- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
- 113
- Konu Sahibi minimalce_
-
Otel isi bana riskli geliyor acikcasi.
Eger elinizde ne varsa ne yoksa oraya tek yatirim olarak görüyorsaniz yapmayin.
Tek biryere yatirim yapmak ve oraya bel baglamak dogru degil. Hele ki türkiyede.
Daha kücük bütceli ve iki üc biryere yatirimlik birseyler dusunmek daha mantikli. Birisi batarsa vs elinizde birseyler olur en azindan.
Yoksa baska riskler yok yani...iciniz rahat olsun. Denemeler iyi olurdu ama esiniz turkiyede yasamis biri olarak ona cokta gerek yok zaten. Geriye sizin nasil adapte olacaginiz dusuncesi kaliyor..ama es desteginiz ve cevreniz oldukca o konuda da sorun olacagini sanmiyorum.
Bence sizin sartlariniz turkiyeye dönmek orda yasam kurmak icin uygun.
Cocuklariniz olmamisken hatta daha güzel. En kötü ihtmalde isvicreye geri dönme sansiniz varmi? Aileleriniz isvicrede mi? Size yardimci olabilirler mi geri dönme konusunda? Eger öyleyse ozaman bu türkiye firsatini degerlendirin bence.
Aradiginiz 5 yildizli otellerede yer bulamadiginiz icin turizm batmadi diyemezsiniz
Turizm sektoru disaridan gozuktugu gibi degildir , sadece mal sahipler ayakta kalabiliyor ve oteli haricinde baska bir sektorde faaliyeti olan firmalar ( pek cok 5 yildizli otel sahibinin baska bir sehirde fabrikasi , insaat firmasi vardir yada mafyadir )
Konu sahibi otel alacagim dememis , otel kiralayip isletecegim demis
Konuya yaptiginiz diger yorumlarla ilgilenmiyorum ancak sektorun ic yuzunu bilmeyen birisiniz , sadece tatile cikan biri olarak bu yorumu yapmaniz dogru degil , yanlis bilgi veriyorsunuz ve yanlis yonlendiriyorsunuz
Son 5 senede batan onlarca isletmeye sahit oldum , bu isler sizin disardan gordugunuz gibi degil
Aradiginiz 5 yildizli otellerede yer bulamadiginiz icin turizm batmadi diyemezsiniz
Turizm sektoru disaridan gozuktugu gibi degildir , sadece mal sahipler ayakta kalabiliyor ve oteli haricinde baska bir sektorde faaliyeti olan firmalar ( pek cok 5 yildizli otel sahibinin baska bir sehirde fabrikasi , insaat firmasi vardir yada mafyadir )
Konu sahibi otel alacagim dememis , otel kiralayip isletecegim demis
Konuya yaptiginiz diger yorumlarla ilgilenmiyorum ancak sektorun ic yuzunu bilmeyen birisiniz , sadece tatile cikan biri olarak bu yorumu yapmaniz dogru degil , yanlis bilgi veriyorsunuz ve yanlis yonlendiriyorsunuz
Son 5 senede batan onlarca isletmeye sahit oldum , bu isler sizin disardan gordugunuz gibi degil
Bi konuya aciklik getirmek istiyorum. Esimin düsündügü kiralamak degil satin almak ve isletmek. Mesela alti bar üstü oda olan pansiyon tarzi oteller olsun veya daha kücük denize yakin otel. Daha belirli birsey yok sadece fikir amacli benimki :)
Isvicre‘ye geri dönme imkanimiz herzaman icin olacak. Ikimizde vatandas oldugumuz icin sorun olmaz yani. Benim ailem burda esimin ailesi baska bir ülke‘de. Onlarin destegi tabi ki herzaman olur.
2-3 yere yatirim yapmaktan bahsetmissiniz ama öyle yatirim yapilcak güvenilir yerler bulmak kolay olmaz sanirim. Siz mesela neler düsünür/önerirsiniz? Türkiye‘de mantikli olabilecek sektörler nedir?
İsviçrede maddi sıkıntı içinde yaşıyoruz sürekli fatura hesaplıyoruz demişsiniz yanlış okumadıysam. E vatandaşız geri de dönebiliriz diyorsunuz? Deneyin türkiyeyi de bir bence. Ne kaybedeceksiniz. Ben de ülkemde olma hissini bu topraklara ait olma hissini atalarımızın emanetini kültürümüzü hatta insanımızın özünü seven biriyim. Aman ülkemiz iyi olsun biz burda kalalım amerika falan gözüm yok. Ne güzel yaşamayı bilsek mis gibi ülke
Ama turizm sektörü “bilmeyene” çok zor heleki eşiniz gibi uzun zamandır buralardan uzak bi insan için.. tutunmak zor olur farklı bişeyler düşünün derim.
İsviçre'de sıkıcı olan şey tam olarak ne? Mesela Türkiye'ye gelseniz neler yapacaksınız ve sıkılmayacaksınız? Çift olarak sizi anlamak için soruyorum. İş vs bulunur da burada sizi tatmin edecek şeyin ne olduğunu anlayamadım. Mesela kış aylarında ne yapacaksınız otel işletirseniz ve tutarsa?
öyle bir sansiniz varsa ozaman sizi kimse tutmasin..cok özendimsanslisiniz, gercekten.
türkiyede ki sektörler hakkinda maalesef bir fikrim yok. yanlis yönlendirmek istemem.
bu arada pansiyon tarzi kücük birsey dusundugunuzu yazmissiniz yorumlarinizda..yeni okudum. ozaman degisir durum tabiki. otel yazinca farkli gelisti konu.
yinede fazla bilgim olmadigi icin pek birsey söyleyemiyorum. ama iki üc yatirim herzaman mantiklidir. Elinizde ki herseyi tek biryere oynamadikca sikinti yasamazsiniz hicbirzaman. Hakkinizda hayilisi olsun
Maddi sikinti derken söyle ben bir süredir kendi istegimle calismadigim icin daha fazla dikkat etmemiz gerek. Esimde isini yeni kurdugu icin kendimize ayirabildigimiz zaman cok kisitli ve tatil plani hala yapamadik cünkü isci sikintisi var. Herneyse iste bide esim buraya adapte olmakta zorluk cekiyor, daha fazla sosyallesmek istiyor.
Mesela en basiti Esim almanca sadece cat pat biliyor, ingilizcesi olmasina ragmen bazi seyleri yapamiyoruz. Türkiye‘de olsak konser, sinema, tiyatro gibi seylere hayatimizda daha cok yer verebiliriz. Ikimizde cok severiz.
Yukaridada yazdim Kuaför dert burda ama orda iyi kuaför bulmak zor degil. Ister git manikürünü pedikürünü yaptir istersen bi fön cektir ve dünya para yatirmak zorunda kalma :) Türkiye‘de bakimli olmak cok daha kolay, güzellik merkezleri/estetikciler burayla kiyaslanamaz.
Onun disinda ben direk bir diyetisyene gider, özel spor hocasiyla spora baslamak isterdim.
Mesela bi bar‘a otur canli müzigini dinle 2-3 birani ic cek git eve. Veya güzel manzarali biyerde güzel baligini ye rakini ic. Burda yok bunlar.. Biz keyfimize cok düskünüz ve türkiyeye gidince acisini cikarmaya calisiyoruz ama yetmiyor. Zaten denizi, sahil yürüyüsleri falan ayri güzel
Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.
Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.
Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?
Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Maddi sikinti derken söyle ben bir süredir kendi istegimle calismadigim icin daha fazla dikkat etmemiz gerek. Esimde isini yeni kurdugu icin kendimize ayirabildigimiz zaman cok kisitli ve tatil plani hala yapamadik cünkü isci sikintisi var. Herneyse iste bide esim buraya adapte olmakta zorluk cekiyor, daha fazla sosyallesmek istiyor.
Mesela en basiti Esim almanca sadece cat pat biliyor, ingilizcesi olmasina ragmen bazi seyleri yapamiyoruz. Türkiye‘de olsak konser, sinema, tiyatro gibi seylere hayatimizda daha cok yer verebiliriz. Ikimizde cok severiz.
Yukaridada yazdim Kuaför dert burda ama orda iyi kuaför bulmak zor degil. Ister git manikürünü pedikürünü yaptir istersen bi fön cektir ve dünya para yatirmak zorunda kalma :) Türkiye‘de bakimli olmak cok daha kolay, güzellik merkezleri/estetikciler burayla kiyaslanamaz.
Onun disinda ben direk bir diyetisyene gider, özel spor hocasiyla spora baslamak isterdim.
Mesela bi bar‘a otur canli müzigini dinle 2-3 birani ic cek git eve. Veya güzel manzarali biyerde güzel baligini ye rakini ic. Burda yok bunlar.. Biz keyfimize cok düskünüz ve türkiyeye gidince acisini cikarmaya calisiyoruz ama yetmiyor. Zaten denizi, sahil yürüyüsleri falan ayri güzel
Herseyi geçtim birgün suriye gibi olursak korkusu endişesi bırakmıyor peşimi.iki çocugum, eşim , iyi kötü yaşadıgım bir hayatım var.ya bir gün bunlar elimden alınırsa diye çok korkuyorum.evet ülkemi seviyorum.burada yaşamak çok güzel.hep kötü anlatılmış ama iyi insanlar da çok burada.yolda poset tasırken yardım etmek isteyen, iki çocukla karşıdan karşıya geçerken durup yol veren iyi insanlar da varmış yahu dedirten ülkemin güzel insanları...
Ama...ama' sı cok işte.cehennemin tam ortasındayız çok klasik ama sıra Türkiyede mi lafları canımı çok sıkıyor.bu kadar mültecinin Türkiyeye alınması , silahlanmanın artması...Neden ?sokaklar teksas gibi.haber izlemeyi severim ben.sabahtan aksama gaber kanalı acık evde.yol vermedi çek silahı, komşu gürültü yaptı çek silahı, kavga ettim çek silahı . Bir sey yoksa kör kurşuna kurban gidiyor insanlar.herkesin elinde neden bu kadar silah var anlamıyorum.
Belki benim endişelerim hiç gercekleşmeyecek yersiz korkulardır, belki de çok uzak, belki yakın.ne olursa olsun bu endişeyi yaşamadıgım bir ülkede olmak isterdim.isvicre de öyle bir yer.oraya da alışıkmışsınız zaten.hani sonradan evlilik yada iş için gitmiş olsanız neyse.biz burada da faturalar için yasıyoruz.kazanılan paralarla sosyal, külrürel hayat yaşanılamıyor maalesef
Sıkıcı hayattan bunaldıysanız, tam aradığınız ülke hemen dönün.
Ülke gündemi 1 saatte değişir, hayatta kalmak şans işidir, her gün Allaha emanet çıkarsınız sokağa ve dönünce ohh çekersiniz.
Çünkü gaspçısı, sapığı, bindiğiniz otobüsün telefonla oynayan şoförü, kullandığınız kaldırımdan geçen alkollü hız limitlerini zorlayan arabalar, yemek yediğiniz yerdeki etin ‘türü’, iş yerlerindeki mobbing, sokakta kınana kınana yürüme, tükürükler geğirmeler, pis pis kokular vs.
Haa eve girince bitti mi, usulüne uygun kaçağı göçeği olmayan bir yapıda yaşıyorsanız oh ne ala, yok değil ise yangın çıkabilir, bina yıkılabilir, asansör düşebilir, kamyon binaya uçabilir, bir yağmur yağar, koridorda yüzersiniz vallaha.
Aksiyon ülkesi, amerika halt etmiş asıl realty şov burdadır, gerçek halkın yaşamıdır.
Gelin gelin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?