• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsyan etmeden beklemek öyle zor ki...

matrax

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
225
0
296
Aydın
Biliyorum Allahımın bir bildiği var..Biliyorum o ''ol'' demeden hiç bir şey olmaz..Evet, biliyorum isyan etmek en büyük günah..İsyan da etmiyorum, ama içimden geçenlere engel olamıyorum, akan gözyaşlarımı durduramıyorum...Hayatım boyunca iyi bir insan olmaya çalıştım, kimseyi bilerek üzmedim..Peki ya bu neyin cezası demekten kendimi alamıyorum..Eşim yeğenlerimizi severken gözlerindeki pırıltıyı görünce içime akan yaşları kurutamıyorum..Hamile bayanları görünce hayallere dalmaktan kendimi alamıyorum...Kimselere belli etmeden sıkıntımı hep gülümsemekten, her şey yolunda gibi davranmaktan artık yoruldum!Herkes için dua ediyorum, Allahım herkesin bebeğini onlara bağışla, ama beni de boynu bükük bırakma diye, duyuramıyorum..Sesimi duyan yok mu?

Biliyorum Allahımın bir bildiği var..Biliyorum o ''ol'' demeden hiç bir şey olmaz..Evet, biliyorum isyan etmek en büyük günah..İsyan da etmiyorum, ama içimden geçenlere engel olamıyorum, akan gözyaşlarımı durduramıyorum...Hayatım boyunca iyi bir insan olmaya çalıştım, kimseyi bilerek üzmedim..Peki ya bu neyin cezası demekten kendimi alamıyorum..Eşim yeğenlerimizi severken gözlerindeki pırıltıyı görünce içime akan yaşları kurutamıyorum..Hamile bayanları görünce hayallere dalmaktan kendimi alamıyorum...Kimselere belli etmeden sıkıntımı hep gülümsemekten, her şey yolunda gibi davranmaktan artık yoruldum!Herkes için dua ediyorum, Allahım herkesin bebeğini onlara bağışla, ama beni de boynu bükük bırakma diye, duyuramıyorum..Sesimi duyan yok mu?

Ayy cnm üzülme bu kadar. vardır bundada bir hayr rabbim sizi görüyor buna inanın. onun zamanı var belkide üzme kendini allah gönlüne göre versin bütün kalbimle diliyorum. dualarını hiçbir zaman eksik etme cnm..:69::69:

Tam da anlattığın buhramları geçiriyorum...diplerdeyim ben de ..6 ay olduğunda herkes olur olur daha yenisiniz diyordu ..1 yıl geçti..yine aynı sözler ..tedaviler ..artık 2 yıl olmak üzree ve ben çok yorgunum ve elde var kocaman bir hiç..allahım verecek birgün biliyorum ki daha öncesinden 1 kez ucundan gebe olabilmiştim ..yeniden gelecek bana ama zor olcak sanırım..o yüzdennnn sabır sabır lazım bize ..anne olmak isteyen herkes için dua ediyorum ..üzülme diyemiyorum elde değil çünkü ama pes etme asla..mücadeleye devam..her yeni gün bir umut ..

Desteğiniz için teşekkürler kızlar.Sadece burada gerçek hislerimi paylaşabiliyorum biliyor musunuz?Çünkü en zoru çevrendeki insanlara cevap vermek..Sen kendi içindeki fırtınayı dindirmeye çalışırken bir de 'hadi artık kaç yıllık evlisiniz bir bebek yapın''cılarla uğraşmak..En zoru bu..Allahım ben ve benim durumumdaki kullarına yardım etsin, dileklerimiz kabul olsun!

cnm aynen bende senin gibi düşünüyorum sanki benim duygularımı ifade etmişsin.inan aynı şeyleri bizlerde yaşıyoruz ama insan sadece kendisi bunları yaşıyormuş zannediyor bazı zamanlar.ben 34 yaşındayım 15.yıla girdik evliliğimizde 2 defa tüp bebek denedik olmadı sonra ailedeki anne baba kayınvalide hastalıkları vefatlar derken 10 yıl ara verdik kendimizi biraz olsun toparlayıp yaş geçiyor olduğu için 3.tedaviye karar verdik haziranda büyük umutlarla başladık tedaviye ancak 20 ağustosta koca bir negatifle yine karşılaştık psikolojimiz çok bozuldu bayram zehir gibi geldi bize.bunları ancak yaşayanlar anlıyor dışardan konuşanlara tedavi olun diyenlere herşey çok kolay geliyor.offff offff bizde çok karışık duygulardayız.bilmiyorum allaha isyan etmekten korkuyorum drlar alkol sigara kullanıyormusunuz diye soruyorlar biz sigarada içmiyoruz alkolde allaha inancımız da var ben anlamıyorummmm allahın bir bildiği var demekki demekten başka bişey gelmiyor elden.sonuçtan beri çocuklu kimseyle görüşmek istemiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım nasıl aşılacak bu karamsarlıklar bilmiyorum....

iyi geceler kıslar,ben ocakta tüp bebek yaptımış ve gebe kalmış,fakat bebeğini32+5 te kaybeden biriyim.eğer olmadıysa vardır bi hayır deyin.bu şekilde kaybemek daha kötü.test yaptırdığımda negatifi görseydim 3 gün ağlar susardım.ama ben hergün ağlıyorum.bu yaşadığımı unutmam bile mümkün değil.ama ben ne yapıorum rabbime dua ediyorum bol bol.bu derdi bana verdiyse bi hayır vardır diedüşünüyorum.elden başka bişi gelmez çünkü.hayırlısını isteyelim.sırt çevirmeyelim.

unutmayın derdi veren allah dermanıda yanında verirmiş.ben inanıyorum tekrar olacak inşallah ,yaşatacak rabbim bana bu duyguyu inşallah.sizde sabredin ve dua edin

Günaydın Kızlar. Hepinize hayırlu, umutlu, şanslı bir hafta dilerim.
Sevgili Little Angel kaybettiğin bebeğin için gerçekten çok üzüldüm, ama merak etme giden meleğin sana başka bir melek göndercektir...
Hepimiz için dua ediyorum, biz de bir gün bu konuları değil, bebeğimizin gaz sorunlarını konuşacağız, inşallah :)

yaaaaaaa yapma boyle kendını koyverme sakın canım benımde benden sonra kardesım abım evlendı yegenlerım oldu onlara her bakmamda ıcım acıyo her hamıle gordugumde ya acaba bennnnnnnn dıyorum kendıme eşi evde yokken aglıyorum kendı kendıme 5 senedır evımde ses yok alt ust yan komsumdan cocuk bebek seslerı gelıyor aglıyorum once sonra ya sabır yarabbı dıyorum
senın yasadıgını bızler anlıyoruz ama guclu ol bız bı sınavdayız sonunda kazanacagız insallah bol bol dua et canım

arkadaşım sanki benim duygularımı yazmışsın,artık okadar çok yıprandıkki eşimle kopma noktasındayız,artık birlikte bile olmak istemiyoruz,artık isyan ediyorum kim nederse desin,ben hergün Allaha dualar ettim,kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım,namuslu biriyim ama Allah benim duamı kabul etmiyor,sınavmış, adam mı öldürdüm ne kötülük yapmışım da beni böyle cezalandırıyor,

arkadaşım sanki benim duygularımı yazmışsın,artık okadar çok yıprandıkki eşimle kopma noktasındayız,artık birlikte bile olmak istemiyoruz,artık isyan ediyorum kim nederse desin,ben hergün Allaha dualar ettim,kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım,namuslu biriyim ama Allah benim duamı kabul etmiyor,sınavmış, adam mı öldürdüm ne kötülük yapmışım da beni böyle cezalandırıyor,

allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım.bizlere sabır dayanma gücü versin.

yarın akraba günümüz var kızlar inanın hiçççç gitmek istemiyorum.benden yaşca küçüklerin ellerinde bebek birtek benim elim boş kalıyor.kimse anlayamıyor yaşadıklarımızı.bi bebeği kucağıma alsam acıyan gözlerle bana bakıyorlar.gitmesem annem üzülüyor. nereye kadar insanlardan kaçacağım.bugün benden yaşca çok küçük olan komşumun 2.hamile olduğunu duydum.ayyyy herşey batıyor sanki allah herkesin evladını bağışlasın ama bu sıra tedaviden negatifle çıkınca deprosyona bağladım galiba.:25::25::25:

10 gün sonra 2 yıl olacak evleneli..eltim benden yaşça küçük ama 4 aylık bebeği var hemde karşı dairemde oturuyor.
Onun bebeği ile ilişkisini gördüğümde eşim yeğenini her kucağına aldığında,arkadaşlarımın hamilelik haberlerini duyduğumda kendimi biryerlerden atasım geliyor.
Hep umut beslemeye çalışıyorum ama anlayamıyorum...
Bu kadar çok istemekten dolayı mı olmuyor???

arkadaşlar ben evliliğimin 7. senesinde evlat sahibi olabildim. artık iyice umutsuzluğa kapıldığım anda,
olamayacak tüp bebek yapalım dediğimiz anda geldi bebeğimiz.

sizleri o kadar iyi anlıyorum ki. insan dostlarıyla bir araya gelmek bile istemiyor.
herkesin bebeği var, muhabbet dönüp dolaşıp sizinki kaç aylık oldu, agu yapıyor mu,
okula mı gidecek, uyumuyor mu gibi konulara gelince sen öylece kalıyorsun.

günlere gidip muhabbetten bunalıp bir işim var deyip sokaklarda ağlayarak geri döndüğüm
zamanlar oldu. o kadar zor ki. sözün bittiği yer oluyor, boğazına bir fil oturuyor insanın.

ancak her şeye rağmen umutsuz olmayın. benim eşim de hiç umutsuz olmadı.
sperm sorunu olmasına rağmen her ay benim belirtilerimi kontrol eder testler getirirdi.
tam tüp bebek süreci başlayacağı zaman gördük çift çizgiyi.

herşey yaradanın takdirinde. öyle süreçlerden geçtik ki ilahi bir kudretin parmağı olmaması mümkün değil
diyorsun. rabbim isterse oluyor. benim nüfus ciüzdanım geç alındığı için yaş problemim çıktı.

eşim ameliyat oldu varikoselden. birkaç kez aşılama denedik. hastane bizi unuttu sıramızı tekrar araya aldılar ve şu gün gelin dediler.
bir sürü evrak istediler. tam gidicez pazartesi günü ve biz pazar akşamı, 6. yılı devirdiğimiz günlerde çift çizgi gördük

tüm bunlar tesadüf olamaz. hepsi birer imtihan, sabır sebat edin. ibrahim peygamberimiz çok uzun yıllar evlat istedi ama epey yaşlandığında
bir evlat verdi rabbim ona. başımıza gelenlerin hepsinde hikmetler var.

ben kendimi çocuksuzluğa bile hazırlamıştım. tüp bebek de garanti değildi sonuçta.
halamın çocuğu olmamıştı. eşimin de amcasının çocuğu yoktu. ama rabbim bize verdi.
çok dualar ettik, kayınvalidemler sürekli merye suresi okudu.

hasılı 6 yılı aşkın sürede oldukça yıprandık. çok ilaçlar, tedaviler, doğal yöntemler denedik.
hastanelerde aşılamalar denedik. o hastane koridorları defalarca başımıza yıkıldı.
ama şimdi onları unuttuk şükür.
tüm kalbimle dilerim ki rabbim sizlere de güzel, hayırlı, uzun ömürlü bebekler versin

dua ile, selamlar saygılar

Sevgili Beyazgül, yazını gözlerim dolarak okudum..Ne mutlu sana, bundan sonra sana ve bebeğine sıkıntı yüzü göstermesin Allahım!Belki bizler de bir gün o mertebeye ulaşırız ve senin yaptığın gibi umut dağıtırız sıradakilere.Teşekkür ederiz desteğin için:71:

Son düzenleme:
dilerim bir gün bizlerde yavrularımızı kucağımıza alırız.şurda yazılanları inanın hepimiz yaşıyoruz.geçen pazar bebek mevlüdüne gittim.allahım daha dün evlenenler bugun ana baba oldular.ben 4 yıldır her ay adet olmama ümidiyle yaşıyorum.çevremde benden sonra evlenen herkesın bebeği oldu.bırde saçma sapan insanların ustune vazifeymiş gibi hala yok mu, senı bıdahakıne boş görmeyeceğim demeleri yok mu... kolaysa gel sen doldur diyesim geliyor.hala yok mu diyenler varda ben evde bıraktım olsa yanımda olur herhalde insanın çocuğu nerde olcak.olsa yanımda olur ve sen görürsün niye soruyosun daha da üzüyosun ınsanı ya...zaman zaman benım suçum ne diye düşünüyorum herkes çocuk düşünüyoruz diyor 2-3 ay sonra hamıle ben ne yaptım allahım sana ,benı bu kadar yalvarttırıyosun ey kurban olduğum...

bende yazıyım barii. sonuçta hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Benimde 6 senedir olmuyor maalesef.
çok acı biliyorum. Benden sonra evlenen eltim 2. çocuğuna hamile.samimi olduğum arkadaş ikiz gebe.
daha dün bebek görmeye gittik.bunlardan kaçmanın imkanı var mı?
bazen kendimi odalara kapatmak istiyorum.
bazı anlarda da yerin dibine girmek.
Rabbimin bi bildiği vardır. Dua etmekten başka yapacak yok.
Ama ben kendimi suçluyorum acaba çok mu az çabalıyorum bebek için. 3 aşılama yapıldı.hiç tüp denemedim daha.
Rabbim denettirmesin. Kendiliğinden nasip etsin.
Ay benim eşimde o kadar şefkatliki. o koca elleriyle sarmıyor mu bebekleri. işte bittiği an oluyor.
her kayınvalidemlere gidişimde ağlamadan sabahı etmem.o da tek odanın içinde sessizce aman eşim duymasın.
yine bu sıralar heyheylerim üzerimde. galiba depresyondayım.
bakalım eltimin çocuğu doğunca göreceğim kendimi.

diyorum sonuçta onlarda elini uzatıp almadılar ya. yada bir tek değildi onlara verdi de bize kalmadı.
sadece umudum var. yoksa dipten çıkaramam kendimi. güzel Allahım bizi unutmasın.
Sonuçta sığınacağımız kim var ki? Kendime ve size Hakkı ve sabrı tavsiye ediyorum arkadaşlar.

bende yazıyım barii. sonuçta hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Benimde 6 senedir olmuyor maalesef.
çok acı biliyorum. Benden sonra evlenen eltim 2. çocuğuna hamile.samimi olduğum arkadaş ikiz gebe.
daha dün bebek görmeye gittik.bunlardan kaçmanın imkanı var mı?
bazen kendimi odalara kapatmak istiyorum.
bazı anlarda da yerin dibine girmek.
Rabbimin bi bildiği vardır. Dua etmekten başka yapacak yok.
Ama ben kendimi suçluyorum acaba çok mu az çabalıyorum bebek için. 3 aşılama yapıldı.hiç tüp denemedim daha.
Rabbim denettirmesin. Kendiliğinden nasip etsin.
Ay benim eşimde o kadar şefkatliki. o koca elleriyle sarmıyor mu bebekleri. işte bittiği an oluyor.
her kayınvalidemlere gidişimde ağlamadan sabahı etmem.o da tek odanın içinde sessizce aman eşim duymasın.
yine bu sıralar heyheylerim üzerimde. galiba depresyondayım.
bakalım eltimin çocuğu doğunca göreceğim kendimi.

diyorum sonuçta onlarda elini uzatıp almadılar ya. yada bir tek değildi onlara verdi de bize kalmadı.
sadece umudum var. yoksa dipten çıkaramam kendimi. güzel Allahım bizi unutmasın.
Sonuçta sığınacağımız kim var ki? Kendime ve size Hakkı ve sabrı tavsiye ediyorum arkadaşlar.

monnlıght ne guzel anlatmıssın gozlerım doldu aynı derdı farklı cevre ve sekıllerde yasıyoruz benımde 5senedır yok bebısım o kadar zor kı bazen hemen ellerımde olsa onu sarsam koklasam dıyorum kımı zamanda acaba bu ay hamılemıyımmmm dıyorum ama adet olunca ıcıme ınceden bı sızı cokuyo.bı hamıle gorunce ona ozenerek bakıyorum ne sanslı bebısı olacak dıyorum bazen hayal kuruyoru benımde bebısım olmus onu emzırıyorum uyutuyorum aksam babası gelınce hep bırlıkte gezmeye cıkıyorum gece uyanıpona mama hazırlıyorum dıye dusunuyorum sonra aglıyorum ama bılıyorum alalhın ıznıyle olacak dıyorum sonra kendı kendıme benımde kardesım abım evlendı benden sonra ikisininde 2 yasında evlatları var en yakın arkadasımın bıle 9 ay oldu bebegı olalı CANIM BIZım SABRETMEKTEN VE DUA ETMEKTE BASKA CAREMIZ VARMI YOK ALLAH VAKTI SAATI GELINCE BIZIMDE YUZUMUZU GULDURECEK hep boyle dusun canım arkadasım

Bebeğim..Güzel kızım..Nedense hep kızsın hayallerimde, ya teyzen gibi kocaman kömür gözlerin var ya da bazen halan gibi maviş maviş bakıyorsun bana,babcığının bebekliği gibi sapsarı kıvır kıvır saçların var,benim gibi huysuz, yaramazsın ama her zaman çok güzelsin..Mis gibi kokunu bile duyuyorum ben!Teyzenin çocuklarında geliyorsun bana, zaten hiç gelmezsen bir ömür onları basacağım bağrıma,şimdi olduğu gibi.Sen gelseydin de çok severdim onları ama, abin, ablan ve sen ömrüme ömür katardınız, o ayrı!
Baban kimbilir ne çok severdi seni, her sabah uyandığında yatağına seni isterdi,öpüşe koklaşa başlardınız güne, yaşama sebebim babana ne çok mutluluk verirdim o zaman..''Yavru Kartal'' yapardı seni, odanı siyah beyaz yapardı, her istediğini yapardı biliyor musun?
Anneannen belli etmiyor ama herkesten çok belki de o bekliyor seni, sanki seni ilk gördüğü anı görür gibiyim, ağlamaktan gözleri şişmiş, o tombul pembe yanaklarından hala yaşlar süzülerek sana, güzel torununa bakıyor...
Dedeciğin, o güzel dedeciğin, ne olur gel kuzum, sen de doy onun şevkatli kollarına..
Teyzen, deli olur seni görünce, öpmelere kıyamaz seni...Üçüncü bebeği olursun, abinle ablacığından ayırmadan sarar sarmalar seni, zaten seni anca ona emanet ederim ben, bana bir şey olursa diye...
Ben mi? Ben Her an seni hayal ediyorum, sana hamileliğimi, sana hazırlık yapışımı, her şeyi planladım, bir tek sen yoksun...Gel ne olur...

Back
X