İstifçilik

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Herkese iyi akşamlar babaannem ve halam aynı evde yaşıyor babaannemin istifçilk rahatsızlığı var halam ise okb temizlik yapmıyor ve benim de dokunmama izin vermiyor kaç kere temizledim sonuç hüsran

Psikolojik tedavi görmezlerse ne kadar toplarsaniz toplayın o ev geri dağılacak. Bu istifcilik uzerinde uzman bir psikolog bulmalisiniz ya da psikiyatr. Hoarders diye bir program var. İstifcileri anlatıyor durumları bayağı sıkıntılı yakınları da çok yipraniyor Allah kolaylık versin.

Tlc de bi program var :)
Aklıma o geldi.
Valla tedavi şart.
Ama eskilerde o istifçilik genelde var.
Bende tam tersi ,fukara evi gibi hiç bişey yok.
Çok eşya beni boğuyor.
Fazlalık tek eşyam yok.
Hemen atarım.annem bununda bi hastalık oldugunu sölüyor :)

TLC programları gibi :)
Onlar hasta ve tedaviye ihtiyaçları var.
Lütfen belediyeden yardım isteyin ve uzman psikolog ve psikiyatrlardan destek alın.
Uzun ve yorucu bir süreç.
Ama onları hayatı söz konusu.

Istif dizmek demek degil mi ? Istifcilik ney anlamadim biriktiriyorlar mi çöp falan

Evet öyle, çöp ev oluyor zamanla. Hiçbir eşyayı atmaya kıyamamak. Her şeyi ileride lazım olur belki diyerek saklamak. İyi ki çevrenizde yokmuş :))
Yok var
Yemin ederim babam.
Babam çöpleri kendisi asansorle indirir asagi o ayrida
Tam bir eskici :) eski seylerle dolu ev atmaya asla kıyamıyor 50 senelik seyler daral basti artik gizlice atiyor annem. O kadar sacma seyler var ki gereksiz fotolar,eski isyerinden kalan dosyalar ajandalar,çürümüş bazi esyalar,kiyafetler,sandik,saat.ve saat kırık ha
Bide ovunerek diyor ki bu saat benimle ayni yaşta
Abajur ,minik tarihi gecmis ickiler ufak ufak koleksiyon yapmis sanirim,ayyy yazarken bile uyuz oldum. Tesbih kopuk ha kopmus..ki tesbihte kullanmaz babam. Cakmak,zippo kullanmior ha oyle duruyor ay cok acaip seyler vaaar sinir bozucu

Zor bi durum ikisi de tam denk gelmiş hem.

Ikisini ayirmak mümkünse teker teker daha kolay idare edilebilirler.

Evlerini degistirme şansı olursa minik bi ev söyle esya koymaya yer olmayacak ve fazla temizlik derdi olmayacak bir ev faydali olabilir.

Uzman destegi de lazım.

Allah kolaylık versin.

Evet ama babaannemin daha ileri boyutta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…