurda kendime bakmak zorunda kalırsam ne yaparım diye çok korkuyorum. müdürüme istifa edeceğimi söyledim izindeyim ve geri dönüp vazgeçtim demek ayrıca zoruma gidiyor ki geri dönsem bile nekadar katlanabilirim bilmiyorum. biryandan maddi özgürlük ama mutsuzluk artık sağlığım bozuldu. biryandan da ev hanımlığı, eşinden harçlık almak ve birsürü belirsizlik yani işimden ayrılmazsam çok mutsuz olucam eminim belki ileride yine bu duruma gelicem ama ayrılırsam ne olacak bilmiyorum bu riski almalımıyım fikirlerinize çok ihtiyacım var

her sabah o bankaya gıtmek ışkence gıbıyse

ıstıfa et derım

ama bıde şu var kı, kolay kolay ış bulamazsınız

zaten durumlar pek ıç açıcı değıl ülkede, ınsanlar kırk takla atıyor ış bulabılmek ıçın

ama sevmedığınız bı ortamda çalışmanın sıze hıç bı getırısı olmaz, sadece mutsuz eder

başka yerlerde iş bulma imkanınız varsa istifa edin, ama istifa edince işsiz kalacaksanız istifa edin demek bu kadar kolay olamıyor. başınıza gelebilecek en kötü şeyleri düşünüp öyle karar verin eğer pişman olmayacaksanız bırakabilirsiniz işinizi

her sabah o bankaya gıtmek ışkence gıbıyse

ıstıfa et derım

ama bıde şu var kı, kolay kolay ış bulamazsınız

zaten durumlar pek ıç açıcı değıl ülkede, ınsanlar kırk takla atıyor ış bulabılmek ıçın

ama sevmedığınız bı ortamda çalışmanın sıze hıç bı getırısı olmaz, sadece mutsuz eder

hepsine katılıyorum işte belirsizlik burada başlıyor işsizlikmi, mutsuzlukmu?

başka yerlerde iş bulma imkanınız varsa istifa edin, ama istifa edince işsiz kalacaksanız istifa edin demek bu kadar kolay olamıyor. başınıza gelebilecek en kötü şeyleri düşünüp öyle karar verin eğer pişman olmayacaksanız bırakabilirsiniz işinizi

bankacılığı bıraktıgım için pişman olmam ama iş bulamayacağım için olacaklardan endişeleniyorum problemim çalışmak değil yaptıgım iş ama ülkede işsizlik kol geziyor bilmiyorum çok endişeliyim

bence yeni bir iş bulmadan ayrılmayın çünkü iş bulmak çok zor bu devirde. ben de sabah 8de işbaşı yapıp akşam 9 gibi çıkıyorum işten ama yapacak bir şey yok.zaten kolay iş çok az.bir tek pazarım var ama o pazarda da kendi paramı yiyorum istediğim gibi. bunun tadı hiç bir şeyde yok bence

Yasadiklariniz bir zamanlar esimin yasadiklari.Cok kotu gunlerdi.Sorumluluklari oldugu halde dayanamadi ve istifa etti.Allahtan 1-2 ay icinde farkli bir sektorde ise girdi.
Hergun eve gelen mutsuz,uzgun bir adamdi.Uyumak istemezdi.Yarin ise gitcem zihniyetiyle 2-3 lere kadar uyanik kalirdi.Istifa ettikten sonra yeniden dogdu diyebilirim.
Sagliginiz herseyden onnce gelsin.Stresin insana veremeyecegi zarar yok!!!!
Hakkinizda hayirlisi

yeni is bulup bulamadiginiza bakin.. baktinizki is bulamiyorsunuz, veya aradiginiz özellikte is yok,
ona göre karar verin..

benim babam yıllarca gişe memurluğu yaptı hasta oldu psikolojik olarak çok zor bir iş ama bence iş bulana kadar çıkmayın evde oturmakta çok zor

bankalar 5te sadece müşterilere kapanıyor evet maddi özgürlük mükemmel birşey ama sorun sadece çıkış saatleri değil çalışma şartları... doktora gitmek için izin istersiniz rapor almadan gel diye tembihlenir, gece 2 de çıkıp sabah 9da işbası yaptıgımı biliyorum. fazla mesai ücreti almıyorum gece 10da çıkmak için bile izin alırım verirlerse öyle çıkabilirim ve daha neler neler. evde yemek yapamıyorum eşim ben yokum diye eve gelmek istemiyor bu sefer ben kızıyorum neden evde değilsin diye ama haklı. çocuk yapmak istiyoruz bu şartlarda nasıl ilgilenebilirimki. bırakın bayanları çalıştığım yerdeki erkekler bile çocuklarımızın büyüdüklerini hiç göremedik anlamayadık tadını çıkaramadık diyorlar. bende böyle olucam şimdiden strese dayanamıyorum çocugum olsa nasıl yaparım bilmiyorum. tayin istedim kabul etmediler. bilmiyorum ikilemdeyim

bence de yeni iş aramak mantıklı yenı iş bulursanız düşünmeden ayrılın zaten . Ama bulamıyor gıbı olursanız da ya işsisz kalmayı goze alarak ayrılacaksınız ya da mutsuz işe devam etmeyı sececeksınız.

çocuk istiyorsanız bu şartlarda çalışarak iyi bir çocuk yetiştiremezsınız anne sevgisi ilgisi en az iki yıl çok önemlidir bebek için.

Aslında çocuk düşünüyorsanız eşinizle beraber bu da bahanenız olur başka işte bulamıyorsanız en azından çocugumun ıyı yetişmesi için işten ayrıldım dıye belkı bıraz daha sızı rahatlatır. sonra çocuk buyuyunce yenı iş düşünürsünüz...

bankalar 5te sadece müşterilere kapanıyor evet maddi özgürlük mükemmel birşey ama sorun sadece çıkış saatleri değil çalışma şartları... doktora gitmek için izin istersiniz rapor almadan gel diye tembihlenir, gece 2 de çıkıp sabah 9da işbası yaptıgımı biliyorum. fazla mesai ücreti almıyorum gece 10da çıkmak için bile izin alırım verirlerse öyle çıkabilirim ve daha neler neler. evde yemek yapamıyorum eşim ben yokum diye eve gelmek istemiyor bu sefer ben kızıyorum neden evde değilsin diye ama haklı. çocuk yapmak istiyoruz bu şartlarda nasıl ilgilenebilirimki. bırakın bayanları çalıştığım yerdeki erkekler bile çocuklarımızın büyüdüklerini hiç göremedik anlamayadık tadını çıkaramadık diyorlar. bende böyle olucam şimdiden strese dayanamıyorum çocugum olsa nasıl yaparım bilmiyorum. tayin istedim kabul etmediler. bilmiyorum ikilemdeyim

gerçekten zormuş bu özel bankalardadamı böle bankaya ne zmaan gıtsem bı sohbet havası bısküviler çaylar kaveler makyajlar fuul gerçekten böle oldunu hiç düşünmemiştim en doğru kararı yıne sız verıceksınız allah daha hayırlı işler çıkarsın karşınıza

gerçekten zormuş bu özel bankalardadamı böle bankaya ne zmaan gıtsem bı sohbet havası bısküviler çaylar kaveler makyajlar fuul gerçekten böle oldunu hiç düşünmemiştim en doğru kararı yıne sız verıceksınız allah daha hayırlı işler çıkarsın karşınıza

devlet bankasında çalışıyorum. aslında subeden subeye değişiyor ama genelde böyle. bahsettiğiniz banka şubesi çalışanları çok şanslıymış. netten araştırdığımda bu sekilde olan birçok bankacı var bankacılık sektoru bitmiş resmen kolelikten başka birşey değil başka bir iş bulma ihtimalim çok az yazlık bir ilçedeyim sezon kapanıyor artık.

bankacılığı bıraktıgım için pişman olmam ama iş bulamayacağım için olacaklardan endişeleniyorum problemim çalışmak değil yaptıgım iş ama ülkede işsizlik kol geziyor bilmiyorum çok endişeliyim

Eşinizin maddi durumu yeterli ise ,siz de evde oturacağınız süre içinde çalıştığınız dönemdeki maddi alışkanlıklarınızdan fedakarlık yapabilecekseniz üzülmeyin derim, deneyim sahibisiniz, evet işsizlik var ,belki bir süre işsiz gezeceksiniz ama bankacılık sektörü harici bir sektörde mali işlerle ilgili iş bulabileceğinizi düşünüyorum ,şartlarınız ağır,inşallah hakkınızda en doğru karar neyse onu verirsiniz.

herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar bugune kadar sadece yorumları okurdum ama okadar çok bunaldımki bu konudan birde ben danışayım dedim hiç cevap gelmeyeceğinide düşündüm aslında:) hala kararsızım umarım herşeyin hayırlısı olur

valla şu an bir bankaya girmek için çabalıyorum canım.iş şartlarını düzeltmeye çalıssan yani kim ne hakla ezebilir seni
sen ez insanları banka çalışanları hep öyledir çünkü insan korkar :27:
bilemiyorum çok bunaldıysan hiç bir şey gözün görmez yani gerisini düşünmez bırakırsın
sen şu an o durumda değilsin daha... umarım düzelir...evde çocuğunu büyütmek de kötü değildir unutma
güzel de bir ilçedeymişsin...yerinde olmak isteyen cok kişi var.kararını ver bir daha diğer seceneği düşünme
asıl seni bu kararsızlık yıpratır.

çalışıyorum evet başka ihtimal yok bu şekilde devam edeceğim bitmiştir.
veya
çalışmıyorum kimsenin karışmaya hakkı yok böyle daha mutluyum.bitmiştir.

önemli olan kararsızlıktan kurtulmak ve kararının arkasında durmak.

valla şu an bir bankaya girmek için çabalıyorum canım.iş şartlarını düzeltmeye çalıssan yani kim ne hakla ezebilir seni
sen ez insanları banka çalışanları hep öyledir çünkü insan korkar :27:
bilemiyorum çok bunaldıysan hiç bir şey gözün görmez yani gerisini düşünmez bırakırsın
sen şu an o durumda değilsin daha... umarım düzelir...evde çocuğunu büyütmek de kötü değildir unutma
güzel de bir ilçedeymişsin...yerinde olmak isteyen cok kişi var.kararını ver bir daha diğer seceneği düşünme
asıl seni bu kararsızlık yıpratır.

çalışıyorum evet başka ihtimal yok bu şekilde devam edeceğim bitmiştir.
veya
çalışmıyorum kimsenin karışmaya hakkı yok böyle daha mutluyum.bitmiştir.

önemli olan kararsızlıktan kurtulmak ve kararının arkasında durmak.

bende girmek istediğin bankayı, şubeyi ve bankacılığı iyice düşün derim. benim çalıştığım bankada hiyerarşi çok fazla resmen askerlik gibi dikine gidersen sürülürsün başka illere hakkımı defalarca savundum tabikide ama en sonunda depresyona girdim hemde durduk yere hiçbirşey yokken artık yorulmuş gibi hissediyorum. abartı gibi geliyordur eminim ama ben çalışıtıgım şube konusunda çok şanssızdım. sevmeden yapılabilecek bir iş değil.umarım senin içinde en hayırlısı olur, olumsuz etkilemek istemem iyi şartlarda olan bankacılarda vardır muhakkak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X