isyan ediyorum bu kafa yapısına !! ne istiyorsunuz öğretmenlerden ?!

herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.

Hiç kafana takma.Sen ne dersen de bilmeyen insana anlatamazsın derdini.

Güzel tercih yapmışsın.Öğretmenlik hem insanı manevi açıdan tatmin eden bir meslek hemde şartları daha rahat.Zaten puanının yüksek olma sebebide bu.

bir de şu var mesela teyzem puanımı sıralamamı soruyor söylüyorum ne yazacaksın diyor dedim türkçe öğrt. oda diyoki ' ona gelene kadar başka neleri tercih edebilirsin?' yani sanki en kötü ihtimal olarak bakıyor. ayıp ya ayıp arkadaşımın ablası türkiye 27.si olmustu oda türkçe öğrt. yazdı duyanlar hiç tereddüt etmeden aa ablan salak mı diyorlardı ya pes artık. gerçekten şu ülkede öğretmenleri düşürdükleri duruma üzülüyorum.

Agzi olan konusuyor iste canim bosver takma. Ogretmenlik cok guzel bir meselek hele'ki Turkiye'de, demissin ya gelismis ulkelerde elin ustunde tutuyolar, ben yurt disinda yasiyorum hiç oyle degil turkiyede ogretmenlere daha cok deger vereliyolar ve sayiyolar, sen kararindan vazgecme. Simdi'den basarilar dilerim :)

Öğretmenliğin puanından haberi olmayan cahil biri,takılma bence.Millet Kpss'yi kazanıp öğretmen olayım diye kendini yırtıyor. ;)

ama ne...doğru söyledin,bak ben atanamamış olsamda 4 yıldır öğretmenlik yapıyorum vee çoook güzel birşey...maaşıda gayet güzel kadroluların....ve en önemlisi birine birşeyler öğretmek hazzı çok güzel..ben çocukların defterine bakrdım bazen ve içimden aman Allahım bunları ben yazdırdım,ben öğrettim ve bu bilgilerle yarın büyük sınavlara girip geleceklerini belirleyecekler derdim...

Kesinlikle öyle. Ben henüz 2. sınıf ögrencisiyim ama çocuklara bir şeyler ögretebilmek için can atıyorum. Gelip geçici dünyada sırf maaşa takılıyorlar ya sinir oluyorum. Beni kimseye muhtaç etmiyorsa bir maaş iyidir. İnsan mutluysa yaptıgı işten diger insanların söylediğinin pek bir önemi yok. :16:

Koyu-Mavi Boş konusan insana kulagını kapatacaksın. Böyle cahillere cevap da verilmez çünkü anlatmak istediginizi anlamak istemez. Cahille cahil olmamak için muhabbeti kısa kesmeli. :ssz:

Son düzenleme:
zaten türkiyede meslek diince mühendislik, doktorluk ,avukatlık gelio ailelerin aklına,gerisi fasa fiso gibi görülüo...

neyse sen de oku bitir üniyi sonra o kızın karşısına geç ve deki:

" ay iiki öğretmenlik okumuşum,biliomusun uzayda hayat yokmuş:)))"

bir de şu var mesela teyzem puanımı sıralamamı soruyor söylüyorum ne yazacaksın diyor dedim türkçe öğrt. oda diyoki ' ona gelene kadar başka neleri tercih edebilirsin?' yani sanki en kötü ihtimal olarak bakıyor. ayıp ya ayıp arkadaşımın ablası türkiye 27.si olmustu oda türkçe öğrt. yazdı duyanlar hiç tereddüt etmeden aa ablan salak mı diyorlardı ya pes artık. gerçekten şu ülkede öğretmenleri düşürdükleri duruma üzülüyorum.

aslında insanlar böyle düşünmekte haksız değil..atanamayan o kadar çok öğretmen var ki..4-5 yıl oku,sonra boşta kal..eminim hiç kolay değildir..mesela Türkiye'de 9 öğretmen atanamadığı için intihar etmiş..düşünün!

Canım aslında kötü bişey olarak algılamadım ben bunu
Kimse beğenmek zorunda değil ki sonuçta
Böyle düşünürsen,üzülmezsin yada kızmazsın
Yani öğretmenlik dediğin zaman herkesten ''Aa ne güzel,çok iyi'' demesini bekleme
Herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta
Bu konuyada yüksek ihtimal öğretmenler yazacak,o kızcağızda bayağı aşağılanacak gibi duruyor :1:

tamam belirtmisşin anladım da yinede sen bana nasıl bunu söylersin sen kimsin havaların var yani sen ilk okul mezunusun iyorsun içte içe .benimde ailemde beğenmeiler kazanığım yeri .ne olucan bitirice öğretmenler atanmıyor vs vs bir sürü konuştular .içlerinde ilkokul meuzunlar da vardı .herkesin dediğini takarsan ooo işin var senin

ya tekrar söylüyorum amacım kimseyi aşağılamak değil bu sadece yakın zamanda gerçekleşmiş bir örnekti. daha nicesi var sayabilirim. zaten kimsenin aa ne güzel bölüm demesini beklemiyorum. benim sinirlendiğim öğretmenlerin bu duruma getirilmesi.

Kesinlikle öyle. Ben henüz 2. sınıf ögrencisiyim ama çocuklara bir şeyler ögretebilmek için can atıyorum. Gelip geçici dünyada sırf maaşa takılıyorlar ya sinir oluyorum. Beni kimseye muhtaç etmiyorsa bir maaş iyidir. İnsan mutluysa yaptıgı işten diger insanların söylediğinin pek bir önemi yok. :16:

Boş konusan insana kulagını kapatacaksın. Böyle cahillere cevap da verilmez çünkü anlatmak istediginizi anlamak istemez. Cahille cahil olmamak için muhabbeti kısa kesmeli. :ssz:

ya var ya kadrolu olmak için kıçımı yırtıyorum,yakında yırtılacak bi k*çım kalmayacak:))) heralde bi atansam sokağa çıkıp anırırım,hamamda karılar nasıl bayılır onu bile gösterebilirim:)))

bence kız kotu bısey soylememış.. bu işin kpss sınıde dusun..
gecen seneye kadar sınıfcılar cok alırken 4+4+4 ile sınıfcı acıgı kapandı.
turkce ogretmenlerının atanma puanları bellı.atanamazsan yazık olur dıye demıştır..
kpss de turkce ogretmnlıgının puanına bak bı ıstersen..
benım bır suru arkadasım var atanamayan ve ınan kpss kolay degil.
meslegı secerken ılerısıınıde dusuneceksın..
ben sımdıkı lıselılerın yerınde olsam öğretmenlik yazmam.
bazı bolumlerde hem atanmak çok zor hemde saygı gormuyosunuz.
milli eğitım bakanı bıle ogretmenlerını asagılııyosa,, öğrencı ve velıdennn ne beklersin ??

Sen o komşu kızını ciddiye alma canım......Benim annem de öğretmen emeklisi...

(Bu arada konuyla yarı yarıya alakalı ama hep aklımda olan bir şeyi paylaşmak istiyorum...Öğretmen adaylarının diksiyonları,Türkçeleri anlaşılabilir olmalı muhakkak...Lisede bir matematik öğretmenim vardı adamın ne dediğini hiç mi hiç anlamazdım :(((( Sanki Türkçe değil de başka bir dilde konuşuyor gibiydi...Bilmiyorum,komik gelebilir ama benim için çok sıkıntı vericiydi bu.......:50: Kaç yıl geçti hala aklımda kaldı.......)

ya var ya kadrolu olmak için kıçımı yırtıyorum,yakında yırtılacak bi k*çım kalmayacak:))) heralde bi atansam sokağa çıkıp anırırım,hamamda karılar nasıl bayılır onu bile gösterebilirim:)))

İnşallah hayırlısıyla atanırsın en kısa zamanda. Böyle işine aşık ögretmenlere ihtiyacı var bu ülkenin. Bu arada branşın neydi? :)

Son düzenleme:
bence kız kotu bısey soylememış.. bu işin kpss sınıde dusun..
gecen seneye kadar sınıfcılar cok alırken 4+4+4 ile sınıfcı acıgı kapandı.
turkce ogretmenlerının atanma puanları bellı.atanamazsan yazık olur dıye demıştır..
kpss de turkce ogretmnlıgının puanına bak bı ıstersen..
benım bır suru arkadasım var atanamayan ve ınan kpss kolay degil.
meslegı secerken ılerısıınıde dusuneceksın..
ben sımdıkı lıselılerın yerınde olsam öğretmenlik yazmam.
bazı bolumlerde hem atanmak çok zor hemde saygı gormuyosunuz.
milli eğitım bakanı bıle ogretmenlerını asagılııyosa,, öğrencı ve velıdennn ne beklersin ??

hah işte benim değinmek istediğim noktada bu işte değer görmemek.
2. olarakta çok araştırarak sectim ben ve içim rahat :)

ya tekrar söylüyorum amacım kimseyi aşağılamak değil bu sadece yakın zamanda gerçekleşmiş bir örnekti. daha nicesi var sayabilirim. zaten kimsenin aa ne güzel bölüm demesini beklemiyorum. benim sinirlendiğim öğretmenlerin bu duruma getirilmesi.

kimsenin öğretmenliği bir yere getirdiği yok ki bence fazla alınganlık yapıyorsun .öğretmenlik kolay bir meslek o yüzen bayanlar seçer zaten .

İnşallah hayırlısıyla atanırsın en kısa zmanda. Böyle işine aşık ögretmenlere ihtiyacı var bu ülkenin. Bu arada branşın neydi? :)

ya işin garibi ben öğretmen olarak atanamam,formasyonum yok,branşım matematik,devlett ücretli olarak ve dershanelerde çalıştım...bu sene girdim kpss ye açıklanmadı daha memur olarak atanacam ( ay atancam dedim Allah mı yazdırdı ne:)) )ama öğretmenliğe aşığım resmen...ne olursam olayım taktım kafama alcam formasyonu ve öğretmen olcam...çünkü ayrı bir haz...

Ben sen aşağılayacaksın demedim ki
Neden böyle bi tutum içine girdin anlamadım :31:

Ben sen aşağılayacaksın demedim ki
Neden böyle bi tutum içine girdin anlamadım :31:

yüksek ihtimalle öğretmenler bu başlıga yazacak ve o kız aşağılanacak dediğin için söyleme gereği duydum niyetim birileri aşağılatmak kendi egomu yükseltmek tarzı seyler değil bir örnek verdim keşke vermeseydim diyorum şuan :6: sana karşı bi cephe alıp cevap verme durumu da yok yanlış anlamanı istemem :29:

Canım aslında kötü bişey olarak algılamadım ben bunu
Kimse beğenmek zorunda değil ki sonuçta
Böyle düşünürsen,üzülmezsin yada kızmazsın
Yani öğretmenlik dediğin zaman herkesten ''Aa ne güzel,çok iyi'' demesini bekleme
Herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta
Bu konuyada yüksek ihtimal öğretmenler yazacak,o kızcağızda bayağı aşağılanacak gibi duruyor :1:

evet siz o konuda da gelip "buraya anneler dadanmış" gibi bir cümle kullanmıştınız değil mi? konu çocuk olunca annelerin daha duyarlı davranması çok normal.tıpkı bu konuda öğretmenlerin ve adaylarının duyarlı davranması gibi...

Son düzenleme:
hah işte benim değinmek istediğim noktada bu işte değer görmemek.
2. olarakta çok araştırarak sectim ben ve içim rahat :)

umarım hayatında her sey ıstedıgın gıbı olur canım.
öğretmenlik okuyupta bosta kalmanı ıstemem.
bende ıngılızce ogreetmenıyım, atanamadım.
sektor degıstırecegım..
lafa geldımı aa ne guzel ıng ogretmenısın ama bu ulkede degerın yok malesef..
hayatının en guzel yıllarını kpss ye hazırlnmakla gecırceksın..
çrkmeden anlaşılmıyo malesef ..

canım öncelikle duyarlılığından dolayı seni tebrik ederim.bende bir öğretmenim ve kim ne derse desin bizim mesleğin diğer mesleklerde olmayan bir doyumu vardır...bu ne parayla ne de başka bişeyle asla ölçülemez...mesela bu sene üniverste sınavına giren öğrencilerimden bazılarını gördüm 4 yıl olmuştu bizden mezun olalı ve öğretmenim nasıl bildiniz benim iyi bir avukat olacağımı söylerdiniz ve inş.oluyorum dedi,diğeri hocam sizi dinledim ve lisede sayısal seçtim inş. elektrik mühendiliği okuyacağım ....ve daha nice örnekleri..o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam..maddi getirisi çok fazla olmasada öğrencilerin başarıları inan bizi çok mutlu ediyor...cahil insanların dediklerine bakma sen..benimde yengem ben üniverste sınavına girerken bir öğretmen bari ol demişti :) ama ben iyi bir öğretmen oldum..... seninde bu kararlılıkla iyi bir öğretmen olacağını düşünüyorum....benim bebeğimin bir bakıcısı var onunda bir oğlu var liseye giden ve oğluna diyoki benim yanımda aman oğlum öğretmen olma üç kuruş para alıyolar :) oysa ben ona fazlasıyla para veriyorum yani üç kuruş falan değil ...anlayacağın ağzı olan konuşuyor..çekemeyen çamur atıyor..

Back
X