- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi GazozGofret
herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.
Hiç kafana takma.Sen ne dersen de bilmeyen insana anlatamazsın derdini.
Güzel tercih yapmışsın.Öğretmenlik hem insanı manevi açıdan tatmin eden bir meslek hemde şartları daha rahat.Zaten puanının yüksek olma sebebide bu.