Var maalesef yani özel şirketlerde işveren bnu isteme hakkına sahip kanunen bu avukat söyledi..Evlilikten yana istifa edince ihbar süren yok.
İstifa edip çıkıyorsun.
İşverende sana bu tazminatı 1 ay içinde ödemekle sorumludur.
Senden yararlanmak için ihbar süresi var demiştir sana ama kanunda böyle bir süre yok.
Öyle olsaydı evlenen herkes ihbar süresini beklerdi.
Evlilikten yana istifa da bekleme yok.
İstiyorlar kvkk belgesini imzala öyle çık modunda yada mail at diyorlar. Öyle yaklaşıldığı için böyle düşünüyorum zaten. Amaçlarını bilmediğim için . Hatta avukat imzalama geriye dönük incelemeye alındığında senden bir şey talep edilemesin dedi ondan diyorum bende zaten bir şey olmasa neden bu kadar üzerine düşeyim..Kuzum 14 yıldır çalışma hayatında olan biri için çok amatör düşünceler bunlar.
Ayrıca patron işten çıkan birine niye KVK belgesi imzalatmak istesin?
Ne işine yarayacak bu belge?
Bakıp bakıp eski günleri mi yadecek?
‘Ah Sehid ne iyi çalışandın, bizi bırakıp da nerelere gittin?’ diye.
Rica ediyorum biraz mantıklı düşünüp hareket edin.
İşyeri sizin değil, ortak değilsiniz, firmanın sırlarını rakiplerine satmıyorsunuz, evlilik-şehir değişikliği nedeniyle istifa ediyorsunuz hepsi bu.
Ne kadar büyüttünüz bu meseleyi.
Bu kadar rahatsızsanız görmezden gelin konularını cvp vermeyin lütfen .Tekrar söylüyorum o belgenin siz işten ayrılıyorum dediğiniz anda hükmü yok.. ne yapacak adam sizin bilgilerinizi işten ayrıldıktan sonra . sağ duyulu olun biraz. devam edenler için geçerli bir belge sizde daha söylemediğiniz için bilmedikleri den baskı yaparlar yaparlarsa ..sizde bir an önce söyleyin kurtulun .. bizde
Var maalesef yani özel şirketlerde işveren bnu isteme hakkına sahip kanunen bu avukat söyledi..
Katılıyorum bu yoruma.Kusura bakma da sen bu konuları iyi bilmiyorsun.
İş kanunu, sgk, ticaret kanunu, borçlar kanunu gibi konuları muhasebeciler avukatlardan daha iyi bilirler. (Yanlış anlaşılmasın avukatlara da saygım sonsuzdur.)
Çünkü sürekli işin içindeyiz.
Kitaplarda yazanlarla değil de , pratikte olması gerekenleri yapıyoruz.
Ayrıca sana az önce yazdığım kanunun mevzuatında yazanı aynen yapıştırıyorum.
" Bir yıllık sürenin başlangıç tarihi resmi nikâhın yapıldığı gün olmakla birlikte, dini nikâhın varlığı yahut düğün günü, sürenin başlangıcında dikkate alınmamaktadır. Evlenme nedeniyle kadın eşin işten ayrılması durumunda işveren işçisinin kıdem tazminatını ödemelidir. Ancak işveren tarafından ihbar tazminatının ödenmesi mümkün olmayacağı gibi, işçinin ihbar süresince çalışması gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Kadın işçinin işverenin yanında iş akdini evlilik nedeniyle feshetmesi durumunda belirli bir süre çalışması gerekmeyeceği gibi ihbar ödemesine de gerek kalmayacaktır."
İşkanunu.com dan aldım senin için.
Sen hala 56 gün ihbarım var çalışmam lazım dersen boşuna çalışmış olursun ihbar tazminatı yok çünkü.
Hala kararsızsan sen bilirsin tabi..............
Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyorKusura bakma da sen bu konuları iyi bilmiyorsun.
İş kanunu, sgk, ticaret kanunu, borçlar kanunu gibi konuları muhasebeciler avukatlardan daha iyi bilirler. (Yanlış anlaşılmasın avukatlara da saygım sonsuzdur.)
Çünkü sürekli işin içindeyiz.
Kitaplarda yazanlarla değil de , pratikte olması gerekenleri yapıyoruz.
Ayrıca sana az önce yazdığım kanunun mevzuatında yazanı aynen yapıştırıyorum.
" Bir yıllık sürenin başlangıç tarihi resmi nikâhın yapıldığı gün olmakla birlikte, dini nikâhın varlığı yahut düğün günü, sürenin başlangıcında dikkate alınmamaktadır. Evlenme nedeniyle kadın eşin işten ayrılması durumunda işveren işçisinin kıdem tazminatını ödemelidir. Ancak işveren tarafından ihbar tazminatının ödenmesi mümkün olmayacağı gibi, işçinin ihbar süresince çalışması gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Kadın işçinin işverenin yanında iş akdini evlilik nedeniyle feshetmesi durumunda belirli bir süre çalışması gerekmeyeceği gibi ihbar ödemesine de gerek kalmayacaktır."
İşkanunu.com dan aldım senin için.
Sen hala 56 gün ihbarım var çalışmam lazım dersen boşuna çalışmış olursun ihbar tazminatı yok çünkü.
Hala kararsızsan sen bilirsin tabi..............
Katılıyorum bu yoruma.
Kardeşim avukat, çalışan-işveren konularıyla ilgili bir şey sorduğumda muhasebecisine veya hanıma soralım der.
Gelinimiz insan kaynakları alanında uzman.
Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor
Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor
Ne alakası var cvp vermeyin hanfendi o zaman siz bildiğinizi ben bildiğimi söyledim . İlk defa giden yok burada evlenip
Allah'ım şimdi delireceğim ya.
Tamam ya benden bu kadar valla senin işi bırakasın yok.
Konu olsun diye açıyorsun burada.
Var maalesef yani özel şirketlerde işveren bnu isteme hakkına sahip kanunen bu avukat söyledi..
Zaten dilekçede evlilik sebebi ile yazılacak arkasına da evlilik cüzdan fotokopisini ekleyeceğim. Konuşurken de mutlaka evlilik kısmını söyleyeceğim .. avukat böyle söyledi. Hatta imzaladığını mutlaka olmadı mail ortamında at dedi almadık fln durumu olmasın dedi zaten bordro verilecek evlilik nedeniyle fesih kodu yazıyor orada.bi arkadaşımız daha çıktı..Arkadasim sen baska bir avukatla daha görüs. Ik ci degilim ama minik bi birimin basindayim. Merkezden uzagiz. Her islerini ben yapiyorum, gerektiginde ilgili departmandan destek alarak.
Kurumsal firmadayim her sey usulune uygun yapilir ve hic bir zaman evlilik sebebiyle fesihte böyle bir sey yoktur.
Simdi yazsan alsan cantani ciksan bir sey diyemez.
Ancak cikis kodun dogru duzenlenmeli, dilekceye mutlaka evrak eklenmeli. Aman dikkatli ol. Is yerin tekin gelmiyor bana, sen de cok bilgili gelmiyorsun. 14 yillik tazminatini yalan etmesinler.
Öyle birşey yok bende aldım o tazminatı nikahımi yaptım 2 gün sonra ayrıldım işten özel sektör den iyi araştırın .Yanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor
Evlilik sebebiyle ayrılıyorum deyin biliyorsunuz dur zaten ama tazminatinizi alabilirsiniz böyleceBu zamana kadr hiç bir şeyim kolay olmadı şirkette hem ayağımı kaydırmak için bahane sundular hakkımı yediler tamam dediler ama yapmadılar umarım bu kadar basit olur her şey .. 14 yıldır aynı şirkette çalışıyorum
İşte özel sektör isteyebilir dedim ayrılamıyoruz demedim böyle bir durumu isteme hakkına sahip dedim her yere sordum .Öyle birşey yok bende aldım o tazminatı nikahımi yaptım 2 gün sonra ayrıldım işten özel sektör den iyi araştırın .
Ben ayın 1 ine kadr söylemiş olurum zaten .31 marta kadar beklememe gerek yok . Önceden bildirmek gerekiyor ihbar var maalesef öyle gerekiyor avukat dedi sizin hazirana kdr çıkma hakkınız var ihbar süresini de katarsak martın 15ine kadr söylemeniz gerekiyor dedi.
İşte özel sektör isteyebilir dedim ayrılamıyoruz demedim böyle bir durumu isteme hakkına sahip dedim her yere sordum .
Öyle bir hakka sahip değil işte kanunlar sana bana ona göre yürümüyor.tek cevab hakkı yok.yasal olarak bu şartı suzamaz size tek ben desem hadi inanmayın diyeceğim de kaç kişi demiş yahu..İşte özel sektör isteyebilir dedim ayrılamıyoruz demedim böyle bir durumu isteme hakkına sahip dedim her yere sordum .
Evet öyle konuşacağım zaten fesih yazımı da elle yazacağım altına evlilik cüzdan fotokopisini ekleyerek ..Evlilik sebebiyle ayrılıyorum deyin biliyorsunuz dur zaten ama tazminatinizi alabilirsiniz böylece
İstemesi ayrı, kanunda olması ayrı. Bence siz ihbarınızı da almak istediğiniz için bu kadar diretiyorsunuz. KVKK adı altında iş vereni sıkıştırıp ihbarımı da verin demek niyetiniz. İş yerinde dikkatinizi çeken olayları ortaya çıkaramayıp böyle bir yola baş vurmuş gibisinizYanlışım yok muhasebeci ve avukatın söylediğini söyledim kamu da evet öyle ama özel sektörde işveren yerine eleman alma konusunda bnu isteyebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?