İşverenim Yıllık İznimi Vermiyor:(

masal88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
659
845
103
İstanbul
Arkadaşlar 2 yıldır bir şirkette çalışıyorum ..2 yıldır yıllık izin kullanmadım parasını da alamadım..işverenime bir dilekçe yazdım 2 yıldır çalıştığımı herhangi bir şekilde yıllık izin kullanmadığımı iznimi talep ettiğimi belirttim fakat iş verenim ben ve benim gibi yıllık iznini talep eden arkadaşlarımı kibarca kovdu..hala o is yerinde çalışıyorum sgk yı arayıp şikayet ettim şikayet kaydı oluşturdular bana bir takip numarası verdiler 1 ay sonra takip etmek için aradığımda gerekli evraklar oluşturuluyor v.s v.s bişeler söylediler ne kadar süre içersinde net bir cevap alabileceğimi sordum fakat kesin bir cevao veremeyiz dediler 15 gün sonra tekrar aradım başka bir müşt.temsilcisi bu şekilde bir denetleme yapılamayacağını ancak;isim soyisim verebilirsem kesin bir cevap alacağımı söyledi ama ben hala o işyerinde çalışıyorum kimlik bilgilerimi açıklayarak şikayet etmem halinde benim o iş yerinde çalışmam mümkün değil:50:kimseden de böyle bir şey isteyemem kimsenin de kabul edeceğini düşünmüyorm zaten..ne yapabilirim bir fikir verin ltf:5:

Öncelikle 4857 sayılı İş Kanununda ve Yıllık izin yönetmeliğinde Yıllık İzin uygulamaları açıkça belirtilmiştir. Yıllık İzin haketmişsiniz ve talepte bulunmuşsunuz. İşveren bu talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür. Yerine getirmediği takdirde idari para cezası öder. (2013 yılı itibariyle yıllık izin kullandırmadığı işçi başına 237 TL dir).
Benim görüşüm; bu konuda işverenle uzlaşamıyorsanız işyerinize bir ihtarname veya dilekçe yazın. (çalıştığınız süreyi, ne kadar yıllık izin hakettiğinizi, yıllık izine ilişkin kanun maddelerini mutlaka belirtin.) İşverenden teslim alındığına dair imzalı fotokopi alın, yıllık izin dökümü olan belge de alırsanız iyi olur. T.C. Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şikayet dilekçesi yazın ve ekine fotokopiyi ekleyin ve gönderin.

Öncelikle 4857 sayılı İş Kanununda ve Yıllık izin yönetmeliğinde Yıllık İzin uygulamaları açıkça belirtilmiştir. Yıllık İzin haketmişsiniz ve talepte bulunmuşsunuz. İşveren bu talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür. Yerine getirmediği takdirde idari para cezası öder. (2013 yılı itibariyle yıllık izin kullandırmadığı işçi başına 237 TL dir).
Benim görüşüm; bu konuda işverenle uzlaşamıyorsanız işyerinize bir ihtarname veya dilekçe yazın. (çalıştığınız süreyi, ne kadar yıllık izin hakettiğinizi, yıllık izine ilişkin kanun maddelerini mutlaka belirtin.) İşverenden teslim alındığına dair imzalı fotokopi alın, yıllık izin dökümü olan belge de alırsanız iyi olur. T.C. Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şikayet dilekçesi yazın ve ekine fotokopiyi ekleyin ve gönderin.

yalnız şöyle bir sorun var ihtarname çektiğim zaman o iş yerinde çalışamam ve şuan ihtiyacım var aslında..iş verenin haberi olmadan şikayet edemezmiyim acaba sgk ya

ihtarname çektikten sonra sizi bu sebeple işten çıkartırsa, işe iade ve alacak davaları açarsınız. elinde bu alacaklarınızı ödediğine dair yazılı belge de yoksa gecikmeli de olsa hakkınızı çatır çatır alırsınız
sizi haksız yere işten çıkardığı içinde işe geri almak zorunda kalır, işe geri almak istemezse de birkaç aylık (tahmini olarak genelde 4 ay olur) brüt aylık ücretinizi ve haklarınızı ödemek zorunda kalır.
süreç elbette uzun olabilir, ama haklarınızı en yüksek faizleriyle birlikte alırsınız merak etmeyin
ki birçok işveren de bu aşamalarla uğraşmamak için uzlaşma yoluna gitmek ister, çünkü tarafların kendi aralarında anlaşacaklarından daha fazlasına hükmeder genelde mahkeme, o yüzden eğer bu durumlara gelirseniz sulhe yatkın bir avukat bulmanızı tavsiye ederim.

hakkınızda hayırlısı olsun

ihtarname çektikten sonra sizi bu sebeple işten çıkartırsa, işe iade ve alacak davaları açarsınız. elinde bu alacaklarınızı ödediğine dair yazılı belge de yoksa gecikmeli de olsa hakkınızı çatır çatır alırsınız
sizi haksız yere işten çıkardığı içinde işe geri almak zorunda kalır, işe geri almak istemezse de birkaç aylık (tahmini olarak genelde 4 ay olur) brüt aylık ücretinizi ve haklarınızı ödemek zorunda kalır.
süreç elbette uzun olabilir, ama haklarınızı en yüksek faizleriyle birlikte alırsınız merak etmeyin
ki birçok işveren de bu aşamalarla uğraşmamak için uzlaşma yoluna gitmek ister, çünkü tarafların kendi aralarında anlaşacaklarından daha fazlasına hükmeder genelde mahkeme, o yüzden eğer bu durumlara gelirseniz sulhe yatkın bir avukat bulmanızı tavsiye ederim.

hakkınızda hayırlısı olsun

anlıyorum tşkr ederm ama o şekılde o ıs yerınde calısmak ıstemem ztn mahkemelerle uğraşacak ne zamanım ne de gücüm var bilgilerimi gizleyip şikayet hakkımı kullanamıyorsam yapacak bırsey yok kabul etmek zorundayım malesef

cevap veren arkadaşlara katılıyorum.. yıllık izin kullandırılması zorunludur kullandırılmayıp çalıştırılan günlerde yüzde ikiyiz ücret alırsınız. birincisi normal çalışma ücretiniz ikincisi izin verilmeyip çalıştırılan gün ücreti. hatta yaptığınız çalışma günlük çalışma süresini aşmışsa yüzde 50 zamla ücret alırsınız. 4857 sayılı iş kanunu işçileri işveren karşısında korur. bu bakımdan çekinmenize gerek yoktur zira siz çalışıyorsunuz buna mukabil kazandığınız ücret ve hakları evleviyetle isteyeceksiniz.

ay sonunda işten ayrılıyorum...nasıl bir istifa dilekçesi yazmalıyım ve çıktıktan snra sıkayet edebılırmıyım bunu sebep göstererek

Back
X