isyan etmiyorum =(

bskn

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
6.749
3.471
373
38
yo yooo, her ne kadar çok istediğim iş yeri beni iş görüşmesine çağırmasa da isyan etmiyorum.
ne kadar çok istesem de, senelerce yatıp kalkıp XXX firması desem de, kaç kere başvuru yapsam da,
bilmem kimleri araya koyarak başvuru yapsam da beni aramayışlarına isyan etmiyorum.
hatta staja bile kabul edilmemiş olmama rağmen....

formaliteden yapılan sınavında binbir türlü ecel terleri dökmüş olsam da,
bir kerecik mülakata çağrılmamış olsam da,
bünyesinde bilmem kaç akrabam olmasına rağmen beni almamasına niye isyan edeyim ki.
okul bitince başvuru ilanlarından birinde yüksek lisans yapmış olmak yazılı olduğu için yüksek yapmaya karar versem de,
yüksek lisans yapıp hala beni mülakata çağrmaya bile gerek görmediklerine isyan etmiyorum.
orası olacak diye umutla beklediğim 1 buçuk seneme acımıyorum.
hadi ben olmuyor bari erkek arkadaşımı alsınlar diye başvuru yapıp elimiz boş dönmemize üzülmüyorum..

bir kaç ay önce ayrılan iş yeri arkadaşımın başvuru yapmamasına rağmen çağrılmış olmasına,
hemde il farkı olmasına rağmen çağrılmasına
hemde 2 kez ben uzakta oturuyorum , hatta evliyim. gelemem demesine rağmen 3. kez aramalarına ve lütfen bir daha düşünün demelerine isyan etmiyorum ki.
o kızın beni arayıp sence napayım gitsem mi demesine isyan etmiyorum.

niye edeyim ki :43: rızkım yokmuş. kapısından içeri girip etrafa bakmak için bile rızkım yokmuş.
sadece ağlıyorum başka yapabildiğim birşey yok :43:

kimseye anlatamam. ne derim, bir de insanları niye sen değil de başkaları girebiliyor laflarıyla uğraşamam hiç.

üzgünüm başınızı şişirdim. yapılacak birşey yok işte. hayat..
kimi dört gözle beklerken kimi de elinin tersiyle itmesine rağmen gene onun kucağına düşüyor.

yarım saat sonra mesaim bitiyor, konu açıp kaçmış gibi olmak istemiyorum

çok şükür işim var.. çok şükür....

Son düzenleme:
Sakın isyan etme... İsyanın peşinden çöküş başlıyor psikolojik olarak.
Seni çok iyi anlıyorum. Biraz daha sabır... Bu arada deneyim sahibi!!!
olmaya çalış. Çalışma yılın, diğer tüm niteliklerinin üstüne çıkıyor emin
ol. Tecrübe denilen şeye itibar ediliyor.

nasip kısmet canım
birşeyi o kadar çok istemek iyi değil hem unutma

Demek ki seni çok daha iyi fırsatlar bekliyor
Çok klasik ama herşeyde bi hayır vardır

Sakın isyan etme... İsyanın peşinden çöküş başlıyor psikolojik olarak.
Seni çok iyi anlıyorum. Biraz daha sabır... Bu arada deneyim sahibi!!!
olmaya çalış. Çalışma yılın, diğer tüm niteliklerinin üstüne çıkıyor emin
ol. Tecrübe denilen şeye itibar ediliyor.

teşekkür ederim desteğin için.
haklısın deneyim. sırf bu yüzden 9 aydır günde gitgel 4 saatlik yol çekiyorum.
aldığım üç kuruşluk maaşımın %40 ını yol parası olarak veriyorum.
sırf deneyimli olabilmek adına.
sabrediyorum. isyan etmemek istemiyorum, çünkü kısmet nedir biliyorum. kendimi telkin etmek için herşeyi düşünüyorum.
etmicem isyan.

nasip kısmet canım
birşeyi o kadar çok istemek iyi değil hem unutma

ilimizde o firma ve onun kollarından başka çalışabileceğim firma yok. zaten imkanları da çok iyi.
istememek elde değil.
sınavına 8 saatlik yerden gelenler bile vardı :31:
artık istemiyorum. küstüm onlara :p

teşekkür ederim desteğin için.
haklısın deneyim. sırf bu yüzden 9 aydır günde gitgel 4 saatlik yol çekiyorum.
aldığım üç kuruşluk maaşımın %40 ını yol parası olarak veriyorum.
sırf deneyimli olabilmek adına.
sabrediyorum. isyan etmemek istemiyorum, çünkü kısmet nedir biliyorum. kendimi telkin etmek için herşeyi düşünüyorum.
etmicem isyan.

Ben de mesleğimle ilgisi olmayan bir işi sırf deneyim için
tüm meziyetlerimi, bilgimi öldürmek pahasına yapıyorum
bakalım ne olacak... Umutlarımı sıfırlamaya çalışıyorum,
çünkü umduğum olmayınca hayal kırıklığı yaşıyorum ama
bir yandan da hevesimi ayakta tutmam gerekiyor. :37::37:
:37::37: aynen böyle olmuş durumdayım :27::27::37::37:

seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı seyleri yasadım..

suan mı daha iyi işim var

Ben de mesleğimle ilgisi olmayan bir işi sırf deneyim için
tüm meziyetlerimi, bilgimi öldürmek pahasına yapıyorum
bakalım ne olacak... Umutlarımı sıfırlamaya çalışıyorum,
çünkü umduğum olmayınca hayal kırıklığı yaşıyorum ama
bir yandan da hevesimi ayakta tutmam gerekiyor. :37::37:
:37::37: aynen böyle olmuş durumdayım :27::27::37::37:

güldürdün beni=)

beklenti.. aslında tek sorun bu.
çok fazla şey bekledim.
neyim ki sonuçta. .ıçı kırık üni mezunu. bi de yüsek yapmışım. ne işe yaradı ki. koca bir hiç :l
hayal yok, beklenti yok. var olanla yetinmeyi bilmeliyim

herseyde bir hayır vardır derler ya doğru Allah sabredemeyecegi sıkıntıları vermezmiş kullarına..

sabır sadece.. psikolojik olarak da yıpratmamaya bak fazla sorgulamak da iyi degil :52: , insan icinden cıkamıyor sonra.

sükür ki 3 kurus alsanda yarısı yola gitse de işin var. deneyim kazanacaksın. :34:

herseyde bir hayır vardır derler ya doğru Allah sabredemeyecegi sıkıntıları vermezmiş kullarına..

sabır sadece.. psikolojik olarak da yıpratmamaya bak fazla sorgulamak da iyi degil :52: , insan icinden cıkamıyor sonra.

sükür ki 3 kurus alsanda yarısı yola gitse de işin var. deneyim kazanacaksın. :34:

yıpratıyorum gerçekten. hem de çokk.
her sabah ve akşam işe gelirken önünden geçiyorum.

şuan kendimi birgün gelecek beni de çağıracaklar ama ben 'benim çok daha iyi bir işim var' deyip elimin tersi ile iticem deyip teselli ediyorum.
yeterince sabrettiğimi düşünüyorum. daha da sabrederim sorun yok. hatta sonunda birşey olmayacaksa da sorun yok.
Rabbim böyle nasip etmiş derim.
ben diyorum da işte anneme o kız o kadar okudu. bak komşunun hemşire kızına bilmem ne kadar maaş alıyor her yerden de aryorlar diyorlar ya.
işte içim parçalanıyor. annem kısmet diyor ama kimse kısmetten anladığı yok :25:

yıpratıyorum gerçekten. hem de çokk.
her sabah ve akşam işe gelirken önünden geçiyorum.

şuan kendimi birgün gelecek beni de çağıracaklar ama ben 'benim çok daha iyi bir işim var' deyip elimin tersi ile iticem deyip teselli ediyorum.
yeterince sabrettiğimi düşünüyorum. daha da sabrederim sorun yok. hatta sonunda birşey olmayacaksa da sorun yok.
Rabbim böyle nasip etmiş derim.
ben diyorum da işte anneme o kız o kadar okudu. bak komşunun hemşire kızına bilmem ne kadar maaş alıyor her yerden de aryorlar diyorlar ya.
işte içim parçalanıyor. annem kısmet diyor ama kimse kısmetten anladığı yok :25:

Allahım!! ailelerimizde bizimle üzülüyorlar biliyorum ama bazen söyle örnek vermiyorlar mı insan cileden cıkıyor .hani beni anlıyordun diyor.. üzülme belki oraya girip farklı sorunlar yasayacaktın bu boyutundan bak.. insan istemiyor mu istiyor hatta icinde ukte kalıyor.benim suan isim iyi olsa da bazen asıl istedigim olsaydı ya da bi umut olsa diye sayıklarken buluyorum kendimi. hala hüzünleniyorum bazen ama hayırlısı. :19:

toplumumuzda o var maalesef.. o kadar emek veriyoruz nice zorluklar yasayarak üniversite yüksek lisans mezunu oluyoruz .

sonuç : 0 ......

sans kimisine, kimisine torpil ile . senden ögrenim olarak düsük olan senden yüksek maas alıyor. insana bu koyuyor. kimi yerler işini bulmus az maasa cok iş. hayır dese kisi yerine binlerce bekleyen var .sömürü diz boyu..

ya da aaaaaaaaa bak okudu ama kac para alıyor söylemleri :20::20: insan yıpranıyo bi sekilde.

ama gün gelir devran döner . hersey farklılasır.
gecen sene ne haldeydim suan ne haldeyim. sana en iyi örnek benim :1: cok sükür. cok komik miktarla ise baslamıstım elimde para kalmıyordu yol vs derken inan üzerine babam veriyordu utanıyordum :18: ben sizden para almamak icin ise girdim diye. ama aglasam da sızlasam da calıstım orda. görmezden geldim bir yerde emegimi kullanılmasına. sırf tecrübem olsun diye. gerektigi zamanda cıktım. bir kac ay bosta kaldım cv verdim . suan bin kat daha güzel konumdayım.

inanıyorum ki daha iyi olacak.her ne kadar asıl istedigim olmasa da .mutluyum .

İsyan etme, ama bu sabretmeninde karşılığını illa dünyada alacakmış gibide düşünme. Belki bu sabrın neticesinde Allah sana ne lutuflar bahşedecek ahirette bilemeyiz..Benimde çok istediğim bir yer vardı 4 sene sonra çağırıldım sınava girdim. Sınavı kazandıktan 3 ay sonra işe başladım çok şükür.

canım lutfen uzulme cunku emın ol ondada vardır bır hayır... bak yakında evleneceksın ve belkıde esınle bırlıkte dahada guzel bır yerde ıse baslayacaksın...yada belkıde zamanı vardır... sen elınden gelenı yapıyorsun ve bunu bılıyosun bu sana yeter... senınde dedıgın gıbı bak sukurler olsun ısın var saglıklısın ohhhhhh:)

Back
X