İşverenle konusma hakkında

Var maalesef yani özel şirketlerde işveren bnu isteme hakkına sahip kanunen bu avukat söyledi..

İstiyorlar kvkk belgesini imzala öyle çık modunda yada mail at diyorlar. Öyle yaklaşıldığı için böyle düşünüyorum zaten. Amaçlarını bilmediğim için . Hatta avukat imzalama geriye dönük incelemeye alındığında senden bir şey talep edilemesin dedi ondan diyorum bende zaten bir şey olmasa neden bu kadar üzerine düşeyim..

Bu kadar rahatsızsanız görmezden gelin konularını cvp vermeyin lütfen .
Avukatın aynen söylediğini söylüyorum. Eğer imzalarsam geriye dönük bir şey olsa bile dava açma yetkilerine sahipler dedi. Yoksa gider söylerim olay biter..

Var maalesef yani özel şirketlerde işveren bnu isteme hakkına sahip kanunen bu avukat söyledi..

Kusura bakma da sen bu konuları iyi bilmiyorsun.
İş kanunu, sgk, ticaret kanunu, borçlar kanunu gibi konuları muhasebeciler avukatlardan daha iyi bilirler. (Yanlış anlaşılmasın avukatlara da saygım sonsuzdur.)
Çünkü sürekli işin içindeyiz.
Kitaplarda yazanlarla değil de , pratikte olması gerekenleri yapıyoruz.
Ayrıca sana az önce yazdığım kanunun mevzuatında yazanı aynen yapıştırıyorum.

" Bir yıllık sürenin başlangıç tarihi resmi nikâhın yapıldığı gün olmakla birlikte, dini nikâhın varlığı yahut düğün günü, sürenin başlangıcında dikkate alınmamaktadır. Evlenme nedeniyle kadın eşin işten ayrılması durumunda işveren işçisinin kıdem tazminatını ödemelidir. Ancak işveren tarafından ihbar tazminatının ödenmesi mümkün olmayacağı gibi, işçinin ihbar süresince çalışması gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Kadın işçinin işverenin yanında iş akdini evlilik nedeniyle feshetmesi durumunda belirli bir süre çalışması gerekmeyeceği gibi ihbar ödemesine de gerek kalmayacaktır."
İşkanunu.com dan aldım senin için.

Sen hala 56 gün ihbarım var çalışmam lazım dersen boşuna çalışmış olursun ihbar tazminatı yok çünkü.

Hala kararsızsan sen bilirsin tabi..............

Katılıyorum bu yoruma.
Kardeşim avukat, çalışan-işveren konularıyla ilgili bir şey sorduğumda muhasebecisine veya hanıma soralım der.
Gelinimiz insan kaynakları alanında uzman.

Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor

Katılıyorum bu yoruma.
Kardeşim avukat, çalışan-işveren konularıyla ilgili bir şey sorduğumda muhasebecisine veya hanıma soralım der.
Gelinimiz insan kaynakları alanında uzman.

Evet çünkü ruhsatı alana kadar bizde öğreniyoruz o kanunları.
Konu sahibine gel de anlat skds

Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor

Allah'ım şimdi delireceğim ya.
Tamam ya benden bu kadar valla senin işi bırakasın yok.
Konu olsun diye açıyorsun burada.

Ayrıca bir şey daha soracağım; kamuda kadın çalışan evlenince istifa edip işten mi ayrılıyor ?

Allah'ım şimdi delireceğim ya.
Tamam ya benden bu kadar valla senin işi bırakasın yok.
Konu olsun diye açıyorsun burada.

Ne alakası var cvp vermeyin hanfendi o zaman siz bildiğinizi ben bildiğimi söyledim . İlk defa giden yok burada evlenip

Arkadasim sen baska bir avukatla daha görüs. Ik ci degilim ama minik bi birimin basindayim. Merkezden uzagiz. Her islerini ben yapiyorum, gerektiginde ilgili departmandan destek alarak.
Kurumsal firmadayim her sey usulune uygun yapilir ve hic bir zaman evlilik sebebiyle fesihte böyle bir sey yoktur.
Simdi yazsan alsan cantani ciksan bir sey diyemez.

Ancak cikis kodun dogru duzenlenmeli, dilekceye mutlaka evrak eklenmeli. Aman dikkatli ol. Is yerin tekin gelmiyor bana, sen de cok bilgili gelmiyorsun. 14 yillik tazminatini yalan etmesinler.

Zaten dilekçede evlilik sebebi ile yazılacak arkasına da evlilik cüzdan fotokopisini ekleyeceğim. Konuşurken de mutlaka evlilik kısmını söyleyeceğim .. avukat böyle söyledi. Hatta imzaladığını mutlaka olmadı mail ortamında at dedi almadık fln durumu olmasın dedi zaten bordro verilecek evlilik nedeniyle fesih kodu yazıyor orada.bi arkadaşımız daha çıktı..

Öyle birşey yok bende aldım o tazminatı nikahımi yaptım 2 gün sonra ayrıldım işten özel sektör den iyi araştırın .

Evlilik sebebiyle ayrılıyorum deyin biliyorsunuz dur zaten ama tazminatinizi alabilirsiniz böylece

Öyle birşey yok bende aldım o tazminatı nikahımi yaptım 2 gün sonra ayrıldım işten özel sektör den iyi araştırın .
İşte özel sektör isteyebilir dedim ayrılamıyoruz demedim böyle bir durumu isteme hakkına sahip dedim her yere sordum .

Evlilik dolayısıyla istifa edince ihbar süresi yok

Kesin bilgi

Çevrem bu şekilde işi bırakanlarla dolu

Kurum: özel.sektor

İşte özel sektör isteyebilir dedim ayrılamıyoruz demedim böyle bir durumu isteme hakkına sahip dedim her yere sordum .

Ya ısterse "kafaniza göre iş yapmayin neye dayanarak istiyorsunuz öyle bi şey yok ki " de çik git aynı gün hakkinnnnnnnn

Öyle bir hakka sahip değil işte kanunlar sana bana ona göre yürümüyor.tek cevab hakkı yok.yasal olarak bu şartı suzamaz size tek ben desem hadi inanmayın diyeceğim de kaç kişi demiş yahu..

İstemesi ayrı, kanunda olması ayrı. Bence siz ihbarınızı da almak istediğiniz için bu kadar diretiyorsunuz. KVKK adı altında iş vereni sıkıştırıp ihbarımı da verin demek niyetiniz. İş yerinde dikkatinizi çeken olayları ortaya çıkaramayıp böyle bir yola baş vurmuş gibisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…