İstifçiliğime bir el atalım mı?

Keşke 1000 kitabınız varken tanışsaydık

Ivır zıvırı atmak beni öyle rahatlatıyorkii.
Evimde gereksiz bir iğne bile yok.

Kahkaha attım bunu okurken çünkü gazoz kapaklarının olduğu devasa cam kavanozla bakışıyoruz şu anda

Benim kızımda taş getiriyor ,neden getiriyorsun taşları olmaz dediğimde

Ama anne annesi babası kaybolmuş yalnız duruyordu ,diye diye her taş dolmustu

Size sözü geçen birini alın yanınıza, temizliğe girişin. Söyleyin, gereksiz olanları atsın. İlk başta zor gelir belki ama bir süre sonra kendiniz "amaaaan at gitsin" dersiniz :)

Bende tasınıyorum evim buyuk bir odam boştu ne kadar luzumsuz sey varsa istiflemişim hepsini attım kıyafetler ayakkabılar hepsini ihtiyaç sahiplerine verdim
Yeni evime kullanmadıgım hiç birsey i goturmeyecegim
İstifçilik cok kotu tlc de bununla ilgili programlar var mutlaka izle
Temizlik yapılması da cok zor bu evlerde ileri safhalarda oturacak yerleri kalmıyor
Kendine bir koli yap sadece en gerekli seyleri ona koy diğerlerini at gitsin
Kıyafetleride ihtiyaç sahiplerine ver hem sevap kazanmış olursun

ben atamıyorum diye bir keresinde yakın arkadaşımla gardrobu boşaltmıştık birçok şey seçti kimine içim gitse de ses etmedim. en son 1 hafta aldığım çantayı güzel değilmiş at dediğinde tamam gerisini hallederim diye arkadaşı yollamıştım

şuan tek kıyamadığım el emeği çeyizlerim hiç birini kullanmıyorum ve bir dünya var nolcak bilmem

Shusui Bugüne kadar yapmadıysanız muhtemelen bugünden sonra da yapamayacaksınız ki zaten. O yüzden en en azından küçük ufak tefek şeyleri atmaya başlayın. Mesela o kapakları bi atıverim. Arkasından bozuk olan eşyalar varsa onları atın. Size ruhen de zarar verir ki onları tutmak. Birşey yapmak isteyip yapamadıkça daralırsınız. Azar azar başlayın.
Hem büyük eve çıkınca nasılsa yerim çok diyip daha çok biriktirirsiniz ki o zaman önünü alamazsınız.

bi an benim herif yazıyor sandım, onu sakla bunu atma derken evi çöpe çevirmiş bir ay önce derin bir temizlik yaptım, çoğunu attım valla, elime benim herif gelse onu da atacaktım ama şehir dışındaydı bi gözüm içim aydınlandı ki sorma

Ay ben bazen işime yarayan şeyi bile atarım sırf ferahlamak ve evi ferahlatmak için.. Atın, attırın.

Ben mutfakta çok biriktiryordum. En son çekmeceme doldurdugum şeylerle başladim,mini rende,kaşık ,spatula bıçak vb seyler için şöyle bir program yaptım,1 ay boyunca burdan alıp kullandıklarımı üst çekmeceye koyacağım,kullanmadıklarım çöpe yada ihtiyaç sahibine gidecek. Gerçekten 1 ay ellemediklerimi çıkardım elden.
Böyle böyle diğer dolaplara geçtim. Pek fazlalık kalmadi. Deneyin isterseniz,işe yaramadını anlayınca o eşyalar, kabul etmek daha kolay oluyor

Bir şeyi 6 ay kullanmadıysam asla evde tutmuyorum.
Kıyafetinden, araç gerece, mutfak zimbirtilarina kadar.
Ona rağmen taşınacağım,
Ve evde bir sürü daha verilecek şey bulacağıma inanıyorum :)

Esim sizin gibidir.
Özellikle kablolar, bilgisayarlar, fi tarihinden kalma harddiskler ve oyunlar konusunda. Kalın uclu nokia şarja varana kadar saklıyor.
Yok bitmiyor adamın daginigi, dronu, model arabası, uçağı, bezdim.
Yeni evde 1 odayı ona verdim, ne hali varsa görsün. Asla kapısını açmayı düşünmüyorum.

Ben geleyim bütün evi atarım ama!eşim bir gün yanlışlıkla bizi de atacaksın der hep.yeni bir iki kazağını giymiyor artık diye atmışlıgım var

Şu tlc deki temizlik programlarini izlsyincd benim evdeki ise yarar şeyleri bile aradim geliyor arada bi izleseniz belki heves olur sizdede

Önce hepsini çöp poşetlerine doldur .Atmak için değil ortada durmasın diyeAma şimdi kullanmadığın heeeeeerrrşeyi
Sonra onları kullanılmayan balkon depo vs kaldır .
Untursan o iş bitmiştir .
Evin düzeninden memnuniyetinden aklına bilegelmez

Valla canım tam çöp toplama saatine hepsini at bence. İçin kan ağlasada yapacak birşey kalmaz veya iyi durumdakileri bağışla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…