Geliyor ama bununla bir şey yapılır isteği daha ağır basıyor. Mesela peynir kutusu, yoğurt kutusu falan değil olay. Onları atarım bama güme. Kırılan bozulan şeylerin çoğunu atarım. Ama birşey olur mu bundan dediğim an atamıyorum.evi temizlerken bir atma istegi gelmiyor mu ?
Kesinlikle atın lazım falan oldukları yok.. gecenler bende baya bı kıyafet çıkardım zorlandım baştan ama attiiimm şimdi hiç aramıyorum dolabım daha düzenli olduHanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorumBiliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.
Taşınacağımız evde büyük. Hani atmasam olur. Bir kenara koyarım. Birşey oldukça yaparım. Hem ne var ki insanların evi ıvır zıvır dolu. Bende de azıcık olsun. Ana fikrim bu. Ama sıkıntınında farkındayım çünkü beğendiğim gazoz şişesinin 23 tanesini ne yapabilirim ki? Yada 3 yıl önce bozulan ağır hantal ve çirkin saati. Hiç sevmediğim için dolabın üstüne kaldırdığım ahşap meyveliği mesela. At gitsin diyorum. Yok atamıyorum. Belki aklıma birşey gelir diyorum.
Minimalist felsefeleri okuyorum. Japon videolarını izliyorum. Sadelik mutluluktur diye takılıyorum ama kesmiyor.
Annem çemkiriyor. Eşim nasıl istersen öyle yap diyor. Bence sizin daha ikna edici düşünceleriniz vardır. Bana bir yardım edin
ben minimalci olarak, evimde kullanmdığım hiç bir şeyi tutmam...buzdolabım bile boş sayılır, günlük alır yaparım yemekliği bile...az eşya bana huzur veriyor, ayrıca iş az oluyor...benimde annem sizin gibi, 40-50 yıllık, giysileri, çeyizden kalma mutfak eşyaları bile vardır, atmaya kıyamaz...ama sürekli iş yapmaktan, oram ağrıyo, buram ağrıyo der...Hanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorumBiliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.
Taşınacağımız evde büyük. Hani atmasam olur. Bir kenara koyarım. Birşey oldukça yaparım. Hem ne var ki insanların evi ıvır zıvır dolu. Bende de azıcık olsun. Ana fikrim bu. Ama sıkıntınında farkındayım çünkü beğendiğim gazoz şişesinin 23 tanesini ne yapabilirim ki? Yada 3 yıl önce bozulan ağır hantal ve çirkin saati. Hiç sevmediğim için dolabın üstüne kaldırdığım ahşap meyveliği mesela. At gitsin diyorum. Yok atamıyorum. Belki aklıma birşey gelir diyorum.
Minimalist felsefeleri okuyorum. Japon videolarını izliyorum. Sadelik mutluluktur diye takılıyorum ama kesmiyor.
Annem çemkiriyor. Eşim nasıl istersen öyle yap diyor. Bence sizin daha ikna edici düşünceleriniz vardır. Bana bir yardım edin
bunun psikolojide bir adi vardiGeliyor ama bununla bir şey yapılır isteği daha ağır basıyor. Mesela peynir kutusu, yoğurt kutusu falan değil olay. Onları atarım bama güme. Kırılan bozulan şeylerin çoğunu atarım. Ama birşey olur mu bundan dediğim an atamıyorum.
Anneme söylesem yenisini al diye mobilyalarımı bile atabilirbunun psikolojide bir adi vardiAstoria daha iyi bilir sanirim
kendinizi ikna edip bundan bir sey olurmu diye dusunmeden atmaniz lazim
yada annenize soyleyin yerini siz gormeden o yok etsin
benim esimde o dursun bisey olur bu dursun bisey olur modunda tamam canim diyip 2 gun sonra atiyorum aklina bile gelmiyor adamin yoksa onunu alamam yani
Resim luffy do flamingo, isim monkey d, alttaki yazı gintama, acaba kol kola girip biz en iyi arkadaşız diye gezsek miBu benim ya : D Atmaya kıyamam ama gel gör ki, öyle orda boş boş dururlar. Annem de hep kızar bana.
Evet gördüm ama ayın 20 sinden sonra evden o kadar şey atamam ki diye vazgeçmiştim. İlk birkaç gün iyi de.Peki kullanılabilecek durumdan olan eşyaları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmayı deneseniz? Ya da cam şişeleri geri dönüşüm kutusuna atıp topluma katkı sağladığımızı düşünseniz?
Yani o eşyaları elinizde tutmanın verdiği hazzı, onları dağıtarak başka bir olumlu duyguya dönüştürseniz?
İnstagramda turkisimininalizm hesabının öncü olduğu bir uygulama görmüştüm. Ayın her günü, o gün sayısı kadar eşya çıkarıyorsunuz evden. Örneğin ayın birinci günü bir, ikinci günü iki eşya. Minimalizm üzerine araştırıyorsanız, siz de muhakkak rastlamışsınızdır. Başkalarına faydalı olma fikri ile bu oyunu birleştirmeyi denerdim yerinizde olsam.
Ev büyükse ve yeterli alan varsa kendinize bir hobi odası tasarlayın. Atmayın ama ortalıkta da olmasınlar. Bizim boş bir odamız vardı üçe böldük iki hobi manyağı olarak. Bir köşe müzik stüdyosu, bir köşe çalışma alanı,bir köşe benim hobi alanım. Benim alan daha çok depolama bölgesi gibi oldu. Kocaman plastik depolama kapları aldım ama ciddi kocaman, içine ben girebiliyorum o derece kocaman. Hobilerimden biriyle ilgileneceğim zaman gerekli malzemeleri alıp çalışma masasına geçiyorum. Ya da eşim eve iş getirince orda çalışıyor, benim özel öğrencim gelince yine çalışma alanını kullanıyorum. Bazen eşim müzik yaparken ben ders çalışıyorum. Minnacık odada her türlü aktivite yapılabiliyor. Ama bu aktiviteler evin diğer bölgelerine yansımadığı için evin içinde minimalist bir yaklaşım yakalayabiliyoruz.
Bu yorumu çıktı alıp buzdolabının üstüne asmak istiyorum şu andaKullanırım, şunu yaparım dediğiniz şeyleri değerlendirecek bir fırsat geçti diyelim elinize, dönüştürdünüz. Çok mu elzem bir şeye dönüşecekler, olmasaydı olmazdı diyeceğiniz nitelikte mi olacaklar? Bence dönüşünce sevimli, şık, güzel, dekoratif belki pratik şeyler olabilirler ama yaşamsal önemi olmayan şeyler olacak. Eğer öyleyse atmaktan çekinmeyin bence. Bir şey lazım olduğunda kolaylıkla ulaşabiliyoruz artık. İsraf edin demiyorum elbette ama dediğiniz gibi onlarca soda şişesi size yük oluyor anca. Evde alanınızı daraltıyor. Kullanılabilecek durumda olanları çöpün yanına bırakabilirsiniz ya da ihtiyaç sahibi birine, kullanacağını bildiğiniz birine verebilirsiniz.
Hanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorumBiliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?