Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Ekonomik kriz var işletme acmak istiyorsunuz ama esnaf sinek avliyor. Türkiye de yaşam şartları cok ağır. Çöpe atacak paramiz var diyorsaniz Gelin Deneyin Tekrar dönersiniz :)
Dükkan kirasi vergiler isci parasi sigortasi derken ele birsey kalmıyor Yeri geliyor mali kendi cebinden karsiliyorsun. Biz dukkani kapatali 3 ay oldu. Birde serbest piyasa ürünlere boyna zam getiriyor zam karsisinda erirsiniz.

Bu saydıklarınızı İsviçre'de kazanıp Türkiye'de harcadığınız için rahatça yapabiliyorsunuz. İyi hesaplamak lazım, sektörde tutunabilecek misiniz yoksa sadece günü mü kurtaracaksınız. Artık bu ülkede sosyalleşme eğlenme güzel vakit geçirme de paralı kesime ait. Gerisi gidip avm geziyor. Bence buraya gelme arzunuz tamamen can sıkıntısı. Hani rahat batması dedikleri türden.

türkiyede mekan işletmek için arkada çok sağlam sermaye lazım
mesela florya-yeşilköy hattında, istanbulda, bir sürü cafe vardır ama çoğunun sahibi zaten galericidir. sallamaz müşteri gelmemesini, akan para vardır. ancak böyle sağlam sermaye ile ayakta kalmak mümkün. heleki yazlık bölgede mekan işletmek, pihhuuu ! alkollü müşterisi, cartı curtu.. uğraştırır.

Yoo, o kadar pahali değil. Ben bir avrupa ülkesinde yaşiyorum, yardimci bayan saatlik 9 euro ve vergiden düşüyor, yani saatlik 6 küsüre düşüyor.

Kuaför desen 50 euro'ya sac kesim ve fön oluyor.

Avrupadan Türkiyeye gidersen tabiku kuaför ucuz gibi gelir fakat maaşini Türkiyede alan için hiçte ucuz değil, iyi bir kuaför.

Ahh bana iyi bir is teklifi gelse idi, 10 bin veya üzerine kazanacagim hic durmazdim avrupada
Yukarda arkadas yazmis..veya baska yorumlar da...kuafor lükse giriyor ki avrupada kimsenin öyle sirf fön cekmek icin kuafore gittigi olmuyor..en fazla emekli kadin ve erkekler onlarda iki uc konusacak insan icin gidiyorlar zaten eve temizlikci almak lükse giriyor...insanlar da ruhsuz.. bu yabancilar yasamasini bilmiyor ..sabah kalkiyor cimenleri biciyor aksamlari tek baslarina balkonda oturuyorlar ..en azindan cevremdekiler.
Toplumun enerjisi yanibasimda ki ottan farksiz.
Ben mesela eve su tasimaktan biktim kasa dolusu simdi türkiyede olsam bi telefon ile eve bidon dolusu su getirtebilirdim diye kendi kendime söyleniyorum cogu günler...kas yaptim artik

Türkiyede paran var ise kralsin...
Avrupa hele ki almanya ve cevresi buyuk bir kapali calisma hapishanesi gibime geliyor bazen...
Konu sahibinin esi dedigi gibi calismak icin yasadigini hissediyor insan.
Bu avrupaya özenenleri hic anlamam. Amerika olsa neyse..

Yurtdisindan gelenlerin turkiyeyi yanlis gordugunu sanmam. Sonucta kiyas yapiliyor. Her iki ülkeyi de gorebiliyoruz. Türkiyede iyi bir maasin olduktan sonra avrupada yasamak salaklik bence. He tr ucuz diyen fazla irdelemeden konusan yurtdisinda ki tr lere de aldirmayin. Bilmedikleri icin öyle konusuyorlar.
Ama genele yaydikca yine tr de dedigim gibi iyi bir maasin olursa cennettesin.

Sansiniz vark iken gidin hic dusunmeyin. Cocuklariniz olursa daha da zorlasir bu fikriniz. Ordan oraya sürüklemek olmaz..adapte olamazlar.
Umarim banada nasip olur ileride.

Aslında konu sahibi arkadaşımıza tavsiyem Türkiye'ye gelip 2 yıl güzellik merkezlerinde çalışması sonrasında İsviçre'de kuaför dükkanı açması.Sac kesimi manikür daha ucuz diye Türkiye ye temelli donmelerinden iyidir

Yaşadığım şehir büyük şehir.
Maaşınız 10 bin lira da olsa 100 bin lira da olsa şehirde yapılacak hiçbir şey yok.Yemek yemek,kafeye gidip oturmak dışında.

Ne bar var doğru dürüst,ne de içecek dans edecek kafa dağıtacak başka bir mekan.Ottan bahsediyorsunuz da Türkiye'de de eğlence kültürü bir iki büyükşehir dışında iyi değil zaten

Çok güzel dertleriniz varmış kuzum,bizde burda neleri sıkıntı yapıyomuşuz

Çok güzel dertleriniz varmış kuzum,bizde burda neleri sıkıntı yapıyomuşuz

Komik mi bu şimdi ?
Alıntı yaptığım yorumu okudunuz mu öncelikle ? Para olsa eğlenilebilir demiş,ben de ona göre yazdım.
Para yoksa dünyanın hiçbir yerinde eğlenemezsin zaten,ona kimse bir şey demiyor.

9 euro mu, hemde saat basi? ilk defa duydum..
benim cevremde ev temizligine giden bayanlarin pek olmadigi icin daha pahali sanirim...sanslisiniz.
avrupada, en azindan benim cevremde pek yaygin degil normalde temizlikci tutmak vs...
türkiyede benim bildigim daha yaygin.

kuafor konusuna gelirsek bence pahali... hemde hic ugruna. en son 120 euro vermistim saclarim berbat oldu..o gun bugundur kendim yapiyorum boya islemlerini. Cevremde ve cevremdeki sehirlerde ki kac kuafore gittim hicbirisi iyi bir is cikaramadi. turkiyede gelisi guzel bir kuafore gitsem hem ucuz hem istedigim gibi oluyor.

neyse aslinda her ulkenin iyi kotu yanlari var.
ama benim yasadigim avrupa ulkesi turkiyede ki yasadigim memleketimde sehirden daha kötü. herkesin kendine göre de öncelikleri var.
bana zaten deniz olsun yeter
festivaller ile de alakam yok. Aksam üstü kapanmayan bir cafe gerekli, damak tadima uygun cesit cesit restaurantlar gerekli...

avrupada cok bar ve disko var dogru. mesela tr de nadir gördüm ama onlarda pek iyi degildi. ama eglence anlayisim artik degisti yasim ilerledikce.
barlar diskolar beni bunaltiyor artik.
zaten baska eglence anlayisi yok gibi avrupada. hafta sonu herkes barda veya diskoda.. millet kendini uyusturuyor bosluktan..

turkiyenin ucuz oldugunu da soylemedim.
avrupada aldigim bir sebamed sabunu tr de cok daha pahali mesela
o yüzden turkiyede yasasam maasim kabarik olduktan sonra yasarim zaten diyorum..

Valla bize de lüks kuaför. Siz üç bin euro kazanıp elli euro kuaföre veriyorsunuz biz de üç bin kazanıp 20 lira veriyoruz. Ama bizim maaşları markete bıraktığımızfan yılda iki kere saç kestirsek mutlu oluyoruz. Ben altınayda bir kırık aldırırım. Maniküre düğünden düğüne kalanını evde kendim yaparım. Yardımcı da alamıyoruz. Bize lüks. Türkiyede kaç evde yardımcı geliyordur acaba

geliriniz az ise lüks gelmesi normal. turkiyede herseyin ucuz oldugunu soyleyen biri degilim zaten.
ama iyi bir geliri olduktan sonra türkiye cennet diyorum. avrupadan daha iyi diyorum. en azindan benim icin öyle..
zaten esnek bir konu bu. herkesin öncelikleri farklidir hayatta. yani insanlarin birbirini bu konuda yermesi gereksiz. avrupada yasayan ve turkiyeye donme hayallarine kuran insanlara surekli salak muamelesi yapiliyor.
oysa avrupada yasayan bizleriz kiyas yapabilen bizleriz. hic avrupa gormemis insanlar bu konuda yorum yapmasa daha iyi olur. avrupada da hersey süt liman degil. burdaki yerli arkadaslarim bile ülkesinin sacmaliklarindan bikmissa gelip tr de ki bir insanin bizlere salak muamelesi yapmasi komik yani
neyse aslinda sorun da yok..sonucta dedigim gibi herkesin oncelikleri ve istekleri farkli.
ama ben sahsi fikrim olarak tr de iyi gelirli maasa sahip olduktan sonra avrupaya özenmezdim...en fazla amerikaya

Birim olarak bakarsanız ki öylr bakmanız lazım çünkü euro kazanıyorsunuz tl değil 120 birim saç boyatmaya normal zaten sırf dip boyama 50 lira burda komple boyatsan 150 lira sizden pahalı buraya gelip euroyu tlye çevirip kuaföre giderseniz tabi ki ucuz

Yurtdışında (2 farklı ülkede) ve Türkiyede yaşadım.
Ama İsviçrede yaşamadım.
Her ülkenin artı ve eksisi var bana kalırsa.
Ama ben Türkiyenin güneyine yerleşebilecek olsam yaşardım açıkçası, çok güzel:)

5bin dediği dövizdir tl olsa duramaz.

Kusura bakmasin kimse ama bu milletbazen hak ettigini yasiyor. Adam hizmet ediyor, ama milletbi copu alip kutusuna atmiyorsa.. vergilerim diye bagirmasin bi zahmet.

Su dediginede ayrica katiliyorum. Hic disarida yasamamis birilerinin burada isvicre demeleride ayrica komik, neyi kiyas ederek bunu diyolar? Turkiye olmasinda nere olursa olsun mantigi var. Bu ulkeyi berbat eden yine bizleriz, herkes kapisinin onunu supurse boyle olmaz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…