Isvicre‘den Türkiye‘ye?

ben avrupada saclarimi boyattim ve 120 euro tuttu. tr de, dogru hatirliyorsam en son boyattigimda 100 tl tutmustu...

neyse bunlarda farketmez..zaten gittigin kuafore ve yaptirmak istedigine de degisiyor.

ama tr de asgari ucret ile yasayanlarin avrupaya ozenmesini anliyorum. en azindan temel bir gecim derdin olmuyor o dogru.
yinede dedigim seyi sonuna kadar savunurum..Turkiye de iyi bir gelirin olursa avrupa yaninda hic kalir bence.
o yuzden tr de ki yasantisindan sikayetci olan varsa ya daha cok kazanmaya yönelik birseyler dusunsun. ugrasmak istemiyorsa avrupaya gelmenin yollarini arasin. ama o daha zor aslinda ..
Allah hepimize bolluk bereket bol zenginlik versin. Türkiyede de üreten insanlar olsaydi hersey bukadar pahali olmazdi ..

Gerçekten merak ettim en ucuz saç kesim manikür pedikür ne kadar orada

50 Franka saç yıkama/kesim/fön yapılıyor. 3ay önce kesim, balyaj ve boya yaptırdım 330 frank ödedim. Birim olarak bakınca fark yok.istanbul'da biraz isim yapmış kuaförler gibi çok pahalı değil, ortalama her yer aşağı yukarı aynı. Ben çocuklardan dolayı gitmiyorum, anne olunca her şeyi çocuklar için yapmak istiyor insan. Manikür seti aldım, evde yapıyorum. Boya ve epilasyonuda. Çocuklar olmadan önce gidiyordum. Ayrıca burada kadınlar çok bakımlı genç-yaşlı farketmeksizin. Kuaföre bakım için gidiyorlar.

Ev için temizlik işçisi kiralamak isterseniz saati ortalama 20 frank. Orada ne kadar saati merak ettim :)

İşte o iyi gelir nasıl sağlanacak biri bize de anlatsın biz de halledelim iş arıyorsun iş yok olanlarıda çıkarıyorlar sürünmek çok hoşumuza gidiyorda çok kazanmaya yönelik birşeyler yapmıyoruz

Gelirim 10 bin. Tek çocukluyum. Aileden kalma evim var arabam var tek çocukluyum.
Ama çocuğun ihtiyacı, mutfakta nitelikli besin arıyorsanız hayır cennet falan değil.
Avrupaya üç uzun süreli seyahatte bulundum. Altı ülkede kaldım ve yine söylüyorum, Avrupadaki asgari ücretlinin standartını burada orta üst sınıf ancak karşılıyır. Ben orta tabaka olarak daha çok çalışıp daha aza kanaat getiriyorum.
Sizin yıllık izninizle haftalık çalışma saatiniz nasıl bizim nasıl? Siz kaç saate kaç euro alıyorsunuz ben kaç alıyorum. Şimdi bu kıyası yapıp hala evet cennet ülke diyorsanız bir şey diyemeyeceğim. Matematik önemli bir bilim zira

iste tr dekilerin bu kompleksli huylarini hic sevmiyorum. normal birsey dedim..hemen uzerine alinmalar. ben ne yapayim yahu

kazanmaya yonelik birsey yapmiyorsunuz demedim, hic aklimdan dahi gecmemisti.
ama bu konu acilmisken deginebilirim ... tr de is begenmeyen cok insan var..bilindik birsey bu

zaten maddi konusunda sikinti yasamasam dahi tr de yasama fikri sirf insanlarin egolarindan ürktügüm icin soguyorum.
keske su avrupada ki insanlari türk veya yerli olsun turkiyeye yerlestirsek...turkiyedeki leride avrupaya ne hos olur.
ama eminim avrupayi bile batirir birbirinizi yemeye devam edersiniz

Konu sahibesinin konusundan alakasiz olacak ama bir seyleri eksik biliyorsunuz.
Burdaki insanlarin estetik algisi yok, giyim de kusam da uyum vs gibi endiseleri yok. Simdi cogunun tirnaklari bakimli, masaja falan gidiyorlar ama tuylerimizi aldiralim diyen son zamanlarda varsa vardir. Yoksa kimse ensesindeki kil icin, dudak bolgesi icin gitmiyor, kollarini birakin kol altlarini almayan insanlarin sac fonu icin gidecegini dusunuyorsaniz bulundugunuz yerin insanlarini yeterince tanimiyorsunuzdur.

Calisma saatleri oyle dukkanlar icin oldukca sinirlidir, pazar gunleri cogu yer kapalidir. Turkiye de ki gibi gece 10 a kadar acik degildir berberler, kuaforler o kisa surede emeklerinin karsiligini alirlar.

Ayrica cogu kadin kendi sacini, makyajini kendi yapar, diy videolarini izliyorsaniz nelerden neler uretiyorlar, kolayca gorur fikir sahibi olursunuz. Her urun demonte haldedir, transfer ve kurulum ekstra ucrete tabiidir, emek kiymetlidir yani. Kendi parkesini doseyip, kendi duvarini boyayan insanlar paralari dahi olsa minnetleri yok.

Temizlikci almak oyle cok pahali bir sey degil zaten Turkiye de ki gibi buyuk evler yok mustakiller icin konusmuyorum yine kisa surede biter temizligi.

Haa su dogru yaslilari can sikintisindan aile hekimlerine gidip her ay bir yerlerinden muayene oluyorlar maksat sosyallesme

Kas yapmak iyidir ama artik alisverisi evinize kadar getiren yerler var sadece su icin degil. Rewe, picnic ya da flaschenpost gibi yerler kapiniza kadar geliyor cogu ucretsiz caniniz cekerse bahsis verebilirsiniz. Imkan her yerde var.

Dondurma arabalari bile geziyor, lezzetli italyan dondurmalari sokaginiza kadar geliyor.

Turkiye de iyi bir gelir varsa kisi orda yasamak istiyorsa rahat! yasar. Ancak duzen bozup sifirdan duzen kurmak zor, belirsizliklerin, adaletsizliklerin oldugu yerlerde daha zor.

Kendinizi guvende hissetmek onemli bir saniyede terorist ilan edilip, bedelini odediginiz bir uygulamayi sansurlu izlemek, yazdiginiz bir twittten, entryden dolayi iceri alinmak, herkesin erisim sagladigi seylere ulasmak icin yasa disi seyler kullanmak falan cok da onemli degil zaten.

maddi rahatlik, sosyal hayat elbet onemli ama guvende ve ozgur oldugunu bilmek paha bicilemez.

Bana aksine sizin gibi cennet vatanım diyenler kompleksli geliyor. Ordaki iyi yaşamınıza zorluklar uydurup kendinizi zorda gösterip ğlke güzellemeleri yapıyorsunuz. Ama gelmeye gelince gelen yok. Ben de euro kazanıp tl harcasam bir ay tatilde beğenirim
Yaşamak sadece maddiyatta değil. Trafikten kalabalığa suriyelilerden zamlara milyon sorunu yaşamadan türkiyem cennet vatanım diye türkü çığırtmak çok komik.
Dediğini gibi dibe çekmek istesek cennet vatan gel bacım deriz. Kal demeyiz yani.

Kısa süreline gelip yoklama şansınız olsa keşke tatil bölgeleri çok pahalı olduğunu diyebilirim size kışın pek iş olmuyor ayrıca hakkınızda hayırlısı olsun

off nerde cennet vatanim demisim yahu..
yazdiklarimi okumadiniz sanirim.
turkiyenin zorluklarindan da bahsettim.
biliyorum da, cunku bir sure yasamisligim oldu.
kendime göre böyle böyle uygun olur diyorum. kime ne?
avrupada doguyup buyuyen benim. turkiyede bir sure de olsa yasamis olan benim. iki ulkeyi kiyas yaptim kendimce. ve maddi durumum iyi olsa ve sizin gibi insanlar olmasa tabiki cennet olur. ama yasadigi yeri cehenneme cevirmeye calisan insanlarin ülkesinde yasanmaz, haklisiniz aslinda.
cevremdeki yerli insanlar avrupayi bukadar savunmuyor yahu..size ne oluyor

İşinize gelene dalga geçer gibi üslupsuz cevaplar veren sizsiniz. Bir yetişkin gibi tartışamayan sizsiniz!
Cevap veremediniz, haftada kaç saate kaç euro kazanıyorsunuz, bu haftalıkla kaç kilo et alabiliyorsunuz? Kaç hafta tatiliniz var? Bunları kıyaslayın sonra karşılaştırın

cunku komiksiniz. birseyler söylemisim gibi uydurma seyler yaziyorsunuz. önyargilarla bana birseyler yaziyorsunuz.
avrupa insani böyle degil mesela.

ben kendimce kiyas yaptim, fikrimi yorumlarimda da belirttim. maasima kadar buraya herseyimi yazacak degilim herhalde
benim fikrimi kabul etmek yerine saldiran sizsiniz...

zaten turkiye hicbir zaman ilerleyemez sizin gibi insanlar olduktan sonra. burda benimle fikir yarismasina girmek yerine birseyler üretin de gelissin yasadiginiz ülke. o begenmediginiz suriyeler gibi kacmayin kendi ulkenizden. onlar teror den kaciyor siz de ekonomik durumlardan. farkiniz yok yani hic.

ayrica o suriyeliler avrupaya da geldi.
hayir, simdiden soyliyeyim sadece okumus olanlar gelmedi

ayrica hic avrupada en az alti ay boyunca yasamisliginiz varmi? sistemin icini biliyor musunuz? bilmiyorsunuz eminim
bos bos konusuyorsunuz iste...
turkiye okadar kötü olsa dunyaca ünlü insanlar orda yasamaz. afrika ormaninda yasiyormus gibi bir bakis aciniz var herhalde

İyide işi beğensede beğenmesede çalışmak zorunda olan, düşük gelirli insanlar ne yapsın? Kırılan pencereyi onaracak parası olmadığı için 40günlük bebeğini kaybeden, oğluna okul forması alamadığı için intihar eden, 3 çocuğunu doyuramadığı için diğer odaya gidip kendini asan annenin haberlerinin olduğu bir ülke Türkiye. Almanya'da oluyor mu bu olaylar? Avrupa'da bir çok ülkede biliyorsunki çocukların, Sen aç kalmayacaksın en kötü ihtimalle. Eskide olsa penceresi olan bir evde yaşayacaksın en kötü ihtimalle. Türkiye'de zengin olan buralara yaşamaya gelmez zaten,parası olana kral-kralice muamelesi yapılan Türkiye yi bırakıp. Buralara gıpta edenler zar zor geçinenler, yoksul insanlar.

Almanya, isviçre gibi sosyal devletlerde yaşıyorsan çocuklarına her sabah ballı, yumurtalı sütlü bilimum çeşitli kahvaltı yedirebiliyorsun. Akşam etli bir yemek yapabiliyorsun. Bunları asgari ücretle yapıyorsun yani.. Hepsini bir yana bıraktım, milyonlarca göçmeni hangi ab ülkesi sorgusuz sualsiz kabul eder? Suriyelisi, Afganı, pakistanlısı milyonlarca dolmuş Türkiye ye. İnsanlar artık çocukları için, kendileri için endişeleniyorlar. Güvenlik açığı var. Avrupa ülkeleri Türkiye ye oranla daha güvenli, daha iyi yaşam koşullarına sahip. Bu sebeple gıpta edenleri kötülemeyin lütfen. İnsanların Ne şartlar altında yaşadığını bilmiyorsunuz.

Benim yaşadığım yerde günlüğü 170 tl. Yıkama kesim fön ortalama 50 tl ama en lüks kuaförde 100 tl yi bulur

bunlarin aynilarini bende yorumlarimda belirttim az cok. olaya gayet gercekci yaklasim ile yaklastim. ve kendi fikrimi soyledim.
ama turkiyede kiler ucmus mu neolmus..turkiye hakkinda kucucuk olumlu birsey soylesen direk saldiri moduna geciyorlar.
dönsünler yazdigim her yorumu okusunlar sonra bana cevap versinler.
aa yani insani cildirtip sinirlerini bozuyorlar. saka gibi.

kime ne kardesim? turkiye hakkinda hic mi olumlu birsey diyemiyecegim bu nedir böyle ?
ben burda yerli insanlar ile de sohbet ediyorum yasadigim ulke hakkinda ve iyi kotu yanlarini gercekci bir sekilde konusabiliyoruz.

ama turkiye hakkinda biri iyi birsey desin saldiriya ugruyor...hele gurbetci olunca.

Ben turkiyede ki sistemi ve yasantiyi anlayacak yeterlilikte yasadim. tabiki iyi yönleri de var ve bunu dillendirmeye hakkim var. Hatta kendimde kötü taraflarini saydim..geri donup yorumlarimi okumak istemeyenlere...

Otel işine girerse batar net. Bunun yerine yemek üzerine otantik bir işletme açsın çok güzel kazanır. Kriz var evet ama kimse kusura bakmasın fakire var kriz asgari ücretliye var diğerleri paşalar gibi geçiniyor bu sene 2 kere tatile gittim heryerde hınca hınç doluydu ve çoğu yerliydi kimse hiç bir şeyden eksik kalmıyor. Birikiminiz ve ticaret zekanız varsa daha paranızın üstüne para eklersiniz

O zaman bir asgari ücret için haftalık kaç saat çalışıyorsunuz? Asgari ücretli bir insan kaç kg et alabiliyor? Yıllık izniniz ne kadar?
Bu kıyası yaptığınız zaman ortada her şey.
Ayrıca on sene önce Türkiyede yaşamakla şimdi yaşamak aynı şey değil. Büyük bir devalüasyon yaşadık. Paramız değer kaybetti. İnsanlar şu ortamda oturduğu eahat yerden ahkam kesenlere evet tahammül edemiyor. Şu an marketteki her şey üç kat zamlandı maaşlarımıza iki yüz üç yüz tl zam geldi. Fakirleştik. Ama olumlu yanı var kuaför ucuz diyen bir gurbetçi insanı geriyor gerçekten. Daha kendi kazandığı ve kuaför parasının aynı oranda olduğunu hesaplayamayan insan Türkiyede kuaför ucuz sen fakirsin diyor. Bizim kazandığımız parayla kuaförler ucuz değil. Sizin paranız değerki bunu anlayamayan insanlar geiryor evet insanı.
Benim abim bir Avrupa ülkesinde mühendis olarak çalışıyor, buradaki herhangi bir mühendisin alamayacağı bir maaşla başladı ve tatil günleri belli. Yıllık izni belli. Biz cumartesi çalışıyor mesai parası alamıyoruz mesela özel sektörde sizde devlet izşn vermez sönürmeye.
Kalkıp da güzelleme yapmadan burada gerçekten yaşamanız lazım

Siz diyorsunuz ki kendimizs vakt ayiramiyoruz vs vs
Yazlik yerde patron olan kimse tatil yapamaz
El elin esegini turku cagirarak arar malum
Sicaktan insanlar yavas hareket eder vs caliskan cevik insan bulmak zor
Eskiden isletmemiz vardi ailemin esiminde hayalleri var ama ben almiyim cinim

Devlet memuruyum dogursam nobetten cikmam sart ekonomim sarsılıyor cocuga baskasi baksa nobetten alidigm bakiciya zaten gider aracimiz yok esiminki sirket araci kazanimiz 9bin ama borclar krediler yetmiyor malesef ki ben musrif degilimdir yillardir tek yaşarım birikim her daim yaparim iyisi alirim ama az ve oz ne zamandir sinema tiyatro gibi ihtiyaclar icin butcemiz bile yok inan disari cikmaya kuafor sevdam yok ay bir kas icin 3 ayda bir de kesim icin giderim o da 40 tl
Ben gelmem onun yerine kendime zaman ayiracak alanlar yaratırım
Hatta diplomamin yurtdisi gecerliligi var ilerde gitmeyi düşünüyorum

Anlamazlar boşuna yorma kendini , tipik özellikleridir çoğunun , orda 1 euroya bir çikolata alırlar , burda bozdurunca 6 çikolata aldıkları için Türkiye çok ucuz yeaaaaah derler

Yok tr dekiler tayyip den sonra ucmus, hepsi sinirli öfkeli
Benden cikarmayin banane.
Tayyipci degilim, gercekciyim. Turkiyenin pahali oldugunu ve asgari ucretle yasayan kisilerin avrupaya ozenmesi normal buldugumu kendim soylemistim!

Cahil cahil bana önyargilarinizla saldirmayin muhattabim degilsiniz.

Maddi geliri iyi olan insan turkiyede daha iyi sartlar altinda yasar avrupadan. Sonkez yazmis oluyorum. Bu da benim fikrim. Benim bakis acim. Ve kimseyi ilgilendirmez.

Basinizda ki adami hic sevmem valla ama ondan kalir yani yok cogunun. Herkes hak ettigini bulurmus. Önce baska insanlarin fikrine saygi duyun bastirmaya calismayin sonra hukumeti suclayin.
Insanlar kendilerini degistirmeli..kendi kapisinin önünü süpürmeli ilk önce.. kendinden baslamali.

Anlamazlar boşuna yorma kendini , tipik özellikleridir çoğunun , orda 1 euroya bir çikolata alırlar , burda bozdurunca 6 çikolata aldıkları için Türkiye çok ucuz yeaaaaah derler

Önceki yorumlarimda turkiyenin pahali oldugundan. Ve avrupada aldigim sebamed sabunun tr de daha pahali oldugundan bahsettim.
Önyargilarinizla hep bataklik icinde kalacaksiniz ülkecek... hak ediyorsunuz cunku bu kafalarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…