isyan ediyorum bu kafa yapısına !! ne istiyorsunuz öğretmenlerden ?!

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.

Cevabı vermişsin aslında.

Bak işaretlediğim yerde.

Çünkü toplumun gelişmesi istenmiyor!

Son düzenleme:
o kıza takılma bende biyoloji öğretmenliği okudum gerçi çalışmıyorum ama banaa avukat ol falan derlerdi ben sayısal bölümdeyim bana avukat ol iyolar yaa bilmeden konuşuyorlar .ayrıca pilot olmak kolay mı ya ?kaç tane bayan pilot var bu ülkede saçma sapan konuşmuş kız .

Hani anlatmışsın ya 25 yaşında belki ortaokul mezunu bile değil vs diye.. anladığım kadarıyla kendini geliştirmemiş bi bayan ve onun böyle düşünmesi çok normal, aldırma sen seninle aynı düzeyde düşünebilen insanların yorumlarına takıl, anlatabildim mi :) çıtası düşük olan bir insanın düşüncesi de ancak bu kadar olabilirdi zaten, onlar okumayı kolay sanıyorlar hiç denemedikleri için

uzayla ilgili bölüm okuyup pilot olurmuş demek

başkalarının fikirlerini önemseme bu kadar boşver.

Son düzenleme:
cevaplar için teşekkürler ama dediğim gibi sadece ondan değil bi çok kişiden duyuyorum anlatmaya çalışmaktan yoruldum yahu. eskiden bu kadar iyi anlayamazdım öğretmenlerimi ama şimdi bende öğretmen olma yolunda ilerliyorum ve onları çok daha iyi anlıyorum

ya zaten o komşu kızını da uzay paklardı....kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı oldu takmaa.....

Bırak ağzı olan konuşuyor. Sonra hepsi bizim tatil imkanımızın daha fazla oldugunu, aliemize kendimize daha fazla zaman ayırabildiğimizi görünce kuduruyor ve keşke biz de ögretmen olsaydık diyor içinden. Böyle söyleyenlerin paragöz oldugunu düşünüyorum yoksa en güzel meslek öğretmenlik. Çocuklara hayatı ögretebilmek, bir şeyler katabilmek kadar güzel ne var ki? Bu meslege b*k atanlara bir bak illa bir yerde maaşı kötü diyordur Ne yani bir mesleği maaşına göre mi değerlendircez ?!

Son düzenleme:
iyide oda bir şekilde diğerini aşağılıyor ona bakarsan orta okulu bile bitirmemiş diyor bence bunu demeside yanlış .

parantez içinde de belirttim niyetim kimseyi aşağılamak değil diye benim annemde ilkokul mezunu ne olmuş. ben sadece eğitim durumunu söyledim. ben okusaydım dediği için belirtmek istedim nereye kadar okudugunu. hep art niyetli anlamayın lütfen.

Haklısın arkadaşım ama bazı insanlar böyle malesef. Öğretmenlik okumak istersin beğenmezler, doktor olmak istiyorum dersin o kadar sene nasıl okuyacaksın evde kalırsın derler :) İletişim okumak istersin iş yok derler, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden bir bölüm seçersin kendini geliştirmen lazım becerebilecek misin bir sürü işsiz var derler :) pilotluk güvenli değil, asker-polis çok zor şartlarda çalışıyor aman ne yapacaksın ölüp gidersin kör kurşunla, mühendis mi her yer mühendis kaynıyor, aman sakın bankacı olma gece gündüz çalıştırırlar, diş hekimi mi tiksinmicek misin, eczacı mı artık bakkallarda ilaç satıyor.... Bu böyle gider :) Eleştirmek istedikten sonra, gözünün üzerinde kaşın var bile derler yani. Sen umursama, hedefine odaklan. İyi bir öğretmen ol, öğrencilerini önemseyen, mesleğine bağlı ve idealleri olan gerçek bir eğitimci ol...

ama ne...doğru söyledin,bak ben atanamamış olsamda 4 yıldır öğretmenlik yapıyorum vee çoook güzel birşey...maaşıda gayet güzel kadroluların....ve en önemlisi birine birşeyler öğretmek hazzı çok güzel..ben çocukların defterine bakrdım bazen ve içimden aman Allahım bunları ben yazdırdım,ben öğrettim ve bu bilgilerle yarın büyük sınavlara girip geleceklerini belirleyecekler derdim...

anlatmaya çalışmasan belki daha iyi olur..çünkü öğretmenlik mesleği anlatılacak bir meslek değildir.ancak işin içine girenler ve bu mesleği hakkıyla yapanlar anlar kutsallığını..

tatlım, onun lafı senin seçtiğin mesleğe değil. bence kendini ezik hissetmiş senin yanında okuyamadığı için.. ondan öyle konuşmuş. kedi-ciğer meselesi yani.. takılma..

benimde var öyle tanıdıklarım kötü bir öğretmen bile olamadın diyorlar okumayan birini görünce. çok sinirleniyorum öğretmen olmamama rağmen.

tamam belirtmisşin anladım da yinede sen bana nasıl bunu söylersin sen kimsin havaların var yani sen ilk okul mezunusun iyorsun içte içe .benimde ailemde beğenmeiler kazanığım yeri .ne olucan bitirice öğretmenler atanmıyor vs vs bir sürü konuştular .içlerinde ilkokul meuzunlar da vardı .herkesin dediğini takarsan ooo işin var senin

Canım aslında kötü bişey olarak algılamadım ben bunu
Kimse beğenmek zorunda değil ki sonuçta
Böyle düşünürsen,üzülmezsin yada kızmazsın
Yani öğretmenlik dediğin zaman herkesten ''Aa ne güzel,çok iyi'' demesini bekleme
Herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta
Bu konuyada yüksek ihtimal öğretmenler yazacak,o kızcağızda bayağı aşağılanacak gibi duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…