İsviçre eş tarafından oturum izni iltica bu konularda bilgisi olanlar yazabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi dediğim kişiler Almanya İsviçre değil

Son bir bilgi Türkiye barış yaptığından beri oturumu belli olmayan iltica etmiş terörden dolayı kişiler de geri gönderdiler ülkeniz artık güvenli bir yer diyip hepsini ülkeye sevk ettiler.
Bilgi için teşekkürler terör değil iltica sebebi

Oldular zaten kimyagerdiler Burda İstanbul da çalıştıkları şirket in orda da fabrikası varmış hatta orda da aynı işi yaptılar çok kolay oldu onlar için
E niye iltica ettiler ki sirket oturum verebiliyor bu durumda? Siz emin misiniz bu bilgilerden?

Eşiniz 3 yıl önce 2 yaşında olan kızınızı ve sizi bırakarak neden iltica niyetiyle ülkeyi terk etti ? Bu 3 yıl içinde siz nasıl geçindiniz, o kadar büyük bir birikiminiz var mıydı?

3 yıldır görmediğiniz eşinizin giden adamla aynı olduğundan emin misiniz? 5 yaşındaki kızınızı bu belirsiz hayata mahkum edecek misiniz gerçekten ?

Son bir bilgi Türkiye barış yaptığından beri oturumu belli olmayan iltica etmiş terörden dolayı kişiler de geri gönderdiler ülkeniz artık güvenli bir yer diyip hepsini ülkeye sevk ettiler.
bunu ben de biliyorum - bu pkkliyim diye iltica alan kisi soylemisti ortak tanidigimiza bana da sacma gelmisti. turkiye ne sebepten olursa olsun iltica edenleri geri istiyormus.
la sana ne
giden gitmis, kacmis, sxtir olsun gitsin ne cagiriyorsun. o cocuk da gonderilmemek icin okula kaydolmustu.

E niye iltica ettiler ki sirket oturum verebiliyor bu durumda? Siz emin misiniz bu bilgilerden?
Gitme şekilleri de davet şeklindeydi sanırım ama süreleri bitince gelmediler o şekilde iltica ettiler

Size demedim zaten genel konuştum.

Bosverin karşıdakini ikna etmek zorunda değilsiniz.
Herkes kendi imkanlarını kendi daha iyi bilir.
İltica olunca ülkeye tekrar geri dönebiliyor mu ?

Zaten bu dediğim kişilerin çoğu da vasıflı oluyor Avrupa havada kapıyor.

Bu şekilde anlatıldı iltica ettiklerinden eminim ve buraya gelebildiklerinden de
Size yanlış bilgi vermişler o zaman yada işlerine öyle geldiği için öyle demişlerdir. Bizden yardım davet mektubu vs istemesinler diye.

Davet şeklinde gitmişlerse yasal yoldan gitmişler işte, İstanbul da çalıştıkları şirket Almanya da bulunan ofisleri üzerinden davet ile götürmüştür aynı şirkette çalıştıkları için iltica eden birisi ülkeye dönemez.

PKK yı terörist olarak görmüyorlar ki.
2006 yılında 16 yaşımdayım. ilk defa Almanya’ya gittim Hamburg’da meydanda PKK gösterisi gördüm yanaştım sergi falan yapmışlar Türklerin yaptıkları eziyetlerin fotoğrafları güya.
Yaşım da küçük elim ayağım titredi ağladım Almanlar onlara inanıyor diye :)
Halbuki zaten başka şeyler dönüyor ki.
Aponun eşi de İsveç’te miydi nerdeydi.

Zaten bu dediğim kişilerin çoğu da vasıflı oluyor Avrupa havada kapıyor.
iste madem vasiflisin niye ülkene b.k atip gidip kene gibi yapisiyorsun, iltica ediyorsun.
madem vasiflisin dil de öğren, sirket bul sana is ayarlasinlar gel edebinle yasa, gelir gelmez maaşını al, vergini ver - duzenini tutturunca aileni de getir en gec bir seneye. birikimini de yap, turkiyeye de rahat rahat gir çık.
iltica etmek bambaska birsey.
ailesinden bikip evden kocaya kacmak gibi bisey

Ya da Avrupa'dan evlen demi

Ya da Avrupa'dan evlen demi
ben avrupadan birini buraya getirdim de evlendim, şu an icin bana hicbir katkisi yok. avrupa pasaportlu cocuk da dogursam oraya gidebilmek icin aylar onceden vize randevusu kovalamam, evraklar almam lazim. tek avantaji konsolosluk parasi odemeyiyorsun ama zaten idata araci kurum parasi onun kadar var, yani bir esprisi yok.
orali, orada yasayan biriyle evlenince de bu kişinin orada kendini gecindirmesi, sen calismadan geleceksen seni gecindirecek gelir beyan etmesi, duzgun evi olmasi vs lazim. sonra yine bir aile randevusu bulma surecine giriyorsun, o da 9 ayda mi gelir 1,5 senede mi bir sans isi. ha bir de suresi gecmeyen bir a1 sinavina girmen lazim - bugunku kurla 7bin tl. gecemezsen paran yaniyor:)
zahmetli isler. bir de ithal gelin olarak gitmek sıkıntılı. oralarda dogup buyumus biri ille de turkiyeden es dost onerisiyle evlenmek istiyorsa tek amaci avrupanin geneli gibi erkek erkek gezmemis(!), bakire bir kadin bulmaktir. zaten cogu erkek berbat bir hayat surdugu icin kaynanalar korkusuna trden gelin getirmek istiyorlar. gelen de aile apartmanina geliyor dil yok, iş yok, kisa surede cocuk var... yozgatta yasayacagi eziyeti dusseldorfta yaşiyor.
o yuzden en iyisi gitmeye niyeti olanin az acikgozlu arastirmaci bir insansa web siteler araciligiyla kendi is bulmasi, bunu yapamayacak biriyse de dil egitimini tamamlayip diploma denkligini yaptirip (basit ve ucuz bir islem sadece zaman aliyor) araci kuruma para verip is bulup gitmesi.

Olabilir valla hiç araştırmadım eşime muhendis olduğu için italyadan işcilik teklif geldi şuan askıda tutuyoruz gitmeyi düşünmüyor. Ama olur da gidersek biraz araştırma yaparız. Dediğin gibi orda da amele hayatı yaşayacaksam burdaki hayatı yeğlerim.

bacım, aman diyeyim. aman.
Akdeniz ülkelerinin bürokrasisi sizi öldürür. gezmek için muhteşeme bi memleket ama yaşamak sizi kendi ülkenizden daha çok yorar.

bacım, aman diyeyim. aman.
Akdeniz ülkelerinin bürokrasisi sizi öldürür. gezmek için muhteşeme bi memleket ama yaşamak sizi kendi ülkenizden daha çok yorar.
İkimiz de memuruz zaten çok niyetimiz yok ama akrabası kafamızı karıştırdı Oralar zor ben yapamam gezmeye iyi sadece

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`