- 14 Eylül 2014
- 21.024
- 100.873
- 798
- Konu Sahibi minimalce_
-
Anlamazlar boşuna yorma kendini , tipik özellikleridir çoğunun , orda 1 euroya bir çikolata alırlar , burda bozdurunca 6 çikolata aldıkları için Türkiye çok ucuz yeaaaaah derler
Yok tr dekiler tayyip den sonra ucmus, hepsi sinirli öfkeli
Benden cikarmayin banane.
Tayyipci degilim, gercekciyim. Turkiyenin pahali oldugunu ve asgari ucretle yasayan kisilerin avrupaya ozenmesi normal buldugumu kendim soylemistim!
Cahil cahil bana önyargilarinizla saldirmayin muhattabim degilsiniz.
Maddi geliri iyi olan insan turkiyede daha iyi sartlar altinda yasar avrupadan. Sonkez yazmis oluyorum. Bu da benim fikrim. Benim bakis acim. Ve kimseyi ilgilendirmez.
Basinizda ki adami hic sevmem valla ama ondan kalir yani yok cogunun. Herkes hak ettigini bulurmus. Önce baska insanlarin fikrine saygi duyun bastirmaya calismayin sonra hukumeti suclayin.
Insanlar kendilerini degistirmeli..kendi kapisinin önünü süpürmeli ilk önce.. kendinden baslamali.
Yazmaya gerek yok zaten biliyorlar ama anca kahkaha emojisi atarlar ama haklılar oralardan türkiye ciddi komik görünüyor içinde olmasak bizede çok gülerdik kesin ama işte kaderİyide işi beğensede beğenmesede çalışmak zorunda olan, düşük gelirli insanlar ne yapsın? Kırılan pencereyi onaracak parası olmadığı için 40günlük bebeğini kaybeden, oğluna okul forması alamadığı için intihar eden, 3 çocuğunu doyuramadığı için diğer odaya gidip kendini asan annenin haberlerinin olduğu bir ülke Türkiye. Almanya'da oluyor mu bu olaylar? Avrupa'da bir çok ülkede biliyorsunki çocukların, Sen aç kalmayacaksın en kötü ihtimalle. Eskide olsa penceresi olan bir evde yaşayacaksın en kötü ihtimalle. Türkiye'de zengin olan buralara yaşamaya gelmez zaten,parası olana kral-kralice muamelesi yapılan Türkiye yi bırakıp. Buralara gıpta edenler zar zor geçinenler, yoksul insanlar.
Almanya, isviçre gibi sosyal devletlerde yaşıyorsan çocuklarına her sabah ballı, yumurtalı sütlü bilimum çeşitli kahvaltı yedirebiliyorsun. Akşam etli bir yemek yapabiliyorsun. Bunları asgari ücretle yapıyorsun yani.. Hepsini bir yana bıraktım, milyonlarca göçmeni hangi ab ülkesi sorgusuz sualsiz kabul eder? Suriyelisi, Afganı, pakistanlısı milyonlarca dolmuş Türkiye ye. İnsanlar artık çocukları için, kendileri için endişeleniyorlar. Güvenlik açığı var. Avrupa ülkeleri Türkiye ye oranla daha güvenli, daha iyi yaşam koşullarına sahip. Bu sebeple gıpta edenleri kötülemeyin lütfen. İnsanların Ne şartlar altında yaşadığını bilmiyorsunuz.
Ay zenginler zaten dünyanın her yerinde yaşıyor. Avrupanın zengini de Türkiyedeki betona boğuşmuş yerler yerine portofinoya gider yine eğlenir.
Sizin gibi Avrupanın orta hallisine Türkiye güzeldir cennettir
Yoksa koca dünyada ne cennetler var amaaan
bunlarin aynilarini bende yorumlarimda belirttim az cok. olaya gayet gercekci yaklasim ile yaklastim. ve kendi fikrimi soyledim.
ama turkiyede kiler ucmus mu neolmus..turkiye hakkinda kucucuk olumlu birsey soylesen direk saldiri moduna geciyorlar.
dönsünler yazdigim her yorumu okusunlar sonra bana cevap versinler.
aa yani insani cildirtip sinirlerini bozuyorlar. saka gibi.
kime ne kardesim? turkiye hakkinda hic mi olumlu birsey diyemiyecegim bu nedir böyle ?
ben burda yerli insanlar ile de sohbet ediyorum yasadigim ulke hakkinda ve iyi kotu yanlarini gercekci bir sekilde konusabiliyoruz.
ama turkiye hakkinda biri iyi birsey desin saldiriya ugruyor...hele gurbetci olunca.
Ben turkiyede ki sistemi ve yasantiyi anlayacak yeterlilikte yasadim. tabiki iyi yönleri de var ve bunu dillendirmeye hakkim var. Hatta kendimde kötü taraflarini saydim..geri donup yorumlarimi okumak istemeyenlere...
turkiyede gelisi guzel bir kuafore gitsem hem ucuz hem istedigim gibi oluyor.
Bunları yazıp Türkiye ucuz diyen sizsinizben avrupada saclarimi boyattim ve 120 euro tuttu. tr de, dogru hatirliyorsam en son boyattigimda 100 tl tutmustu...
Tr dekiler güzel bir şey deyince kızıyorlar dediğinizde, Burada aldığınız bir kaç eleştiri. Buna rağmen hemen Avrupalılar böyle saldırmazlar güzellemesi yaptınız. Hayalinizdeki maaşı verseler ve gidip yaşasanız, 2-3 tartışmada size agresif tepkiler verilse, ama Avrupa insanı böyle değil diye söylene söylene geri gelirsiniz :) insanlarda size bunları anlatmaya çalışıyorlar, Ama siz üzerine insanları azarlıyorsunuz gidinde, çalışında üretinde şikayet etmeyin diye. Daha iyi kazanmak istiyorsanız daha çok para kazandıracak işler yapın diyede ahkam kesiyorsunuz. Birde suriyeliler ile Avrupa ya gelmek isteyenleri bir tutmuşsunuz. Sizin orada Ne işiniz var peki? Siz Türk değil misiniz? Bence biraz minnettar olmasını öğrenin. Dünyanın en güçlü pasaportlarından birine sahip olduğunuz için, dünyada ki en lüks marka arabalara binebildiğiniz için, Her türlü verimli gıdayı evinize sokabildiğiniz için, yeşili bol, estetik bir ülkede yaşadığınız için.
Şunuda ekleyeyim,Bugün sizin yaptığınız bu negatiflemeyi Suriyelilerde Türkiye de yapıyor onca pozitif ayrımcılığa rağmen.
Tr dekiler güzel bir şey deyince kızıyorlar dediğinizde, Burada aldığınız bir kaç eleştiri. Buna rağmen hemen Avrupalılar böyle saldırmazlar güzellemesi yaptınız. Hayalinizdeki maaşı verseler ve gidip yaşasanız, 2-3 tartışmada size agresif tepkiler verilse, ama Avrupa insanı böyle değil diye söylene söylene geri gelirsiniz :) insanlarda size bunları anlatmaya çalışıyorlar, Ama siz üzerine insanları azarlıyorsunuz gidinde, çalışında üretinde şikayet etmeyin diye. Daha iyi kazanmak istiyorsanız daha çok para kazandıracak işler yapın diyede ahkam kesiyorsunuz. Birde suriyeliler ile Avrupa ya gelmek isteyenleri bir tutmuşsunuz. Sizin orada Ne işiniz var peki? Siz Türk değil misiniz? Bence biraz minnettar olmasını öğrenin. Dünyanın en güçlü pasaportlarından birine sahip olduğunuz için, dünyada ki en lüks marka arabalara binebildiğiniz için, Her türlü verimli gıdayı evinize sokabildiğiniz için, yeşili bol, estetik bir ülkede yaşadığınız için.
Şunuda ekleyeyim,Bugün sizin yaptığınız bu negatiflemeyi Suriyelilerde Türkiye de yapıyor onca pozitif ayrımcılığa rağmen.
Bunları yazıp Türkiye ucuz diyen sizsiniz
Ben kimseyi azarlamadim. Gidin de calisin diye...öyle algilanmis olabilir cunku türkiyede ki insanlar egolu, kompleksli...calismak zor geliyor ondan olabilir.
Az önce bana surekli saldiran kisi biz fakiriz de ondan diye birseyler yazmis ...hic öyle dusuncem yoktu. Ama kendisi kompleksli oldugu icin sonra bana laf carpitiyor aklincaorta halliymisim diye ..
Komik..acinasi...
Benim fikirlerim ve bu konuya bakis acim bambaska. Ve buna saygi duymak yerine bana kiyas yaptirilmaya calisiyor.
Ben kendi hayatima göre kiyasimi yaptim.
Dahasina gerek yok...
Sizde sonradan mi geldiniz avrupaya merak ettim? Hayir yani öyle bir anlatis tarziniz varki sanki turkiyede herkes ac sefil sadece avrupadaki cocuklar balli börek yiyor..
Iki ülkenin iyi kotu yanlari var.
Turkiye de maddi geliri iyi olan kisi akli varsa avrupada yasamaz. Bu da benim fikrim..
Konuyla ilgim yok ama okurken iflas ettim..Pardon ben konuyu kiralamak gibi algilamisim , mulk sahibi olacaksaniz en azindan kira derdiniz ve stopaj derdiniz olmayacak , yine bir sansiniz olabilir ancak sektoru hic bilmiyorsunuz , iyice arastirip , iyi analiz edin , gercekten disardan gozuktugu gibi degil
Size soyle bir hesap oneririm turkiyede sezon okullar kapaninca baslar okullar acilana kadar surer , yani haziran ortasindan eylul ortasina 3 ay is yapacakmissiniz gibi dusunun kendinizi
Kiralamak istediginize benzer pansiyon fiyatlarini arastirip ortalama fiyati cikarin
Sonra su hesabi yapin gun sayisi yani 90*oda sayisi*ortalama fiyat
Bu size ne kazanacaginizi ortalama olarak gosterir basit hesapla
Sonra da giderlerinizi yazin alt alta , kac personel calistiracaksiniz , turizmde personel fiyatlari asgari ucretin ustundedir genelde 3 ay calisildigi icin , sgk , eger o aehirde yasamayan personel ise konaklama imkani saglamaniz gerekiyor
En onemli gider personel maasidir
Pos kullanacaksiniz mecburen , banka giderleri
Booking vs acenta uzerinden satis yapmak zorundasiniz , kisi basi yuzde 18 komisyon alir booking
Oda kahvalti yapacaksaniz kahvalti masrafi
Elektrik onemli bir giderdir
Vs vs
Bunlari alt alta toplayip, gelir gider hesabi yapin ve degip degmeyecegine karar verin
Ben kimseyi azarlamadim. Gidin de calisin diye...öyle algilanmis olabilir cunku türkiyede ki insanlar egolu, kompleksli...calismak zor geliyor ondan olabilir.
Az önce bana surekli saldiran kisi biz fakiriz de ondan diye birseyler yazmis ...hic öyle dusuncem yoktu. Ama kendisi kompleksli oldugu icin sonra bana laf carpitiyor aklincaorta halliymisim diye ..
Komik..acinasi...
Benim fikirlerim ve bu konuya bakis acim bambaska. Ve buna saygi duymak yerine bana kiyas yaptirilmaya calisiyor.
Dahasina gerek yok...
Sizde sonradan mi geldiniz avrupaya merak ettim? Hayir yani öyle bir anlatis tarziniz varki sanki turkiyede herkes ac sefil sadece avrupadaki cocuklar balli börek yiyor..
Turkiye de maddi geliri iyi olan kisi akli varsa avrupada yasamaz. Bu da benim fikrim..
Aylık ne kadar gelir olmalı kısmı o kadar değişken ki. Bu tamamen sizin yaşam tarzınızla alakalı. Bizim 10 bin aylık gelirimiz,2500kredi ödememiz var. Yılda bir defa tatile gidiyoruz, onun dışında her şeyi ölçülü yapmamız gerekiyor. Ayda 2 defa dışarda yemek, gezmek gibi. 2 çocuğumuz var, ucu ucuna geçiniyoruz. Kendi isteklerimizden kısabiliyoruz ama çocuklardan olmuyor. Şu anki şartlarıma göre ayda 15 bin kazansam rahat yaşarım diyebilirim, ama eminim 15 bin kazansaydım da 20 bin olsun derdimTürkiyede iyi yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali kestiremiyorum. Atiyorum ben 20 bin civari gerekli diye konusurken burdaki akrabalarim biz dönsek bize 5bin iyi yasamak icin yeter diyolar. Ama hepsinin kira sorunu yok ve bahsettikleri büyük sehir degil.
Mesele sanirim türkiye‘ye dönünce aylik gelirin yaninda bi sekilde döviz kazanmakta
Yahu tartıştığınız üye farkında bütün bu saydıklarınızın o yüzden zengin olacaksam trde yaşarım diyor cennet vatanım falan demiyor off ben bile baydım burada yanlış anlamayın amaO zaman bir asgari ücret için haftalık kaç saat çalışıyorsunuz? Asgari ücretli bir insan kaç kg et alabiliyor? Yıllık izniniz ne kadar?
Bu kıyası yaptığınız zaman ortada her şey.
Ayrıca on sene önce Türkiyede yaşamakla şimdi yaşamak aynı şey değil. Büyük bir devalüasyon yaşadık. Paramız değer kaybetti. İnsanlar şu ortamda oturduğu eahat yerden ahkam kesenlere evet tahammül edemiyor. Şu an marketteki her şey üç kat zamlandı maaşlarımıza iki yüz üç yüz tl zam geldi. Fakirleştik. Ama olumlu yanı var kuaför ucuz diyen bir gurbetçi insanı geriyor gerçekten. Daha kendi kazandığı ve kuaför parasının aynı oranda olduğunu hesaplayamayan insan Türkiyede kuaför ucuz sen fakirsin diyor. Bizim kazandığımız parayla kuaförler ucuz değil. Sizin paranız değerki bunu anlayamayan insanlar geiryor evet insanı.
Benim abim bir Avrupa ülkesinde mühendis olarak çalışıyor, buradaki herhangi bir mühendisin alamayacağı bir maaşla başladı ve tatil günleri belli. Yıllık izni belli. Biz cumartesi çalışıyor mesai parası alamıyoruz mesela özel sektörde sizde devlet izşn vermez sönürmeye.
Kalkıp da güzelleme yapmadan burada gerçekten yaşamanız lazım
Insanimizin eglence anlayisi türkü bar, sahilde yürüyüp cekirdek citleme, en olmayacak yerlerde piknik yapma.Bunlar isvicrede , almanya`da yok .Onun yerine cok kolay ulasabilecegin, göller , ormanlar var.Gece de korkmadan yürüyecegin yollar var.Sinirsizca , korkmadan bisiklete binecegin bisiklet yollari, en zengininden en fakirine herkesin gidebilecegi fiyatlari cok uygun olan havuzlar, her kesimden cocuklarin gittigi ana okullari, devlet okullari var.
Sokaklarda bir ton boyayla, her daim fönlü gezen kadinlar yerine ,spor yaptiklari belli olan , gayet rahat giyinmis kadinlar ve erkekler var.Türkiye`den buraya gelen herkesin söyledigi tek sey burasi cok sikici.Insanlar alismis bir kere iyisiyle kötüsüyle bir hareket olucak mutlaka.Bir taraftan cat kapi gelen misafirlerden rahatsiz olunurken diger taraftan burada her seyin kuralli olmasindan sikayet edilir.
Buradaki yeme icme türkiye ile kiyaslanamaz ama orda da bunlari alabilmek icin gerekli para yok.her sey ates pahasi .Ben ne zaman türkiye`ye tatile gelsem bir daha gelmiycem diyerek geri dönüyorum ama insan özlüyor.Memleket hasreti denen bir sey var.
Banlanmissiniz gerci ama yorum yapamadan edemeyecegimBen kimseyi azarlamadim. Gidin de calisin diye...öyle algilanmis olabilir cunku türkiyede ki insanlar egolu, kompleksli...calismak zor geliyor ondan olabilir.
Komik..acinasi...
Dahasina gerek yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?