• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işverene manevi tazminat davası açılırmı?

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
21
158
Diğer
arkadaşlar ,işveren olmayan bir olay ile ,elinde tutanak yokken noterden iş akdini fes ederse ve bende bu sebepten tazminat ve işsizlik parası alamazsam işverene yalan beyandan dolayı ve beni zor duruma düşürdüğü için manevi tazminat davası açabilirmiyim?

arkadaşlar ,işveren olmayan bir olay ile ,elinde tutanak yokken noterden iş akdini fes ederse ve bende bu sebepten tazminat ve işsizlik parası alamazsam işverene yalan beyandan dolayı ve beni zor duruma düşürdüğü için manevi tazminat davası açabilirmiyim?

Buradaki alabileceğiniz tazminat manevi tazminat değil iş akdinizin haksız yere feshedilmesi ile ilgili olarak kötüniyet tazminatıdır. İş akdiniz işverence kötüniyetle ve haksız yere feshedildiyse şartların sağlanması durumunda kıdem, ihbar tazminatı ve kötüniyet tazminatı alma hakkınız var.

kötü niyet tazminatının duruma uyduğunu sanmıyorum çünkü ssk var ve çalışma süreside 2 yıl..

kötüniyet tazminatı iş akdinin kötüye kullanılarak feshedilmesi anlamına gelir, bunun ssk yapılmasıyla veya çalışma süresiyle ilgisi yok.

Back
X