İşverenle konusma hakkında

İnan bana sen kafanda büyütüyorsun. Bu sistemde ne yazık ki hepimiz yeri doldurulabilir çalışanlarız. Sen 14 yıldır çalışıyorsun, büyük ihtimalle buna göre maaş vs alıyorsun. İşverenin büyük ihtimalle senin yerine yarı maaşla senden daha az tecrübeli birisini alacak. Yani kendini suçlu hissetmene ve işveren karşısında gerekçeler üretmene hiç lüzum yok.

Dilekçe hazır zaten sorun yok dilekçede . Sorun konusma da ..

" Müsait misiniz ?
Sizinle bir şey konuşacaktım.
Evlilikten doğan yasal hakkımı kullanmak istiyorum.
Buda yazılı dilekçem. "

14 yıldır çalışıyorum diyorsun yaşın bildiğim kadarıyla 36-37 yani tecrübe sahibiyken sıkıntı edecek bir konu yok ortada.

Bu zamana kadr hiç bir şeyim kolay olmadı şirkette hem ayağımı kaydırmak için bahane sundular hakkımı yediler tamam dediler ama yapmadılar umarım bu kadar basit olur her şey .. 14 yıldır aynı şirkette çalışıyorum

O zaman bana bay.

Kafamda büyütüyorum evet ama büyüttüğüm olay bir sorun çıkması konusunda. Ve öyle sandığınız gibi aldığım bir maaşta yok maalesef . 3000 tl direk söyleyeyim:) sanırım gerekçeler üretiyorum haklısınız

Hiçbir sorun çıkmaz. Sigortalı kayıtlı kuyutlu çalışansın sonuçta. Hiçbir işveren böyle bir konuda sorun çıkarmaz çünkü mevzuat çok açık. En fazla biraz üzülmüş gibi yaparlar, iki gün sonra yerine birini getirip elindeki işleri devretmeni söylerler. Sonrası sen sağ ben selamet.

hiç kasmayın, duygusal bakmayın, sorumlu hissetmeyin. yasal haklarınızı, işverenin yasal haklarını iyice bilin ama. bildiğim kadarıyla pat diye ben ayrılıyorum deme hakkımız yok çalışan olarak, belli bir yasal süresi var o süre içinde söylemek lazım. evlilik durumlarında nasıl oluyor bilmiyorum. siz iyice öğrenin ki hayır şu süreden önce çıkamazsın falan deme hakları olmasın. ayrılıp gideceğiniz yer için kvkk düşünmenize de gerek yok. uzun konuşmaya da gerek yok.
yani benim eski işyerimde kızın birini işten çıkardılar mesela ama çıkarmadan önce 1 saatten fazla konuştular. ne konuşuldu bilmiyorum da kız muhtemelen kendisine yapılan haksızlıkları saydı, içini döktü. ama gidiyor sonuçta ne gerek var ki değerli zamanı ayırmaya. aynı patron beni de çıkardı, ben hiç konuşma falan yapmadım 10 dk sürdü en fazla. ne anlatıcam uzun uzadıya, zamanım kıymetli.
kasmayın.

Isyeriniz nasil bir yer?
50 kisiden fazla misiniz?
50 den azsa 31 marta kadar kvkk imzalama suresi var. Siz o tatihten önce cikicaksaniz hic imzalamayin.
Bunun disinda baska sehre yerleseceginizi söyleyip yazin istifanizi. Evlilik sebebiyle cikarken sorun da olmuyor önceden bildirme vs zorunlulugu yok.

Olacağı o zaten kimse vazgeçilmez değil. İstediğim kolayca sorun olmadan çıkıp gitmek söylemek . Yok kvkk yı imzalamadın yok öyle yok böyle diye can sıkıcı şeylerin olmaması guzrl guzel kojusulsun bitsin. İş sözleşmesini imzalamadım diye yapmadıkları psikolojik mobing kalmadı eee ispat edemedim şahit gerekiyor kimse olmadı. Her yerde kamera var tepemde karşımda resmen bunaldım . Yok kapı girişi diye bilmem ne . Bende imzalamak ve riske atmak istemiyorum hiç bir şeyi dedikleri dediğiniz gibi zaten gideceğim gerek yok ve aslında geçmiş tarihli belge imzalamak istemiyorum diyeceğim yeterli

Yasal süreci biliyorum. Zaten şimdi söylesem 56 gün ihbar sürem var avukat evlilik nedeniyle fesih yazısını ihbar süresi kanun maddesi olarak örnek verdi , sağolsun. Haklısınjz ben duygusal yaklaşıyorum biraz .

Aynen öyle, hiç kafanda kurup kurup kendini koşullama. Eğer çok dertlendiysen de rica et avukata, seninle girsin görüşmeye. Ama şart değil yani, kendin de halledersin.

Ben ayın 1 ine kadr söylemiş olurum zaten .31 marta kadar beklememe gerek yok . Önceden bildirmek gerekiyor ihbar var maalesef öyle gerekiyor avukat dedi sizin hazirana kdr çıkma hakkınız var ihbar süresini de katarsak martın 15ine kadr söylemeniz gerekiyor dedi.

Aynen öyle, hiç kafanda kurup kurup kendini koşullama. Eğer çok dertlendiysen de rica et avukata, seninle girsin görüşmeye. Ama şart değil yani, kendin de halledersin.
Haklısınız avukata gerek yok hallederim sadece doğru cümleleri seçmek istiyorum hepsi bu ama kafamda şekillendi

Tekrar söylüyorum o belgenin siz işten ayrılıyorum dediğiniz anda hükmü yok.. ne yapacak adam sizin bilgilerinizi işten ayrıldıktan sonra . sağ duyulu olun biraz. devam edenler için geçerli bir belge sizde daha söylemediğiniz için bilmedikleri den baskı yaparlar yaparlarsa ..sizde bir an önce söyleyin kurtulun .. bizde

Evlilikten yana istifa edince ihbar süren yok.
İstifa edip çıkıyorsun.
İşverende sana bu tazminatı 1 ay içinde ödemekle sorumludur.

Senden yararlanmak için ihbar süresi var demiştir sana ama kanunda böyle bir süre yok.
Öyle olsaydı evlenen herkes ihbar süresini beklerdi.
Evlilikten yana istifa da bekleme yok.

Kuzum 14 yıldır çalışma hayatında olan biri için çok amatör düşünceler bunlar.
Ayrıca patron işten çıkan birine niye KVK belgesi imzalatmak istesin?
Ne işine yarayacak bu belge?
Bakıp bakıp eski günleri mi yadecek?
‘Ah Sehid ne iyi çalışandın, bizi bırakıp da nerelere gittin?’ diye.
Rica ediyorum biraz mantıklı düşünüp hareket edin.

İşyeri sizin değil, ortak değilsiniz, firmanın sırlarını rakiplerine satmıyorsunuz, evlilik-şehir değişikliği nedeniyle istifa ediyorsunuz hepsi bu.
Ne kadar büyüttünüz bu meseleyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…