İsyan etmiyorum ama niye ??

Bence cok yüzeysel bakmışssınız
Ben hayatımda ne istediysem sahip oldum fakat altın tepsiyle sunulmadı ne evliliğim ne cocugum ne işim nede sahip olduğum maddi kaynaklar

diğerleri bişeyi elde ederken zorlansa bu sizi mutlu edecek mi? Ohh ne güzel zorlanıyor mu diyeceksiniz? Ben kendime bakarım, diğerleri nasıl kazanmış kazanmamış kriterim olamaz.

Bence cok yüzeysel bakmışssınız
Ben hayatımda ne istediysem sahip oldum fakat altın tepsiyle sunulmadı ne evliliğim ne cocugum ne işim nede sahip olduğum maddi kaynaklar

ilk sayfayı okumuşsunuz sanırım maddiyat değil bahsettiğim. evlilik, ev araba değil. mesela bir şey için uğraşıyorsunuz didiniyorsunuz hep bir engel çıkıyor, olmayacak şeyler oluyor. mesela bir terfi yıllarca uğraşıyorsunuz tam oldu tamam ya dediğiniz anda sistem değişiyor. ya da ne biliyim atıyorum evli birini düşünü yıllarca başka kv den uzakta bir şehre taşınmak istiyor çabalıyor uğraşıyor tamam diyor hop kv o şehre yerleşiyor gibi. bazen şans çalışmaktan önemli mi diye düşündürüyor. gibi gibi..

Bazı insanlara bakıyorum istedikleri şeye o kadar kolay ulaşıyorlar ki, neredeyse altın tepside sunuluyor. Ama kimi de var ki ağzıyla kuş tutsa kuşun kanadında gümüş aranıyor. Niye bu kadar cırmalamak zorunda kalıyoruz. Çalışma çabalama didinme, canını dişine takma var ama hep bir engel..Tabi ki bunda da var bir hayır deyip Allah'a sığınıyoruz. Var mı böyle olan aranızda. Çok dertliyim bu konuda..
ben de ikinci gruptanım
didinip uğraşıp elde edebildiğime tamah ediyorum
napalım kısmet isyan edemem şükür rahattayım ama uğraştım mı evet uğraştım
ve uğraşacağım da eminim:)
şükür ya boşver bence şükretmek lazım;)

Kimsenin içini tam olarak bilemezsin, kim bilir o altın tepsiyle ona gelene kadar ne badirelerden geçti. Ya da belki sen şuan bazı badirelerden geçiyorsun ama ilerde kim bilir sana neler sunulacak :KK19:

Kendimden örnek vereyim. Evlendim Gırtlağa kadar borç ev kira.Çalıştığım yer bir kurumun taşeron firması. Yeni evliyken kurumun sözleşmesi fes edilip kadroya alındım. Ama o geçiş dönemi tam bir kabus. Yok güzelliğimden dolayı alınmışım işe, Yok yeni evli olduğum için beni seçmişler. Kimse demediki biz bu şirkette yeniyiz bu kız 6 yıldır burada çalışıyor. 6 yılını vermiş demediler. Gırtlağa kadar borç varken kirda ki evim rutübet oldu. Eşyalarım çürüdü. Ev taşımak zorunda kaldı. Ev yeni boyanmıştı anlamadım.Asla rutubet olmaz diye yeminler etmşlerdi. Sonra başka bir yer tuttum 1 yıl sonra mütehite vermişler evi taşınmak zorunda kaldım. 3 yıldır evliyim eşimde sağlık problemi çıktı bebeğim olmadı. Günlerce habersiz ağladım. Ameliyat olması için 3.000 tl istiyorlar. Cebimde kuruş kalmadı. Avans istedim gelecek ay verebiliriz dediler. Dışardan bakılınca yeni evliler 2 kişi çalışıyor oh mis diyorlardır eminim. Ev almak için ayrıca sisteme kayıtlıyım.Kendi evimi almak için yüklü miktar para ödüyorum.Dışardan bakınca herşey mükemmel görünüyor.İçerde kan yutuyorum dışarı kızılcık şerbeti içiyorum.

Başkalarının hayatıyla kendi hayatımı kıyaslamıyorum. Yani niye o daha iyi arabaya biniyor, niye evi daha iyi gibi bi kıyaslama asla yapmam. Allah herkese en iyisini nasip etsin tabi bize de. Ama bakıyorsun sen geceni gündüze katmışsın, çok çalışmış çabalamışsın ama çalışmanın meyvesini alamıyorsun. Kimisine de bakıyorsun özellikle çevremdeki gamsız tipler şansı yaver gidiyor bi şekilde elde ediyorlar.
Sizin gibi bir arkadaşım var. Vizeler finaller döneminde çok çalışıyor ama çok da stres yapıyor. Her şeyi kafaya takan biri. Ben çalışırım ama kendimi hırpalamam ve çok rahat bir insanım. O da bana gamsız der. Ama rahat ve stressiz olduğum için hep notlarım ondan yüksektir.

Açıkçası çabalamak güzel ama kafayı takmak, stres yapmak her şeyi mahvediyor. Belki sizin sorununuz da budur?

Bakış açım başkaları da çok zorlansın şeklinde değil, ben de zorlanmıyım şeklinde.
ya seni çok iyi anlıyorum nasıl anlatamam
bir sene işsiz kaldım özel istemiyordum akademi istiyordum arkadaşlarım baba parasıyla yutdışına yüksek lisansa gittiler geldiler çat istedikleri okula girdiler burada ya da orada kaldılar
bir arkadaşımın babası evini sattı sırf o yurtdışında yükseğe gitsin diye
yükseğe kendi okulumda kabul edilebildim:) (ki okulumdan nefret ediyordum artık)
bir sürü yere başvurdum akademisyenlik için sonra sürekli reddedildim herkes sürekli torpil bulup önüme geçiyordu
sonra işte buralarda sayfalarım var sürekli sınav çalıştım milletin çalışmadan 90 aldım dediği sınavlara stresten mi artık bilmiyorum zeka eksikliği mi bendeki çalışarak en fazla 85 aldım sonra yds çalıştım vs vs en sonunda oldu işim ama canım çıktı
ve benim ünvden aynı bölümden mezun olduğum arkadaşım var
kız bir erkek ark edindi ,bu çocuk londraya yüksek lisansa gitti, bu da onunla londraya yerleşti şimdi de orada mimarlık bürosu açtı hem de kendi üzerine çocuğun üzerine bile değil ve bunları baba parası yemeden çocuk sayesinde yaptı
kimi de böyle şanslı yahu :KK70: imrenerek izliyorum kızın hayatını öyle diyeyim:)))

Eminim onlarında halledemediği sorunları vardır. Sınav dünyası sonuçta..

Kendimden örnek vereyim. Evlendim Gırtlağa kadar borç ev kira.Çalıştığım yer bir kurumun taşeron firması. Yeni evliyken kurumun sözleşmesi fes edilip kadroya alındım. Ama o geçiş dönemi tam bir kabus. Yok güzelliğimden dolayı alınmışım işe, Yok yeni evli olduğum için beni seçmişler. Kimse demediki biz bu şirkette yeniyiz bu kız 6 yıldır burada çalışıyor. 6 yılını vermiş demediler. Gırtlağa kadar borç varken kirda ki evim rutübet oldu. Eşyalarım çürüdü. Ev taşımak zorunda kaldı. Ev yeni boyanmıştı anlamadım.Asla rutubet olmaz diye yeminler etmşlerdi. Sonra başka bir yer tuttum 1 yıl sonra mütehite vermişler evi taşınmak zorunda kaldım. 3 yıldır evliyim eşimde sağlık problemi çıktı bebeğim olmadı. Günlerce habersiz ağladım. Ameliyat olması için 3.000 tl istiyorlar. Cebimde kuruş kalmadı. Avans istedim gelecek ay verebiliriz dediler. Dışardan bakılınca yeni evliler 2 kişi çalışıyor oh mis diyorlardır eminim. Ev almak için ayrıca sisteme kayıtlıyım.Kendi evimi almak için yüklü miktar para ödüyorum.Dışardan bakınca herşey mükemmel görünüyor.İçerde kan yutuyorum dışarı kızılcık şerbeti içiyorum.

Benim de dışardan bakınca herşey dört dörtlük görünüyo ama bir de bana sorun. tam yoluna girdi diyorsunuz tatam oldu dediğiniz anda yine cırmalamak zorundasınız işte bundan bahsediyorum. Allah yardımcnız olsun.

• Beğen
Reactions: gve
Başkalarının hayatıyla kendi hayatımı kıyaslamıyorum. Yani niye o daha iyi arabaya biniyor, niye evi daha iyi gibi bi kıyaslama asla yapmam. Allah herkese en iyisini nasip etsin tabi bize de. Ama bakıyorsun sen geceni gündüze katmışsın, çok çalışmış çabalamışsın ama çalışmanın meyvesini alamıyorsun. Kimisine de bakıyorsun özellikle çevremdeki gamsız tipler şansı yaver gidiyor bi şekilde elde ediyorlar.

Bakın bu gamsız dediğiniz benim kuzenim. Şu an kabin amiri oldu 7 bin civarı alıyordur muhtemel. Ve bu kız ailenin tembeliydi liseyi bitirdi, açıköğrrtimi bile bitiremedi sıkıldı. Ama şu var ki kalbi tertemizdir dışarıdan öyle gamsız görünür sinir olursunuz ama içi çok iyidir, yardıma koşmasını sever. Bu yüzden kazandığını biliyorum artık. Ben ondan daha çalışkan ve birikimliyim ama onun gibi değilim. Demek ki kalbim temiz değil onun kadar.

ya seni çok iyi anlıyorum nasıl anlatamam
bir sene işsiz kaldım özel istemiyordum akademi istiyordum arkadaşlarım baba parasıyla yutdışına yüksek lisansa gittiler geldiler çat istedikleri okula girdiler burada ya da orada kaldılar
bir arkadaşımın babası evini sattı sırf o yurtdışında yükseğe gitsin diye
yükseğe kendi okulumda kabul edilebildim:) (ki okulumdan nefret ediyordum artık)
bir sürü yere başvurdum akademisyenlik için sonra sürekli reddedildim herkes sürekli torpil bulup önüme geçiyordu
sonra işte buralarda sayfalarım var sürekli sınav çalıştım milletin çalışmadan 90 aldım dediği sınavlara stresten mi artık bilmiyorum zeka eksikliği mi bendeki çalışarak en fazla 85 aldım sonra yds çalıştım vs vs en sonunda oldu işim ama canım çıktı
ve benim ünvden aynı bölümden mezun olduğum arkadaşım var
kız bir erkek ark edindi ,bu çocuk londraya yüksek lisansa gitti, bu da onunla londraya yerleşti şimdi de orada mimarlık bürosu açtı hem de kendi üzerine çocuğun üzerine bile değil ve bunları baba parası yemeden çocuk sayesinde yaptı
kimi de böyle şanslı yahu :KK70: imrenerek izliyorum kızın hayatını öyle diyeyim:)))

Ya mesela sınavlardan yüksek not alıyorsun derece yapıyorsun, nefes almadan çalışıyorsun. önüne referans namı diğer torpil engeli çıkıyor. 40 taklayla onu da hakkımı yedirmiyim bari diyerek buluyorsun onda da ayrı bir çabalama sayfası açılıyor. çok pis bir cendereye ki sorma..

Bakın bu gamsız dediğiniz benim kuzenim. Şu an kabin amiri oldu 7 bin civarı alıyordur muhtemel. Ve bu kız ailenin tembeliydi liseyi bitirdi, açıköğrrtimi bile bitiremedi sıkıldı. Ama şu var ki kalbi tertemizdir dışarıdan öyle gamsız görünür sinir olursunuz ama içi çok iyidir, yardıma koşmasını sever. Bu yüzden kazandığını biliyorum artık. Ben ondan daha çalışkan ve birikimliyim ama onun gibi değilim. Demek ki kalbim temiz değil onun kadar.

Ablam da tıpkı anlattığınız gibi. ve evet onun da kalbi çok temiz. acaba kalbimiz mi kötü diye şimdi bir an düşünmedim değil.

Ya mesela sınavlardan yüksek not alıyorsun derece yapıyorsun, nefes almadan çalışıyorsun. önüne referans namı diğer torpil engeli çıkıyor. 40 taklayla onu da hakkımı yedirmiyim bari diyerek buluyorsun onda da ayrı bir çabalama sayfası açılıyor. çok pis bir cendereye ki sorma..
torpilsiz girdim çok şükür merkezi atamaydı ama bitti onu kaldırdılar bizden sonra
evet maalesef öyle bazı alanlarda maalesef ya torpile mağdur olacaksın ya torpile dahil olacaksın .....o da işte insanın vicdanını mahveder aynen..

Ablam da tıpkı anlattığınız gibi. ve evet onun da kalbi çok temiz. acaba kalbimiz mi kötü diye şimdi bir an düşünmedim değil.

Kalp kötülüğü değil bu aslında. Tevekkül eksikliği. Ben de bu başlıktakine benzer duyguları yaşıyorum zaman zaman. Ama sabır etmeli ve şükür etmeli. Hangi iyiliğin ne zaman geleceği belli olmaz.

torpilsiz girdim çok şükür merkezi atamaydı ama bitti onu kaldırdılar bizden sonra
evet maalesef öyle bazı alanlarda maalesef ya torpile mağdur olacaksın ya torpile dahil olacaksın .....o da işte insanın vicdanını mahveder aynen..

Bazı insanların mutfaktan su alıp içebilmesi için bile çok çabalaması gerekiyor sanırım.

canım benım züğürt edebiyatı yapmıcam,nerden biliyorsun hayatlarının ıyı olduğunu demişler,evet canım böle hayatlar var,süper giden,birden cidden örnek benım gıbıde var,evet genelde her istediğim olur amaaaa nasıl bılıyo9rmusun,önce bır dağa tırmanırım tırnaklarımla,arada düşerım aşağı,sonra yıne hooppp tırmala,düş kalk düş kalk,dizlerimi görsen acısrın,eğer pes etmez vazgeçmezsem o istediğim şeyı alırım,kaf dağının tepesınde, :))üzülme tatlım,kıyaslama,hayat bu kabullen,ben öle yaptım,kabullendım,bunların tek suçlusu ailem,hayat işte de geç,yanı her işim rast gider olur,lakın şıp dıye değil,bınbır mücadele ile

Bazı insanların mutfaktan su alıp içebilmesi için bile çok çabalaması gerekiyor sanırım.
işte o çabayı aslında çok görme kendine
sen emeğinle aldığın için oh ya kazandım başardım diyorsun
ama diğeri ne diyor ay ne şanslıyım? eee nereye kadar devam eder ki şans mesela?

Back
X