- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi GazozGofret
-
herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.
ama ne...doğru söyledin,bak ben atanamamış olsamda 4 yıldır öğretmenlik yapıyorum vee çoook güzel birşey...maaşıda gayet güzel kadroluların....ve en önemlisi birine birşeyler öğretmek hazzı çok güzel..ben çocukların defterine bakrdım bazen ve içimden aman Allahım bunları ben yazdırdım,ben öğrettim ve bu bilgilerle yarın büyük sınavlara girip geleceklerini belirleyecekler derdim...
bir de şu var mesela teyzem puanımı sıralamamı soruyor söylüyorum ne yazacaksın diyor dedim türkçe öğrt. oda diyoki ' ona gelene kadar başka neleri tercih edebilirsin?' yani sanki en kötü ihtimal olarak bakıyor. ayıp ya ayıp arkadaşımın ablası türkiye 27.si olmustu oda türkçe öğrt. yazdı duyanlar hiç tereddüt etmeden aa ablan salak mı diyorlardı ya pes artık. gerçekten şu ülkede öğretmenleri düşürdükleri duruma üzülüyorum.
Canım aslında kötü bişey olarak algılamadım ben bunu
Kimse beğenmek zorunda değil ki sonuçta
Böyle düşünürsen,üzülmezsin yada kızmazsın
Yani öğretmenlik dediğin zaman herkesten ''Aa ne güzel,çok iyi'' demesini bekleme
Herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta
Bu konuyada yüksek ihtimal öğretmenler yazacak,o kızcağızda bayağı aşağılanacak gibi duruyor
tamam belirtmisşin anladım da yinede sen bana nasıl bunu söylersin sen kimsin havaların var yani sen ilk okul mezunusun iyorsun içte içe .benimde ailemde beğenmeiler kazanığım yeri .ne olucan bitirice öğretmenler atanmıyor vs vs bir sürü konuştular .içlerinde ilkokul meuzunlar da vardı .herkesin dediğini takarsan ooo işin var senin
Kesinlikle öyle. Ben henüz 2. sınıf ögrencisiyim ama çocuklara bir şeyler ögretebilmek için can atıyorum. Gelip geçici dünyada sırf maaşa takılıyorlar ya sinir oluyorum. Beni kimseye muhtaç etmiyorsa bir maaş iyidir. İnsan mutluysa yaptıgı işten diger insanların söylediğinin pek bir önemi yok.
Boş konusan insana kulagını kapatacaksın. Böyle cahillere cevap da verilmez çünkü anlatmak istediginizi anlamak istemez. Cahille cahil olmamak için muhabbeti kısa kesmeli.
ya var ya kadrolu olmak için kıçımı yırtıyorum,yakında yırtılacak bi k*çım kalmayacak:))) heralde bi atansam sokağa çıkıp anırırım,hamamda karılar nasıl bayılır onu bile gösterebilirim:)))
bence kız kotu bısey soylememış.. bu işin kpss sınıde dusun..
gecen seneye kadar sınıfcılar cok alırken 4+4+4 ile sınıfcı acıgı kapandı.
turkce ogretmenlerının atanma puanları bellı.atanamazsan yazık olur dıye demıştır..
kpss de turkce ogretmnlıgının puanına bak bı ıstersen..
benım bır suru arkadasım var atanamayan ve ınan kpss kolay degil.
meslegı secerken ılerısıınıde dusuneceksın..
ben sımdıkı lıselılerın yerınde olsam öğretmenlik yazmam.
bazı bolumlerde hem atanmak çok zor hemde saygı gormuyosunuz.
milli eğitım bakanı bıle ogretmenlerını asagılııyosa,, öğrencı ve velıdennn ne beklersin ??
ya tekrar söylüyorum amacım kimseyi aşağılamak değil bu sadece yakın zamanda gerçekleşmiş bir örnekti. daha nicesi var sayabilirim. zaten kimsenin aa ne güzel bölüm demesini beklemiyorum. benim sinirlendiğim öğretmenlerin bu duruma getirilmesi.
İnşallah hayırlısıyla atanırsın en kısa zmanda. Böyle işine aşık ögretmenlere ihtiyacı var bu ülkenin. Bu arada branşın neydi? :)
ya tekrar söylüyorum amacım kimseyi aşağılamak değil bu sadece yakın zamanda gerçekleşmiş bir örnekti. daha nicesi var sayabilirim. zaten kimsenin aa ne güzel bölüm demesini beklemiyorum. benim sinirlendiğim öğretmenlerin bu duruma getirilmesi.
Ben sen aşağılayacaksın demedim ki
Neden böyle bi tutum içine girdin anlamadım
Canım aslında kötü bişey olarak algılamadım ben bunu
Kimse beğenmek zorunda değil ki sonuçta
Böyle düşünürsen,üzülmezsin yada kızmazsın
Yani öğretmenlik dediğin zaman herkesten ''Aa ne güzel,çok iyi'' demesini bekleme
Herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta
Bu konuyada yüksek ihtimal öğretmenler yazacak,o kızcağızda bayağı aşağılanacak gibi duruyor
hah işte benim değinmek istediğim noktada bu işte değer görmemek.
2. olarakta çok araştırarak sectim ben ve içim rahat :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?