İstifçiliğime bir el atalım mı?

Benim içimi boğar asla tutamam öyle gereksiz şeyleri hemen atarım sadeliği severim için hiç bunalmıyomu baktıkça? At gitsin yaa dinleme kendini eski şey ne işe yarıcak sonra

Eski, kullanılmayan ve ne zaman kullanacağımızı bilmediğimiz eşyalar durağan enerji tutup, ortamın enerjisini negatifleştirirmiş. Hele kırık eşyalar.
Yanınıza atmayı seven birisini alın ve istifinizi elden geçirin derim.

Off en nefret ettiğim durum.
Hep şunu düşünürüm, benim evimde tozlanan, yüzüne bakılmayan şey, belki başkasının ihtiyacıdır ya da başka ellerde kıymetli olabilir diyerek, elime ne gelirse veriyorum.

Sizin biriktirdiğiniz şeyler, geri dönüşüme açıl ise bu işle uğraşan birileri ya da halk eğitim kurslarına verebilirsiniz.
Siz fayda sağlamıyorken, bırakın başkasına yarasın.
Bu her şey için geçerli ç, 1 sene el sürmediğim kıyafet, ayakkabı, çanta hepsini ama hepsini dağıtırım mutlaka.
Verdikçe mutlu oluyor insan, üzerinden yük kalkıyor.

minimal yasamla alakali bilgi edinmenizi tavsiye ederim az esya cok huzurdur bence

Benim bu konuda en net düşüncem şu "2 yıl hiç kullanmadıysan ihtiyacın yoktur"
Bu 1 yıla bile indirgenebilir eşyaya göre..

Ben de tam tersi atmayı, vermeyi seviyorum..
Evimde çok ıvır zıvır yoktur. Süs eşyam bile azdır..

En son tatile gitmek için bavul hazırlarken oğlumun doğumundan ve bebek mevlüdünden kalan süsleri sakladığımı farketmiştim.
Yer kaplamasın, tozlanmasın falan diye bavulun içine koymuşum hatta. "Bununla gelince ilgileneceğim dedim. Ve bavulu yerine yerleştirirken hepsini çöpe attım. Tekrar lazım olur mu birine lazım olur mu diye 2-3 saniye düşündüm ve hop çöp poşetine..

Mary Kondo'yu izlemeyi çok severim. İzlerken ben bunu zaten yapıyormuşum dediğim yerler de var..

Çok eşyanın negatif enerji barındırdığını hissediyorum..
Her yerde abajur, biblo, tablo olan yerlerde ruhum daralıyor. Karmaşıklık, kaos bana göre değil..

Bana burdan fenalık geldi evimde işe yaramayacak bir tane ip bile yoktur.
Marie kondo 1 ben 2
Benim size verecek tavsiyem yok çünkü çok başka tellerden çalışıyoruz. Sadece kınamaya geldim

evlenirken eşimin evindeki bütün otu çöpü yayıntıyı kayınvalidemin 'aman atmayın lazım olur' çığlıklarına kulaklarımı tıkayıp yolladım. hiç de lazım olmadı.
olmuyor arkadaşım. kırk yılın başında birşey lazım olacak diye yaşam alanını çerçöple doldurmayı nasıl göze alabiliyorsun ki?

Hic dusunmeden atin :)
Bende tam tersi. Artik kullanmadigim seyleri atarim. Hic dusunmeden
Giymedigim seyleri ikinci el veya yardim yapacak kutulara atarim, cocuklarin da oyle.

Bir şey olur mu diye düşündüğünüz şeyleri geri dönüşüm kutusuna atın. O zaman gerçekten onlardan çok şey oluyor.

Bana burdan fenalık geldi evimde işe yaramayacak bir tane ip bile yoktur.
Marie kondo 1 ben 2
Benim size verecek tavsiyem yok çünkü çok başka tellerden çalışıyoruz. Sadece kınamaya geldim
Ahahaha dürüstlüğünüze hayran kaldım.

warren buffet adli bir işadamının tavsiyesiydi

Ay bende boyleyim ya. Lazim olur belki diye diye biriktirme gayesi var. Allahtan ev kucuk yerim yokta biriktiremiyorim. ama kenara ayirdigim seyi de kolay kolay atamıyorum

Ay bende boyleyim ya. Lazim olur belki diye diye biriktirme gayesi var. Allahtan ev kucuk yerim yokta biriktiremiyorim. ama kenara ayirdigim seyi de kolay kolay atamıyorum
Evde kızın mama kutularını buldum, teneke, 5 tane, inanılmaz çıldırdım. Kenara ayırmışım aynı sizin gibi, hiç atasım yok

Şişeleri baharatlik yapabilirsiniz, mama kutularını kalemlik yada birbirine yapıştırarak organizer veyada çiçek seviyorsanız boyayıp saksı yapabilirsiniz.

Ama ne işe yarayacagini bilemediğiniz her şeyi çıkarın evden. Olmayan kıyafetlerinizide verin birilerine.

Çok sık olmasada bende evi elden geciririm, oğlumun odası evin en düzenli yeri sanırım. Her mevsim geçişlerinde tüm eşyalarını düzenler, kullanilmayanlari atarım yada veririm.

Bu konuyu okuduğum iyi oldu, en son geçen yıl mutfak eşyalarını ayiklamistim ama evi ihmal ettiğimi fark ettim, şimdi bana da bir şevk geldi, en kısa zamanda evdeki tüm eşyaları tekrar bir kontrol edeyim.

Temizliği zor olmuyor mu? Ay bende en ise yarayan hatta yeni eşyalarımı bile atıyorum bazen Allah affetsin annemde bundan kızıyor bana sen at Allah verir mi sana bidaha diye ama napayim resmn delirecek gibi oluyorum fazlalık görünce:)) ikimizinkide aşırı bence :)

Benimde lazım olur diye atmadığım şey çoktur. Atmak istiyorum ama ,bunca zaman durdu lazım olmadı bundan sonra da olmaz neye yarayacak ki, diyip attığım her şey de bi kaç gün sonra lazım oluyor

Hazır kutularda satmak yerine böyle böyle ürünler büyük kaplarda olsa da biz kavanoz kutu götürerek alsaydık böyle atıklar olmazdı. Bu da çok ütopik

Son düzenleme:

Biriktirdiğiniz şeyler aslında çokta işe yarayacak türden değil, ancak süs eşyası ya da dekoratif kutular falan yapılır, onlara bir kaç gün ayırıp süs eşyalarını yapın ve hayır için yapılan kermeslere bağışlayın, benim hobim dikiş dikmek incik boncuk neler saklamışım neler, bütün o parça kumaşlardan boy boy keseler, torbalar diktim, sakladığım düğmelerle taşlarla süsledim, runner, tek parça örtüler, mutfak havluları, çantalar neler neler diktim belediyenin düzenlediği bir kermese bağışladım, o kadar sevindiki herkes. Birşey yapılamayacak olanları minik parçalara ayırıp artık elyaflarla büyük büyük minderler dikip barınağa bağışladım tertemiz oldu her yer üç tane kocaman koli kumaşı ve ıvır zıvır iki aksesuar kolisinden kurtulmuş oldum. Bu tür bir şey size mutlu hissettirecetir, hem de eviniz boşalır

Bende biraz öyleyim çocuğuma lazım olur faliyet yaparım diye bazen atmıyorum konuyu takipteyim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…