Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Anlamazlar boşuna yorma kendini , tipik özellikleridir çoğunun , orda 1 euroya bir çikolata alırlar , burda bozdurunca 6 çikolata aldıkları için Türkiye çok ucuz yeaaaaah derler

Yok bizler Ülke görmeyen, dünyadan bir haber fakirler olarak anlamıyoruz ondan

Ay zenginler zaten dünyanın her yerinde yaşıyor. Avrupanın zengini de Türkiyedeki betona boğuşmuş yerler yerine portofinoya gider yine eğlenir.
Sizin gibi Avrupanın orta hallisine Türkiye güzeldir cennettir
Yoksa koca dünyada ne cennetler var amaaan

Yazmaya gerek yok zaten biliyorlar ama anca kahkaha emojisi atarlar ama haklılar oralardan türkiye ciddi komik görünüyor içinde olmasak bizede çok gülerdik kesin ama işte kader

Sizin gibi türkiye fakirlerine asil avrupa guzel geliyor
Türkiyede asgari ucret calisan insan ancak avrupada yasamak ister

Tr dekiler güzel bir şey deyince kızıyorlar dediğinizde, Burada aldığınız bir kaç eleştiri. Buna rağmen hemen Avrupalılar böyle saldırmazlar güzellemesi yaptınız. Hayalinizdeki maaşı verseler ve gidip yaşasanız, 2-3 tartışmada size agresif tepkiler verilse, ama Avrupa insanı böyle değil diye söylene söylene geri gelirsiniz :) insanlarda size bunları anlatmaya çalışıyorlar, Ama siz üzerine insanları azarlıyorsunuz gidinde, çalışında üretinde şikayet etmeyin diye. Daha iyi kazanmak istiyorsanız daha çok para kazandıracak işler yapın diyede ahkam kesiyorsunuz. Birde suriyeliler ile Avrupa ya gelmek isteyenleri bir tutmuşsunuz. Sizin orada Ne işiniz var peki? Siz Türk değil misiniz? Bence biraz minnettar olmasını öğrenin. Dünyanın en güçlü pasaportlarından birine sahip olduğunuz için, dünyada ki en lüks marka arabalara binebildiğiniz için, Her türlü verimli gıdayı evinize sokabildiğiniz için, yeşili bol, estetik bir ülkede yaşadığınız için.

Şunuda ekleyeyim,Bugün sizin yaptığınız bu negatiflemeyi Suriyelilerde Türkiye de yapıyor onca pozitif ayrımcılığa rağmen.

Ben kimseyi azarlamadim. Gidin de calisin diye...öyle algilanmis olabilir cunku türkiyede ki insanlar egolu, kompleksli...calismak zor geliyor ondan olabilir.
Az önce bana surekli saldiran kisi biz fakiriz de ondan diye birseyler yazmis ...hic öyle dusuncem yoktu. Ama kendisi kompleksli oldugu icin sonra bana laf carpitiyor aklinca orta halliymisim diye ..

Komik..acinasi...
Benim fikirlerim ve bu konuya bakis acim bambaska. Ve buna saygi duymak yerine bana kiyas yaptirilmaya calisiyor.
Ben kendi hayatima göre kiyasimi yaptim.
Dahasina gerek yok...

Sizde sonradan mi geldiniz avrupaya merak ettim? Hayir yani öyle bir anlatis tarziniz varki sanki turkiyede herkes ac sefil sadece avrupadaki cocuklar balli börek yiyor..

Iki ülkenin iyi kotu yanlari var.
Turkiye de maddi geliri iyi olan kisi akli varsa avrupada yasamaz. Bu da benim fikrim..

Biz bir araba alıyoruz bir araba da devlete alıyoruz. Arabayı üretenden çok gelir elde ediliyor vergilerle.
Aliexpresten vergi alan güzide bir ülkeyiz. Hatta şimdi vergiden kaçamayalım diye yurtdışından telefon alamıyoruz.
Tüm gelen teknolojik aletlerde, benzinde en pahalı alan ülkelerdeniz.
Saçma sapan kıyaslar insanı sinirlendiriyor.

Bunları yazıp Türkiye ucuz diyen sizsiniz

Yahu kuaforler ucuz dedim diye hersey mi ucuz demisim? Eski yorumlarimda turkiyenin pahali oldugundan bahsettim.
Önce eski yorumlarimi okuyun yargilamak yerine...
Türkiyenin pahali bir ülke oldugunun bilincindeyim ben zaten.

Avrupa’da mama bulamayıp ölen çocuk var mu? Avrupa’da sokak çocuğu var mı?
Siz hangi Avrupa ülkesinde mendil satan çocuk görebilirsiniz?
Cidden İnsan zekasıyla dalga geçiyorsunuz ya.
Türkiyede çocuğunu kmür bulamadığı için sobalı evde fönle ısıtmaya çalışıp ölen anne bebek var. Avrupa’da olabilir mi böyle bir şey?

Türkiye'nin durumunu bilmiyorsunuz herhalde? Çocuğunuz yok mu ya da çocuk istemiyor musunuz? Burda çocuk yetiştirirseniz başına gelecek en hafif şey otobüslerde taciz edilmek olur. En hafifi diyorum bakın. Güvenlik, geçim sıkıntısı, hukuksuzluk, kuralsızlık... Aklınızı başınıza toplayın. Eşiniz bir erkek, biraz da parası olunca hayattaki sıkıntıları öngöremiyor bence. Tek başına karar vermesine izin vermeyin.

Konuyla ilgim yok ama okurken iflas ettim..

Sizinle uzun uzun konuşmak isterdim, böyle çok yorucu oluyor. Türkiye çok fakir bir Afrika ülkesi değil, onun farkındayım. Ama asgari düzeyde Avrupa ülkeleri ile kıyaslanınca daha zor, söylemek istediğim bu. Ben İstanbul doğumluyum, çocukluğum orada geçti. Buraya göç eden gurbetçilerin çoğu ekonomik sebepler ile buraya göç ettiler. Eminim sizin ailenizde işçi olarak gelmişlerdir. Keşke Ne ekonomik, Ne diğer konularda Avrupa ülkelerinden eksik kalmasaydıkda kendi ülkemizde yaşasaydık. Söyleyeceklerim bukadar. Ne Avrupa özentisi biriyim, Ne türkiye düşmanı. Dünyada ki her insan için güvenli, insanca yaşamanın mümkün olmasını dileyen biriyim. Bunları sağlayan bir ülkede yaşayan insanların çok fazla şikayetçi olmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim sadece.. Sağlıcakla.

Aylık ne kadar gelir olmalı kısmı o kadar değişken ki. Bu tamamen sizin yaşam tarzınızla alakalı. Bizim 10 bin aylık gelirimiz,2500kredi ödememiz var. Yılda bir defa tatile gidiyoruz, onun dışında her şeyi ölçülü yapmamız gerekiyor. Ayda 2 defa dışarda yemek, gezmek gibi. 2 çocuğumuz var, ucu ucuna geçiniyoruz. Kendi isteklerimizden kısabiliyoruz ama çocuklardan olmuyor. Şu anki şartlarıma göre ayda 15 bin kazansam rahat yaşarım diyebilirim, ama eminim 15 bin kazansaydım da 20 bin olsun derdim

Yahu tartıştığınız üye farkında bütün bu saydıklarınızın o yüzden zengin olacaksam trde yaşarım diyor cennet vatanım falan demiyor off ben bile baydım burada yanlış anlamayın ama zengin insanın fazla mesai zam kuaför parası derdi olmaz ki halbuki gayet de açık açık ifade etmiş.

Bence daha guzel anlatilamazdi. Belirli bir yastan sonra gelindiginde alismasi cok zor olabiliyor. Ben 13 yasimda geldim Turkiye'de dogmus cocuklugumun bir bolumunu orda gecirmis olsam da bir diger yarisini da Hollanda'da gecirdim. Burayi da memleketim gibi goruyorum haliyle. Turkiye'ye gitsem 2 hafta sonra bu duzenimi buralari ozluyorum. Babam tam tersine hic geri gelmek istemez burda hep yuzu asik mutsuz. O da 30larinda yurtdisina gelmis. Kesin donus yapacak bu aralar bakalim. Kim nerde mutlu ise orda olmali tabiki. Ben burda mutluyum hic geri donmeyi dusunmedim. Her ulkenin iyi kotu yanlari var, bunu goz onunde bulundurmak gerekir.

Eşiniz kararını vermiş siz de istiyorsanız mantık aramayın, en mutlu olduğunuz yerde yaşayın. Zaten siz orada yaşamış insansınız, biraz zarar ederseniz ama en olmadı geri dönersiniz.

Banlanmissiniz gerci ama yorum yapamadan edemeyecegim

Hersey para demek degil , insan haklari , insana saygi , nezaket , guleryuz , medeniyet , bir kadinin sokakta tavize ugramadan istedigi kiyafetle gezebilmesi , iyi egitim , temiz sokaklar , maganda kursunu ile hayata veda etmemek ,trafik kurallarina uyan insanlar ve daha sayamayacagim tonlarca sey..
Hersey maddiyat degildir
Ben turkiyede gelirim yuksek olmasina ragmen tasi tarafi toplayip avrupaya yerlestim sirf bu saydigim nedenlerden oturu
Herkesin hayattan beklentisi ve degerleri farklidir , insallah en kisa zamanda turkiyeye gider mutlu mesut yasarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…